giyim tarzım ve mahalle baskısı

Yok bilmiyorum. Dini hassasiyetim varya kesin cahilimdir :işsiz:. Kimse zorla kimseye yaşam biçimini benimsetemez. Nasıl camiye bikiniyle girilmezse, barada çarşafla girilmez. Kasmaya gerek yok. Çoğunluğun tutucu olduğu bir yerde mecburiyeti yoksa yaşamamalı bir insan. Bu kadar basit.

"Kimse zorla kimseye yaşam biçimini benimsetemez." çok güzel söylemişsiniz. o halde benimsetemezse laf da söylemeyecek kimse kimseye zira aksi olursa kendinizle çelişmiş olursunuz.

Yok bilmiyorum. Dini hassasiyetim varya kesin cahilimdir :işsiz:. Kimse zorla kimseye yaşam biçimini benimsetemez. Nasıl camiye bikiniyle girilmezse, barada çarşafla girilmez. Kasmaya gerek yok. Çoğunluğun tutucu olduğu bir yerde mecburiyeti yoksa yaşamamalı bir insan. Bu kadar basit.

Çelişki içerisindesiniz.
İnsanlar da bunu diyor zaten ''kimse kimseye zorla yaşam biçimini benimsetemez''.Burada konu sahibine benimsetilmeye çalışılan bir yaşam biçimi var bilemiyorum fark ettiniz mi ?
Bu ülkenin bir vatandaşıysam eğer istediğim her yerinde bulunabilirim.İstediğim her yerinde yaşayabilirim.Kimsenin anlayışları beni ilgilendirmiyor,bana laf söylemeye hakkı yok kimsenin,nasıl ki ben çarşaflı bir kadına gidip ''çarşafın dikkat çekiyor çıkar şunu sen'' demiyorsam bir başkası da benim için ''kocalarımızın dikkatini çekiyorsun kapan azıcık'' diyemez.

Kimin nerde yaşayacağına sen karar veriyorsun demek ki .İstanbula gelip burdada kendi kolonisini kurmuş insanlara ne diyecek sin .maşallah hepsinde on çocuk .İstanbul dan da mı gidelim sayın bayan ?nereye gidelim söyler misin ?
Ben sana cahil demedim ayrıca örtünmenin tarihini biliyor musun dedim eminim k bilmiyorsun.Eminim Kuran'ı okumamışsındır bile .Mealini ?burda din tartışması yasak ama olsaydı ordada mat olurdun karşımda .dini hassasiyetin varsa bi zahmet oku araştır...ben hayatta birsey yapıyorsam bunu araştırmadan yapmam ..cahilim diyorsun bende olma diyorum böylelikle karşıma daha güçlü gelip savunursun değerlerini .gidin gidin deyip ağlamazsın.gitmiyırum bu ülkeyi benim dedem kurtuluş savaşında şehit olarak kurdu yüzbinlerce insan gibi .sen kimsin beni yerimden ediyorsun ?

Kimsenin size birşey demeye hakki yok.
Hep derim istersek g.tumu acar cikariz buna kimsenin karışmaya yok :)
Yalnız yaşadığınız yeri merak ettim sorun olmazsa özelden yazar mısınız

Ben buna katılıyorum. Gerçekten yaşamamalı.

Ben burada yaşamaya katlanamıyorum mesela, çünkü burası benim giyim tarzımı kaldırabilecek bir ülke değil.
İstanbul' un göbeğinde Taksim' e 5 dakika mesafede yaşıyorum ha, yine de kaldırmıyor.

E ben napıyorum, hasta la vista beybi diyorum bu ülkeye ve gidiyorum.
Ben mutlu oluyorum her şeyden önce. Niye canımı sıkayım ki? Niye milletin yere göğe sığdıramadığı, dişlerini fırçalamaktan temizliğini yapmaktan aciz, Avrupa' da yaşamasına rağmen Avrupa' daki en büyük dağı bilemeyecek olan kocası biraz gelişecek diye kendimi sıkayım? İlle de giyecem onlar alışacak diyeyim? Yok arkadaşım, cahiliz. Ülkecek cahiliz. Hiçbir şey de asla iyiye gitmeyecek. Bu ülkede kadınlar gittikçe ezilecek ve bir Ortadoğu ülkesi olacağız. E niye zorlayayım?

Sen de sıkma Lou. Mesleğine ne? Yurt dışına git?
Oradaki cahillerden de uzak dur ama.

Bazı erkekler karısını full kapatır ama gözleri fıldır fıldırdır

Burada en çok o kadınlara sinir oldum.eşleri bakıyorsa suçlu eşleridir

Ama kadınlarımız kolay kolay Kociş(!)lerine laf söylemez.

İnşallah konu daha fazla siyaset ve dine girmeden kapanır

Güneydoğuda buyuk bir şehirde iş için bulunuyorum. Buraya antalyadan geldim. Antalyada 5 yıl yalnız yaşamıştım. Buraya gelince bir arkadaşım bana iki tane kadın arkadaşının koca bir evde yaşadığını, istersem onlarda kalabilecegimi söyledi. Ben yalnız yaşamaya alışkın biri olarak, kendime ev bulana kadar kalırım, eger müsade ederlerse dedim. Gel zaman git zaman kızlarla çok iyi anlaştık. Evler zaten burda kocaman. 3 banyolu 5 odali falan. Gitme dediler. Ben de yalnız kalmak istemiyordum pek. Kizlarla kalıyorum şu an. Ev hep temiz. Ocakta hep yemek var. Evde kahkaha eksik olmaz. Sorunumuz yok. Zaten iş faslı bitince başka şehire gececegim

Kızlarin çok misafiri gelir. Benden önce de oyleymis. Eve kadın erkek bir sürü gelen giden olur. Çok sosyaller. Ama gürültü yapmamaya maksimum gayret sarfedilir evde. Komşular rahatsiz olmasin diye.

Site Yönetimindeki iki amca kızlara uyuz olmus bu yüzden..ben tasinmadan once. Hatta bekar insanlarin evine kadınli erkekli misafir gelemez demisler. Kavga çıkmış.

Şimdi bu evden tasiniyoruz. Ev sahibi evi satti ve bu siteden bize başka bir daire vermek istemiyorlar.

site yönetimi demis ki "misafir meselesi hadi neyse. Ama lou salome hanimin kıyafetleri çok iddiali ve açık saçık. Kendisi çok güleryüzlü. Hanimefendi bir insan.kendisiyle hiç sorun yaşamadık. Ama sitedeki kadınlar onun yüzünden kocalariyla kavga ediyor. Sen o kiza bakiyorsun girip çıkarken diye. Lou hanim da maşallah gunde 2 3 kere kıyafet degistiriyor. Bir Öyle etek giyiyor bir böyle etek giyiyor" Demisler.

Kizlar şunu söyliyim. Antalyada giyindigim gibi giyinmiyorum burda asla. Etek ve elbise giyiyorum. Ama dizin azicik üstünde. Mini değil. Boyum uzun. Topuklu giyiyorum bazen. Hava zaten 50 derece. Kaldirimlar berbat..çivi topuk giyilmiyor bile.

Tavrim da hanım hanimcik. Bu insanlar benden ne istiyor...

Köşedeki pastanenin sahibi adam geçen demis ki "lou hanim iyidir. Hostur. Zariftir. Ama toplumun değer yargilarina göre giyinmek lazim".

Yahu ben çıplak ya da erotik gezmiyorum. Bana babam karismamis bu yaşa kadar. Elin ilkokul mezunu adamlari kendinde Karışma hakki görüyor.

Sinir oldum. Kadinlar da ayrı sorunlu. Kocalarinin gözü disarda biliyorlar. Biliyorlar da ben onlarin daha dün magaradan kaçmış gibi duran kocalarina mi bakicam.

Ne biçim bir mahalle baskisi yaa sinir oldum.
Kocalar bu kafadan demekki

Eklentiler

• image.webp
    image.webp
    23,1 KB · Görüntüleme: 137
Demogoji yapma! Zorunluluklardan bahsetmiyorum. Biz o otelin havuzuna girmek zorunda değildik mesela. Sadece bayanlara yönelik havuzlarda mevcut olduğundan adamların talebi bizi rahatsız etmemişti misal. Hiç rezillik çıkarmadık. Annem bikinili hatunlara küfür etmedi.

Sene 2001 mor kafamla cikmis universitede giyim ozgurlugu eylemlerine katiliyorum, bu ulkedeki tum kadinlar icin mucadele ediyorum yas 19 o zaman tabi herkesi kendim gibi saniyorum.
Bu yazdiklarinizi okusaydim, universiteye gitmek zorunda misin? Git kendine gore bir yerde yaşa! Cogunluk biziz ya bize uyacaksin ya gideceksin der miydim acaba?
Demezdim bence, cunku cocuk da olsam once insandim ve insana saygi duymayi ogrenerek yetistirilmistim.

Ben buna katılıyorum. Gerçekten yaşamamalı.

Ben burada yaşamaya katlanamıyorum mesela, çünkü burası benim giyim tarzımı kaldırabilecek bir ülke değil.
İstanbul' un göbeğinde Taksim' e 5 dakika mesafede yaşıyorum ha, yine de kaldırmıyor.

E ben napıyorum, hasta la vista beybi diyorum bu ülkeye ve gidiyorum.
Ben mutlu oluyorum her şeyden önce. Niye canımı sıkayım ki? Niye milletin yere göğe sığdıramadığı, dişlerini fırçalamaktan temizliğini yapmaktan aciz, Avrupa' da yaşamasına rağmen Avrupa' daki en büyük dağı bilemeyecek olan kocası biraz gelişecek diye kendimi sıkayım? İlle de giyecem onlar alışacak diyeyim? Yok arkadaşım, cahiliz. Ülkecek cahiliz. Hiçbir şey de asla iyiye gitmeyecek. Bu ülkede kadınlar gittikçe ezilecek ve bir Ortadoğu ülkesi olacağız. E niye zorlayayım?

Sen de sıkma Lou. Mesleğine ne? Yurt dışına git?
Oradaki cahillerden de uzak dur ama.
Prayforlosers burası hepimizin ülkesi. Sadece birbirimizin bam teline basmayalım diyorum. Senin dans ettiğin, alkol aldığın, eğlendiğin bir ortamda ben namaz kılsam, sen rahatsız olduğunda sana ayar versem, birde üstüne bana saygı duymak zorundasın desem olur mu?

Onun yerine ben camiye gitsem, sende istediğin gibi eğlensen, farklı hayatlar yaşayan insanlar olarak kesişimi minimuma indirsek daha mutlu olmaz mıyız? Ben mi yanlış düşünüyorum?

Bazı yerlerde şartlar bizim düşündüğümüz gibi değil maalesef
Dedikodu ile kadın öldürülen bir coğrafya da kıyafeti tartışmak anlamsız
Anladığım kadarıyla konu sahibesi mecburiyetten oradasın, idare edeceksin yapacak bir şey yok
Konu demokrasiye, açık-kapalı tartışmalarına dönmüş ki dönmese şaşardım , bakın 9 sayfalık bir konu toplam 8-10 üye yazışmış, burada sağlayamıyoruz saygıyı, doğuda ki giyimi nasıl değiştireceğiz ya da insanların düşünmesini nasıl sağlayacağız =)) Kısa etek giymişse tecavüzü hak etmiştir diyebilen bir toplumla savaşmayı çok da anlamlı bulmuyorum ben.

Sene 2001 mor kafamla cikmis universitede giyim ozgurlugu eylemlerine katiliyorum, bu ulkedeki tum kadinlar icin mucadele ediyorum yas 19 o zaman tabi herkesi kendim gibi saniyorum.
Bu yazdiklarinizi okusaydim, universiteye gitmek zorunda misin? Git kendine gore bir yerde yaşa! Cogunluk biziz ya bize uyacaksin ya gideceksin der miydim acaba?
Demezdim bence, cunku cocuk da olsam once insandim ve insana saygi duymayi ogrenerek yetistirilmistim.
Bende senelerce özgürlükten yana oldum .ne var o onun inancı dedim girsinler üniversiteye hakları var .bütün arkadaşlarımla kötü oldum onlarla kavga ettim özgürlük dedim hep ama işte böyle insanlar çıkınca kendimi suçluyorum hata mı yaptım diyorum .

Prayforlosers burası hepimizin ülkesi. Sadece birbirimizin bam teline basmayalım diyorum. Senin dans ettiğin, alkol aldığın, eğlendiğin bir ortamda ben namaz kılsam, sen rahatsız olduğunda sana ayar versem, birde üstüne bana saygı duymak zorundasın desem olur mu?

Onun yerine ben camiye gitsem, sende istediğin gibi eğlensen, farklı hayatlar yaşayan insanlar olarak kesişimi minimuma indirsek daha mutlu olmaz mıyız? Ben mi yanlış düşünüyorum?
Zaten barda namaz kılınmaz evinde yada camide kılarsın .biz sokaktan bahsediyoruz .istersen eyalet sistemi yapalım kapalılar için ayrı eyaletler oluşsun açıklar için ayrı .
arkadasım ne tuhaf insanlarsınız yemin ederim değerlerimi sorgulatıyorsunuz bana .banane ne giymişse demek bu kadar zor mu ya ?

Bir yere gittiğinde oranın yerleşmiş adetine uyum sorunu yaşamak normal değil mi ya ?

12 sene önce evlendim. Eşimin ailesi köyde yaşıyor(eşimde evlenene kadar)

Köyün geleneksel giyim şekli , şalvar üstü penye ve tülbent.

Giyince kendimi acayip mutsuz hissediyorum o ilk aylar. Hepi topu ayda bir gidiyoruz ama daha yoldayken şalvarın bindallı deseni kabusum oluyor .

Öz güven eksikliği...kompleks... istenilen olumsuz sıfat yaftalanabilir bu rahatsızlığıma.

Yok dedim. Ben bunları giymek istemiyorum.

11 yılı aşkın giymem. Zaten tesettür giyimli bir kadınım . Yani mesele açık ya da kapalı (nefret ettiğim iki sıfat ama yerine de bir şey bulamıyorum) olmak değil.

Uyum zorluğu yaşamak normaldir .

O yüzden bir insana pat diye sen sen olmaktan çık... bakkk cici bu ... biz böyleyiz..sende böyle ol he mi ? demek fazla .... fazla...şey.. şey işte:)

Bende senelerce özgürlükten yana oldum .ne var o onun inancı dedim girsinler üniversiteye hakları var .bütün arkadaşlarımla kötü oldum onlarla kavga ettim özgürlük dedim hep ama işte böyle insanlar çıkınca kendimi suçluyorum hata mı yaptım diyorum .
Kendini suçlamana gerek yok. Sen destek oldun diye başörtüsüne izin çıkmadı. Sana soranda olmadı diye düşünüyorum. Hiçbirimiz sandığımız kadar önemli değiliz.

Senin dinin sana benim dinim bana diyecek kadar. By bir ayettir biliyor mys

Onun yerine ben camiye gitsem, sende istediğin gibi eğlensen, farklı hayatlar yaşayan insanlar olarak kesişimi minimuma indirsek daha mutlu olmaz mıyız? Ben mi yanlış düşünüyorum.
Ben katılıyorum sana obi.
Arkadaşların biraz da senin dini kimliğinden ötürü ön yargılı davrandığı kanaatindeyim kendi adıma.
Ben de seninle aynı görüşteyim, kimse bana ters yapmamış.

İster istemez etkileniyoruz kişilerin daha önceki yorumlarından ve onlara hınç besliyoruz. Sen de bunun şanssızlığını yaşıyorsun.
Dediğin gibi, kesişimi minimuma indirmeliyiz.
Zaten insanlar bunu yapmaya çalışıyor. Şimdi sen beni Konya' da yaşarken düşünebiliyor musun?

Lou' da orada yaşamayı seçmezdi zaten. Sadece iş için bir nevi zorunluluk. O da davranışlarıyla seni doğruluyor zaten aslında. Ya da Pelin sen gider misin? Evo mecburiyetten Konya' da yaşıyor ve kaçmak için gün sayıyor. Ben hayatta gitmem. Bana uygun değil, neden gideyim? Niye direteyim?

Yani ben gittiğin yere ayak uydurmalisin derim yani kimse sana tut çarşaf giyin demiyor sadece biraz daha oraya uyumlu giyin diyor. Ayrıca içki masası ne alaka yada cahil ilkokul mezunu demek bence sizde o insanları eleştriyorsunuz aynı onların yaptıkları gibi .

Back
X