Göbek düşmesi

beyazkardelenn

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Şubat 2021
603
617
53
Kızlar bende sürekli belli başlı şikayetler var kaç kere tahlil vs verdim sorun çıkmadı
bugün bir arkadaşım göbeğin düşmüş olmasın dedi Göbek düşmesi diye birşey varmi varsa sizler neler yaşadınız göbeği kaldırınca düzeldi mi cevaplarınızi merak ediyorum
Birde göbeği düşen kişiler neler yaşar

Hiç duymadım güzel ilgilenen bir doktora gidin detaylı baktırın kendinize

Kızlar bende sürekli belli başlı şikayetler var kaç kere tahlil vs verdim sorun çıkmadı
bugün bir arkadaşım göbeğin düşmüş olmasın dedi Göbek düşmesi diye birşey varmi varsa sizler neler yaşadınız göbeği kaldırınca düzeldi mi cevaplarınızi merak ediyorum
Göbek düşmesi diye internette aratırsanız, kapsamlı anlatımlara ulaşabilirsiniz.

Karnım agrirdi bulanirdi surekli, doktora gittim bir şey çıkmadı. Göbekte pıt pıt atan yer var ya o yer degistirince oluyor bu düşme dedikleri. Bilimsel mıdır nedir bilmiyorum ama onu masajla yerine oturtunca düzeliyor.

Evet göbek düşmesi diye bişey var mide bulantısı karında ağrı şişlik kusma yapar

Karnım agrirdi bulanirdi surekli, doktora gittim bir şey çıkmadı. Göbekte pıt pıt atan yer var ya o yer degistirince oluyor bu düşme dedikleri. Bilimsel mıdır nedir bilmiyorum ama onu masajla yerine oturtunca düzeliyor.
Deligimden 4 parmak uzaklıkta sağ taraf pıt pıt atıyor delik değil 😮‍💨

İki parmağınızı göbeğinize hafifçe bastırın eğer içine çok yumuşak şekilde girerse ağrı hissederseniz düşmüş demektir

Benim anneannem masajla yerine getirirdi
Ben ondan duymuştum göbek düşmesini

O zamanlar küçüktüm hiç merak etmedim
Rahmetli oldu keşke ne yapıyor nasıl yapıyor öğrenseydim🙈

Göbek fıtığı bambaşka yaa onda sadece göbek kısmı şişiyor ceviz gibi sadece o kısım büyüyor dışa doğru bariz belli olan bi durum
O ileri evresi iste, once yirtik (fitik) olusuyor, bu evrede eger yirtilan bolge tedavi icin uygunsa ameliyat ile dikilip yırtık tamir ediliyor (sizin bahsetttiginiz masaj iste bu ameliyatin yarattığı birlesme etkisini kisa sureligine yani et tekrar gevseyene kadar idare ediyor)

Daha sonra eger mudahale edilmediyse baska bir yanlış harekette ya da bazen sebepsizce yirtik buyuyor ve bu sefer alttaki organ (genelde bagirsak) o yirtiktan disari tasmaya basliyor ve gelsin kabizlik, gitsin mide bulantisi, hazimsizlik vs vs.

O ileri evresi iste, once yirtik (fitik) olusuyor, bu evrede eger yirtilan bolge tedavi icin uygunsa ameliyat ile dikilip yırtık tamir ediliyor (sizin bahsetttiginiz masaj iste bu ameliyatin yarattığı birlesme etkisini kisa sureligine yani et tekrar gevseyene kadar idare ediyor)

Daha sonra eger mudahale edilmediyse baska bir yanlış harekette ya da bazen sebepsizce yirtik buyuyor ve bu sefer alttaki organ (genelde bagirsak) o yirtiktan disari tasmaya basliyor ve gelsin kabizlik, gitsin mide bulantisi, hazimsizlik vs vs.
Oda olabilir ama konu sahibi doktora gitmiş sanırım olsaydı doktor söylemez miydi böyle böyle bi durum söz konusu diye

Göbek düşmesi diye bişey var bizzat bababannem yapardı
3 takla attırır şişe çeker bir avuç tuzu bir beze halinde bağlar göbeğin üstüne koyardı
Babaannem hekimdi
O zamanlar ne kızardım kadına keşke dizinin dibinde uturup tek tek yazsaydım
Ay not ekleyeyim neme lazım
Uzman kişilere danışmadan etmeden yapmayın🫣

Oda olabilir ama konu sahibi doktora gitmiş sanırım olsaydı doktor söylemez miydi böyle böyle bi durum söz konusu diye
Boyun fitigim oldugunu kacinci kez doktora gittigimde öğrendigimi inanin hatirlamiyorum, söyleyen doktorda demisti, "sana kimse boynunda 4 tane fitik oldugunu söylemedi mi?" diye.

Bazen doktorlarin gözünden kaçıyor, bazen hastanin anlattiklariyla hastaligi ortusmuyor, yani ogrenememesine sasirmadim acikcasi.

Boyun fitigim oldugunu kacinci kez doktora gittigimde öğrendigimi inanin hatirlamiyorum, söyleyen doktorda demisti, "sana kimse boynunda 4 tane fitik oldugunu söylemedi mi?" diye.

Bazen doktorlarin gözünden kaçıyor, bazen hastanin anlattiklariyla hastaligi ortusmuyor, yani ogrenememesine sasirmadim acikcasi.
Aaaaa bişey olsa ihmal zinciri denilir işte

Göbek düşmesi diye bişey var bizzat bababannem yapardı
3 takla attırır şişe çeker bir avuç tuzu bir beze halinde bağlar göbeğin üstüne koyardı
Babaannem hekimdi
O zamanlar ne kızardım kadına keşke dizinin dibinde uturup tek tek yazsaydım
Ay not ekleyeyim neme lazım
Uzman kişilere danışmadan etmeden yapmayın🫣
Ananemde bardakla çekerdi rahmetli😔 hemen kesilirdi ağrısı falan ondan sonra daha da yaşamadım zaten

Benim başıma gelmişti.
Doktora gittiğimde göbek düşmesi diye bir şey yok uydurmayın dedi bana ama ben dik bile duramıyordum. Bir Pet şişeye sıcak su doldurup karnımı ovaladık en sonunda.
Birden bire geçmişti.Hatta karnımdan çok tuhaf sesler gelmişti. Doktorun verdiği ilaçları da kullanmıştım. Artık hangisi fayda etti bilmiyorum.

Ananemde bardakla çekerdi rahmetli😔 hemen kesilirdi ağrısı falan ondan sonra daha da yaşamadım zaten
Allah rahmet eylesin hepsine
Ya evet nasılda kesiliyordu o mide bulantısı değil mi :)
Hiç unutmam birgün 50 yaşlarında bir adam geldi
Adam göbeğimi yap diyor babaanneme tabi adamın göbeğine dokunmak istemedi babama tarif ediyor babam yaptı
Ve iğleşti adam
Ama ne gülmüştük o görüntüye ikiside rahmetli oldu

Back
X