Giydiğim hiç bir şey üzerime olmuyor, işsizim herşey üst üste...

Canım azmin elinden kurtulan birşey görmedim. Yapmak istiyorum diyeceksin ve yapacaksın. İnan bana zor değil.
Diyetisyenler bildiğim kadarı ile dedlet hastanelerinde bile var. Ayrıca spor için bütçe ayırmana gerek yok.Koşu,yürüyüş v.b aktiviteler
çabuk toparlanmanı sağlar. İlk önce yapmak istediğine inan ve harekete geç. Hiç zor değil.

canım bende evlendiğimde 36 bedendim şimdi 38 bedenim va bazen olmayınca çok canım sıkılıyor ki eşim böyle çok güzelsin dediği halde ama bana çok kilolusun deseydi zayıflayacağıma aksine kilo alırdım heralde, çünkü sinirden daha çok yiyen bir insanım ilk evlendiğimdede bu sebeple kilo aldım yeni bir şehir yeni bir hayat yeni bir okul çok ağır geldi abur cuburdan başka yemek yoktu sanki, şimdi hepsini kestim çikolata cips tatlı hayatıma belki ayda bir giriyorlar o kadar, kahve tüketmiyorum çay pazar kahvaltılarında birtek diyeceksin ne yiyorsun? bol bol meyve mandalina elma armut bunları çok seviyorum yanımda bile götürüyorum çantama atıp hiç de utanma kilolarından öncelikle kabullenmen gerek sorununu çözebilesin, ailen aklınca sana iyilik yaptığını sanıyor fakat psikolojini mahvetmişler, destek olmadıkları gibi herşeyi kötüye götürmüşler, her aile aynı değil canım benim babam ve üvey annem geldi aklıma kız kardeşime kilolusun diyor kız 56 kilo boyu 162 :) şaka gibi kendisi 100 kilonun üstünde psikolojik problemleri var çocuğunkinide bozuyor ben kardeşimi aldım karşıma evli olduğum için yazın gelip bizde kalıyorlar, sen kilolu falan değilsin sen sadece yanlış besleniyorsun abur cuburu her çocuk sever ama ilerde kilo ve sağlık problemleriyle boğuşmamak için sağlıklı şeyler ye bitanem dedim, bizim evde kola cips çikolata nerdeyse yasak olduğundan çok sevindi bunları hemen hemen unuttu diyebilirim, evde olunca yeniyor evet kendimden biliyorum o yüzden eve asla almıyorum dolabı açtığımda karnım acıktığında yiyebileceğim meyveler var sadece, çok kilo vermedim (1bucuk ) ama vücudum çok toplandı diyebilirim daha dinç görünüyorum çok spor da yapmıyorum okula gidip gelirken yürüyüş oluyor alışveriş,temizlik bu kadar :) bir de en önemlisi ben zannediyordum ki hemen kilo verir insan ama çok yanlışmış bu düşünce ben o kiloyu 4 sene aldıysam demekki 1 ayda vermek kolay değil öyle, çünkü yağları yakmak kolay birşey değil, herşeyden ye ama az ye mantığı çok güzel yani ben önceden iki üç dilim pasta yerken şimdi bir dilimi bitiremiyorum, kilomdaki farktan çok zararlı şeylerden uzaklaşmak beni çok mutlu etti, kötü beslenme obezitenin yanında şeker ve tansiyon hastalıgını ve kanseri bile tetikliyor. Nedir peki kötü beslenme, paketlenmiş hertürlü gıdadan uzak durmaya başla tatlım sağlığın için, ben birtek dondurmadan ayrılamadım ama onun dışında bütün bisküvi,cips, çikolata, hazır kek, hazır meyve suyu, kola,asitli içecek vazgeçtim, yanında su şişesi bulundurursan suszluğunu şekerli içeceklerle giderme isteğin gidecektir, meyvede diğer şekerli şeylere karşı isteğini azaltır ama tek bir meyve yetmeyebilir pazardan bir iki çeşit alırsan daha güzel olur :) ben sonradan çok kızdım kendime Allah ın verdiği nimetler kilosu bir liraya pazarda duruyorken gidip bi paketi 2lira olan cipslerden çikolatalardan kendimizi kurtaramıyoruz, doğal olanı sağlıklı olanı tüketsek hiçbir hastalığımız kalmayacak aslında :)

Son düzenleme:
Ailen çok anlayışsız davranıyor sana karşı. Oturup mantıklıca konuş diyeceğim ama gördüğüm kadarıyla anlayacak bir aile yok karşında... Allah sabır versin:(

sınır oluyorum soyle ınsanlara ya kapıdan gırer gırmez sana bu ne hal mı dedıler gercekten ne varmıs halımde deseydın kendıne guvensızmıs gıbı davranırsan daha cok uzerıen gelırler

sende zayıflama ıstegı yok azim yok.zayıflamak ısteyen ınsan gorunusunu degıstırk ısteyen ınsan azmeder.ama cogu ınsanın yaptıgı gıbı basaramadıgın bırsey ıcın birilerini sucluyorsun.malesefkı buda aılen oluyor.her aılenı evladının okumasını ıster ki sen unıversıtede okuyormussun ve dondurmussun okula gıdecek masrafın okulun harc parası servıs paran ve yemek.kımseye bahane bulma.devletın hastanelerınde dıyetısyenler var hemde beleş.sana yemek lıstenı yapar.hı herzaman o lıstedekılerı belkı evınde bulamazsın doktor muz yazdıysa sen gıt elma ye.yurumeye cık havalar daha cok sogumadan.yaz googleye plates dıye bak ne guzel ıncelırsın.ılla spor salonları para bayılmak zorunda degılsın zayıflamak ıcın.bende zamanında 10 kılo verdım 2 ayda.azmettım yapaam dedım yaptım.sende yaparsın.oturmak tv basında cekırdek cıtlatmak hepımızın hosuna gıdıyor mumkumse sende mucadele et.

iş konusuna gelıncede aylık harclıgını cıkartana kadar gıt bı markette kasıyerlık yap rafları temızle bısey yap.kımse benı almaz dıye onyargılı olma.hıcbırsey yapamıyorsanda git kütüphaneye kıtap al kıtap oku.bari boş boş durma.10 tl ya var ya yok demıssın.ben 5 yıldır calısan bır ınsanım maasımda ıyı.şu anda cebımde en fazla 20 tl vardır maas almama 10 gun artı bayram var.hiçde karamsar degılım.giderim cafeye kahve degıl cay ıcerım restoranda yemek degıl otururum kucuk bır yerde tost yerım

sana tavsıyem pazartesi ya doktora gıt yada ılk hafta kendı kendı bıseyler yapmaya calıs mıdenı alıstır.su şisen yanında olsun sureklı.kepek ekmegi ye yemeklerden sonra sırkelı su ıcebılırsın bıberıye çayı içebılırsın ve calısmıyorsun 2 3 gıbı çık yürü.bu kadarda hayata karsı karamsar olma kulagını tıka kım ne derse.

eğer kilon sağlığını etkilemiyorsa ve sen kendin huzursuzda değilsen üzülme ve denilene aldırma bence..zayıf olsan bu kezde kemiklerin görünüyor bu ne hal ölcen derlerdi vb.. ama ailen iyiliğin için de kilona diyordur birşey..zayıflaman için diyorlardır yani..sağlığın için istiyorlardır..hergün yürüyüş yap bak o da etkilidir..yemiyorum diyorsun ama ya sen ne kadar yediğinin farkında değilsen? yani kilolu insanlar genelde bu hataya düşüyor ondan diyorum..yedikleri normal geliyor ,etraftakilerin uyarıları onlara ya dalga geçme yada abartı gibi gelip devam ediyorlar yemeye ondan dedim..bence düzensiz beslenme birde..dikkat et.doktorada git bence..böyle ne yapcamlarla zaman kaybetme..başla en azından bir yerden..hem iş konusundada o kadar karamsar olma..nerden bilebilirsin kilon yüzünden almadıklarını..işveren ille fiziği dörtdörtlük olsun onları alalım diye kuralmı koymuş..kendi kendine eziyet sendeki bence..birde streste insana kilo aldırır..kimini zayıflatır ama kiminede aldırır..ondan öyle yok bunu yaptılar yok bunu dedilerle olmaz..

Son düzenleme:
sende zayıflama ıstegı yok azim yok.zayıflamak ısteyen ınsan gorunusunu degıstırk ısteyen ınsan azmeder.ama cogu ınsanın yaptıgı gıbı basaramadıgın bırsey ıcın birilerini sucluyorsun.malesefkı buda aılen oluyor.her aılenı evladının okumasını ıster ki sen unıversıtede okuyormussun ve dondurmussun okula gıdecek masrafın okulun harc parası servıs paran ve yemek.kımseye bahane bulma.devletın hastanelerınde dıyetısyenler var hemde beleş.sana yemek lıstenı yapar.hı herzaman o lıstedekılerı belkı evınde bulamazsın doktor muz yazdıysa sen gıt elma ye.yurumeye cık havalar daha cok sogumadan.yaz googleye plates dıye bak ne guzel ıncelırsın.ılla spor salonları para bayılmak zorunda degılsın zayıflamak ıcın.bende zamanında 10 kılo verdım 2 ayda.azmettım yapaam dedım yaptım.sende yaparsın.oturmak tv basında cekırdek cıtlatmak hepımızın hosuna gıdıyor mumkumse sende mucadele et.

iş konusuna gelıncede aylık harclıgını cıkartana kadar gıt bı markette kasıyerlık yap rafları temızle bısey yap.kımse benı almaz dıye onyargılı olma.hıcbırsey yapamıyorsanda git kütüphaneye kıtap al kıtap oku.bari boş boş durma.10 tl ya var ya yok demıssın.ben 5 yıldır calısan bır ınsanım maasımda ıyı.şu anda cebımde en fazla 20 tl vardır maas almama 10 gun artı bayram var.hiçde karamsar degılım.giderim cafeye kahve degıl cay ıcerım restoranda yemek degıl otururum kucuk bır yerde tost yerım

sana tavsıyem pazartesi ya doktora gıt yada ılk hafta kendı kendı bıseyler yapmaya calıs mıdenı alıstır.su şisen yanında olsun sureklı.kepek ekmegi ye yemeklerden sonra sırkelı su ıcebılırsın bıberıye çayı içebılırsın ve calısmıyorsun 2 3 gıbı çık yürü.bu kadarda hayata karsı karamsar olma kulagını tıka kım ne derse.

Çok acımasız bir yorum bu, bazı insanlar ailenin sevgisizliğinden veya evde ki baskıcı tutumundan da kendisini yemeğe vurabilir bu kız kilo aldıysa bunda ailesinin de payı var kilolu kadınlar genel olarak üni. mezunu vs değilse veya belirli meslek deneyimleri yoksa iş bulamaz bunu bizzat ben de yaşamıştım ailesi kilo aldığı için onu cezalandırıyor çünkü kilo aldığı için çalışamıyor çalışamayınca da okul masraflarını genelde kendisi karşıladığı için ve ailesine yük olmadığı için şimdi ailesine yük gibi geliyor ve ödemek istemiyorlar ayrıca ssklı bir işi yok şu an kaydını dondurduğundan ailesinden de bakılamaz dolayısıyla hastaneye gidemez gitse de para bayılmak zorunda kalır testlerini devlet karşılamaz sadece muayene olabilir ve bildiğim kadarıyla önce dahiliye servisine gidip kan testi yaptırması gerekiyor diyetisyen için 5 tüp filan kan alıyorlar değerlerine bakıyorlar benim sigortam olduğundan yaptırmıştım. bu kız bir arkadaşı olsa bile dışarı çıkmak istediğinde ailesi maddi destek sağlamadığından arkadaşlarını ekmek zorunda kalır söyleyemez de param yok diye ve çevresini yitirir sevgilisi olsa onunla da görüşemez çünkü bu devirde herşey maddiyat kaydını dondurduğundan öğrenci kartı da yoktur tahminen ve ulaşım ücreti de cuk diye oturur böğrüne ne olcak 3,5 kuruştan deme yoksa 1 tl bile değerlidir insana... şimdi kilosu var ailesi de canını sıkar canı iyice yemek ister tatlılara sara koca kız para ver de kendime şunu bunu alıp yiyeyim diyemez nitekim demiş ama ailesi sen kilolusun yeme demiş bu bir insan için ne kadar kötü bir durum biliyormusunuz siz? nereden bileceksiniz haybeye konuşmak kolay evde kendisine diyet listesi yapsa atıyorum salata yapmak istese evde malzeme yoksa annesine git bana özel al diyemez çünkü anladığım kadarıyla ailesi anlayışlı insanlardan oluşmuyor yapabileceği tek şey yürüyüş, ve evde çıkan yemekleri ekmeksiz yemek evde var ise bol bol sebze tüketmek ve uykusunu düzene sokmak insan bir kilo bile verse özgüveni geliyor özgüven geldi mi de gerisi geliyor... iyi kötü bir iş bulur bir kaç aya eline para geçti mi de adam akıllı bir diyetisyene gider verir kilolarını madem ailesi destek olmuyor hepsine neler başarabildiğini göstersin ve utandırsın onları.

kiloyla işin ne ilgisi var ben onu anlamadım..bütün çalışanlar fitmi yani.
birde bu dünyada herkes zayıf olmak zorundamı ,yazıktır insanları böyle hayata küstürüyorlar.:50:
arkadaş ,aksilikler üstüste gelince,ailesiyle de sorunları var bütün hepsini kiloya bağlamış takmış kafasına.
birkere sana kilolusun diyenleri bir sustur öncelikle.ailene en başta rica et bu konuda seni rencide etmesinler
eğer kilo vermeyi cidden istiyorsan imkanlar da kısıtlıysa en kestirme yolu yürüyüş.sabah akşam birer saat yürüsen porsiyonları da küçültsen yeterli.
ancak zayıflayınca herşeyin yoluna gireceğine kendini şartlama bence.çünkü okuluna devam edememen ve ailenle olan sorunlarının kilonla alakalı olduğunu düşünmüyorum.
bizleri okutmak anne babanın görevi bunun için senin çalışman mı gerekiyor illa ki?durumunuz kötü değil anladığım kadarıyla.biraz ikna etmeye çalış ya okul önemli.
şimdi geçici iş bulursun ama ilerde ne olacak?kilodan önce bu konuyu hallet derim:34:

Son düzenleme:
Çoğu meslekte yok ama geçici olarak girmek istediği yani okul ile beraber yürütebileceği işlerde aranıyor maalesef çok yanlış insanları verimliliklerine göre değerlendirmeleri gerekir ama çoğu kilolu insanları hantal bulduğundan ve görünüş açısından işe almıyor :/ iş ilanlarına bir bakın "fiziği diksiyonu düzgün sekreter" diksiyon da problem yok da fizik neden aranır? ama aranıyor işte... anca telefonda veya dışarıda pazarlama tarzı işler var onlar pek ayırt etmiyor. ben de yaşadım bunları kilolu olduğum dönem pazarlama işi bulabilmiştim bir tek... konuyu görünce de eski günlerim aklıma geldi burada yazılanların okudum da hepsi doğru ama işte durum bu gibi görünüyor herkesin ailesi bir değil ki bu arkadaşla benim durumum tıpa tıp benziyor ben aştım umarım o da aşar. Yine de kilo verememek dünyanın sonu değil yeter ki sağlığına bir şey olmasın burada göremediğimiz için bilemiyoruz da bazı insanlara kilo çok yakışıyor yüz güzelliği filan... sanki kilo verse kaybolacak gibi...

aslında konu sahibesi arkadaşı anlayabiliyorum
ben de kilo vermeye çalışıyorum ve onca yıl okumama rağmen işsizim evdeyim
ama sağolsunlar ailem bunu dert etmiyor ben arada bunalıyorum evde durmaktan ama şükür en azından mecbur bırakılmıyorm
o yüzden de umudum hep var kilo da veririm iş de bulurum diye
ama şu an arkadaş tüm olumsuzlukları birbriiyle bağdaştırıyor kendince...
çünkü fit arkadaşları belki de çalışıyor ve bu nedenle de çalışmak için zayıf olmak gerektiği düşüncesine sahip bilinç altında...
dışarı çıktığında baksanız çalışanlar hep normal kilolarda olunca eee o da demek ki çalışmak için zayıf olmak lazım diye bir bağlantı kuruyor
kilo veremediği için üzgün üstüne ailesi de üstüne gelince morali daha da bozuluyor çünkü insan en yakınlarından destek bekler
imkanları kısıtlı onu çok iyi anlıyorum benim de öyle... yürüyüş yapmak istesem yollar bozuk ama evde leslie, zumba falan yapıyorum bazen pilates veya sıkılaşma hareketleri bulup yapıyorum beslenmeme dikkat ediyorum
evde olanlardan ölçülü tüketip bir de bunu yazınca otokontrol oluşuyor
isteyen diyet günlüklerinde bir günlük açsın yanlışları varsa düzeltme şansı olur
şu an psikolojik olarak zor durumda ona motivasyon lazım...

Bence böyle karamsar olursan daha çok kilo alırsın. '' Ben mükemmelim '' de az ama sık yemeye başla. Diyet yapıyomuş gibi değilde sanki hep öyle yiyormuşsun gibi sıkma kendini. Ne bulursan ye ama 2 lokma al bırak yavaş yavaş ye. 2 gün sonra zaten zayıflamasan bile sırf kendini dinlediğin kendine saygın arttığı için kendini zayıflamış gibi görürsün ve özgüvenin artar sonrada sağlıklıca zayıflarsın.

Hiçbirşeye ihtiyacınız yok ;
Ne dıyetısyene ,
Ne spor aletlerıne ,
Nede özel dıyet lıstelerıne ..

İhtiyacınız olan tek şey inanç..
Kendinize inanın ve bismillah deyin ..
Evde hangı yemek pısıyorsa o yemekleri yiyebilirsiniz.
Eğer gercek manada kendınızde devrım yapmaya ınanırsanız tum ımkanlar sızın elınıze gececektır.
Örneğin : sabah kahvaltıda 1 dilim ekmeği geçmemek sizin elinizde.
Öğlen ve akşam yemeklerinde ekmek yememek ( ozellıkle aksam )
Ve evdekı o yemeklerden en fazla 3 kasık tabağınıza koymak sizin elinizde..
Kulaklıkları takıp göbek atmak ( cok guzel zayıflatıyor ) sizin elinizde
Bakın sımdıden ne cok ımkan oluştu ..
Yemeklerden yarım saat sonra geçin odanıza : ısınma turlarına başlayın..
Olduğunuz yerde adım yürüyüşü yapın ( ayaklarınızın sızlamaya basladıgını goruceksınız )
sonra mekık ve şınav cekmeye baslayın ..
15 dk.. olarak baslayacagınız bu hareketler zamanla yarım saat bır saat dıye artacak ..
Ve o saatler arttıkca kılolarınız azalıcak ..
Bunların yanında yeşil çay takvıyesı de yaparsanız göruceksınız kı hıcbırsey kılo vermeye engel değil..
Hatta ınsanın kendısı bile..

gerçekten şartlarım uygun olsa gelip burda demagoji yapmazdım ben
evde bizim 3 öğün yenmez mesela
herkesin keyfine göre yenir ve saati de yoktur
onlara uyulmadan da yemek yenmez
ne zaman canları isterse onlarla beraber yemek zorndayım
haliyle öğünler saçma ve zamansız olunca olmuyor

gerçekten şartlarım uygun olsa gelip burda demagoji yapmazdım ben
evde bizim 3 öğün yenmez mesela
herkesin keyfine göre yenir ve saati de yoktur
onlara uyulmadan da yemek yenmez
ne zaman canları isterse onlarla beraber yemek zorndayım
haliyle öğünler saçma ve zamansız olunca olmuyor
benzer durum bizde de var öğle yemeği genelde yenmez sabah akşam saatleri de belirsizdir ama ben arada acıkınca birşeyler hazırlarım evde ne varsa... hiç yoksa 1-2 dilim ekmek+peynir+domates kahvaltı gibi yesen?
hani imkanlarını zorlamadan elindeki imkanlar kadar bir program oluştursan nasıl olur?:34:

aslında konu sahibesi arkadaşı anlayabiliyorum
ben de kilo vermeye çalışıyorum ve onca yıl okumama rağmen işsizim evdeyim
ama sağolsunlar ailem bunu dert etmiyor ben arada bunalıyorum evde durmaktan ama şükür en azından mecbur bırakılmıyorm
o yüzden de umudum hep var kilo da veririm iş de bulurum diye
ama şu an arkadaş tüm olumsuzlukları birbriiyle bağdaştırıyor kendince...
çünkü fit arkadaşları belki de çalışıyor ve bu nedenle de çalışmak için zayıf olmak gerektiği düşüncesine sahip bilinç altında...
dışarı çıktığında baksanız çalışanlar hep normal kilolarda olunca eee o da demek ki çalışmak için zayıf olmak lazım diye bir bağlantı kuruyor
kilo veremediği için üzgün üstüne ailesi de üstüne gelince morali daha da bozuluyor çünkü insan en yakınlarından destek bekler
imkanları kısıtlı onu çok iyi anlıyorum benim de öyle... yürüyüş yapmak istesem yollar bozuk ama evde leslie, zumba falan yapıyorum bazen pilates veya sıkılaşma hareketleri bulup yapıyorum beslenmeme dikkat ediyorum
evde olanlardan ölçülü tüketip bir de bunu yazınca otokontrol oluşuyor
isteyen diyet günlüklerinde bir günlük açsın yanlışları varsa düzeltme şansı olur
şu an psikolojik olarak zor durumda ona motivasyon lazım...

işte bende iş bulamama nedenimi kiloya bağlar oldum çünkü ailem böyle düşünüyor
bugünde okula devam edemeyebilirsin dediler
ev yaptıracaklar da :)
burs alamıyorum alsam part mart bi şekilde devam edicem ama edemiyorum izin yok
sanırım eğitim hayatımda kaldı burada
kusura bakmayın anlatamamış olabilirim cümleleri seçemiyorum pek

eylem bizdede sabah -öglen-aksam yeme aliskanligi yok ..

ama öglen yemegini kendin yap yada ne zaman yapiliyor sizde aksam yemegi,bilmiyorum ama

mesela corba yap,ispanagi kavur yag katma azicik tuz ya da atma ve yogurt dök ye..

bu arada ironihayatin yorumuna katilmiyorum..yani is ha deyince bulunmuyor insanlar keyfinden oturmuyor

yada belkide saglik sorunu var hormonlariyla ilgili sanki kiz yemis yemis oturmus gibi öylede olsa bunu bu sekilde yazma hakkina sahip deiglsiniiz

işte bende iş bulamama nedenimi kiloya bağlar oldum çünkü ailem böyle düşünüyor
bugünde okula devam edemeyebilirsin dediler
ev yaptıracaklar da :)
burs alamıyorum alsam part mart bi şekilde devam edicem ama edemiyorum izin yok
sanırım eğitim hayatımda kaldı burada
kusura bakmayın anlatamamış olabilirim cümleleri seçemiyorum pek
canım ben seni anladım zaten:34:
ama umutsuz olma
okul hayatı da öyle bir yıl kaydolmadın diye bitmez emin ol:34:
ben aöf okuyorum geçen yıl kaydolmadım kpssye önlisanstan girmek için...bu yıl yine kaydolcam ve bitircem inşallah yani hemen üzülme belki bu arada iş bulursun seneye kendi paranla okursun yani herşey okumak da değil sen istersen kendini geliştirebilirsin iş hayatına atılır yükselirsin kimbilir
üzme kendini elnden geleni yap herkes ayda 5 kg verirken sen 2 kg ver ama ver... ben kilo veremediğim zamanlarda çok şükür en azından almadım die seviniyorum sen verirsin yeter ki iste ve başla:34:

eylem bizdede sabah -öglen-aksam yeme aliskanligi yok ..

ama öglen yemegini kendin yap yada ne zaman yapiliyor sizde aksam yemegi,bilmiyorum ama

mesela corba yap,ispanagi kavur yag katma azicik tuz ya da atma ve yogurt dök ye..

bu arada ironihayatin yorumuna katilmiyorum..yani is ha deyince bulunmuyor insanlar keyfinden oturmuyor

yada belkide saglik sorunu var hormonlariyla ilgili sanki kiz yemis yemis oturmus gibi öylede olsa bunu bu sekilde yazma hakkina sahip deiglsiniiz

internetten araştırıyorum öğlen ne yiyebilirim ne yapabilirim diye
artık bir kase çorba da olsa yapmaya çalışacağım

keşke ha deyince bulunsa da ben ve benim gibi iş arayanlar ruhsal sorunlara doğru gitmese
:5:
ben o arkadaşa da hak veriyorum bu sıkıntıları yaşamayan biri karşıdakini anlayamaz

Back
X