giyim tarzım ve mahalle baskısı

Ay ben bu toplumun değer yargılarına tukureyim ya.
al benden de o kadar!!
değer yargısı deyip elin kızına karısına bakmak nedir yaa!!
nasıl bi değer anlayışıdır bu hayret bişey!!demekki güzeellcee incelemişsin ki değer yargına uymadığını anlamışsın..pislikler

facebook, instagram gibi aslında sokak konumundaki sosyal ağlarda ev hallerini, özel hayatını paylaşanların dışarıdakilere söz söylemeye hakkı yok.

Arkadaşlar bu sizin dediğiniz üniversite bitirmemiş ama kendini geliştirmiş ultra kültürlü insanlar nerede ya?
Ben hiç rastlayamadım.

Benim dedemin abisi birisi pray.. dedem universite mezunu olsa da abisi okumamış.

Ilkokul mezunu oldugundan da emin degilim hatta :) ama okumayı arastırmayı sever. Bir yere giderse tarihi hakkında bilgi edinmeyi sever. Kimler gelmis ne yapmis sonra kimler gelmis vs vs..

Siyasetle ilgilenmeyi de sever ama parti bazında değil de daha cok yönetim şekli üzerinden komunizm sosyalizm... yahut benim bilmedigim baska siyasi terimlerle

Türkce dısında osmanlıca yazıp okuyabilir. Keza 1 yabanci dili daha vardır. Bir topluma girdiğinde adab-ı Muaşeret kurallarına uyar kimle nasil muhabbet edeceğini bilir.. gibi gibi :) ki bu şekilde farkli illerde tanıdığım pek cok kişi daha var.

Yani var cok fazla ama insanlar tahmin etmedigi icin pek bu tarz muhabbete girmiyorlar ve farkında olmuyorlar. :)

Bu ülke öğrencilerin kızlı erkekli okumasından rahatsız olan öğretmenler müdürler gördü gece yarısı sokakta kızın ne işi varmış diyen emniyet müdürleri hukukçularda gördü... insanları ilk okul mezunu diye aşalamanız sizi o kınadığınız yobazlarla aynı çıtaya çıkaŕıyor kusura bakmayın...Ayrıca melesef dünyadada böyle sadece türkiyede değil kadın kısa giyerse açıķ giyinirse salyalarını akıta akıta bakan adamlar var hepte olacak...

Yahu mesele açık kapalı meselesi değil ki kültür meselesi.

Oranın kültürü, gördüğü, yaşadığı bu. Farklı insan gelince dikkat çekiyor işte. Bundan doğal bişey yok ki. Niye bu kadar abarttınız?

Ben izmirde giyindiğim gibi istanbula, ankaraya gittiğimde bile giyinmiyorum, kaldı ki doğu ve güneydoğudan bahsediyoruz. Hem oranın yaşam tarzına ve kültürüne aykırı hem de ben kendimi rahat hissetmem.

Daha önce de dediğim gibi, kimse giyimini bulunduğu ortama göre değiştirmek zorunda değil. İsteyen istediği gibi giyinsin. Ama bulunduğu bölgenin kültürüne ters olduğunu, konuşulabileceğini, yanlış anlaşılabileceğini de kabullensin. Bilmekaç milyon insanın bakış açısını değiştiremezsiniz. Bunu anlamak bu kadar mı zor?

Bencede apartmandaki kadinlar kiskanc iste. 3 bekar kadinlan ayni sitede yasiyorlar aman Allahim tehlike tehlike. Insanlarin düsüncelerini degistiremessiniz böyle gelmis böyle gidecekler. Sizinde magaradan cikmis insanlar felan demeniz de hoş olmamis sonucta sizin hakkinizda hep iyi seyler demisler. Sirf giyimin onlara göre uymadigini. Zaten nekadar sacma onlara göre uygun olmadigini. Herkes istedigi gibi giyinmeli kimse de karismamali sanki hic iki cift ciplak bacak görmemisler gibi konusuyorlar birde.

Kadına bakış açısı nasıl peki?
Siyasi kültüre bakış açısı nasıl?
Yurt dışında yaşıyor, ama biz Türküz kılıfının altında başka ülkelerin yemeklerini yemiyor, kızlarını yabancılarla evlendirmiyor, erkeklerle görüşmesine karşı mı?

Kuşaksız evlendirmem, kız alıyorsa 5 altın takacak diyor mu mesela?
5 dil biliyor ama anasının sözünden çıkmayan ama karısını döven biri mi?

Yoksa 3 dili bu sitede neredeyse herkes biliyor felixim.

Evet iste bahsettigimde tam buydu

O açik kesiminde kapaliya tahammulu yok
Dogal olarakta bu karsilikli oluyor
Kapalida acik kesime saygi duymuyor

Dedimya keske herkes birbirine saygi duymayi becerebilse
Yalnız burası müslüman ülke değil. Hatta ülkenin bir dini yok.demokrasi ile yönetilen bir ülkedeyiz ben.belkide bu yüzden herkes özgür. Din dayatması yok.din ile yargilayanda yok.aynen olması gerektiği gibi.kişiler kendi dini inançlarını kişisel olarak yaşıyorlar.

Tam olarak solemek istedigim ortada sen çarpitiyorsun

Musluman bi ulke seriat kurallariyla yonetiliyor demedim

Bi daha okumani tavsiye ediyorum
Yanlış bir ifade kullandın .Türkiye müslüman değil laiktir ama insanların çoğu müslümandır .ülkenin devletin dini yoktur..Ulu önderimiz sağolsun Nur içinde yatsın..

Ya konunun dinle ne alakası var ya? Adam dine uygun giyinmiyosun dememiş ki... kocaları bakıyomuş kadınlar rahatsız oluyormuş. Kadını resmen taciz ediyorlar. Din bunun neresinde? O adamlar da dindarsa ben o zaman değilim.

Ben de çok tanıdım, hatta ilk yorumumda onlara lisanslı cahil tanımlaması yaptım.

Ama aksini tanımadım. Gerçekten tanımadım yani.
Gerçek anlamda tanımadığım birisi var aslında. Kim Milyoner Olmak İster'de bir keresinde yaşlı bir pazarcı teyze vardı. O kadar çok kitap okumuş ve kültürlüydü ki. O kadının üniversite bitirmediğini biliyorum. Fakat kadın bir çok günümüz üniversite mezunundan kültürlüydü.

Bizim bir yakınımız şu anda. Yaşlı da müzik öğretmeni esnaflar laf atmış ayıp değil mi demiş senin karın geçse demiş tanıdık Ada'm 80 li yıllar falan benim karım da gezde bakarız demiş şimdi değişmiştir tabi şimdi kadının sokakta işten evine giderken bile laf atmayı kendine hak sayıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…