Gizli gizli yurtdışı tatili?

Ebegumeci

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
28 Mart 2015
201
121
103
Kızlar merhaba
26 yaşındayım, İngilizce öğretmeniyim.Branşımın da etkisiyle yıllardır yurtdışına çıkmak gibi bir hayalim var.

Ama içinde gezme, tozma, eğlence olan her şeye engel olan canım ailem buna da engel.Asla yurt dışına çıkmamı istemiyolar.

Kaç yaşında kızım kendi paramı kazanıyorum Allaha şükür ama bu onlar için bi anlam ifade etmiyo.Her yaz 2 ay dizlerinin dibinde oturuyorum.Yaz tatili geliyo diye millet sevinir ben üzülürüm yıllardır bu hep böyleydi.

Kavga gürültü gitmek istemiyorum, kalpleri kırılsın istemiyorum, maddi özgürlüğünü kazanınca bizi takmıyor desinler istemiyorum...

Bu yüzden gizli gitmeye karar verdim.Yani mesela 1 hafta onlar beni şehir dışında bilecek ama ben yurt dışında olacağım.

Bi şekilde haberleri olur mu diye korkuyorum biraz.Mesela ben yurtdışından annemi aradığımda annemin telefonunda bulunduğum ülke kodu falan çıkar mı?ya da onlar beni aradığında telesekreter bildirimi falan duyarlar mı?Ya da aklınıza gelen, 'şurdan da anlaşılabilir yurtdışına çıktığın' diyebileceğiniz noktalar var mı?

Cok riskli.

Gitmeden bir gun once 'ben yurtdisina gidiyorum, kizacaginizi engel olacaginizi dusundugumden daha once soylemedim. gizli sakli is yapmak istemiyorum, o yuzden haberiniz olsun.' de ve git.

32 yasindayim, senelerdir her tatile gittigimde yinede kirk takla attiriyorlar. alistirman lazim, nekadar alissalar bile yinede her defasinda azcik kem kum surat yapsalarda bisey diyemiyorlar bi zamandan sonra.

Allah korusun başına bişey gelse onlar seni atıyorum Antalya'da arayacak. ama sen bambaşka bir şehirde hatta başka bir ülkede olacaksın. ne fena..
bence ikna et öyle git. kötülüğünü istemiyorlardır eminim ki. sadece senin için endişeleniyorlardır.

bence doğru değil. başına bir iş gelirse daha kötü olur. ya da sonradan öğrenirlerse hiç izin vermezler.

hır gür de çıkarsalar doğru söyle. benimkiler tutuculuktan değil ama endişeden izin vermiyorlardı. izin bile almamıştım giderken başıma bi ton aksilik geldi hepsini haberdar ettim ve yine de çözdüm sorunları. şimdi gidiyorum desem endişelenmezler eminim.

hem ilerisi için kendine bi kapı açmış olursun. ilkinde kavga edersiniz ama zamanla daha özgür bırakırlar.

Çok yoru
Çok yoruldum artık bi şeyler için ikna etmeye çalışmaktan.Uğraşmak istemiyorum haftalarca

Kavga gürültü gitmek istemiyorum, kalpleri kırılsın istemiyorum, maddi özgürlüğünü kazanınca bizi takmıyor desinler istemiyorum...

takmamk mı bu

ben İngilizce öğretmeniyim kendimi geliştirmem için yurt dışına gitmem lazım

şu tarihler arasında turla ya da işte nasıl gidiyorsanız o şekidle şu ülke ve şehirlere gideceğim

nokta

ailene bağlı olmak ayrı bapımlı olmak ayrı

evet onları takmamalısın

onlar senin 26 aylık değil 26 yaşında olduğunu kabul etmeli

yaşında evlense idin 26 yaşında tatil için izin alman gerekmezdi değil mi

bu bakış açısını kırmak lazım

sen yetişkin bir bireysin

onlardan maddi talebin de yok

o zaman açıkça söyleyeceksin

kavga gürültü çıkarırlarsa da onların sıkıntısı

Çok yoru

Çok yoruldum artık bi şeyler için ikna etmeye çalışmaktan.Uğraşmak istemiyorum haftalarca
uzgunum canim, hep pes eden taraf olmussun, o yuzdende hic izin vermemisler.
bekarsin, bu yaslarindada ozgurlugunu yasamazsan emin ol yarin evlendiginde icinde kalacak. bosver ya, hep soz dinleyen kisi olma, asilik bile (onlarin gozunde asilik) insana bazen boyle farkli bi 'guc' hissi verir (abartmiicaksin tabi).

ilk arkadaslarimla tatile gittigimde kavga kiyametti inan. sonra eve akrabalar misafirlige geldiginde bi baktim annem 'kiz cok ders calisiyo, strese giriyo, biraz dinlensin havasi degissin diye tatile gonderiyorum valla' diyo haha. alistir. baska caresi yok.

Biletinizi, vizenizi herşeyinizi aldıktan sonra söyleyin, şu kadar da masraf yaptım deyin.
En fazla birkaç gün dırdır edip kabullenirler ne yapacaklar eve kilitlemezler herhalde .
Ama gizli gitmeyin, ben ne zaman birinden gizli iş yapsam olmadık iş gelir başıma:)

Ne kadar tuhaf olduğunun farkındayım ama inanın başka seçenek bırakmadılar bana.
Bence yapabiliyorsan tatil yerine mini bir egitim programi icin git. Tatile gideceksen de hazirligini gizli yap ama dedigim gibi sana mani olamayacaklari kadar dar bir vakitte haber vererek git.

illa ki bir şekilde patlak verir öğrenirler bu sefer güvenleri iyice kırılır zaten yasın 26 ne gerek var saklamaya açık ve net bir şekilde söyle bence yurtdışına gideceğini

tatil değil de kurs programı gibi bir şey ayarla.

atıyorum 1 aylık kurs. eğitim için dersen daha farklı bakarlar.

İkna etmeye uğraşma Canm gitmeden bi iki gün önce haber ver gidiyorum diye.tartısma kızsalar bile he de geç.bi iki böyle yaparsan onlarda alışır bi yerden başlamak lazım

Haber ver de git.
Çünkü başına bir şey gelirse. Sonradan çok pişman olursun.
İyi düşün.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…