Gitti param :(

Konu sahibi 3.500 tlsini kaybettigini kac sayfa sonra yazmis ilk sayfaya boyle toplu bir para olduğunu neden yazmiyorsunuz sacma sapan durumlar oluyor ve evet yolda buldugum yuz lirayi cebime (ki siz öyle diyorsunuz evime bile sokmuyorum) atıyorum hırsızım neyse herkes bence kendi karakterine baksin ilk önce ✌🏻
Bende miktara bakmadan direkt acılan konuyu yorumladım, sorunlu üyenin etmediği hakaret kalmamış. Hırsızdan tut, köpeğe kadar.Hakaret davası açılmalık, bir seyi savunurken baska bir suc işliyor. Bende kocamda sicili temiz, namuslu insanlarız ! Çoluğa çocuğa kadar beddua okuyor utanmadan, yüzyüze gelincede böyle konuşabilecek mi merak ediyorum.Sende screenshotlari al önce kendi ettiği hakaretlerin, iftiralarin hesabini versin

Bende miktara bakmadan direkt acılan konuyu yorumladım, sorunlu üyenin etmediği hakaret kalmamış. Hırsızdan tut, köpeğe kadar.Hakaret davası açılmalık, bir seyi savunurken baska bir suc işliyor. Bende kocamda sicili temiz, namuslu insanlarız ! Çoluğa çocuğa kadar beddua okuyor utanmadan, yüzyüze gelincede böyle konuşabilecek mi merak ediyorum !
Neyse herkes kendine yakışanı yapar bakalım benim yorumuma mı işlem yapilacak kendisine merak ediyorum

Bakın gidin hakkınızı arayın sayıp sövmenin anlamı yok.

Nasıl bu kadar eminsiniz bir şey olmayacağından? Evet adalete pek güvenmiyoruz, özellikle büyük ağır cezalık davalarda çok haksız beraatlar oluyor.

Ama burada çalınan para belli, çocukların yüzü belli. Zararınızı gidertir hakim. Daha geçen hafta bir duruşmada çocuklar dondurma almışlardı bakkaldan, evet ceza az aldılar ve ertelendi ama hakim zararını ödetti bakkalın. Veya sma'lı çocuğun bağış kutusunu çalmıştı adamın biri onu da ödetti. Az ceza almak için ödüyorlar insanlar bu durumda.

Bu öyle üzerine bir bardak su içilecek durumlardan değil ki. Uğraşmam diyorsanız onu bilemem.

Önce haddini bileceksin Wurstria ! Kendi ailesi ile bile anlaşamayan, eril enerjisi 1500, şu sanal ortamda bile bu hissediliyor, boşa kaos yaratma.Sen kim oluyorsun da çoluk çocuk bela okuyorsun ? Klavye basında atıp, tutmak kolay tabi, yorumlarda 2 kez şikayetçi ol, sonuç belki alınır yazılmış zaten.Kaldı ki polis bile bulunur ama para geri gelir mi muamma demiş konu sahibine. Dava açılır, sonucu hakim belirler. Buraya gelip bela okuyup, haram yiyorlar diye yaftalayamazsin.Allah'a şükür bugüne kadar haram yemek nasip olmadı, olmasın da ! Anonimiz diye sevinmesin kimse yazmış bir de :) çok korktuk Wurstria, nereye saklanacagimizi bilmiyoruz şuan :KK66: Görende sanacak yerde sürekli para bulup cebe indiriyoruz. Aksine çok düşürmüşümdür peşine düşmedim. Düsen de düşer banane kendi kararı.
işine gelmeyince hemen farklı yerlere çekmek çok klişe oldu, daha zekice yöntemlerle vur beni vuracaksan :KK70:
ben o yorumlarınız için gerekeni yaptım :) artık korkar mısın yoksa umursamaz mısın yoksa şikayetimden sonuç çıkınca ilgili kişilere kendin mi savunursun orası senin bileceğin iş. komşunun dedikodusunu yazmıyorsun ki buraya, basbayağı suç olan bişey hakkında yazıyorsun. ben gerekli yerlere ilettim, olay benden çıktı.
kötü sözlerin de sana aittir. iyi forumlar.

işine gelmeyince hemen farklı yerlere çekmek çok klişe oldu, daha zekice yöntemlerle vur beni vuracaksan :KK70:
ben o yorumlarınız için gerekeni yaptım :) artık korkar mısın yoksa umursamaz mısın yoksa şikayetimden sonuç çıkınca ilgili kişilere kendin mi savunursun orası senin bileceğin iş. komşunun dedikodusunu yazmıyorsun ki buraya, basbayağı suç olan bişey hakkında yazıyorsun. ben gerekli yerlere ilettim, olay benden çıktı.
kötü sözlerin de sana aittir. iyi forumlar.
Sen kimsin ki korkacagim senden ? Benim yazdiklarim ortada, hakaretlerinin / iftiralarının hesabı sen vereceksin yargıya. Ben yazacagimi yazmışım, git şikayetçi ol diye. Kimi uğraşır şikayetçi olur, kimi olmaz yasal boyutunu bilemem burası da mahkeme degil. Hukuk neyse o sonuç çıkar. Sen kimseyi yaftalayamazsin, yasa onunde dahi suç kesinleşmeden kimse kimseye kulp takamaz. Sen kimsin ki hırsız diyebiliyorsun ! Sokakta aldigimiz parayi cebe indiriyormusuz ya benim sokakta buldugum paraya ihtiyacim mi var sanıyorsun. Kendi gorusunu yazarken, baskalarina hakaret edemezsin. Benim karsimda yuzume soyle bunlari, buradan yazmak kolay tabi. Kotu sözlerinde sana aittir derken ? Köpek diyip, hırsız diyip hakaret eden sensin, yazdıklarını oku

Sen kimsin ki korkacagim senden ? Benim yazdiklarim ortada, hakaretlerinin / iftiralarının hesabı sen vereceksin yargıya. Ben yazacagimi yazmışım, git şikayetçi ol diye. Kimi uğraşır şikayetçi olur, kimi olmaz yasal boyutunu bilemem burası da mahkeme degil. Hukuk neyse o sonuç çıkar. Sen kimseyi yaftalayamazsin, yasa onunde dahi suç kesinleşmeden kimse kimseye kulp takamaz. Sen kimsin ki hırsız diyebiliyorsun ! Sokakta aldigimiz parayi cebe indiriyormusuz ya benim sokakta buldugum paraya ihtiyacim mi var sanıyorsun. Kendi gorusunu yazarken, baskalarina hakaret edemezsin. Benim karsimda yuzume soyle bunlari, buradan yazmak kolay tabi. Kotu sözlerinde sana aittir derken ? Köpek diyip, hırsız diyip hakaret eden sensin, yazdıklarını oku
Yargı kapısı sana da bana da açık, kolay gelsin.

Polisler suç olduğunu, tespit etmenin kolay olduğunu söylediler . Evet gasp edilmedim belki ama bulunurlarsa ceza alacaklarmış.
Çok geçmiş olsun, ne olursa olsun yaptıkları etik değil, paranın miktarı da önemli değil, yerde para bulununca en azından çevredeki bir güvenlik görevlisine vb teslim edilebilir, pazarda markette çok para bulurum, ister 10 lira olsun ister 1000 lira olsun markette kasiyere, pazarda zabıtaya teslim ediyorum, vebale girmekten korkarım.

Bence polise gidip şikayetçi olun.Oyle az para olsa sadakam olsun dersiniz de,emeğinizle kazandığınız yüklü para.Bulunurlarsa belki davadan korkup paranızı geri vermeyi teklif edebilirler.Hicbisey kaybetmezsiniz şikayetçi olmakla.
Benim de babam böyle çiftçilikten,binbir emekle kazandığı parayı kaybetmişti.Yazik üzüntüden hasta olmuştu.Hangi vicdana sığar ki yapılan.

Genelde 5-10 lira bulduğum olur onları dışardaki çocuklara falan veriyorum mesela tek kağıt 50-100 olsa bende alırım düşüren kişi adına yardıma ihtiyacı olan birine sadaka olarak veririm ama büyük miktarda para bulup polise bildirmemek gerçekten çok kötü siz yine de sadaka yerine sayacaksınız şikayet ederseniz bir umut bulunur belki

Konu sahibi parayi dusuruyor ve Para aninda gasp ediliyor, akillica yorum vermek yerine millet birbirine laf soyluyor.

Turkiye'de yasal duzenleme nasil bilmiyorum ama yerde 20€dan fazla Para bulup alirsan, bu "gasp"sucuna giriyor ve cezasi hapis. Uyelerden biri "kimsenin yerde buldugu parayi polise goturdugunu sanmiyorum" yazdigini gordum. Bulunan miktar konusunda limit oldugunu goz onunde bulundurarak, yapilanin gasp olup olmadigini , ileride birgun siz yolda Para bulup da polise goturmezseniz, bunun gasp oldugunun umarim farkina varirsiniz

Konu sahibi, cidden cok tedbirsiz davranmissin ama yine de uzulme, Para yerine birsekilde yine gelir

Çok geçmiş olsun, ne olursa olsun yaptıkları etik değil, paranın miktarı da önemli değil, yerde para bulununca en azından çevredeki bir güvenlik görevlisine vb teslim edilebilir, pazarda markette çok para bulurum, ister 10 lira olsun ister 1000 lira olsun markette kasiyere, pazarda zabıtaya teslim ediyorum, vebale girmekten korkarım.
Ya birde bilemezsin ki o paranın sahibi o parayla ne yapacak?
Rahmetli babam annemle kaza yapmışlar,araba pert,annemi hastanede bırakmış eve dönecek biz küçüğüz işte merak etmeyelim,durumu anlatacak,sabah anneme gidecek. Cebinde belirli bir miktar para var düşürüyor toplu taşımada,biri alıyor yerde görüp ,iniyor . Demiyor yerde para buldum,kim düşürdü diye. Sonra babam elini cebine atıyor bakıyor para yok. Polisti rahmetli,çaldırdım herhalde diye düşünüyor önce,
,Sonradan kameraya bakınca gorüyorlar adam almış cebine atmış babam eve gelebilmek icin alyansını rehin verip kuyumcudan para alıyor o an banka falan bulamayıp,bulsa da parası varmıydı bilinmez. Ama zor durumda kaldıģı kesin. Buna başımin gözümün sadakası olsun denir mi ki? Bence denmez yani. Benim canım yanmışken alana helal edermiyim,etmem. Kimse de etmez.
Yani bu hırsızlık degil mi şimdi. Sorsaydı dili mi aşınırdı bu para kimin diye. Haram değimiydi o para?
Ben bu tip şeylerden korkuyorum. Fazla para üstü almayayım bir yerde diye,aldıgım para üstünü bile sayıyorum öyle alıyorum ki hak geçmesin.

şu zamands bisey olmiyor malesef bir yakinimin evinden 600 bin liralik altini calindi..kamera kayitlarinda kisi de gozukuyor ..ustune soguk su icin demisler 🤦‍♀️ malesef hirsizlar da biliyor calismiyor hic bosuna

Konu sahibi parayi dusuruyor ve Para aninda gasp ediliyor, akillica yorum vermek yerine millet birbirine laf soyluyor.

Turkiye'de yasal duzenleme nasil bilmiyorum ama yerde 20€dan fazla Para bulup alirsan, bu "gasp"sucuna giriyor ve cezasi hapis. Uyelerden biri "kimsenin yerde buldugu parayi polise goturdugunu sanmiyorum" yazdigini gordum. Bulunan miktar konusunda limit oldugunu goz onunde bulundurarak, yapilanin gasp olup olmadigini , ileride birgun siz yolda Para bulup da polise goturmezseniz, bunun gasp oldugunun umarim farkina varirsiniz

Konu sahibi, cidden cok tedbirsiz davranmissin ama yine de uzulme, Para yerine birsekilde yine gelir
turkiye de evinden calsalar arkasini arayamiyorsun paranin yerini bilen calmistir diyorlar ..cok yakin zamanda yasadim bunu ..az buz bi para da degil 600 bin liradan bahsediyorum ..

😥😥 Allah'im, ney, o kadar para icin bunu deyip, suclu aranmadi mi?
kamera kayitlari incelendi koltuk altina poset sıkıstırıp kosturan kisi hirizsizligin sabahina kameralarda incelendi ama arkasi gelmedi ..en son aile karakola tekrar basvurudugnda
kim biliyordu altinlarjn yerini demisler onalrda anne kiz biz biliyorduk demis ..gelen cevap ya sen calmssin ya annen 🤷🏻‍♀️ .
aile perisan oldular ev alacaklarmis o parayla

herkes niye bankaya yatirmadiniz falan dedik magdur aileye. sneelerdir boyle sakliyorlarmis paralarini

paranin calinis sekli de garip gece mutfakta olan parayi mutfak balkonundan girip sessizce alip cikiyor hirsiz,aile icerde uyuyorken

balkon kapisi acik birakip gitmis .

Rahmetli babam annemle kaza yapmışlar,araba pert,annemi hastanede bırakmış eve dönecek biz küçüğüz işte merak etmeyelim,durumu anlatacak,sabah anneme gidecek. Cebinde belirli bir miktar para var düşürüyor toplu taşımada,biri alıyor yerde görüp ,iniyor
Babacığınıza Allah rahmet eylesin:( Herkesin kendi mizacı ama yerden 3 lira bile almam, belki bir garibanın ekmek parasıydı, belki emekli bir amcanın teyzenin cebindeki son parasıydı, benim de rahmetli dedem emekli maaşını çekiyor sonra yorulmuş galiba, bankanın yakınlarındaki bir bankta oturuyor, bir süre sonrada evine gidiyor bir bakıyor cüzdan yok dolaştığı yerlere gidip bakıyor cüzdanı bulamıyor garibim çok ağlamıştı.

Back
X