canım bende evlendiğimde 36 bedendim şimdi 38 bedenim va bazen olmayınca çok canım sıkılıyor ki eşim böyle çok güzelsin dediği halde ama bana çok kilolusun deseydi zayıflayacağıma aksine kilo alırdım heralde, çünkü sinirden daha çok yiyen bir insanım ilk evlendiğimdede bu sebeple kilo aldım yeni bir şehir yeni bir hayat yeni bir okul çok ağır geldi abur cuburdan başka yemek yoktu sanki, şimdi hepsini kestim çikolata cips tatlı hayatıma belki ayda bir giriyorlar o kadar, kahve tüketmiyorum çay pazar kahvaltılarında birtek diyeceksin ne yiyorsun? bol bol meyve mandalina elma armut bunları çok seviyorum yanımda bile götürüyorum çantama atıp hiç de utanma kilolarından öncelikle kabullenmen gerek sorununu çözebilesin, ailen aklınca sana iyilik yaptığını sanıyor fakat psikolojini mahvetmişler, destek olmadıkları gibi herşeyi kötüye götürmüşler, her aile aynı değil canım benim babam ve üvey annem geldi aklıma kız kardeşime kilolusun diyor kız 56 kilo boyu 162 :) şaka gibi kendisi 100 kilonun üstünde psikolojik problemleri var çocuğunkinide bozuyor ben kardeşimi aldım karşıma evli olduğum için yazın gelip bizde kalıyorlar, sen kilolu falan değilsin sen sadece yanlış besleniyorsun abur cuburu her çocuk sever ama ilerde kilo ve sağlık problemleriyle boğuşmamak için sağlıklı şeyler ye bitanem dedim, bizim evde kola cips çikolata nerdeyse yasak olduğundan çok sevindi bunları hemen hemen unuttu diyebilirim, evde olunca yeniyor evet kendimden biliyorum o yüzden eve asla almıyorum dolabı açtığımda karnım acıktığında yiyebileceğim meyveler var sadece, çok kilo vermedim (1bucuk ) ama vücudum çok toplandı diyebilirim daha dinç görünüyorum çok spor da yapmıyorum okula gidip gelirken yürüyüş oluyor alışveriş,temizlik bu kadar :) bir de en önemlisi ben zannediyordum ki hemen kilo verir insan ama çok yanlışmış bu düşünce ben o kiloyu 4 sene aldıysam demekki 1 ayda vermek kolay değil öyle, çünkü yağları yakmak kolay birşey değil, herşeyden ye ama az ye mantığı çok güzel yani ben önceden iki üç dilim pasta yerken şimdi bir dilimi bitiremiyorum, kilomdaki farktan çok zararlı şeylerden uzaklaşmak beni çok mutlu etti, kötü beslenme obezitenin yanında şeker ve tansiyon hastalıgını ve kanseri bile tetikliyor. Nedir peki kötü beslenme, paketlenmiş hertürlü gıdadan uzak durmaya başla tatlım sağlığın için, ben birtek dondurmadan ayrılamadım ama onun dışında bütün bisküvi,cips, çikolata, hazır kek, hazır meyve suyu, kola,asitli içecek vazgeçtim, yanında su şişesi bulundurursan suszluğunu şekerli içeceklerle giderme isteğin gidecektir, meyvede diğer şekerli şeylere karşı isteğini azaltır ama tek bir meyve yetmeyebilir pazardan bir iki çeşit alırsan daha güzel olur :) ben sonradan çok kızdım kendime Allah ın verdiği nimetler kilosu bir liraya pazarda duruyorken gidip bi paketi 2lira olan cipslerden çikolatalardan kendimizi kurtaramıyoruz, doğal olanı sağlıklı olanı tüketsek hiçbir hastalığımız kalmayacak aslında :)