Göbek Diyeti

Lusi

O zaman dans 🕺
Pro Üye
Anneler Kulübü
1 Ekim 2010
13.876
38.106
798
Her ne kadar vücut ölçülerim iyi olsa da göbeğim alıp başını gidiyor:KK14:

elma tipliyim ya yediğim göbeğime yarıyor onun da hayır dediğin yok aldıkça alıyor :KK11:
Biraz egzersiz , spor, yürüyüş biraz dikkat ederek göbekle savaşabilirim dizginlerimi elime alabilirim kanaatindeyim:KK62:

Egzersizlerimi yediklerimi ve hatta yemediklerimi yazarak başlıyorum, hadi kızım sen yaparsın :KK39::KK59:

Boy: 165

Kilom: 61.2

O haldeeeee başlıyorummm kolay gelsin bana :kk77::KK49::KK76:

23 ekim

mavi kedi _____ 61.2

Son düzenleme:

Karbonhidratı Azaltın

Karbonhidrat takibi yapmak pek kolay değil çünkü karbonhidrat deposu olarak bilinen pirinç, makarna, ekmek, paketlenmiş atıştırmalıklar dışında pek çok meyve, sebze de karbonhidrat içeriyor.
Örneğin 1 adet domateste 5 gram kadar toplam karbonhidrat bulunuyor (4).
Bu nedenle karbonhidrat kısıtlamalı bir diyet yaparken sadece şeker, hamur işi ve pirinç gibi besinleri azaltmak yeterli değil, her yediğiniz sebzenin, meyvenin karbonhidrat değerini kontrol etmeniz gerekiyor.
Tek tek hangi besinin ne kadar karbonhidrat içerdiğini hesaplamak için vaktiniz yoksa en azından pirinç, makarna, beyaz ekmek, şeker, paketlenmiş gıda, tatlı ve pastane işleri yemeyerek tükettiğiniz karbonhidratı önemli oranda azaltabilirsiniz. En az karbonhidrat içeren sebzeler listesi ise şu şekilde;

Marul
Ispanak
Pazı
Karalahana
Lahana
Maydanoz
Kişniş
Fesleğen
Kekik
Kereviz
Turp
Mantar
Kuşkonmaz
Bamya
Salatalık
Rezene
Brokoli
Yeşilbiber
Kırmızıbiber
Brüksel lahanası

Diyet listenizi oluştururken bu sebzeleri bol bol kullanabilirsiniz.

Proteini Artırın

Karbonhidratı azaltmak demek Türk mutfağında bulunan yemeklerin önemli bir kısmının çok kontrollü olarak tüketilmesi anlamına geliyor çünkü bizim mutfağınız genel olarak karbonhidrat ağırlıklı.
Ancak bu konuda çaresiz değilsiniz çünkü evde veya dışarıda protein ağırlıklı yemek seçenekleri bulmak mümkün. Tavuk eti, kırmızı et dışında protein bakımından zengin diğer gıdalar da bulunuyor.
Mercimek
Fasulye
Süt
Peynir
Yoğurt
Yumurta
Ceviz
Fıstık
Kabak çekirdeği
Susam
Ay çekirdeği
Nohut
Soya
Yulaf

Bu besinler et dışında kalan protein kaynakları olarak diyet listesine eklenebilir.

Şekeri Hayatınızdan Çıkarın

Yediğimiz meyve ve sebzelerin içerdiği şeker dışında vücudumuzun başka şeker kaynaklarına ihtiyacı yok. Sonradan eklemiş rafine şeker içeren gıdalar günümüzde obezitenin başlıca nedeni olarak gösteriliyor ve hatta bel bölgesindeki yağlanmayı hızlandırdığı konusunda araştırma sonuçları mevcut.
Hiç bir vitamin, mineral içermeyen besin değeri neredeyse 0 olan rafine şeker sadece enerji veren boş bir kalori kaynağı. Göbeğinizi gerçekten eritmek istiyorsanız şekeri hayatınızdan çıkarmanız gerekiyor. Şekerli gazlı içeceklerden, paketlenmiş meyve sularından, paketlenmiş atıştırmalıklardan uzak durmalı ve çayınızı, kahvenizi şekersiz içmeye alışmalısınız.

Daha Çok Besin Lifi Tüketin

Sağlıklı bir sindirim sistemi için son derece önemli olan besin lifi göbek yağlarını daha kısa sürede eritmenize yardımcı olabilir. Bu alanda yapılan araştırmalara göre sindirimi yavaşlatarak tokluk hissini uzatan besin lifini günlük 10 gram arttırmak karın boşluğunda biriken yağların %3,7 azalmasını sağlıyor.
Besin lifinin kilo vermeye etkisi üzerine yapılmış olan bir diğer araştırmaya göre günlük 14 gram ekstra besin lifi hiç diyet yapılmamasına karşın 4 ayda 2 kilo verilmesini sağlıyor.
Tabii 4 ayda 2 kilo vermek çok az bir kilo kaybı gibi gelebilir ancak bunu bir de diyet ve sporla desteklediğinizde çok daha fazla kilo verebilirsiniz. Sadece besin lifini arttırarak ayda 1 kilo bence hiç fena bir rakam değil. Diyet programınızı oluştururken;
brokoli,
lahana,
karnabahar,
ıspanak,
kereviz,
kabak,
fasulye,
mantar
ve portakal gibi lif bakımından zengin besinleri ekleyerek günlük lif tüketiminizi artırabilirsiniz .

ALINTI
http://iyigelenyiyecekler.com/gobek-eriten-diyet-nasil-yapilmali/

Öğünlerimi yazmayı topikimin mevcudiyet ve istikbalini sağlamak için bir borç bilirim :KK53::KK53:

Kahvaltım
yoğurt
gün kurusu
ve kefir

sabah elimden gelen en sağlıklı şeyin bunlar olduğu konusunda seni temin ederim günlükçüm :KK14:

öğlen
3 kaşık ezogelin çorba
4 köfte ızgara ve yarım domates eşliğinde
2 kaşık salçalı makarna
1 ayran

iviiiit birazdan da limonlu yeşilçay demleyip içicemmm ohhh yarasın
:KK55:

elma tipliyim ya yediğim göbeğime yarıyor onun da hayır dediğin yok aldıkça alıyor :KK11:
Biraz egzersiz , spor, yürüyüş biraz dikkat ederek göbekle savaşabilirim dizginlerimi elime alabilirim kanaatindeyim:KK62:

Egzersizlerimi yediklerimi ve hatta yemediklerimi yazarak başlıyorum, hadi kızım sen yaparsın :KK39::KK59:

Kilom: en kısa sürede tartılıp not alıcam

Göbek ölçüm: en kısa sürede ölçü alıp not edicem :KK71:

Hayırlı olsun günlüğünüz. Oh severim ben böyle günlükleri. Bol sağlıklı beslenmeli, sporlu günler olsun inşallah :) güzel bilgiler paylaşmışsınız. Öğünlerini de çok dengeli. Takipte kalacağım :nazar::KK68:

Kilom: en kısa sürede tartılıp not alıcam

Göbek ölçüm: en kısa sürede ölçü alıp not edicem :KK71:

tatlım hayırlı olsun yeni topiğin:21::21::21:

biz buraları bırakamıyacağız anlaşıldıııııı :cool::cool::cool:

dönüyoruz dolaşıyoruz kilo aldık mı kendimizi kk buluyoruzzzzzz:KK56::KK56::KK56::KK56:

Hayırlı olsun günlüğünüz. Oh severim ben böyle günlükleri. Bol sağlıklı beslenmeli, sporlu günler olsun inşallah :) güzel bilgiler paylaşmışsınız. Öğünlerini de çok dengeli. Takipte kalacağım :nazar::KK68:

teşekkürler tatlımmmm hep beklerim topiğimeee her zaman :KK15:

tatlım hayırlı olsun yeni topiğin:21::21::21:

biz buraları bırakamıyacağız anlaşıldıııııı :cool::cool::cool:

dönüyoruz dolaşıyoruz kilo aldık mı kendimizi kk buluyoruzzzzzz:KK56::KK56::KK56::KK56:

hahaah demi yaaa uslanmıyoruz ki biz :KK53:
neyse akıllanana kadar kk' ya devam :KK76::KK53::KK53:

Tatlimm gunlugun hayirli olsun...
Izninle bende buradayim insallah
Baslangic kilom 67 maalesef
ama cabuk gelen cabuk gider diyerek basliyorum yeniden.

Bugunku menum ise

Kahvalti
2 yumurta
1 dl peynir
Yarim dilim ekmek
Domates salatalık
Cay

Ogle 1 sade kahve
1 elma

Aksam
2 kase mercimek çorbası
Dis yuzunden sivi tuketmek zorunda kaldim

Tatlimm gunlugun hayirli olsun...
Izninle bende buradayim insallah
Baslangic kilom 67 maalesef
ama cabuk gelen cabuk gider diyerek basliyorum yeniden.

Bugunku menum ise

Kahvalti
2 yumurta
1 dl peynir
Yarim dilim ekmek
Domates salatalık
Cay

Ogle 1 sade kahve
1 elma

Aksam
2 kase mercimek çorbası
Dis yuzunden sivi tuketmek zorunda kaldim

Geçmiş olsun tatlişşş :KK15:

menüleri az gibi tatlışımm unutma biz aç kalmadan sağlıklı gıdalar tüketerek başedicez kilolarımızda göbecikle :KK14:

yavaş ama çok yavaş yemeyi alışkanlık haline getirsek iyi olacak ben farkettimki çok daha kolay doyuyor insan ve süre uzadığı için göz tokluğu da oluyor :kk77:

kahvaltım

1.5 haşlama yumurta
zeytin
salatalık
süt

akşam yüzmeye gitmek planlarımda bakalım olursa her hafta gidicem çok faydalı olacak kanaatindeyim :21:

Benimde vermem gereken 4 kilom var ama ben sadece çikolata bisküvi vs keserek vermeyi deniyorum şuan spor yapamıyorum çünkü işten geç çıkıyorum ama servisim yok işşe gidip gelirken tempolu yürüyorum kısa mesafe yürüsemde başka neler yapabilirim araştırıyorum şuan. 1 haftada 4 kilo aldım. Tatildeyken. Şimdi vermem lazım.
Sabah
1 dilim yumurta
1 küçük domates 1 küçük salatalık
3 parça kaşar peynir
biraz nane 3 zeytin yedim
Öğlen iş yerinde şuan ne var bilmiyorum ama tek çeşit yicem varsa beğendiğim çorbayı içerim.
Birde sabahları ekmek yerine sokak simiti yiyorum yarım.
Sporsuz diyet olmaz evet ama nasıl vercem ben bu kiloları.
Şuan 59 um 55 e inmem lazım.

öğlen yemeğim

1 yumurtadan kıymalı omlet
zeytin
peynir
yoğurt

Benimde vermem gereken 4 kilom var ama ben sadece çikolata bisküvi vs keserek vermeyi deniyorum şuan spor yapamıyorum çünkü işten geç çıkıyorum ama servisim yok işşe gidip gelirken tempolu yürüyorum kısa mesafe yürüsemde başka neler yapabilirim araştırıyorum şuan. 1 haftada 4 kilo aldım. Tatildeyken. Şimdi vermem lazım.
Sabah
1 dilim yumurta
1 küçük domates 1 küçük salatalık
3 parça kaşar peynir
biraz nane 3 zeytin yedim
Öğlen iş yerinde şuan ne var bilmiyorum ama tek çeşit yicem varsa beğendiğim çorbayı içerim.
Birde sabahları ekmek yerine sokak simiti yiyorum yarım.
Sporsuz diyet olmaz evet ama nasıl vercem ben bu kiloları.
Şuan 59 um 55 e inmem lazım.

yürüyüşle desteklemen elbette çok güzel yavaş da olsa faydasını görürsün :KK49:

biz biraz karataycıyız tatlımm o doğrultuda gidiyoruz zamanında epey faydasını gördük şimdi de öyle umut ediyoruz sen de araştır biraz istersen seversin eminim :21:

yürüyüşle desteklemen elbette çok güzel yavaş da olsa faydasını görürsün :KK49:

biz biraz karataycıyız tatlımm o doğrultuda gidiyoruz zamanında epey faydasını gördük şimdi de öyle umut ediyoruz sen de araştır biraz istersen seversin eminim :21:

Çalıştığım için bide yolum çok uzak olduğu için tek düze beslenemem ama hiç değilse bi kaç parçasını bile yakalasam fayda verir galiba :) özellikle ekmek

Çalıştığım için bide yolum çok uzak olduğu için tek düze beslenemem ama hiç değilse bi kaç parçasını bile yakalasam fayda verir galiba :) özellikle ekmek

valla hamur işi, ekmek ve türevleri direk göbek yapıyo bende zerre faydası olmadığı gibi bolca zararı var uzak durmak lazım bu meretten :KK14:

Geçmiş olsun tatlişşş :KK15:

menüleri az gibi tatlışımm unutma biz aç kalmadan sağlıklı gıdalar tüketerek başedicez kilolarımızda göbecikle :KK14:

yavaş ama çok yavaş yemeyi alışkanlık haline getirsek iyi olacak ben farkettimki çok daha kolay doyuyor insan ve süre uzadığı için göz tokluğu da oluyor :kk77:
Haklisin canim dis yuzunden pek yiyemedim
Bir de su odemler gitsin diye acele ediyorum sanirim
Bugun daha duzenli olacak

Bugun yediklerime gelirsem

Kahvalti
2 yumurta dan omlet
Maydonoz salatalik
Peynir 3 catal

Ogle
4 kofte
Avuc ici kadar lavas
Salata