gittiği yere kadar gider sonrasına Allah kerim...

artık evliliğimle ilgili düşüncem bu oldu. 6 aylık evliyim 2,5 aylık ta hamileyim. başındada sorunlarım oldu sonra 3-4 ay düzgündü herşey şimdi eşimle yine 1 haftadır küsüz. ama bu sefer ben gidip sırnaşıp barışma çabasında değilim ve onun bir gül alıp 2 dakika sırnaşıp barışalım teklifini red ettim. gittiği yere kadar gider bu iş. ya o adam olacak ya da o adam olacak. borçlar eşimin memleketinde olmam, onun ailesine düşkünlüğü, aşırı asoyal uykucu biri olması ve benim ailemi kıskanması toplum içine giremeyecek kadar cahil olması ezik ezik davranması benim canıma tak etti. hamileyim ve 1 aydır kusuyorum evde yemek yapamıyorum ve yiyemiyorum. sağolsun beyefendi ses etmedi hergün dışardan yemek getirdi idare ettik ama ben çok naz yapıyormuşum ben abartıyormuşum yengesi 6 tane doğurmuş tık dememiş vs. vs. bende böyle olmak iterdim ama bulantı laf dinler mi? en son pazar günü çorba içmeye çıktım ama bitkindim yolda yürürken sendeledim oturdum eşimde ilgisiz ilgisiz dayan az kaldı diyor kalktım yürüyemedim ya yürü yada defol eve git dedi. gerizekalı dedim ve evedöndüm dura kalka eve geldim ve anladımki Allah sağ eli sol ele muhtaç etmsin eş dediğin çiğ süt emmiş annesi beni 1 kez aramış duymamışım sonra arayıp hamilesin canın birşey istiyormu bile demedi? ama oğlunu arar. bu aklıma geldi hani ben tek gelindim ne garezi var bana insan sormaz mı? tanımadığım yaşlı bir teyze bile bana canın ne istiyor söyle diyorsa kv. niye yapmıyor. açıklaması cahillik olmaz. ben o hastayken yanına gittim köyüne yemek götürdüm. annem hastaneye yatmış eşim annemi aramadı bana geçmiş olsun dedi neden aramadı? çünkü ben annesine geri dönüş yapmamışım. canı cehenne. evlendiğimiz günden beri eşim ailesine yardım eder maaşı borcu ve kişisel harcamalarına gider benimki kira-mutfak ve evlilik borçlarına gider. ben neyin derdindeyin geçinmenin e o zaman o da olsun.bu aydan sonra ben kirayı ödemeyeceğim erkek o bir zahmet o ödesin ailemi aramış aramamış yanına gitmiş gitmemiş önem vermemeye çalışacağım. ve o hatasını anlayana kadar konuşmayacağım ondan sonrasıda soğuk ama tepkili olur. ben iyice dolmuşum. ailesinin yanına 3 haftadır gitmedim diye surat asık iyi o zaman gitmiyorum hadi yarın sen git annesi bugün hastanedeymiş aramadım geçmiş olsun da demeyeceğim denk gelirse beni aramamalarını belirteceğim. benden kimse birşey ummasın artık bende kendi ailem dışında kimseden birşey beklemiyorum. annem yanıma gelecek inşallah yemek yapar rahatlarım. bende elimdeki paramı biriktiririm. gerekirse anneme yardım ederim. benim ailemin canı yok mu? ev almak fikri çöööööööööööööööpppppppppppppppp. benim artık evim olsa ne olur o düşünsün ayağını ona göre uzatsın. çocuğu aldırmayı düşündüm ama sırf kendi ailem bu durumu kabullenemz diye yaptırmıyorum eşimin fikrinin benim açımdan önemi yok. o babalığı anlamaya çalışmalı bence. bu karalarım bir anlık öfkeyle değil 1 haftalık düşünmeyle belirdi. herşeyin hayırlısı olsun.

Eşinizin cahilliğinden bahsetmişsiniz ama 3.5 ncu ayda hamile kalmak ne peki? Daha oturmamış bir ilişki..hani doğum kontrol yöntemleri?? Dur tahmin edeyim korunmana rağmen hamile kaldın??

artık evliliğimle ilgili düşüncem bu oldu. 6 aylık evliyim 2,5 aylık ta hamileyim. başındada sorunlarım oldu sonra 3-4 ay düzgündü herşey şimdi eşimle yine 1 haftadır küsüz. ama bu sefer ben gidip sırnaşıp barışma çabasında değilim ve onun bir gül alıp 2 dakika sırnaşıp barışalım teklifini red ettim. gittiği yere kadar gider bu iş. ya o adam olacak ya da o adam olacak. borçlar eşimin memleketinde olmam, onun ailesine düşkünlüğü, aşırı asoyal uykucu biri olması ve benim ailemi kıskanması toplum içine giremeyecek kadar cahil olması ezik ezik davranması benim canıma tak etti. hamileyim ve 1 aydır kusuyorum evde yemek yapamıyorum ve yiyemiyorum. sağolsun beyefendi ses etmedi hergün dışardan yemek getirdi idare ettik ama ben çok naz yapıyormuşum ben abartıyormuşum yengesi 6 tane doğurmuş tık dememiş vs. vs. bende böyle olmak iterdim ama bulantı laf dinler mi? en son pazar günü çorba içmeye çıktım ama bitkindim yolda yürürken sendeledim oturdum eşimde ilgisiz ilgisiz dayan az kaldı diyor kalktım yürüyemedim ya yürü yada defol eve git dedi. gerizekalı dedim ve evedöndüm dura kalka eve geldim ve anladımki Allah sağ eli sol ele muhtaç etmsin eş dediğin çiğ süt emmiş annesi beni 1 kez aramış duymamışım sonra arayıp hamilesin canın birşey istiyormu bile demedi? ama oğlunu arar. bu aklıma geldi hani ben tek gelindim ne garezi var bana insan sormaz mı? tanımadığım yaşlı bir teyze bile bana canın ne istiyor söyle diyorsa kv. niye yapmıyor. açıklaması cahillik olmaz. ben o hastayken yanına gittim köyüne yemek götürdüm. annem hastaneye yatmış eşim annemi aramadı bana geçmiş olsun dedi neden aramadı? çünkü ben annesine geri dönüş yapmamışım. canı cehenne. evlendiğimiz günden beri eşim ailesine yardım eder maaşı borcu ve kişisel harcamalarına gider benimki kira-mutfak ve evlilik borçlarına gider. ben neyin derdindeyin geçinmenin e o zaman o da olsun.bu aydan sonra ben kirayı ödemeyeceğim erkek o bir zahmet o ödesin ailemi aramış aramamış yanına gitmiş gitmemiş önem vermemeye çalışacağım. ve o hatasını anlayana kadar konuşmayacağım ondan sonrasıda soğuk ama tepkili olur. ben iyice dolmuşum. ailesinin yanına 3 haftadır gitmedim diye surat asık iyi o zaman gitmiyorum hadi yarın sen git annesi bugün hastanedeymiş aramadım geçmiş olsun da demeyeceğim denk gelirse beni aramamalarını belirteceğim. benden kimse birşey ummasın artık bende kendi ailem dışında kimseden birşey beklemiyorum. annem yanıma gelecek inşallah yemek yapar rahatlarım. bende elimdeki paramı biriktiririm. gerekirse anneme yardım ederim. benim ailemin canı yok mu? ev almak fikri çöööööööööööööööpppppppppppppppp. benim artık evim olsa ne olur o düşünsün ayağını ona göre uzatsın. çocuğu aldırmayı düşündüm ama sırf kendi ailem bu durumu kabullenemz diye yaptırmıyorum eşimin fikrinin benim açımdan önemi yok. o babalığı anlamaya çalışmalı bence. bu karalarım bir anlık öfkeyle değil 1 haftalık düşünmeyle belirdi. herşeyin hayırlısı olsun.

Başta hamile olduğunuzu belirtmeseniz allah korusun kanser hastası falansınız sanıcam yazdıklarımdan...ne kadar abartıyo bazı kadınlar hamileliği :)

Allah yardımcın olsun canım bazı arkadaşlar evliliğin daha yeni erkekler geç alışır demiş ben de diyorum ki evliliğin başında neyse adam , sonuna kadar da daha beter oluyor da iyiye gitmiyor...kendimden biliyorum düğünümüzün sabahı başlayan aile bağımlılığı teraneleri ( ki o zmanlar bu bağımlılığın başıma neler açabileceğinden habersizdim ) daha artarak evliliğimizi sarsacak hatta mantıken bitirecek seviyeye kadar getirdi...yani eşim ilk gün neyse 6 sene geçti şimdi daha beteri :43:

bende anlamıyorum . henüz yeni evlisiniz .sen bu adamın karekterini anlamadın mı?bu farklı mıydı flört döneminizde ?hiç sanmıyorum . herşeyi görüp evleniyorsunuz sonra böyle çekiyorsunuz işte ..

Siz üzgün ve hayalkırıklığı şeklinde yazdığınız bdv köşesinde bazı hanımlar hak vermemiş
e adam gerçek kişiliğini sakladıysa ne yapabilirsin ki bazı adamlar eski sevgilisine aşık oluğu halde başka sevmediği kadınla evlene biliyor kimseyide bu konuda kınamamak gerek bence , adama sevginiz ve tahamülünüz bittiyse sanırım bu evlilikte bitmiştir olabilir hamilelikte ağır geçebilir bu dahi kk üyesi hakir görmüş
kadın kadını anlamamayışıda üzüyor lnsanı, herkesinde bedeni aynı değil ki bazısı daha kırılgan ,zayıf en iyisi bdv dert yazmamak olacak herhalde

Siz üzgün ve hayalkırıklığı şeklinde yazdığınız bdv köşesinde bazı hanımlar hak vermemiş
e adam gerçek kişiliğini sakladıysa ne yapabilirsin ki bazı adamlar eski sevgilisine aşık oluğu halde başka sevmediği kadınla evlene biliyor kimseyide bu konuda kınamamak gerek bence , adama sevginiz ve tahamülünüz bittiyse sanırım bu evlilikte bitmiştir olabilir hamilelikte ağır geçebilir bu dahi kk üyesi hakir görmüş
kadın kadını anlamamayışıda üzüyor lnsanı, herkesinde bedeni aynı değil ki bazısı daha kırılgan ,zayıf en iyisi bdv dert yazmamak olacak herhalde

size katılıyorum, tek bir nokta hariç .
toplum içinde tek bir laf edemez cahil vs demiş, e bunu evlenmeden görmemesi imkansız bence, dediğiniz gibi sevgi bitince tahammül bitmiş.
konu sahibi, en büyük problem evliliğinizi oturtmadan hamile kalmak olmuş.
hamilelik hem duygusal hem fiziksel açıdan insanı korkunç derecde yıpratan bir süreç.
mantıklı düşünme yetisini kaybedebiliyor insan, hormonlar feci çlışıyor çünkü.
benim bir kızım var, inanın ikinci çocuğu sırf hamilelik sürecinden korktuğum için istemiyorum.
zor geçti çünkü, 9 ay bir ömür gibi geldi bana.
siz daha evliliğin ne olduğunu anlamadan pat diye hamile kalmışsınız.
mevcut olayları kaldırma gücünüz, tahammülünüz bin kat azalmıştır.
boşvermiş tavrınızı desteklemekle birlikte bu süreç bittikten sonra meselelere daha farklı bakacağınızı da belirtmek isterim.

katlıyorum canım hem de o kadar güzel saklıyorlar ki ben 6 sene çıktım eşimle 6 senedir de evliyiz....evliliğimin ilk günü yaşadığım şoku ve sonrasında yaşadıklarımı o 6 sene çıktığım insandan asla beklemezdim ... 6 sene birlikte olduğum insan gitti yerine bambaşka biri geldi sanki ...

Bi adam ev icindeki davranışlarını (temizlik, rahatlık vs) saklayabilir ama eziklik ve cahilliğini saklayamaz. Bu öyle zart diye ortaya cıkacak bir mevzu değil.

Böyle bi adamdan pat diye hamile kalmak ve bunu aldırmayı düşünmek başka bir cahilliği getirir.

İğneyi her zaman kendimize batırıyoruz biraz düşünmekte fayda var.

benim sana önerim : bu adam değişmez kendini yıpratmana da değmez bu noktada...mantıken evliliğinin gidişatını kestirmeye çalış ve kalben eşine olan duygularını tart , biç vs...kendimden örnek veriyim ben evliliğimizin mantıken bittiğine bu evliliğin yürümeyeceğine net olarak karar vermiş biriyim..ama eşime olan sevgimin tam olarak tükenmesini bekliyorum...şöyle ki eşim sen boşanmak istesen de ben boşanmam diyor bana...ben de ya hep ya hiç demişimdir her zaman ve ailemin evine döndüğümde bir daha asla geri dönmemek için sindire sindire bitirmeye çalışıyorum...gerçi bitirmem için eşim daha çok yardımcı oluyor sağolsun ama ona sorsan bişey yapmıyor :40: sen de bu noktada eğer böyle kabullenirim diyorsan ok ama yok değişecek diyorsan değişmeme ihtimali çok yüksek bence, tecrübeyle sabit ona göre kendine bir yol çiz...ha senin için kararlar almak daha zor olur hamilesin bebeğiniz olacak keşke acele etmeseydin derim...çünkü eşim bana ne diyor biliyor musun : kucağına vermedim ya çocuğu hep bundan böyle oluyor.....yani onların işine geliyor bizlerin anne olması....

Bu adam evlendikten sonra olmamıştır böyle hep böyledir.
Ezik,uykucu,asosyal olmasını davranışlarından sezinlemen lazımdı saklancak bi durum değil.
Bile bile ladessin
Belki zamanla geçer , düzelir diye düşünmüş olabilirsin bu tipler zaman geçtikçe dahada asosyalleşir hamurlarında var çünkü.
Geçmiş olsun Nurtopu gibi bir mutsuzluğun var artık.

E bu sartlarda ne diye 3 aylik evliyken hamile kaldiniz? Bikac sene bi bekleseydiniz bakalim duzelecek mi evlilik diye. Guzel cesaret.

Canım yok niye evlenmeden eşinin bu halini farketmedin yok bide üstüne neden çocuk yaptın gibi anlamsız sorular sormayacağım sana çünkü bunlar sadece moral bozar ve hiç yapıcı değil..sen de bu tarz yorumları önemseme çünkü insanlar başlarına gelmeden anlamazlar bazı şeyleri..sonuçta hata ettin diyelim böyle soruların telafi noktasında hiç bir anlamı yok...sana dostane edeceğim tavsiye bence eşinle küslükle çözme bazı şeyleri..yani bende 10 aylık evliyim ve birbirimize küserek okadar yıpranıyoruzki..evet belki gidip kırk takla da atma barışmak için ama eşinden gelen pozitif bir adımda sen de adım at...çünkü erkekler inan bana bizim kadar etkilenmiyorlar ve ceza sandığımız küslüklerimiz bizi geriyo nihayetinde...hiç bir erkek inatlaşmayla yola gelmiyo canım..gerçekten dost tavsiyesi olarak gör bunu...güzel bir şekilde biraz da nazla niyazla anlat durumu...suçlamadan sadece hissettiklerini ifade et...bence böylece iki taraf için de iyi olur..haöilesin çünkü canım morale ihtiyacın var...

Başta hamile olduğunuzu belirtmeseniz allah korusun kanser hastası falansınız sanıcam yazdıklarımdan...ne kadar abartıyo bazı kadınlar hamileliği :)

Çok olumsuz yorum vardı ama sizinki çok saçma geldi bana. Arkadaşın düşüncelerini begenmeyebilirsin ama hamikeliginin 9 ayının her gününü hastanede geçiren insanlar biliyorum. Kimse hamileliği abartmaz herkes sağlıklı olup kimseye muhtaç olmamayi ister. Umarım ileride hamile kalırsanız kansere yakalanmış kadar kötü olmazsınız. Sizi incitecek bişey söyledıysem kusura bakmayın. Iyi sohbetler

Konu sahibine gelince de canım seni anlıyorum ama bunlar çok büyük sorunlar değil .O senin Ailene değer vermiyorsa sen de onun ailesine değer verme. Zorunda değilsiniz yani. Biz kadınlar erkeklere göre daha cabuk adapte oluruz evliliğe hamileliğe Anneliğe. Çünkü biz sahipleniriz hem de çok. Ama sıkma canını çok da uzatmayin araya asilmaz mesafeler girerse is uzar. Konuşarak halletmeye çalışın. Sizin için de onun için de zor bir dönem. Allahım yar ve yardımcınız olsun

eşimle bir haftadır konuşmuyoruz yatağı o ayırdı, birkez konuşmak istedi ben kabul etmedim sonrasında oda boşverdi.bugün ailesinin yanına gitti sabahleyin akşam 8 de eve geldi bense evde oturdum ağladım söylendim şarkı dinledim dişim çok ağrıyordu dişçiye gittim hamilesin dedi işlem yapmadı, arayan soranlara aaa eşim yanımda selamı var dedim. o ailesinin kollarında mutlu oldu bense tek başıma kaldım. ailemden kimseye derdimi söyleyemem çünkü annem hastanede yatıyor şuan moralimiz bozuk zaten. konuşmayı çok yaptım ağlarsam demogoji oldu, çok konuşuyorsun oldu pek fayda etmedi. benim için fedakarlık etmediğini düşünüyorum vicdanını kaybetmiş sanırım. Allah'a havale ediyorum onu. ayrıca hamilelikte sıkıntıları çekmeyen konuşmasın lütfen ne nazı ya. insan bile bile yemek yemez mi? 1 lokma yese 2 saat kusarmı? gece 5 e kadar hastanede kalıp sabah işine bitkin halde gidermi? bu nazı yapan varsa aklından şüphe ederim.

Hiç kimse büyük konuşmasın bence. Konu sahibi arkadaşa da Allah yardım etsin.

Evlilik çok başka bişey, herkes değişiyor özüne dönüyor ne yazıkki eşinde karaktersiz biri.

Çocuk olunca da değişmicek , artık sen karar vericeksin ayrılıp ayrılmamaya.

Çekilecek dert var çekilmicek dert var. İnş. Doğru kararlar verirsin canım

şuan aramız düzeldi hafta sonu sürekli barışmak için dolandı ben bir ara ağladım oda bana sarılıp ağladı bende artık tahammülüm kalmadı son noktadayım dedim ee ne olacak dedi sen sağ ben selamet dedim. bu inatlaşmada geri adım atmadım o attı. şimdi iyiyiz kirayıda ödettim. inşallah başka sıkıntılar olmaz. birde barış sonrası çok ilgili davranıyor hatta annesiyle konuşmuş kv her kadın hamileyken zorluk yaşar vs. demiş onları söyledi bulanmana kusmana dayanamıyorum dedi.

Hayatin erkekler tahammulsuz olur hastaliga sikintiya. Sen de hamile oldugun icin daha hassas bi donemdesin ilgi bekliyorsun tabi. Ama boyle bi beklenti icine girme, adam yrmek beklemiyor is beklemiyor diye iyi tarafindan bak. Kimse senin annen degil baban degil, o ilgiyi beklemeyeceksin esinden kv kp den, aci ama gercek. Aramazsa aramasin nolcak iyilescrn mi arayinca birak allasen. He he de gec. Beklentilerini dusurmen gerek ama, evlilik onemli bir sorumluluk, ve cogu da senin uzerinde. :34:

Canim esinin de ailesinin de tavirlari cok yanlis
Bosver aramiyosa kayinvaliden sen de onu aramazsin olur biter.
Evlenmeden önce mükemmel davranip evlendikten sonra degismis olabilir esin o yüzden aklin nerdeydi vs demiyorum ayrica sen de eminimki boyle olacagini bilseydin onlemini alirdin cocuk dusunmezdin bir sure daha ama bence soyle yap dedigin gibi elini etegini cek maddi anlamda simdi hamilesin cok duygusal dusunebilirsin cunku hormonlarin vs herseyin degisiyor. Kendini yipratmamaya calis mumkun mertebe cunku dedigin gibi Allah kimseyi kimseye muhtac etmesin insaallah asermelerin de kisa sürer. . .

hamile olduğu için çok hassassın sanırım. eşinle güzelce konuş beklentilerinizi karşılıklı konuşun seni sevmese barışıp gönlünü almak için uğraşmaz. kv den de bişey bekleme beklentiyi az tutarsan üzülmezsin arkadaşım.

Back
X