giyim konusundaki zevksizliğimi daha önce sizinle paylaşmıştım...

İspanyol paçanın uzun boya ne kadar çok yakıştığını aldığım tepkiler sonucunda öğrenmiştim Dolgu topuk sandalet üstüne de aynı tonlarda kot yelek giymiştim. Herkes dar paçadansa bu fiziğini daha da belli etmiş demişti :))

Son düzenleme:

Neden bu kadar sert ve keskinsiniz.:26:

Nerede yaşıyorsunuz, hiç nişantaşı'na falan uğruyor musunuz bilmiyorum. İspanyol paça 70lere ait bir trazdır ve uygun kombinlendiği takdirde çok şık durur ve her sezon her mağazada öyle bir kombin mutlaka bulunur. Evet moda ve demode farklı kavramlar. İspanyol paça bir tarzdır ve demode olmaz topuklu ayakkabı gibi.

Tabiki fotoğrafları ispanyol paça kombini diye arattım canım. Ama madem öyle istiyorsun zara grup mağazaları, mango, h&m, mavi jeans online shoptan 2014 yaz ispanyol paça modellerini bulabilirsin. Mesela bu mangodan

Bu da mavi jeans

Daha çok var da bunları buldum hızlıca.

Modası geçti dediğimiz şey artık öyle senin dediğin gibi asla giyilmez DEMODE değil. Evet günün trendi değil ispanyol paça ama özellikle yaz günlerinde dolgu topuklu sandaletlerle çok tercih ediliyor. Senin kadar keskin konuşmak istemem. Benim sınırlarım çizgilerim yok öyle. Devamlı farklı tarzlardan esintiler alıyoruz. 50ler 60lar 70ler hepsini karmakarışık kullanıyoruz içimizden geldiği gibi.

Dar paça sevildi çünkü çok kullanışlı. 10 sene sonra ispanyol paçalar yeniden aşırı popüler olursa. Herkes ispanyol paça jean edinecek kadar popülerleşirse darları rafa mı kaldırıcaz. Ben dara devam ederim her zaman. Bana bu yakışıyor..

evet arkadaşın beli kalınsa simit ve basenleri varsa üstüne dar bluzlar tercih etmesi gerekeceği için tavsiye etmem.. İnce belli minik popolu kızlara yakışıyor.

Harley de aynı şekilde. Moda değil ama giyince ıyy demode o denmez.

He bir de demin cutemom yazmış. Her gün de ispanyol giyilmez ki :))

Son düzenleme:
İspanyol paça... En çok sevdiğim kesimdir :) Ama ben modeli konusunda seçici olmaktan yanayım çünkü İspanyol paça dediğimizde benim aklıma çok fazla model geliyor, sizin bahsettiğiniz nasıl olanı acaba? Örneğin tüm bacağı sarıp dizden itibaren orantısız bir şekilde genişleyenlerinden hiç hoşlanmıyorum.

Kesinlikle İspanyol paçada onu kombinlemekten önce modeli ve kumaşı üzerinde durulması gerekiyor diye düşünüyorum.

Beğendiklerim konusunda ufak bir fikir olması adına bu örnekleri gösterebilirim.

İspanyol paçayı kombinlemeye gelince kilonuz boyunuz evet önemli ama daha da önemli bir şey var ki o da vücudunuzun orantısı. Eğer bacaklarınız uzunsa ve inceyse İspanyol paçanın üzerine bol da giyebilirsiniz dar da, kısa da giyebilirsiniz uzun da, yani illa ki bolun üzerine dar giyeceksin gibi bir kaide her vücut tipi için geçerli olmayabilir, ama bacaklarınız gövdenize oranla kısa görünüyorsa yüksek bel İspanyol paça üzerine dar kesimli bluz, gömlek vs. giymelisiniz, bacak boyunuzu uzatıp daha orantılı görünmek adına.

Ayrıca quarta'ya katılıyorum, kesinlikle ayakkabının ucunun görünmesi gerekir yoksa dediği gibi çirkin bir görüntü çıkar ortaya.

Son düzenleme:

Son düzenleme:
Ispanyol paca nasil demode anlamadim.uzun bacakta cok da sahane durur.bana kalirsa da her daim dar paca demode olmali.yakisan da giyiyor yakismayan da.hele altinda koca ayaklarla babet varsa palet gibi iyyyy.

Kızlar ne modası yapmayın,
yakında dolgu topukların modası da geçecek o zaman.
modaya göre giyinirsek yandık.

arkadaş değinmiş,moda diye yakışmayanda dar paça giyiyor.
bence bu daha kötü

OOO bence siz giymeyen olarak modasınıda bilmiyosunuz.ben türkiyedeyken sekiz ay önce modaydı sekiz aydad değişmedi galiba.
yurt dışındada moda şuan bulunduğum yerde bayanlar bayılarak giyiyor ben dahilinde.ben moda olduğu için değilde kendime yakıştırdığım için giyiyorum.çıkın her gittiğiniz mağazada bulabilirsiniz kesin

Bazen ikiz olduğumuzu düşünüyorum pitirtay.

Moda Bence kendine yakisandir. Ne yakisiyosa onu giy. Ispanyol paca pantolon
Seviyrsan giy tabiki, kime ne.

Ama ispannyol paca moda mi dersen, coktan tarih oldu.
Ne türkiyede, ne avrupada hic rastlamiyorum...

Modayla çok yakından ilgiliyim,dünya modasını ve tüm designerların koleksiyonlarını çok yakından takip ederim!! B@rkaç kişi ispanyol paça demode demiş şok oldum sanırım hiç modayla ilgisi olmayan kişiler yorum yapmışlar çünkü biraz bile modayı takipneden biri bilirki ispanyol paça çok moda!! Fashionistaların resimlerine netten bakarsınız çok sık ispanyol paça ve topuklu kullandıklarını görürsünüz. Bknz miroslava duma,olivia palerma,chiara ferragni bla bla

Valla arkadaş bana moda konusunda bilgili olmadığın kesin demişti. Benim de bir iddiam yok açıkçası bu konuda. Camper ayakkabı ya da hunter çizme tayt üstüne uzun tunikle kış sezonunu kapattım sadece. Hiç de değişik giyiniyim diye uğraşmam.

Güzergah olarak haftanın birkaç günü nişantaşından geçmek durumundayım. Evim forum istanbulun dibinde. Çalıştığım yer istinye parkın karşısı. İster istemez aklıma kazınıyor modeller hem vitrinlerden hem de nişantaşı ve istinye parkta gezinen müthiş zevkli hatunlardan. Bu sene bu var bu sene şu var diye. Göz var nizam var yani.

İspanyol paça da geçen sezondan beri çok sık kullanılıyor. Ve ben de çok beğeniyorum. Kendime yakıştırmıyorum giymiyorum. Çünkü basenim var. Ama baştan beri dediğim gibi uygun bir kombin ve fizikle sonuç muhteşem

yurtdışını bilemem.Türkiye'de geçen senenin modası renkli pantolonlar ve şifon çiçek desenli vs pantolonlardı
kotta da düşük bel dar paça pantolonlardı.
yurt dışında değilim ama ankaranın göbeğinde iyi semtlerinden birinde yaşıyorum.

canım miroslava duma'yı en son ne zmn ispanyol paçayla gördün?o dediğin sezon 2012 olmasın?

ay yani neyse ne istiyosanız onu giyin ispanyol paça giyip üstüne de 70 lerden kalma saç yaptırın kime anlatıyorum yakışır iyi günleeeer

Ya burada o demode, bunun zamanı geçti diyenler herhalde moda dergilerinden fırlamış gibi geziyorlar sürekli.
Klişe olacak ama moda insanın kendine yakışanı giymesi değil midir?
Ayrıca markaların internet sitelerine baktığınızda ispanyol paça birçok model görebilirsiniz.

Ben çok severim ispanyol paçayı, ama benim boyum kısa. Tabi doğru kombinle, doğru parçalarla kendime göre gayet de güzel giyiyorum :)

Tabi her gün her gün ispanyol paça da olmaz, o yüzden skinny giymeye başlayın derim ben. Fiziğiniz de mükemmeldir diye düşünüyorum, ne giyseniz yakışır

İspanyol paçaya bayılırım Zaten bugün "bu modadır şu değildir" durumu yok. Kim neyi beğenirse alır giyer. İspanyol paçayla da çok hoş kombinler var.

ben dar paça sevmem hep ispanyol ya da boru paçadır pantolonlarım. moda her ne olursa olsun hemde.
ispanyolu oyle bir araların modası gibi iki adım genisliginde degil tabi :)) ama oyle giymek istiyorsanız onu da giyebilirsiniz bazen bunun kanunu yok ki.

ispanyolları herseyle kombinleyebilirsiniz... tunikleriniz cok uzun olmasın ama. cunku kalcanın altına fazla dustugu zaman diz kapagına yaklasıyor o da ispanyolun hafif basladıgı nokta oldugundan ust taraftaki darlıgı kapatır sizi daha kilolu gosterebilir, bir tek ona dikkat edin yeter

ispanyol pacanin modasi gecmedi aksine bi iki yildir topuklu ayakkabiyla birlikte revacta.minyonlari daha iyi gosteriyo.sizin boyunuz uzunmus.kilonuzda fazla degil darda giyseniz ispanyolda giyseniz yakisir.kalem pantolonlarda guzel.dar pantolonla rahat babetler,kalem pantolonla stiletto,ispanyol pacayla altindan gorunmuycek sekilde topuklu guzel oluyo.siz hepsinide giyebilirsiniz.

Son düzenleme:

Bu 2013 de giydiği ispanyol paçalardan sadece biri canım :) inan ispanyol paça demode derken yeterince komik duruma düştün zaten daha fazla düşemezsinn cidden kime anlatıyosun sen modayı hahahah ??

Canım modayı bilmek için illa dergileri,blogları yada fashionweek leri takip etmeye gerek yok gözü olan senin gibi dışarıda görerek bile anlayabilirki bell bottoms(ispanyol paça) çok ama çok moda..demode diyen insanın zerre modayla alakası yoktur zaten.sevmem,beğenmiyorum giymem ,bana yakışmıyor falan denilir de dünyada çatır çatır moda olan ve tüm fashionistaların bu kadar sık kullandığı bir parça için sanki moda gurusuymuş gibi ayyyy çok demode giyenmi kaldı diyen kendine güldürür :)

Ben çok severim ispanyol paça

Bak buradan kombinler var işi bilirsen güzel uyumlar yakalarsın

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…