- Konu Sahibi brunettella
-
Kizlar
Sorun su ki 1 ay oldu dogum yapali. Fazla kilo almamistim 9 kilo falan.
Ama gobegim cok cirkin gozukuyor boyle duz degil cok yumsacik sarkik gibi.
Duydum ki korse falan takmaliymisim hemen, ama benim doktor yasak falan diyince takmadim. Normal dogum yaptim.
Dogum yapan bayanlar sizde nasil oldu duzeldi mi gobeginiz eski halinize?
Doğum yapmadım ama daha yeni çok normal bence öyle olması belli bi zaman sonra doktorunuza danışarak spor yaparsınız hayırlı olsun bebeğinizKizlar
Duydum ki korse falan takmaliymisim hemen, ama benim doktor yasak falan diyince takmadim. Normal dogum yaptim.
6 ay önce normal doğum yaptım benimde öyleydi elimi atınca hamur gibiydi hatta yanımda yatıyordu o dereceKizlar
bu arada bol bol emzirin salgılanan oksitosin rahmin toparlanmasına yardımcı oluyor. O şekilde de karnınız iner biraz daha.
Emzirdikçe sütünüz aşağıya iner. Sütüm yok deyip memeyi uyarmayı bırakırsanız süt tamamen çekilir. Sütün gelmediğini düşünseniz de memenizi verin bebeğinize. Emzik gibi kullansın. bir müddet sonra sorun geçecektir.Ay tamda sutum azaldi. Benim sutum yaramadi cocuguma kilo almiyordu mamaya gectim tuh
Anne sütü nasıl yaramasın ? Düzenli beslenir ve bol su tüketimi yaparsan sütün yeterli miktarda gelir. Ayrıca daha bir aylık bebek kilo almamış olabilir. 6. Ayda doğum kilosunun iki katına çıkmazsa kilosu o zaman dert et kendine..Ay tamda sutum azaldi. Benim sutum yaramadi cocuguma kilo almiyordu mamaya gectim tuh
Bir kere eskisi gibi zayıf olsan bile deri genişlediği icin biraz puturuklu duracak inmis balon gibi.birde 6 aydan once rahim toparlabmaz.yani bunlar annelik nişanı canim.korse felan hikaye mankenler neden son ayı beklemeyip doğuruyor .Kizlar
Evet ben de ''sütüm yetmiyor'' lafını görünce kızıyorum annelere. O sentetik mamaların kucağına atıyorlar bebeği. Biraz sabretseler memelerini sürekli bebeğe tahsis etseler... 2 çektirip bırakınca tabii inmez süt. İnatla devam etmek gerek. Bence ilk 20 gün anne ve bebek birbirine alışana kadar bebek emmeli, anne emzirmeli.Anne sütü nasıl yaramasın ? Düzenli beslenir ve bol su tüketimi yaparsan sütün yeterli miktarda gelir. Ayrıca daha bir aylık bebek kilo almamış olabilir. 6. Ayda doğum kilosunun iki katına çıkmazsa kilosu o zaman dert et kendine..
Ben mama kullanıyorum 40indan sonra aktif bir şekilde kullanamaya başladım. Mecburen tabi keyfe değil... Kaç Dr. Gezdim kaç ebe ile görüştüm benim bebeğim emmedi beni... O duyguyu yaşamak istedim ama olmadı. Şimdi ufacık sorunda memeyi kesen annelere garip garip bakıyorum... Eminim çok güzel bir duygudur... Gece kalkıp mama hazırlamak kadar sinir bozucu bişey yok... Düşünsene memeler inek memesi gibi olmuş artık emmedignden ve sen gecenin bir körü başka bir süt veriyorsun :/ sagmakla da olmadı bende çünkü daha öncsinden meme problemim vardı ... Ama süt varken vermemek doktor onaysız konuşmak bana inandırıcı gelmiyor. ( Konu sahibi seni tenzih ediyorum )Evet ben de ''sütüm yetmiyor'' lafını görünce kızıyorum annelere. O sentetik mamaların kucağına atıyorlar bebeği. Biraz sabretseler memelerini sürekli bebeğe tahsis etseler... 2 çektirip bırakınca tabii inmez süt. İnatla devam etmek gerek. Bence ilk 20 gün anne ve bebek birbirine alışana kadar bebek emmeli, anne emzirmeli.
Ama kızmayın ya:) inanın bunu yaşamadan bilemezsiniz.. Hiçbir anne çocuğunu emzirmemek istemez.. Çok uğraştım ancak 1.5 ay emzirebildim. Yetmedi.. Kilo alamadı.. Haftada sadece 80 gr alabiliyordu oğlum saatlerce göğsüm ağzında olmasına rağmen.. Sağdık, sağdık, sağdık.. 3 saat sağarak 30 cc bile çıkaramadım süt.. Ve ne kadar baktılar bana annem de kv demde.. İçmediğim kadar su içtim.. Kuru incirleri paket paket yedim.. Olmadı.. Ve son olarak mamaya geçtik artık.. Yani kızmayım sütüm yetmiyor yaramıyor diyen annelere:) ben de onlardanım:) ve öğrendim ki dere otu süt yapıyormuş ikinci çocuğum olursa yiyeceğim:)Evet ben de ''sütüm yetmiyor'' lafını görünce kızıyorum annelere. O sentetik mamaların kucağına atıyorlar bebeği. Biraz sabretseler memelerini sürekli bebeğe tahsis etseler... 2 çektirip bırakınca tabii inmez süt. İnatla devam etmek gerek. Bence ilk 20 gün anne ve bebek birbirine alışana kadar bebek emmeli, anne emzirmeli.
Sütünüzün olmama sebebi neymiş? Sezaryen mi oldunuz? Küvözde kaldı mı bebeğiniz? Doğduktan ne kadar zaman sonra emzirdiniz?Ama kızmayın ya:) inanın bunu yaşamadan bilemezsiniz.. Hiçbir anne çocuğunu emzirmemek istemez.. Çok uğraştım ancak 1.5 ay emzirebildim. Yetmedi.. Kilo alamadı.. Haftada sadece 80 gr alabiliyordu oğlum saatlerce göğsüm ağzında olmasına rağmen.. Sağdık, sağdık, sağdık.. 3 saat sağarak 30 cc bile çıkaramadım süt.. Ve ne kadar baktılar bana annem de kv demde.. İçmediğim kadar su içtim.. Kuru incirleri paket paket yedim.. Olmadı.. Ve son olarak mamaya geçtik artık.. Yani kızmayım sütüm yetmiyor yaramıyor diyen annelere:) ben de onlardanım:) ve öğrendim ki dere otu süt yapıyormuş ikinci çocuğum olursa yiyeceğim:)
Doğduktan sonra hemen emzirdim. Sezeryan oldum ama sütüm geldi. Küvözde kalmadı bebeğim. 1.5 ay kadar emzirdim. Sarılığı 17 lerdeydi emzirerek geçirdik. Fakat bir süre sonra sütüm gelmemeye başladı. Oğlumun kilo alımı durunca mecbur mamaya geçtik.Sütünüzün olmama sebebi neymiş? Sezaryen mi oldunuz? Küvözde kaldı mı bebeğiniz? Doğduktan ne kadar zaman sonra emzirdiniz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?