Gizli gizli yurtdışı tatili?

+1

Turla giderseniz belki içleri rahat olur. Veya devamlı görüştüğünüz, ailenizin de tanıdığı arkadaşlarınız varsa ve onlarla giderseniz belki aileniz ikna olur.
Yani düşünüyorum, kızım gizlice yurtdışına çıksın istemezdim hiçbir aile aman kızım evde otura otura çürüsün diye izin vermiyor degil, herkesin endiseleri aynı.
Ya turla gidiyorum deyip, acentenin vs telefonlarını vererek ikna edeceksiniz. Ya da çalıştığım yerdeki arladaslarimla seminere eğitime vs gidiyorum diyebilirsiniz. Aklıma baska birsey gelmedi ama gizlice gitmek gerçekten sakıncalı

Zorunlu gorevmis gibi bahsetseniz hiç soylememkten daha iyi olabilir belki.

bence is icin gittiginizi soyleyin. madem ogretmensiniz, calistigim okul beni egitime gonderiyor su tarihler arasi diyin. gizlemek kotu olur, ve turkiyeden size ulasmaya calisirlarsa yabanci dilde telesekreter cikar ulasamadiklarinda. oradan anlarlar. ayrica bir dahaki gidislerinizde de hep yalan soyluyorsunuz, aslinda baska yere gidiyorsunuz gibi dusunurler. en iyisi okulum gonderiyor, gitmek zorundayim diyin.

Kocaman kizsin istedigini yap sanki onlarin parasiylami gidiyorsun. Ezikmisin sen ya. Kusura bakma cok acik konusuyorum ama bende 26 yasindayim ve yazini okurken yemin ediyorum nefes alamadim.

Sen onları aradığında telefonun kod numarası düşer, fatura hem sana hem onlara müthiş yüklü gelir

Kocaman kizsin istedigini yap sanki onlarin parasiylami gidiyorsun. Ezikmisin sen ya. Kusura bakma cok acik konusuyorum ama bende 26 yasindayim ve yazini okurken yemin ediyorum nefes alamadim.
Görünen o ki sizinle tek ortak yanımız yaşımız.Herkesin içinde bulunduğu şartlar ve aile yapısı farklı.Sizinki farklı, benimki farklı.Siz yapabilirsiniz, ben yapamayabilirim.Eziklikle herhangibir ilgisi yok

Aılenı ıkna edıp oyle gıt
Isın ıcıne yalan dolan gırdımı ortaya kotu sekılde cıkar ve benım evladım boyle bırsey yapsa omur boyu asla bıdaha guvenmezdım
Buna deger mı

Yurt içine izin veren ailen yurt dışı olunca neden izin vermiyor şaşırtıcı. Insanin başına birşey gelecekse yurt içindede gelir. Okul gönderiyor eğitim amaçlı yada dille ilgili bir sınava girdim ve kazandım belge almam için yükselmem için gitmem gerekiyor merak etmeyin orda eğitim alıp dönücem sonunda en çok istediğim şey oldu falan de

İngilizce öğretmenisin madem eğitim için gidiyorum desen, hatta kendine hem dilini dahada geliştirebile eğin hemde gezebileceğin bir program ayarlasan!
Ayrıca normal hattan aradınmı tlf görünür ama WhatsApp dan falan aradınmı sorun olmaz.

Ailenize uyduruktan bir seminerden bahsedin. Isim geregi gitmem sart hem sertifika alacagim falan filan deyin. Ne zamana kadar gizli gideceksiniz. Boyle olunca cok tepki gostermezler ve bundan sonra yurt disi fikrine de alisirlar diye dusunuyorum.

Çok yoru

Çok yoruldum artık bi şeyler için ikna etmeye çalışmaktan.Uğraşmak istemiyorum haftalarca
Bence ikna etmeyin, ama yalan da soylemeyin. Sehir disi, yurt disi, bunlara habersiz gitmezdim ben. Orda ne olacagi belli degil, dunyanin bin turlu hali var. Zaten yalan soylerseniz inanin sizin de orda icinize sinmicek, tadini cikaramayacaksiniz.
Ailenize goreviniz geregi gitmeniz gerektigini soyleseniz. Mesela ingizilizce ogretmenlerine yonelik falanca tarihte bir sempozyum, konferans, ya da iki gunluk egitim var deseniz, ama gittiginiz sehiri bilsinler. En azindan biraz daha makul bir gerekce olur, belki izin vermek zorunda kalirlar. Gitmisken de bir hafta kalicam biraz sehri kesfederim deseniz.

En fazla ne yapabilirler ki ya koskoca insansın. Git oradan haber ver. Bence biraz sert olabilmen lazım. Maddi özgürlüğünün kazandı dinlemiyor deseler ne olur demeseler ne olur? İstedikleri kadar desinler, mızlansınlar. Vallahi ben senelerce çektim ailemin baskısını. Ama onların baskısı altında ezildiğim sesimi çıkarmadığım içinmiş hepsi. Kardeşlerim bastıra bastıra her istediklerini yaptırdılar. Laf söylediler söylediler ne oldu? Kardeşim bir sinir krizi, baskılarınızdan bıktım bilmem ne, sonra aman kızım tamam ne istersen yap dediler mecbur.
Şahsen ben her şeyi gizli gizli yapmayı seçtim senelerce. Onlarla arama bir duvar ördüm, onların bildiğinden bambaşka bir hayat yaşadım bilmediler bile. Siz de öyle yapabilirsiniz. Gidin yurtdışna, belli olursa da olur. Aramayın fazla oradayken.

gerekirse ailenle kavga edip git ama gizli sakli gitme. Allah korusun başına bisey gelse nerede oldugunu bile bilemeyecekler ve de buni bi ogrenirlerse sana bi daha hayat boyu guvenmezler

26 yasinda koskoca bir kadinsiniz, 16 yasinda degilsiniz. Gizli sakli bir is yapmayin, nerede oldugunuzu bilsinler ama biraz agirliginizi koymaniz lazim artik. Ilk seferde biraz kavga cikabilir ama zamanla alisirlar.

aşk olsun hanımlar ya, kadın gelmiş 26 yaşında, öğretmen, parası var pulu var, ben şu şu tarihler arasında yurtdışına gideceğim, hem tatil, hem turizm hem de mesleğim açısından bana katkı sağlayacak haberiniz olsun diyecek ve gidecek, bitti, bu kadar. siz gelmişsiniz yok şöyle söyle böyle söyle falan diye kadını yalana dolana itiyorsunuz. valla buradan bakınca çok komik görünüyor 26 yaşında bir kadının gideceği tatile ailesinin karışması, izin alma-verme durumları falan, hiç güleceğim yoktu. kaç yaşında birey olur bir kadın, evlenince mi? 36 yaşına gelince mi?

konu sahibi, ister kızsınlar ister kırılsınlar öyle şey mi olur ayol? siz 16 yaşında değilsiniz ki biraz güvenin kendinize. alışık olmadıkları için önce tepki gösterirler ama göstersinler, siz sıkılmıyor musunuz "yeter be bu ne, ben gidiyorum" diyebilmeniz gerekirdi bu durumda çoktan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…