Gitmeli miyiz?
Soru bu.
Kardeşim Avusturyalı bir kızla evlendi.
Hem kendisi hem de eşi "siz de gelin Viyana'ya yerleşin" diyor. Hatta kız "ilk birkaç ay bizim evde yaşayın kendinizi toparlayana kadar" bile diyor, ben "olmaz öyle şey" dediğimde şaşırıp sanki dünyanın en normal şeyiymiş gibi "ama neden olmaz ki, bence süper olur" diyor.
Biraz bizden bahsedeyim; ben(33) kamuda İngilizce öğretmeniyim, eşim(37) özelde mühendis. Toplam gelirimiz şimdilik yaklaşık 9bin. İstanbul'da bir evimiz var, şu an farklı bir şehirde yaşıyoruz fakat buraya da kira-aidat-fatura vs ödemiyoruz.
Böyle bahsedince durumumuz fena değil ama biz burada mutlu değiliz. Gelecek kaygımız her geçen gün artıyor.
Çocuğum yok, olursa da bu ortamda büyütmek istemiyorum açıkçası. Bizzat öğretmenim, eğitim sistemimizin içindeyim ve evladım olsa okula göndermek istemezdim.
Bilmiyorum işte, kafam çok karışık.
Eşim de, ben de orada diplomamızın tanınmamasını göze aldık desem olur. "ne iş olsa yaparım" noktasındayız, hiçbir zaman ünvan ya da kariyer peşinde insanlar olmadık ikimiz de. Tek kafama takılan emeklilik sistemi, o konuda detaylı bilgi arayışına girmedim henüz. Biz sadece geleceğe daha rahat bakabileceğimiz, güvende hissedebileceğimiz bir yerde yaşamak istiyoruz. Bunu kendi ülkemde hissedememek acı fakat durum bu.
Gelinimizle konuştuğumuzda yapabileceğimize inandığını, orada olursak daha iyi olacağını söylüyor, kafamda deli sorular...
Siz ne dersiniz?
Elbette git dediniz diye gidecek veya kal dediniz diye kalacak değiliz bunu da belirteyim birazdan bunu yazacak olan arkadaşlar için, fakat bakış açılarınız, yaşanmışlıklarınızı paylaşırsanız benim için çok kıymetli olacak.
Şimdiden teşekkür ederim, herkese mutlu hafta sonları..
Edit: Elbette gidip evlerinde kalacak değiliz, sadece tüm iyi niyetiyle bunu dahi teklif ettiğini belirtmek için eklediğim bir detaydı. Yanlış anlaşılmak istemem.