Göç Etmek

Bi arkadasin da dedigi gibi, geri donunce tekrar mesleginize donme sansiniz varsa denenebilir aslinda.
Bu sene Turkiye tatilimizde yurtdisina gelmek isteyen arkadaslara da toz pembe beklentilerle gelmemeleri icin anlattigimiz olumsuzluklari duymuyolar bi turlu:) Olsun burdan gidelim de diyorlar:) Ordan burdan duymaktansa, ya keske bi deneyeydim gitseydim denicekse; bi gidip gorulebilir Avrupa:)
Ingiltere, Almanya,Fransa,Avusturya vs vs
Hepsini denedim yok olmuyor ulkemi istiyorum..ben de boyleyim, herkes onceliklerini iyi belirleyip artilariyla eksileriyle bakmali. Bana iyi gelen, beni mutlu eden yer burasi mi diye sordum yillarca..Allah en dogru en hayirli karari vermeyi nasip etsin hepimize.

Toplam 9 bin tl maas aliyoruz demissiniz . Evimiz var demissiniz. Oturdugum yerde kira aidat fatura ödemiyoruz demissiniz ve hala gelecek kaygisi yasiyirum demissiniz. Bu ne perhiz bu ne lahana tursusu.. henuz dogmamis cocuklariniz icin endise ediyorsunuz. Gonderirsiniz ozel kolejlere okutursunuz rahatca madem devlet okullarindan memnun degilsiniz.
Allaha sukur esimde memur ben çalışmıyorum 2 çocuğumuz var maas 4 bin. Evimiz kira odemeler taksitler bi sekilde rahat yasiyoruz. Her seyin son modelinde gözümuz yok. Hamdolsun evimiz de bereketimiz huzurumuz mutlulugumuz colugumuz cocugumuz keyfimiz var ama hic kaygimiz yok sukurler olsun. Ne kadar meraklisiniz ülkenizi alttan alttan kötülemeye........
Şimdi aslında sayfalarca yazıp, hem içimi döküp hem de durumu tane tane anlayacağınızı düşündüğüm gibi anlatmak isterdim ama inanın vaktim yok, bir de tabi kendimi ne kadar paralarsam paralayayım, anlayacağınıza inancım..

Gelecek kaygısı belli bir miktar maaşın olup, kira fatura falan ödemeyince saçmalık mı oluyor, veya sizin aklınıza sadece ihtiyaçlar hiyerarşisindeki temel ihtiyaç basamağı mı geliyor?

Karnımız doyup, başımızda çatı olup, çocuklar özel okulda olunca tamam mıdır?

Başka türlü bir şey istiyorum hanımefendi ben, parayla alınamayan, elle tutulamayan.

Birçok kişi anladı zaten yorum yapanlardan, "durmayın" diyen de oldu, "ne işiniz var" diyen de.

Herkese de çok teşekkür ettim yorumlarını ekleyip fikir verdikleri için. Hiç sizin gibi "ülkemi alttan alta kötülemek"le itham eden olmamıştı, yazdıklarımdan demek ki siz de o kadarını alabilmişsiniz kendinize, ne diyeyim.. Alıntılamazsanız sevinirim zira size söyleyecek çok bir şeyim yok.

Blackswan19 Blackswan19 çok teşekkür ederim, sana da bu hikayede bol şans ;)

Sevgili @kedicik555 pat diye öğrendim, hala da "vay anasını sayın seyirciler" tadındayım :) Daha önceki sayfalarda da bahsettim zaten bu planlar şimdilik rafa kalktı diye,teşekkür ederim bu arada :)

Aklıma direk bi tanıdık vardı.
Adam çok iyi bi unv çok iyi bi bölüm bitirmişti.sonra bi akraba kızıyla evlenip yurtdışına gitti orda hiçbişeye yaramadı okumadı da bölümü de gitti temizlik yaptı.sonra boşandı vsvs.

Yani yurdışı deyince kolay sanılıyo ama sonradan gitmek zorlar.
Çünkü diplımamız da tanınmıyacak demişsiniz.
Şimdi o kişiden için hep derler burda olsaydı şu mevkide olcaktı falan .
Enine boyuna iyce düşünmek lazım.
Zaten hamile kalmışsınız şimdi belki gitmek sizin için daha zor.

Siz ne yapıyorsunuz ülkemiz için?
Vatanina milletine hayirli 2 tane pirlanta gibi evlat yetistiriyorum. Ayni zamanda örgün universiteye gidiyorum. Ayni zamanda esin de devlet kurumlarinda sonuna kadar bileğinin hakkiyla geldigi makamda namusu ve şerefiyle gorevini icra ediyor yeterlimi. Peki siz napiyorsunuz bu ulke icin

Bakın hanımefendi ben kibarca fikrimi belirttim. Tabiki kimse kucak açarak beklemiyor ama vaziyet ortada. Benim bölümümde yurtdışıyla alakalı ( şimdi siz bunada batı hayranlığı dersiniz olsun ama ingiliz edebiyatı öğrencisiyim) yurtdışında kendimi geliştirip daha iyi bir gelecek sunabilirim kendime alanım doğrultusunda. Burada yapabileceğim tek iş öğretmenlik olur ve isteğim bu yönde olsaydı gider öğretmenlik okurdum zaten. Çığır açacak bir doktor, mühendis olsam neyse, ben sadece alanımda uzmanlaşıp hayallerimi gerçekleştirmeye çalışıyorum. Kendi evladınıza siz bu konuşmaları yapıp etkileyin istediğiniz kadar, ama dediğim gibi beni kınamanız, laf sokmanız , aşşağılamanız fikrimi değiştirmez. Ben nasıl sizin fikrinize saygı duyuyorsam sizde benimkine saygı duymak zorundasınız.
Hakkinda hayirlisi olsun tatlim. Keske konusmalarinizda alanimda uzmanlasmak ici gitmek istiyorum deseyfin yeterli olacakti baska icinden çıkmayacağın diyaloglara girmek yerine

Tabiki çok teşekkür ederim ılımlı yaklaşımınız içinde :) yaşamış deneyimlemiş birinden böyle tavsiye almak çok güzel birşey. Hayal kurmak bedava zaten işte hayatın ne getireceğini bilemem. Sadece bu yöndeki düşüncelerimi hayallerimi planlarımı paylaşmak istemiştim.

hicbir hayalinden geri kalma. daha cok gencsin. oku... master yap. istersen 10 ülkede yasa. ama dünya ekonomisi bozuk. nereye gidersen git karsina sorunlar cikacak. bunu bilerek haraket et.

ben nova scotia tarafinda kaldim. halifax. canadas ocean playground. zaten deniz manyakligi var bende. resmen cennet. hayatimda en mutlu oldugum yer. evet kislari soguk ama cennet...resmen cennet

Valla panpa ben

- havası güzel, denize yakın tercihen Akdeniz iklimi
- denize gireyim, sahilde yatları seyrederken heriflere göz süzeyim:halay:
- iş imkanları iyi olsun IT scene iyi olsun
- hayat canlı olsun insanları sıcak olsun
- mümkünse dili İngilizce olsun

böyle bir yer arıyorum Almanya'nın mal gibi insanları, sıkıcı bayık işleri artık ilgimi hiç mi hiç çekmiyor. Sosyal olarak eğlenceli bir yer arıyorum. Almanca denen mezbeleligi de dinlemek duymak istemiyorum belki Portekiz'de falan goc ederim.

Yanlis anlamayin ama gercekten merakimdan soruyorum , 4 kisilik bir aile 4 bin ile nasil rahat yasiyorsunuz?
Bizim eve giren tutar 4 binin yaklasik 3 kati ve gecinemiyoruz , ben burda okudukca sizin gibi rahat gecinenleri bende var bi tuhaflik herhalde diyorum
Lutfen sizde yanlis anlamayin 4 binin 3 katiyla gecinemediginiz icin halinize üzülüyorum. Zira benim cevremde 2 bin alip gecinen de var . 12 bin alip gecinemeyen de var. Biz izmir de 900 tl kira mutfak masraflari araba kredisi elektrik su derken elimize kalanla da rahatca geziyoruz. Cunku hic bir seyin asirisina kacmamaya calisiyorum. Marka takintim vs yok gosterisle hicc isim olmaz. Allah daha cok versin
size ne diyeyim

Olay ülkeyi alttan alttan kötülemek değilki. Gerçekler ortada kusura bakmayın ama bu kadar da kör olamazsınız. Özel okula da gönderseniz bir değişiklik olmuyor ben liseye kadar hep özelde okudum, şimdi kardeşim okuyor emin olun benim okuduğum seneyle şimdiki sene arasında bile çok fark var ve giderek kötüye dönüyor durum.
Yurtdışına çıkmamış, farkı bilmeyen bazı kişilere meseleyi anlatmak çok zor:) olayı paraya bağlıyorlar sadece.İstediğiniz koleje gönderin çocuğu eğer hayat felsefeniz ülkenin şuanki durumundan farklıysa malesef Türkiyede mutlu olamazsınız ve hayat kaygınız hiç bitmez.Örnek vermek gerekirse burada ptt de veya herhangi bir yerde en basiti markette sıra beklerken kimse surat yapmaz, gerilmez , kavgayı kasiyere fırçayı bırak gıkı çıkmaz saygı var çünkü.Yolda yaya adımını atmadan önce araçlar yol verir.Burada eşitlik var,kadın erkek ayrımı yok.İş işanlarında bay/ bayan belirtilmez.İnsanlar sizi tanımasada selam verir gülümser.Herkes işini hakkıyla yapar,hakkınız yenmez kaytarma durumu yok uyanıklık yok, Ankarada dayı olayı yok.Okullarda her çocuk eşit haklara sahip.Çalışkan çocuk burada hertürlü okur, lise ve üni seçme sınavı yok.Lise bitene kadar çocuk parası var, 14 yaşından itibaren çocuklar tatillerde part time çalışıyor evde yan gelip yatmıyor dershaneyede gitmiyor.Tr deki mantık ihtiyacımız yok, yaşı ufak , zaten bir ömür çalışacak mantıgı yok burda.Üretim var çünkü , herkes çalışıyor kadın, erkek vs.Göçmenler böyle değil ama bayanlar evde genelde ve 4-5 çocuk yapıyor.

Ablacım sistem bozuk, yolsuzluk almış başını gitmiş

Yeni mezun canavar gibi gençler var, şans verilmiyor işe tanıdık bilmem kim abinin yeğeni alınıyor

Daha deneyimli canavar gibi gençler var, işi bilen tipler ama hak ettikleri yerlere getirilmiyor
İşi ehline vermek gerek ama bizim memlekette iş ehline değil tanıdğı olana ya da bir şekilde müdüre yaranmış yalaka tipe veriliyor. Böyle olunca üst kademeler iş yönetecek durumda olmayan insanlarla doluyor. Neresi buraya yazmak istemiyorum ama gözlerimle tanık oldum yani doktoralı, masterlı vs mühendislerin başına babası paşa diye bir herifi getirip koymuşlar bir b.ktan anlamıyor insan gücü ziyan oluyor. Devlet kurumları zaten hiçbir işe yaramıyor hatırlı abiler müdür anca laf üretiyor.

Eeee gençlere şans veriliyor mu sanki? Bizim hükümet bu gençlerin kıymetini bilmezse elbette bilenler çıkıyor hooop kapıvermişler. Bütün nitelikli mühendisler Almanya, Hollanda, İngiltere bastı gitti zaten artık isteseler de işin başını tutacak adam bulamazlar.
Sizin verdiginiz ornekler benim cevremde olmuyor nedense. Torpil vb şeyler ile hic karşılaşmadık. Boyle durumla karsilasinca devleti hukumeti vatani hedef almak yerine toprili isin icine karistiran sahislari hedef almanizi tavsiye ederim iyi günler

Yurtdışına çıkmamış, farkı bilmeyen bazı kişilere meseleyi anlatmak çok zor:) olayı paraya bağlıyorlar sadece.İstediğiniz koleje gönderin çocuğu eğer hayat felsefeniz ülkenin şuanki durumundan farklıysa malesef Türkiyede mutlu olamazsınız ve hayat kaygınız hiç bitmez.Örnek vermek gerekirse burada ptt de veya herhangi bir yerde en basiti markette sıra beklerken kimse surat yapmaz, gerilmez , kavgayı kasiyere fırçayı bırak gıkı çıkmaz saygı var çünkü.Yolda yaya adımını atmadan önce araçlar yol verir.Burada eşitlik var,kadın erkek ayrımı yok.İş işanlarında bay/ bayan belirtilmez.İnsanlar sizi tanımasada selam verir gülümser.Herkes işini hakkıyla yapar,hakkınız yenmez kaytarma durumu yok uyanıklık yok, Ankarada dayı olayı yok.Okullarda her çocuk eşit haklara sahip.Çalışkan çocuk burada hertürlü okur, lise ve üni seçme sınavı yok.Lise bitene kadar çocuk parası var, 14 yaşından itibaren çocuklar tatillerde part time çalışıyor evde yan gelip yatmıyor dershaneyede gitmiyor.Tr deki mantık ihtiyacımız yok, yaşı ufak , zaten bir ömür çalışacak mantıgı yok burda.Üretim var çünkü , herkes çalışıyor kadın, erkek vs.Göçmenler böyle değil ama bayanlar evde genelde ve 4-5 çocuk yapıyor.

Ablacim bizim memlekette insan saygi yok ki
Herkes birbirine saygisiz, nasil diyeyim kimse berikinin hakkini, kisisel sinirlarini takmiyor ki
Bir de insanlar asiri agresiflesti, laf etmeye korkuyorum karsimdaki dovecek mi sovecek mi bicaklayacak mi diye. Turlu turlu manyak turedi son yillarda.

Sizin verdiginiz ornekler benim cevremde olmuyor nedense. Torpil vb şeyler ile hic karşılaşmadık. Boyle durumla karsilasinca devleti hukumeti vatani hedef almak yerine toprili isin icine karistiran sahislari hedef almanizi tavsiye ederim iyi günler

E karşılaşmazsınız, normal. Zira torpil yapan kişi zaten size "Ben torpille girdim haberin olsun" demez ehehe.

Şimdi aslında sayfalarca yazıp, hem içimi döküp hem de durumu tane tane anlayacağınızı düşündüğüm gibi anlatmak isterdim ama inanın vaktim yok, bir de tabi kendimi ne kadar paralarsam paralayayım, anlayacağınıza inancım..

Gelecek kaygısı belli bir miktar maaşın olup, kira fatura falan ödemeyince saçmalık mı oluyor, veya sizin aklınıza sadece ihtiyaçlar hiyerarşisindeki temel ihtiyaç basamağı mı geliyor?

Karnımız doyup, başımızda çatı olup, çocuklar özel okulda olunca tamam mıdır?

Başka türlü bir şey istiyorum hanımefendi ben, parayla alınamayan, elle tutulamayan.

Birçok kişi anladı zaten yorum yapanlardan, "durmayın" diyen de oldu, "ne işiniz var" diyen de.

Herkese de çok teşekkür ettim yorumlarını ekleyip fikir verdikleri için. Hiç sizin gibi "ülkemi alttan alta kötülemek"le itham eden olmamıştı, yazdıklarımdan demek ki siz de o kadarını alabilmişsiniz kendinize, ne diyeyim.. Alıntılamazsanız sevinirim zira size söyleyecek çok bir şeyim yok.

Blackswan19 Blackswan19 çok teşekkür ederim, sana da bu hikayede bol şans ;)

Sevgili @kedicik555 pat diye öğrendim, hala da "vay anasını sayın seyirciler" tadındayım :) Daha önceki sayfalarda da bahsettim zaten bu planlar şimdilik rafa kalktı diye,teşekkür ederim bu arada :)

Ben anladim ama sizi ama olsun Hakkinizda hayirlisi olsun. Karar sizin

Su ozguvene de hastayim arkadas, elin Avrupalisi ne yapsin 6 ayda bir yikanip senede iki dis fircalayan adamlari.. cok acayip gercekten.. yunan heykeli gibi adamlari birakip bizimkilerin pesinde kostuguna inanmak da ayri bir olay :KK53:

Konu sahibi gidin, ama tabi onlarin evine degil.. tr den ne kadar uzak o kadar iyi :)

Aslında baya da ilgileniyorlar. En yakın örneği bu konunun içinde var konu sahibinin kardeşi yabancı bir kadınla evlenmiş mesela. Ben de çok görüyorum böyle ilişkiler. Seviyorlar yani. Türk kadınları da beğeniliyor aynı şekilde. Türkler hep bakımsız çirkin değil ki.

Asıl "yapacak olan her yerde yapar" diyip Avusturyalı bir kadınla aynı evde yaşama özgüveni bana çok gereksiz geliyor. Konu sahibi zaten aynı evde yaşamayı düşünmüyormuş ama düşünseydi garip olurdu bence.

Cidden guluyorum su and sirf cevap vermek icin cevap yazmissiniz
Ankara'daki tum devlet daireleri, tum buyuk ozel sirketlerle is yaptim hepsi ayni siz uzayda falan mi yasiyorsunuz???

Hanimefendi ulkemiz kotu yonetiliyor kor musunuz sagir misiniz???

Ulkenin bakani Cumhurbaskaninin damadi, danismani da kizi, oglunun da gemicikleri var; biz boyle bir ulkede yasiyoruz farkinda misiniz? Soyle bir sey baska bir ulkede olsa hukumet duser. Utanma, arlanma, rusvetten torpilden utanilan yerlerde tabi.

E karşılaşmazsınız, normal. Zira torpil yapan kişi zaten size "Ben torpille girdim haberin olsun" demez ehehe.

Gayet anlasiliyor vallahi:olamaz: Toplantiya gittim abi genel mudur ama ufurukten teyyare yani, teknik hicbir altyapisi yok muhendislik birimini yonetiyor:olamaz: Bu herif burda ne ariyor arkadas madem bir naneden anlamiyor diyorsun yani.
Hatta hakkiyla ise alinmis calisanlar da gayet patron etrafta yokken laf dokunduruyor, haklarinin yendiginin farkindalar.

Valla panpa ben

- havası güzel, denize yakın tercihen Akdeniz iklimi
- denize gireyim, sahilde yatları seyrederken heriflere göz süzeyim:halay:
- iş imkanları iyi olsun IT scene iyi olsun
- hayat canlı olsun insanları sıcak olsun
- mümkünse dili İngilizce olsun

böyle bir yer arıyorum Almanya'nın mal gibi insanları, sıkıcı bayık işleri artık ilgimi hiç mi hiç çekmiyor. Sosyal olarak eğlenceli bir yer arıyorum. Almanca denen mezbeleligi de dinlemek duymak istemiyorum belki Portekiz'de falan goc ederim.

brazilyada yasadim. dedigin kriterlerin cogu uyuyor :) ordada yasam güvencesi yok ama. portekiz sahane. algarve tarafi hele- ordada ekonomi cökük. ben bir ara angola düsündüm. portekizce biliyorum zaten- atacakdim kapagi ama nisanlimla tanisdiktan sonra o planda söndü.

Back
X