giyim tarzım ve mahalle baskısı

Aboreyyyy daha 4. sayfadan konu karışıveemiş ya.

Sadece Güney Doğu' ya özel değil ki bu durum.
İstanbul' da da çok.
Şu forumda bile 100 kadından 60' ı bir kadının uygun giymesi ve dikkat çekmemesi gerektiğini düşünüyor.

Şu forumda, Avrupa' da yaşadığını söyleyip bununla övünüp şu zihniyeti taşıdığını gördüğüm 10 üye sayabilirim.
Kafalar değişmiyor ki bir değişelim gelişelim.

Bazı kadınlara diyesim geliyor ki, yav bacım senin kocann açç
Ben sınırda giyinirim mesela, çok seviyorum yani kapatmaktan hoşlanmıyorum.
Kıçımın altında şortlar giymek istiyorum.

He bunu giymesem de senin aç kocan bana bakar. Çünkü güzel olmasam bile bakımlı ve özgüvenliyim.
Ne yapacan? B.k atmaya devam edecen.

Valla şimdi nevresimin alt kismini makasla kesip, giysi niyetine onu giyip cikicam. Gulyabani gibi.

Kadın eşittir ezik bunlara göre.
Bende İstanbul'da çok göç almış bir bölgesinde çalışıyorum .mecburen ekmek parası.insanlar kara çarsaf üzeri peçe giyiyor .kotla tişörtle bile ayıplıyorlar .sıfır makyaj bakımsız saç la gidiyorum yıldım sindim artık .insanı kendi ülkesinden soğuttular .topuklu falan asla yani .Allah korusun tecavüze uğrasak hak etti derler.ben kapalılara saygı duyuyorum kimseye karışmam banane bizim ailemizdede kapalı insanlar var ..ama ben kimseye karışmazken bu insanların böyle yapması koyuyor...

bu toplumun da şu ikiyüzlülüğüne hastayım. her türlü haltı yerler veya yiyenlere çıtları çıkmadığı gibi bir de alkış tutarlar ama kadınlara gelince kadın usturuplu giyinecek. çünkü sana kaldı beni giyim kuşamıma göre yargılamak o yüzden dilediğin gibi konuşabilirsin hakkımda. size kesinlikle hak veriyorum lakin korkum o adamların Allah korusun size bir şey yapmaları. ne bileyim çeker kenara sert bir şekilde uyarır, üstüne vazifeymiş gibi. bazen kocaman bir ortadoğu çöplüğüyüz ya.
Son cümleniz olayin özeti.

Bende bir dönem yöneticiler yüzünden başım açık okula gittim. Kendimi nasıl hissettiğimi kimse bilemez. Hatta dersane ortamında üst düzey birileri gelecek diye sınıftan kibarca dışarı çıkartılan,ablamın imam hatipler karma olmasın diye katıldığı mitinglerde boy gösteren bir kadınım. Evlendim bir kızım var. Güneydoğu'dayım. Apartmanda açık kapalı bir sürü kadın var. Eşimden yana düşündüğümde eğer başka kadına meylederse zaten midesizdir derim yoluma bakarım. Eşimin iradesini nefsini kontrol etmek için başka kimsenin sınırına girmem. Bana yapıldı bende yaparım demem. Demeyelim de. Demezsek eğer düzelir bazı şeyler. Ben ayrımcılığın azınlığın en kötüsünü yaşamış biriysem başkasıda ters açıdan yaşasın diyemem. Demezsek düzeliriz zaten.

Aboreyyyy daha 4. sayfadan konu karışıveemiş ya.

Sadece Güney Doğu' ya özel değil ki bu durum.
İstanbul' da da çok.
Şu forumda bile 100 kadından 60' ı bir kadının uygun giymesi ve dikkat çekmemesi gerektiğini düşünüyor.

Şu forumda, Avrupa' da yaşadığını söyleyip bununla övünüp şu zihniyeti taşıdığını gördüğüm 10 üye sayabilirim.
Kafalar değişmiyor ki bir değişelim gelişelim.

Bazı kadınlara diyesim geliyor ki, yav bacım senin kocann açç
Ben sınırda giyinirim mesela, çok seviyorum yani kapatmaktan hoşlanmıyorum.
Kıçımın altında şortlar giymek istiyorum.

He bunu giymesem de senin aç kocan bana bakar. Çünkü güzel olmasam bile bakımlı ve özgüvenliyim.
Ne yapacan? B.k atmaya devam edecen.
Aynen yaa. Sortumla terligimle çok mutluyum yazin. Ama burda 1 kere bile sort giyemedim. Çiğ çiğ yerler beni.
Kalın ve agir kıyafet sevmiyorum. Rahat ve hafif uçuşan kumaslar seviyorum

Afrikaliyi hepimiz nadir görüyoruz.
Ama modern şık türk kadinina da uzayli gibi bakmasinlar bir zahmet.

Ama bakacaklar, bakmaya devam edecekler. Yapacak bişey yok. Onlar için değişiksiniz.

Ya umursamayacaksınız bakışları, arkadan konuşulanları ya da bulunduğunuz ortama ayak uyduracaksınız. Bunun başka yolu yok şu an için.

Yani muhalefet olmak için ne yapacağınızı şaşırıyorsunuz bazen.
Bayanlar bu neyin hırsı, neyin nefreti?
Tanımadığınız insanlara bir diş geçirme hevesidir gidiyor valla.
Olay bariz ortada, kadını giyimi yüzünden yargılayıp ev vermemeye kadar götürmüşler meseleyi. Şu davranışın doğru olabilecek hangi tarafı var? Var diyorsanız ben sizin düşünme şeklinizden korktum yemin ederim.
Kimi tutmuş üniversite mezunu olmasını çekmiş almış yazıdan. Kardeşim odak noktası nedir bilmez misin? Konu o mu şimdi? Bir anlık sinirle, kadın kendini yanlış ifade etmiş işte! Sen de insansın anla biraz bunu.
Bir de ben şu mevzuudan ötürü birçok kez mağdur oldum, ee benim yarama merhem olunmadıysa bu kadınınkine de olunmamalı. Çeksin canım, ben çektiysem kafası çok acımasızca değil mi ya hu? Mağduriyete alış deyip kenara çekilmek nedir ya?
Valla konu sahibi arkadaşım, selametin için konuyu kapattır derim. Yoksa daha çok altın gibi fikirler duyarsınız burada.
:KK14:

Son düzenleme:
Neden? Yıllarca başını kapatmak isteyen Arabistan' a gitsin diyen kimdi acaba? Ben bara gidip oradaki adama neden içki içiyorsun diye hesap sorabilir miyim misal?
Ben kimseye git demedim burda siyaset kasma .bir düşün bakalım başörtünü siyasi bir simge olarak mı kullanıyorsun yoksa inancın için mi.?bu ülkede her zaman kapalı kadınlar daha fazla oldu sayı olarak .bizimde ailemizde var kapalılar.zaten yahudi geleneği olan örtünmenin tarihini biliyor musun acaba ?Sadece müslüman kadın kapanmıyor bir rahibede kapalı ama anlayışına göre açıklara saygılı .ben kapalıyım herkes kapansın banane onlar kocamızı baştan çıkarıyor demiyorlar .herkesin inancı kendine arkadasım .senin kapanman kendi adıma umrumda değil ki ..seninde kimse umrunda olmasın hayat zaten zor bide siz germeyin ortamı vicdanlı olun .mini etek giyen tecevüze uğrar diyen zihniyetten kurtulun kadınları hemcinslerinizi koruyun biraz ..

Demogoji yapma! Zorunluluklardan bahsetmiyorum. Biz o otelin havuzuna girmek zorunda değildik mesela. Sadece bayanlara yönelik havuzlarda mevcut olduğundan adamların talebi bizi rahatsız etmemişti misal. Hiç rezillik çıkarmadık. Annem bikinili hatunlara küfür etmedi.

demogoji yapan sizsiniz. bu konunun başlığı açan hanfendinin yaşadığı sorunla ne ilgisi var Allah aşkına? oradan bakalım bir de olaya siz havuza girmek zorunda değildiniz tamam, bu kız da giyimine kuşamına dikkat etmek zorunda değil, değil yahu milletin dediğine göre yaşamak zorunda de ğil!

Kendileri kekli börekli günlerden çıkmaz ,bakımsızlıktan şişip adamakıllı giyinemezler .kocalarıyla güzel bir içki sofrasına oturmayı bilmezlerse kocaları da dışarıya bakar tabi...
Yozgattaki olay mesela...
Bunlar çareyi hemcinslerine sataşmakta görüyorlar.
Acıyorum onlara ....
Bu toplumda alışacaksınız başka çaresi yok gibi..
Kocayla içki sofrası ne alaka ya ?

bütün sayfaları baştan itibaren okudum konusahibi olumsuz yorum yapanların hepsini terslemiş bizde güneydoğuda görev yaptık 50 dereceyi gördük nefes alınmıyodu ama uçuş uçuş kıyafetler diz üstü etekler giyemedim maalesef çünkü kaldıracak bi toplum değil o bahsettiğiniz mağara tipli ilkokul mezunu adamların eşlerinin sıkıntı yaratması gayet normal onlar size değil siz onlara uyum sağlamalısınız

Aman o baskı her yerde var bak ben İstanbul'dayım pantolon - tunik giyiyorum diye karışan laf sokan çok umursayan var mı ? Yok

Ben kimseye git demedim burda siyaset kasma .bir düşün bakalım başörtünü siyasi bir simge olarak mı kullanıyorsun yoksa inancın için mi.?bu ülkede her zaman kapalı kadınlar daha fazla oldu sayı olarak .bizimde ailemizde var kapalılar.zaten yahudi geleneği olan örtünmenin tarihini biliyor musun acaba ?Sadece müslüman kadın kapanmıyor bir rahibede kapalı ama anlayışına göre açıklara saygılı .ben kapalıyım herkes kapansın banane onlar kocamızı baştan çıkarıyor demiyorlar .herkesin inancı kendine arkadasım .senin kapanman kendi adıma umrumda değil ki ..seninde kimse umrunda olmasın hayat zaten zor bide siz germeyin ortamı vicdanlı olun .mini etek giyen tecevüze uğrar diyen zihniyetten kurtulun kadınları hemcinslerinizi koruyun biraz ..
Yok bilmiyorum. Dini hassasiyetim varya kesin cahilimdir :işsiz:. Kimse zorla kimseye yaşam biçimini benimsetemez. Nasıl camiye bikiniyle girilmezse, barada çarşafla girilmez. Kasmaya gerek yok. Çoğunluğun tutucu olduğu bir yerde mecburiyeti yoksa yaşamamalı bir insan. Bu kadar basit.

En iyisi yurtdışında kimsenin kimseye karışmadığı nezih ülkelerden birinde yaşamak be bu ne ya siz değil orda egede bir yerde de giyinseniz bakan, laf eden adamlar kadınlar olacak ne yazık ki...

İlk yorumuma baktım cidden safım ama niyet; yorumlara verilen cevaplarda ;yine toplum batık,bitmiş,çöplük,bağnaz, yobaz,eğitimsiz!gulyabani de çok eğitimli birinin tarifi!özeleştiri ile hakaret arasında ki fark sizsiniz!

Back
X