giyim tarzım ve mahalle baskısı

lou salome

Guru
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2015
3.693
9.611
358
Güneydoğuda buyuk bir şehirde iş için bulunuyorum. Buraya antalyadan geldim. Antalyada 5 yıl yalnız yaşamıştım. Buraya gelince bir arkadaşım bana iki tane kadın arkadaşının koca bir evde yaşadığını, istersem onlarda kalabilecegimi söyledi. Ben yalnız yaşamaya alışkın biri olarak, kendime ev bulana kadar kalırım, eger müsade ederlerse dedim. Gel zaman git zaman kızlarla çok iyi anlaştık. Evler zaten burda kocaman. 3 banyolu 5 odali falan. Gitme dediler. Ben de yalnız kalmak istemiyordum pek. Kizlarla kalıyorum şu an. Ev hep temiz. Ocakta hep yemek var. Evde kahkaha eksik olmaz. Sorunumuz yok. Zaten iş faslı bitince başka şehire gececegim

Kızlarin çok misafiri gelir. Benden önce de oyleymis. Eve kadın erkek bir sürü gelen giden olur. Çok sosyaller. Ama gürültü yapmamaya maksimum gayret sarfedilir evde. Komşular rahatsiz olmasin diye.

Site Yönetimindeki iki amca kızlara uyuz olmus bu yüzden..ben tasinmadan once. Hatta bekar insanlarin evine kadınli erkekli misafir gelemez demisler. Kavga çıkmış.

Şimdi bu evden tasiniyoruz. Ev sahibi evi satti ve bu siteden bize başka bir daire vermek istemiyorlar.

site yönetimi demis ki "misafir meselesi hadi neyse. Ama lou salome hanimin kıyafetleri çok iddiali ve açık saçık. Kendisi çok güleryüzlü. Hanimefendi bir insan.kendisiyle hiç sorun yaşamadık. Ama sitedeki kadınlar onun yüzünden kocalariyla kavga ediyor. Sen o kiza bakiyorsun girip çıkarken diye. Lou hanim da maşallah gunde 2 3 kere kıyafet degistiriyor. Bir Öyle etek giyiyor bir böyle etek giyiyor" Demisler.

Kizlar şunu söyliyim. Antalyada giyindigim gibi giyinmiyorum burda asla. Etek ve elbise giyiyorum. Ama dizin azicik üstünde. Mini değil. Boyum uzun. Topuklu giyiyorum bazen. Hava zaten 50 derece. Kaldirimlar berbat..çivi topuk giyilmiyor bile.

Tavrim da hanım hanimcik. Bu insanlar benden ne istiyor...

Köşedeki pastanenin sahibi adam geçen demis ki "lou hanim iyidir. Hostur. Zariftir. Ama toplumun değer yargilarina göre giyinmek lazim".

Yahu ben çıplak ya da erotik gezmiyorum. Bana babam karismamis bu yaşa kadar. Elin ilkokul mezunu adamlari kendinde Karışma hakki görüyor.

Sinir oldum. Kadinlar da ayrı sorunlu. Kocalarinin gözü disarda biliyorlar. Biliyorlar da ben onlarin daha dün magaradan kaçmış gibi duran kocalarina mi bakicam.

Ne biçim bir mahalle baskisi yaa sinir oldum.

Kendileri kekli börekli günlerden çıkmaz ,bakımsızlıktan şişip adamakıllı giyinemezler .kocalarıyla güzel bir içki sofrasına oturmayı bilmezlerse kocaları da dışarıya bakar tabi...
Yozgattaki olay mesela...
Bunlar çareyi hemcinslerine sataşmakta görüyorlar.
Acıyorum onlara ....
Bu toplumda alışacaksınız başka çaresi yok gibi..

İlginçmiş lou ...

İlginç olan bu tarz şeyler , doğuda batıda farketmeksizin ; birilerinin arkasından birileri için konuşuluyor da ...

Böyle alenen insana sen etek giyorsun , kadınlarda kocalarını kıskanıyor denilmesi , bu sitede oturamazsın diye de haddi aşma hakları çok tuhaf geldi.

Bu yaptıkları bana göre suç , yasalarda böyle bir madde var yok bilemem .

Hahahaha, lou kusura bakma gülüyorum ama bu topluma koca bir kahkaha atılır.

Hakikaten değer yargılarına mıçayım yani bu toplumum. Değer yargıları mini etekten ibaretse.

Birazdan lisanslı cahiller gelecek konuya, ama bizi kıdınlır dı hıkıkıtın çık ıçık giyiniyir diyecek.

İstediğini giyer gezersin, milletin kocası açsa hakikaten ben napayım yani.

Apartman komsusu dekolte giyiyor diye konu acan kadinlar gordukten sonra hic sasirmadim.
Bizim toplumumuz kendisi gibi olmayana tahammul edemez. Siz eteklerden vazgecip sadece pantolon da giyseniz ayni tavır devam edecek cunku onlar giysinizin acikligindan cok modern, bakimli, ozguvenli durusunuza takarlar. Kendilerinden daha guclu gorunen bir kadin onlari korkutur.
O yuzden takmayin, bırakın sizden korkmaya devam etsinler. Is rahatsiz edici boyuta gelirse zaten gerekli islemleri baslatirsiniz.

Kız kardeşim küçüktü. Havuza girmek istedi bir yaz. Otelin havuz idaresi annemin kardeşimin yanında bulunmasına izin vermemişti. Havuzdaki bikinili hanımlar pardesülü ve başörtülü hanımlardan rahatsız oluyorlarmışta. Hiçbirşey söylemedik. Erkek kardeşim gitmişti yanına.

Demokrasi eşittir çoğunluk.

Sizin gibi insanların olduğu bir yer bulun yaşamak için. Vardır elbette.

Tesettür ayeti ilk erkeklere inmişken milletin karısına kızına bakan yine hep erkekler. Tesettürün iyiliği güzelliği korunaklığı vardı önceden. Artık oda yok. Ahlaksız bir toplumuz biz. Ahlakımız yok. Erkek ahlaksız olduğu için açık kapalı farketmeden bakacak. Hatta ileri gidip dokunmak isteyecek. Ahlaksız çünkü şerefsiz ve namussuz. Mahalle baskısı olarak değil ama korumak adına kendinizi belki bişeyler değiştirebilirsiniz. Ama farketmeyecek erkek ahlaksız olduğu için yine bakacak. Tamamen Sizin açıklığınızdan kaynaklı da değil. Bilemiyorum kısır döngü. Bende Güneydoğuda biyerdeyim. Kendimi bol feracemin içinde dahi bakışlardan koruyamıyorum.

Demokrasiyi çok yanlış anlamışsiniz hanfendi. Bence biraz okuyun bu konuda.

Sizin başınıza böyle bir şey geldi diye ben de baskı görmeliyim öyle mi?

Demokrasi eşittir çoğunluk degildir.
1 tane astımlı ve 50 tane sigara bagimlisi bulunan bir kapali ortamda sigara içilmeli mi sizce demokrasiye göre?
Size göre çoğunluk ne derse odur ya??
Demokrasi azinligin haklarina, saglik hakkina, yaşama hakkına zarar vermeden yapilan uygulamadir.

Sizin dediğiniz çoğunluğun azinligi ezmesi ve barbarligi olur olsa olsa.

İnsanlar istediğini giysin, isterse kıçı açık gezsin bakan adamın iradesizliğidir. Ama İstanbul' da bile şort giydiği için kadın tekmelenen bu cahil ülkede gerçekten şaşırdınız mı Güneydoğu' daki bu baskıya ? Bu kısım bana şaşılacak gibi gelmedi. Nerede yaşadığınızın en iyi siz farkındasınızdır çünkü.

Elin ilkokul mezunu değilde üniversite mezunu olsa karışmaya hakkı olarak gibi yazmışsın :)
Kimse arkanızdan kötü fena dememiş zaten ya sorun yok bence adamlar fazla öküzse bön bön bakıyorlarsa karıları da adamların gözünü oyamayacağı için kestirmeden sizin kıyafetlere laf etmişler çok takılmayın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…