• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Giyinmeyi bilmiyorum. Anlayanlar yardım edebilir mi lütfen...

*SILA*

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Ocak 2008
348
2
96
İstanbul
Selam kızlar başlıkta dediğim gibi giyim konusunda sıkıntılıyım. mezun oldum işe başlayacağım kısmetse, hep heves ettim mezun olunca şöyle giyinicem böyle giyinirim vs diye ama kalakaldım. ünivde kot converse falan takıldık tabi, markaya da düşkün değildim öyle. klasik öğrenci modundaydım. ama artık ben de kadınsı giyinmek istiyorum. ama neyi nasıl alacağım bilemiyorum tam. aslında biliyorum ama bulamıyorum. istanbuldayım büyük avm'lere bakıyorum, bazı sevilen pahalı markalara bile bakıyorum (marka takıntısı için değil hani çeşitli ve hoş şeyler olur diye) ama düzgün bir şey bulamıyorum. ya da sade bir kazak 90 lira oluyor, tamam alayım ama ne bileyim ben daha kombinlenecek şeyler istiyorum aslında.

en zoru da ayakkabı meselesi. ayakkabılara bakıyorum hep platform, düğün ayakkabısı gibi. yani o kadar giyemem sürekli,ben daha orta boy bir şey istiyorum ama orta boy da yok. var ama burnu açık falan, burnu açık da sevmiyorum... nereden bulcam ayakkabı bilmem. çok ufak topuklular da yaşıma uygun olmuyor zaten.

boyum 1.72 kilom 57-58. basemin yok bacaklarım ince aslında etek elbise yakışıyor kabinde denediğim kadarıyla, ama hiç etek elbise giymedim sanki utanıyorum :17: alışkın değilim diye. ama belim kalın 70 cm :26: sıfır kol da hiç giymedim sanki kollarım çok şişmanmış gibi geliyor. şu düşünceleri bir atsam aslında... öyle işte bana kombin vs önerir misiniz, nerelerden hangi markalardan alışveriş yapıyorsunuz, özellikle kaliteli ayakkabı markası. ayakları vuruyor acıtıyor çünkü.

bir kaç görsel ekleyeyim beğendiğim tarzları görmüş olun
$Bol-Paça-Kot-Modelleri-8.webp$bordo-kazaklar.webp$denoto-hilde-streetstyle-outfit-zara-rag-and-bone.webp$yesil-kalem-etek.webp$Alessandra_Ambrosio_stil-mercek-altında_mhrstyle.blogspot (1).webp

Son düzenleme:
Site adı vermek yasak mıydı ya :26:
Bir site var belki biliyorsun kombinliyor dediğin gibi giysileri
İlla oradaki gibi tamamen almak zorunda değilsin ama bir fikir verir sana ne neyle uyar
Renk uyumları falan

Canim bende ilk işe başladığımda bir yabancıya bakıyormus gibi bakıyordum. Sonra ilk etapta üstüme oturmasına ve sade olmasına dikkat ettim veya zevkine göre rengine taş seversen tasın. Su anda dolabımda hemen hemen hersey birbirine uyuyor ve inan giyinmek benim için zevk oldu. Journey i öneririm pantalon kalıpları müthiş. Ben 34 beden oldugum için her markadan alısveriş yapamıyorum ztn. Ayakkabı dedigin gibi büyük sıkıntı. Beta kalitesinden hiç memnun olmasamda model olarak gözdem. Birde hotiç olabilir. Ben polaristen de memnun kaldım ozellikle kısın bot ve çizmede - toplantı günleri hariç günlük giyim için. Kotonda mutlaka işine yarar parçalar bulursun. Yine veromoda benim favorilerimden :)

spor giyim için özellikle beğendiğim markalar bershka, pullandbear ve stradivarius tur. 3 ünden çok fazla kıyafet alırım.:8:

biraz klasik olarak ise koton ve mango yu beğeniyorum. :10::12:

dar paça pantolon, ceket, şık bluzlar, gömlekler topuklu bot,çizme ya da ayakkabı tercihleriyle ve uygun takılar kullanarak gayet şık olabilirsin. :34:

Ben bütün defileleri izliyorum gucci dsquared2 lanvin prada vs tabi bunları alıcak halim yok atıyorum gucci defilesinde bi kombini çok beğendim ona benzer bi kombin yaratmaya çalışıyorum daha ucuz markalara bakarak işte zara bershka topshop h&m vs.İstanbuldaysan pasajlarda güzeldir.Bu şekilde dolabım acayip gelişti.Kombin yeteneğim zaten herkesçe bilinir:1:Bence aç defile izle sonra biraz düşün dolabımda neler eksik diye sonrada alışverişe çık inan zaman içinde çok gelişiceksin

Ben alışveriş yaparken hiç kombin düşünmem rastgele alırım. Mesela bir mağaza da bir gömleği çok beğendim diyelim kombin umrumda olmaz alırım, ayakkabı, çanta, pantolon içinde aynısı geçerli. Zaten evden çıkmadan önce hepsini gözümde canlandırıyorum şunu giysem altına şunu giysem nasıl olur diye, sonra giyinip çıkıyorum. ve giyimimi herkes beğenir :D

teşekkür ederim kızlar markalara bakacağııım
bir de bi şey sorcam, mesela ben bacaklarımı makine ile alıyorum, ama hani 2 3 hafta sonra çok az çıkar ya tüyler, alsan alamazsın, öyle kalıyor nokta nokta. işte o aşamada etek elbise nasıl giyilir, çorap mı giiyyorsunuz nasıl yapıyorsunuz?

Neden kasıyorsun hergün etek, elbise giymek zorunda değilsin. Çok şık pantolonlar da var bacakların uygun olmadığı zman pant. giyersin. Ayakkabı hergün topuklu giymek zorunda değilsin babet olur, sandalet olur klasik kesimlerden. Zaten çalıştığun yere göre belirlersin ne ve nasıl giyineceğini bir bakmışsın bunlara gerek kalmaz her işyeri herşeri kaldırmaz. Zamanla oturur sen ilk aşamada 1-2 siyah bej pantalon al onların üstüne genelde her renk olur üst için bişey görünce altına ne giyinicem diye düşünmezsin, bir klasik siyah ayakkabı herşeye uyar ya da bej yine yaz için..böyle böyle çoğaltırsın gördükçe alırsın bişeyler. Arkadaşlar koton demiş bencede iyi olur klasikde var orda sporda hemde uygun fiyatlı deli gibi paralar yağdırmana gerek yok. Mango da aynı, Sisline var mesela çok güzel pant, etek,elbise ve de fena değil onunda fiyatları. şimdilik başla bunlarla gerisi gelir. Bir de şu var sezon geçiş dönemlerinde kıyafet bulmak zor olur ..sezon ortaları iyidir.

giyim markalarını modellerini ve fiyatları hakkında bilgi veren, iş hayatına uygun kıyafetleri tanıtan bir siteye rastladım markaurunleri.net bu sitenin tanıtım yazılarından fikir edinmek mümkün. üstelik bir çok marka hakkında bilgi içermekte. hediyelik eşya seçiminde, ya da anneler günü, sevgililer günü, yılbaşı hediye seçimleri gibi konularda da işe yarayacak bilgiler içermekte.

giyim markalarını modellerini ve fiyatları hakkında bilgi veren, iş hayatına uygun kıyafetleri tanıtan bir siteye rastladım markaurunleri.net bu sitenin tanıtım yazılarından fikir edinmek mümkün. üstelik bir çok marka hakkında bilgi içermekte. hediyelik eşya seçiminde, ya da anneler günü, sevgililer günü, yılbaşı hediye seçimleri gibi konularda da işe yarayacak bilgiler içermekte.

Ilk mesajınız ve site ismi vermişsiniz.site ismi paylaşmak yasak.reklam amaçlı üyeliğe benziyor

Canim giyinmek bir sanat bence ama kendine guvenin en guzel giysin... yani once kendinle barisik olmalisin,ayrintilara takilirsak hepimizin kusurlari var fiziksel anlamda.. o yuzden bunlari yik kafanda..bikere senin uzun boylu olman bi avantaj,hersey bir tik daha guzel duracaktir uzerinde ,alisverise cikarken bu isten anlayan guvendigin birileriyle gidebilirsin,magazada vitrinde begendigin kombinleri o sekilde kombin halinde alabilirsin ayrica kombin yapman gerekmez... kendin kombin yaparken giysilerin tarzlarini karistirma, ben genelde sade giyinip aksesuarla renklendiririm,cok renk karistirmam, sadelik daha asil duruyobence bide kendini kasma su yakismaz bu yakismaz diye bizler ilk defa giydigimiz tarza aliskin olmadigimizda yakismiyor diye dusunuyoruz biraz cesur ol bence... sevgiler :)

İş yerin klasik giyinmeyi gerektiriyorsa ve sürekli şık olmak zorundaysan dolabında mutlaka siyah kumaş pantolondan iki adet bulundur derim bir tanesi spor kesim birisi ise klasik kesim (bol paça) olsun. Bunun da sebebi gün kurtarır, siyah üzerine her şeyi kombine edebilirsin, ayakkabı derdin pek olmaz genelde her şey uyar, bu sebeple her çalışanın dolabında mutlaka olmalı derim hep. Üzerine gömlek gider, bluz gider, şifon gider üstelik her renk gider :)

bence fiziğin iyi . ama illa şikayetçiysen bir kaç kilo verebilirsin .... ölgesel sorunların olabilir sıkılaştırıcı kremler var onlardan kullan spor mutlaka yap . güvenin gelsin ... klasik giyinmek zorundaysan iş yerinde kumaş pantolanlar al siyah ,krem ,kahve rengi .. dar paça kullan ...altına topuklu giy .. yürürsün alışırsın .. şifon gömleklerden al .. kahve,siyah,krem trikolar al üstüne giy .. arada elbise giy falan .... her zaman derim giyim işinin aslında çokda parayla ilgisi yok . ben meseala çanta,ceket,montta falan marka alırım birde ayakkabı . onun dışında her yerden alabilirim ... önemli olan yakıştırmak .. yoksa git en markalı şeyleri al vücuduna uygun değilse komik gözükür ...

Sen ver o parayı bana ben seni giydiririm. zaten şu sıralar bunalımdayım deli gibi alışveriş yapasım var. bende herzaman çok şık giyindiğimi söyleyemem ama özen gösterdiğim zamanlar hep beğeni toplarım. beğendiğin tarzları belirlemişsin zaten, örneğin alışverişe çıktın bir kot beğendin aldın 2. parçayı seçerken bunun üstüne ne gider diye düşünerek al. bu durumda dolabında bir kombinin bulunmş olur. yada bir üst beğendin altına arayışa geç. bir mağaza söylemek doğru olmayabilir heryerde farklı parçalar bulabilirsin.

mağaza gırdıgınde begendıgın bı parcayı al ve orada calısan elemanlardan bırıne kombınlemek ıstedıgını soyle onlar yardımcı olcaktır.. guzel ıcıne sınen bır kombın al sonra o aldıgın parcaları baska seylerle kombın etmeye calıs eve gıttıgınde gıy cıkar gıy cıkar kombın yap.. tarzını olusturmanda yardımcı olcaktır

Back
X