• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşime çok mu yükleniyorum ?

35binle geçimden ziyade anca hayatta kalırlar. Araba durduğu yerde masraf, et süt hatta bakliyat bile pahalandı, çocuğa vitamin alacam temiz besleyecem desen dünya para. Faturası giyimi benzini vs bitmiyor masraf kapısı. Hele çocuğu okula başlayanlar, harçlık verenler su gibi harcıyor. 35 ile geçincem desen zorlarsın ama o zamanda kocandan tablet çiçek beklemezsin, çok saçma yani.
Aynen öyle. Çocuğın bezi ıvırı zıvırı tutuyor. Uyku tulumu olmuş 1000 lira. E bebekte pijama altları 200 lira. 2 tane aldım eşim sürekli kirlenince kıyafeti yokmu diyor yok fazla almadım bunu giysin evde zayen diyorum ya da yarın yıkıcam diyorum ondada gerginlik neymiş neden almamışım 5 10 tane. Ee 5 10 bin neden vereyim? Böyle saçma sapan şeylerden de tartışıyoruz. Haftasonu salam aldı canı çekmiş ama uani şunu kestir dedi 400 lira tuttu. Çok diyorum yenmez o kadar yenir ya evdeyiz diypr. Markette kavga çıkmasın diye bişeu demedim bozuldu o salam. Markette fiyatlara bakıyor ne uygun diye çok uzun sürdü ya hadisene diyor. Geriliyorum. Sanki çocuktan önce canım cicimmişte çocuktan sonra mahmut abiye dönmüş gibi. Bu da beni geriyor.

Evet tabi ki koskoca doktor yanında çalışan elemanın evini tüm aşireti toplayıp basardı hem de neden işi bıraktı diye.
Hastalar varken birden siz de bırakabilirdiniz ne yapacaktı evi basıp sizi muayenehaneye mi kaçıracaktı????
Ah o kadar istedim ki. Yapan kızın abisini ailesini bulup arayıp tehtit etmiş. Kadından güzellikle ayrılmak istedim. İşleri mahvoldu ben bırakınca. Hala söyler çocuğuna annen baksın gell evden çalış diye ama herkes zor kurtuldun diyor. Hiç kpss aklıma gelmedi. 2022 de çalışıyordum baya iyiydik atama sayısıda az yoruluyorum zaten ne çalışcam dedim. 2024 de de doğurdum bacım. Şimdi de bu yola baş koydum kızım kreşe ben hastaneye

Aynen öyle. Çocuğın bezi ıvırı zıvırı tutuyor. Uyku tulumu olmuş 1000 lira. E bebekte pijama altları 200 lira. 2 tane aldım eşim sürekli kirlenince kıyafeti yokmu diyor yok fazla almadım bunu giysin evde zayen diyorum ya da yarın yıkıcam diyorum ondada gerginlik neymiş neden almamışım 5 10 tane. Ee 5 10 bin neden vereyim? Böyle saçma sapan şeylerden de tartışıyoruz. Haftasonu salam aldı canı çekmiş ama uani şunu kestir dedi 400 lira tuttu. Çok diyorum yenmez o kadar yenir ya evdeyiz diypr. Markette kavga çıkmasın diye bişeu demedim bozuldu o salam. Markette fiyatlara bakıyor ne uygun diye çok uzun sürdü ya hadisene diyor. Geriliyorum. Sanki çocuktan önce canım cicimmişte çocuktan sonra mahmut abiye dönmüş gibi. Bu da beni geriyor.
Babanızın verdiği 3 bin liranın üstüne 2 bin daha koyup tablet alacak durumunuz yok işte o 3 bine çocuğun ihtiyaçlarını alırsınız.
Eşiniz en azından boğazınıza harcıyor hanımefendi

Ben özel sektördeydim. Çalıştığım işyerini size anlatamam şöyle söyliyim çıktığımdan beri yerime 2 eleman alındı ama kalan kişi en fazla 6 ay dayanıyor. Değişen 12. Kız. Patrondan kurtulmamın tek yolu doğurmak gibi bişeydi. Hiç kpss aklıma gelmedi kızmı büyütünce falan dedim ya da 2024. Onda da doğurdum eylülde. 82 çok iyi almışsınız arkadaşım 81 le başakşehir çam sakuraya atandı
Kaç senedir mezunsun? Gerçekten büyük bi şuursuzluk yapmışsın insan deneme amaçlı yine girerdi. Adam 2 işte çalışıyor ekonomi berbat parası yok yorgun bir de evde horlayan bi karısı var hayatı ona zehir ediyor ben olsam kaçar giderim mesela uğraşmam. Zaten hata 1 atanmadan evlenmek olmuş atanmadan çocuk o bu önünü görür insan

Kaç senedir mezunsun? Gerçekten büyük bi şuursuzluk yapmışsın insan deneme amaçlı yine girerdi. Adam 2 işte çalışıyor ekonomi berbat parası yok yorgun bir de evde horlayan bi karısı var hayatı ona zehir ediyor ben olsam kaçar giderim mesela uğraşmam. Zaten hata 1 atanmadan evlenmek olmuş atanmadan çocuk o bu önünü görür insan
2018 mezunuyum evlendiğimden beri çalışıyorum

Kalanını derin dondurucu ya atsaydiniz 1 Hafta sonra yine çıkarır yerdiniz yada börek poğaça ev pizzası yapsaydiniz biterdi

Kalanını derin dondurucu ya atsaydiniz 1 Hafta sonra yine çıkarır yerdiniz yada börek poğaça ev pizzası yapsaydiniz biterdi
Valla tostlar yaptım ettim dün de eşime çıkardım yedik ama bi koku hissettim. Hiçbir sözümü dinlemediği gibi salam olayında bile dinlemiyor😂

2018 mezunuyum evlendiğimden beri çalışıyorum
İki maaş girerken kenara para attınız mı ayda 2000 TL.atmis olsaydınız en azından 60 70 bin TL. Birikim olurdu onunlada çocuğun kıyafeti bezi vs halledilirdi
Çocuk olmadan atanmak için çaba sarfetseydinizde olur du
Ama geçmiş artık bundan sonrası için çözümler üretin

Valla tostlar yaptım ettim dün de eşime çıkardım yedik ama bi koku hissettim. Hiçbir sözümü dinlemediği gibi salam olayında bile dinlemiyor😂
Ne kadar bir salam aldınız ki herseyde tersleyip kızıyorsunuz tatlı dille canım az birşey alalım seversek yine alırız deseydiniz yok mu derdi kavga mı ederdi

Soğudum belkide bilmiyorum. Kilo aldığım içinde dalga geçiyor benimle. Şaka yapıyormuşmuşşşş. Hatta baya yani aşağılıyor. Doldum bende belki o yüzden sürekli zehir ediyorum hayatı ona.
Belli yani soğumuşsun,uzaklaşmışsın.

Burada ideal koca profili çizdin ama ben öyle olmadığını düşünüyorum.

Adam aşağılıyor,sensiz denize gidiyor,arkadaşlarına aşırı derecede düşkün. Zamanında anne baba bağımlısı olduğu gibi…

Üzgünüm Kanaryacım. Eşin iyi bir adam değil yapacak bir şey yok.

Doğru diyorsunuz ama çoğu aile ayakta kalmaya çalışıyor yani demek istediğim eskilerin deyimiyle ayağını yorgana göre uzatmak gerekiyor
Ev kendilerinin de olmayabilirdi mesela bu artının kıymeti bilmek gerekiyor kiralar 20 ila 40 bin arası
Ev ekonomisini iyi bilmek indirimleri takip etmek tek bir parça ekmeği bile ziyan etmemek gerekiyor
Bir kişinin günlük kişilik kışlık ayakkabısi olsa yeterli bence belki düğün vs içinde 2 3 ayakkabı fazla olabilir ama bazısının 20 30 tane ayakkabısı çantası oluyor bence kaliteli ve uzun ömürlü olanı alınıp senelerce kullanılmalı mont ayakkabı vs
Mesela bir kimse bir telefonu en az 6 7 yıl kullanabilmeli
Benim üst komşum galeri sahibi 2 dairesi bir galeri dükkanı var görseniz normal asgari ücretli zannedersiniz giyimi kuşami vs
Evet cimrilik iyi birşey değil ama para yönetimi de çok mühim
Eşim sanayide döküm de çalışıyor
Kirada oturuyoruz 2 haftada bir bazen haftada dışarı kahvaltı veya yemeğe gideriz mesai paralarını kenara atarız onunla kurban eti bakliyat tereyağı peynir köyden getirdiririz
İndirimleri takip ederiz
Bütçemize uygun çok aşmayan bir markadan mont bot ayakkabı vs alır en az 2 3 sene giyeriz eşim hiç kilo almadı o montunu 5 yıldır giyiyor hala da yeni gibi bende bot almıştım deri su geçirmez iyi güzel bir bot 3 kış olacak onu giyiyorum
Unu şekeri 25 kiloluk şekilde alırız vs
Çok lüks yaşamıyoruz tatiller vs ama daha kötü günlerim de oldu
O yüzden buna şükür diyorum
Bak mesela bu çok doğru.
Bizim aylık gelirimiz 37in çok üstünde, kira derdimiz yok.
Ama ben laptop varken bir de tablet alayım diye düşünmezdim mesela. Öncelik çocuğun kıyafeti yemeği falan olurdu. Çalışmak isteyen her yerde çalışır sınava çünkü.
Yani çok maddi durumlarına göre karı koca hareket etmiyorlar. Adam da bu maddi durumda arkadaşlarıyla plaj peşinde.
Hoş konu sahibi de farklı değil de

Kızlar buhrana düştüm. Ara ara neden böyle oluyor bilmiyorum. 13 aylık kızım var. 6 yıllık evliyim. Sağlıkçıyım ve kızımdan önce aktif çalıştım. Eşimle tatiller takılmalar bakımlar sosyal hayatım gayet iyiydi. Eşimle de yeni evlilik hariç kişisel olarak iyiydim. Evin için hayatımın anlamı diye dolanıyordu. Ay ağlicam şimdi🥹 tüm gün kızımlayım. Canım kızım beşiğinden bana cicii cicii gel gel yapıyor her sabah hiç şikayetim yok yorgunluktan gebersemde. Ne hissediyorum bilmiyorum ama eşimle eski halimizi özlüyorum. Benimde hatalarım var gergin tahammülsüz biri oldum ama eşim sanki düşmanımmış gibi. Söylediği herşey batıyor. Sinirleniyorum herşeye. Sürekli ona laf söylüyorum ne halin varsa gör of sus bii kalk sen yap o zaman vs vs. Ekonomik sıkıntımız vardı iş değiştirdi daha iyi maaşla şimdide mesai oluyor ve sürekli aktif ayakta. Eve daha yorgun geliyor.
Horluyormuşum gitti yine diğer odaya işten gelmişmiş uyuyamıyormuş dayamıyormuş neden sinirleniyormuşum. Yüzüğünü de koli indirip kaldırdığı için takmıyormuşş arabada duruyor bi ara taktı rahat edemiyormuş. Atıcam dedim o yüzüğü yemin ettim ama atıcam elime geçer geçmez saklıyor atmıyım diye. Sadakat yüzükle olmazmış ekranında kızı varmış evliyim diye ferman okutuyormuş abartıyormuşum. Yüzüğüm neden takılmıyor benim ? Valla afakanlar basıyor beni. Kimi kınadımda böyle oldun diyorum. Birşey yokmuş öpüyormuş beni yardım da ediyormuş çocuk büyütüyormuşuz normalmiş geçicekmiş ne istiyormuşum daha ondan kimse onun yaptığını yapmazmış.
Kendimi çok kötü hissediyorum bazen kıyafet almıyorum çünkü giyemiyorum. Sürekli evdeyim. Çocuktan önceki gibi çiçekler güzel sözler istiyorum yapıyorum yaptıklarım aklına gelmiyor diyor. Çocuğu alıyor bazen uyuyayım diye şimdi sen bakmıyorsun dersin öylesin diyor. Şu yatakta yalnız yatınca ağlayasım geliyor. Hayırdır boşandıkta haberim mi yok benim diyorum canımı sıkıcaksın yine of uyuyamıyorum acıman yokmu yanındaydım horluyorsun diyor. Horlayayım abi evliliğimizden daha mı önemli ? Çok özenmeye başladım valla böyle karısı olmadan uyuyamayanları görünce yüzüğünü çıkarmayanları görünce. Bir yandan da öylelerine de belli olmuyor diyorum. Evin temizliğini yapar eşim haftasonu toz alma paspas süpürme çamaşır yatak toplama gocunmaz. İşten gelince de oturmaz kızımın kıyafetini değiştirir altını alır. Uyumuyor diye söylenince gelir alır ama o babadan ziyade aynı zamanda koca. Ev arkadaşımıyız ulan biz diye kızıyorum hep. Durup durup laf sokuyorum böyle oluyormuş demekki 5 yıl geçince yazık be diyorum naptım yine film izliyoruz diyor. Geçicek mi bu ben napıyım valla şimdi adama gidip seni koca olarak görmüyorum dicem uyandırıp afakanlar bastı beni🥲
Bu arada 2026 kpss hazırlanıyorum inanıyorum başarıcam ve eski hayatıma dönüp kızımla kariyer yapıp çıkıcam bu ev hayatından :(
Digerlerine yorum yapamicam ama lutfen horlama icin doktora gidin beya bir cozum bulmaya calisin. Bizde de horlayan taraf esim ve ben ayri odada yatiyorum yani uyku kalitem sifira dusuyor. Doktora da gonderdim ama ilaclarini duzenli kullanmadi. Uyuyamamak ne kadar kotu az cok bilirsiniz uykusuz kaldiginiz zaman olmadi mi hic?

Bak mesela bu çok doğru.
Ama ben laptop varken bir de tablet alayım diye düşünmezdim mesela. Öncelik çocuğun kıyafeti yemeği falan olurdu. Çalışmak isteyen her yerde çalışır sınava çünkü.
Yani çok maddi durumlarına göre karı koca hareket etmiyorlar. Adam da bu maddi durumda arkadaşlarıyla plaj peşinde.
İşte tüketim çılgınlığı yapmamak gerekiyor ama çoğu insanda amaçsız bilinçsiz şuursuz bir tüketme hastalığı var

Digerlerine yorum yapamicam ama lutfen horlama icin doktora gidin beya bir cozum bulmaya calisin. Bizde de horlayan taraf esim ve ben ayri odada yatiyorum yani uyku kalitem sifira dusuyor. Doktora da gonderdim ama ilaclarini duzenli kullanmadi. Uyuyamamak ne kadar kotu az cok bilirsiniz uykusuz kaldiginiz zaman olmadi mi hic?
Kilodan mı ya da yorgunluktan bilmiyorum doğumdan sonra oldu🤕

Belli yani soğumuşsun,uzaklaşmışsın.

Burada ideal koca profili çizdin ama ben öyle olmadığını düşünüyorum.

Adam aşağılıyor,sensiz denize gidiyor,arkadaşlarına aşırı derecede düşkün. Zamanında anne baba bağımlısı olduğu gibi…

Üzgünüm Kanaryacım. Eşin iyi bir adam değil yapacak bir şey yok.
Evet soğudum iyi bir adamsada şuan iyi bir koca değil bana göre yani ben böyle kocayla evlenmedim. Yeni evliydik cahildik hadi geçti onlar gayet iyiydik yeni evlilik 1 2 yıl sonrasında ara ara sıkıntılar olsada ama şuan bilmiyorum koca profilim açısından çok uzakta. Umarım düzelir🫶🏻

Bak mesela bu çok doğru.
Biliyor musun o deniz olayından sonra freni tutmayan araba gibiyim. Ondan sonra koptu. O kadar çok başına kakıp söylendim ki soğudum. Soğudukça da birikti battı bana herşeyi. Hatta yarın birgün bi ailen kalmayınca bol bol gidersin de dedim. Boşayacakmısın 1 kere denize gittim diye ne diceksin kocam arkadaşlarıyla ayda yılda denize gitti mi gülerler sana dedi. Çok söylendim. O kendini haklı buldu ben kendimi. O günden sonra hiç iyi değiliz.

İki maaş girerken kenara para attınız mı ayda 2000 TL.atmis olsaydınız en azından 60 70 bin TL. Birikim olurdu onunlada çocuğun kıyafeti bezi vs halledilirdi
Çocuk olmadan atanmak için çaba sarfetseydinizde olur du
Ama geçmiş artık bundan sonrası için çözümler üretin
Araba borcu ödedik 140 bin tl kredi. Kenarada 3 5 altın attık evet

Back
X