• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Göç Etmek

Ben ilk etapta 1 yıllık ücretsiz izin alırım diye düşündüm açıkçası. O bir yılda duruma bakarız, hatta o arada bebek sahibi olursak ücretsiz izni uzatma şansım da olur. Böylece işim riske girmez. Eşim zaten maaş aralığını düşürerek rahatça tekrar Türkiye'de iş bulabilir.
bu bakış açısı çook mantıklı bana göre ki ben olsam aynen bunu yapardım
çünkü içinizde kalacak gibi duruyor gitmezseniz
bir yıl deneyin baktınız tahmininizden iyi uyum sağladınız temelli gidersiniz :kahve:

Legal Alien Legal Alien bir mesajınızda aile birleşiminden bahsetmişsiniz. Onu anlayamadım. Kardeş olunca da aile birleşimi oluyor mu? Ben sadece evlilikte oluyor sanıyordum.
Aslında ben de öyle sanıyordum.

Gelinimiz kendisi bahsetti, açıkçası çok da detaylı sormadım. Ama net olarak kendisi altını çizdi, "oturum ve çalışma izniniz olacak, aksi takdirde ben sizi nasıl davet edebilirim ki?" diyerek.

Anladığım kadarıyla belirli bir rakamın üzerinde kazanıyor olması gerekiyormuş ki kendisi pozisyon olarak iyi.

Bir de Türk asıllı Avusturyalı falan değil kendisi, her işinde Alman titizliği, düzeni ve işleyişi hakim. Türk kökenli olsaydı bu kadar güvenemezdim, bizde daima bir kenarından sistemi kandırmaya çalışmak var ya klasik... Kafasında iğne ucu kadar tereddüt olsa bana bu teklifle gelmezdi.

Yorum yapan herkese çok çok teşekkür ederim, inanın hepsini okuyorum, herkes terazinin kendine ağır basan kesesinden yazıyor ve her fikir son derece kıymetli.

Bugün 12 yaşına kadar Viyana'da yaşamış, sonra kesin dönüşle buraya gelmiş bir öğrencimle konuştum. Irkçılık, orada çocuk olmak vs. Ve sordum. "Bütün her şeyi değerlendirdiğinde, nerede olmayı tercih ederdin?" Bazı şeyler yaşadığını, kimi zaman zorlandığı şeyler olduğunu ama yine de ne olursa olsun orada kalmayı tercih edeceğini anlattı.

Bu yaz tatilimi denklik araştırarak geçireceğim galiba, iş imkanları vs.

Buradaki düzeni bozmadan orada bir deneyeceğiz. Olmaması için bir neden göremiyorum ama bir ihtimal olmazsa, döner gelir devam ederiz buradaki yaşantımıza. Çocuğum olursa ileride "Fırsatınız varken neden denemediniz?" demesini istemem.

İlgilenen herkese tekrar tekrar teşekkürler.

Cok basit bir örnek vereceğim. Burda düğünde gelin çikarmada iyicene abarttilar. Hani futbol maçlarinda renkli ateşler kullaniyorlar ya, onu kullaniyorlar. Üstüne havaya tabanca ile ateş ediyorlar. Yetmedi otobanda arabalari durdurup dans ediyorlar. Artik gelin çikarmalarda polis izliyor, göz kulak oluyor.

Eh hakli olarak vatandaş diyor "benim vergi verdiğim polis niye bunu yapmak zorunda.

Geçenlerde klip gördüm. Gelin damat hep türk ve mhp bayrak eşiğinde dans ediyor. Hatta kocaman bir bayrak altindan geçiyorlar salona girmek için.

Dünya kupasinda Türkiye olduğunda her yer Türk bayraği. Şimdi Türkiye oynamiypr ve buranin bayrağini asla asmazlar.

Hayir madem bu kadar çok seviyorsunuz, gidin Türkiyeye. Irkçiliğin elbette bahanesi olamaz, ama Türklerde adeta oğraşiyorlar antipatik olmak için.
Super bende tamda bunu diyorum. Siz benim bildigim ve onaylamadigim seyleri yazmissiniz.orda yapilanlar Turkiyede bile yapilmiyor inanin.Tanidigim biri Almanyaya tatile gitti. Sehrin en islek caddesinde trafigi durdurup damat,gelin ve davetliler bangir bangir muzik esliginde gobek atiyorlar. Video cekip bana gonderdi senin ordada boyle seyler oluyormu diye:( Ee simdi elin almani afferinmi desin bu duruma sorarim KK kadinlarina:(( Evinize gelen misafirin istedigi muzigi acip evinizde sizi takmadan,rahatsiz olabilecegini dusunmeden evinizin icinde gobek atmasi gibi:)) Tabiki ben dahil hicbir kimse irkciligi tasnif etmez. Ama neden hep sucluyan taraf suclaniyor,suclanan tarafa bakilmiyor haklilarmi haksizlarmi diye? Isim geregi bir alman aile ile tanistim.Turkleri cok sevdiklerini ama benim yasadigim ulkedeki Turklerle almanyada yasayin Turklerin cok farkli oldugunu soyledi.Birazda olaylara objektif bakmamiz gerekiyor bence.

Aslında ben de öyle sanıyordum.

Gelinimiz kendisi bahsetti, açıkçası çok da detaylı sormadım. Ama net olarak kendisi altını çizdi, "oturum ve çalışma izniniz olacak, aksi takdirde ben sizi nasıl davet edebilirim ki?" diyerek.

Anladığım kadarıyla belirli bir rakamın üzerinde kazanıyor olması gerekiyormuş ki kendisi pozisyon olarak iyi.

Bir de Türk asıllı Avusturyalı falan değil kendisi, her işinde Alman titizliği, düzeni ve işleyişi hakim. Türk kökenli olsaydı bu kadar güvenemezdim, bizde daima bir kenarından sistemi kandırmaya çalışmak var ya klasik... Kafasında iğne ucu kadar tereddüt olsa bana bu teklifle gelmezdi.

Yorum yapan herkese çok çok teşekkür ederim, inanın hepsini okuyorum, herkes terazinin kendine ağır basan kesesinden yazıyor ve her fikir son derece kıymetli.

Bugün 12 yaşına kadar Viyana'da yaşamış, sonra kesin dönüşle buraya gelmiş bir öğrencimle konuştum. Irkçılık, orada çocuk olmak vs. Ve sordum. "Bütün her şeyi değerlendirdiğinde, nerede olmayı tercih ederdin?" Bazı şeyler yaşadığını, kimi zaman zorlandığı şeyler olduğunu ama yine de ne olursa olsun orada kalmayı tercih edeceğini anlattı.

Bu yaz tatilimi denklik araştırarak geçireceğim galiba, iş imkanları vs.

Buradaki düzeni bozmadan orada bir deneyeceğiz. Olmaması için bir neden göremiyorum ama bir ihtimal olmazsa, döner gelir devam ederiz buradaki yaşantımıza. Çocuğum olursa ileride "Fırsatınız varken neden denemediniz?" demesini istemem.

İlgilenen herkese tekrar tekrar teşekkürler.
Bence duzeninizi cok bozmadan,ucretsiz izin alip gidip bir deneyin. Zaten yapip yamayacaginizi o surede Ankara one gore kararinizi verirsiniz. Bende boyle yapmistim. Birde benim yabanci dilim sifir derecedeydi. Ben cok calisarak basardim.cok mutluyum. Hic ama hic pisman olmadim,insallah hic olmamda.Size simdiden bol sanslar dilerim:))

Duzgun bi isin var sen yeterki yurt disi olsunda garsonluk yaparim diyosun:) kuzum sen ortalama bi ab ulkesinde kira ne kadar biliyon mu? Elektrik gaz?

Neyse en guzel yol ya ogrenci olarak gidersin ta da evlilik yoluyla..

Merhaba, bugün olmasa bile gelecekte bir B planınızın olması için Kanada çok mantıklı. Şu an Avrupa'da İskandinav ülkeler & Hollanda, Kuzey Amerika'da ise Kanada göç alıyor.

Yurt dışında Türk erkeklerine bir ilgi var diye biliyorum. İş için giderken eşten olmayasınız. Ben vatan da vatan diyenlerdenim.

yoookkk artıkkk daha neler.

Emin olun kimse ‘türk erkeği de türk erkeği’ diye beklemiyo. Valla herkes işinde gücünde. Ayrıca Avusturyada yeterince türk var. Yani konu sahibi oraya giderse çokta ‘yeni’ sayılmayacak Avusturyalılar için.

Allahım kadın kariyer iş güç yaşayabilir miyim diyor. Biz burda kocanı kaptırma aman diyoruz.

Türk kadını zihniyeti.
(türk kadını dedim diye kimse saldırmasın bana, genel konuşuyorum işte)

yoookkk artıkkk daha neler.

Emin olun kimse ‘türk erkeği de türk erkeği’ diye beklemiyo. Valla herkes işinde gücünde. Ayrıca Avusturyada yeterince türk var. Yani konu sahibi oraya giderse çokta ‘yeni’ sayılmayacak Avusturyalılar için.

Allahım kadın kariyer iş güç yaşayabilir miyim diyor. Biz burda kocanı kaptırma aman diyoruz.

Türk kadını zihniyeti.
(türk kadını dedim diye kimse saldırmasın bana, genel konuşuyorum işte)

avusturyadakiler türk erkeginin ne oldugunu bizden önce cözdü :kahve:

Gelininiz yanlış bilgilendirilmiş. Avusturya,Almanya ve daha birçok Avrupa ülkesi,aile birleşimi vizesini sadece eş ve 18 yaş altı cocuklara verir. Sizin kardeşiniz bir Avusturya vatandaşı ile evlendi diye sizi oraya aldiramaz.Sadece, buradayken orada iş bulup gerekli şartları da sağlarsanız çalisma izni alabilirsiniz.
Benim annem 15 yildir Alman vatandaşi,30 yıldır bir Alman ile evli ama ne ben,ne de eşim veya çocuklarım her hangi bir ayrıcalıga sahip degiliz vize konusunda.Gitmek istedigimizde her Türk vatandaşi nasil vize aliyorsa biz de aynı prosedürden geciyoruz.Yani kafanızı boşuna yoruyorsunuz.

Biz gidiyoruz
Ben 40 yasindayim esim 47
Iki tane cocugum var biri 10 digeri 18 aylik
Univ mezunuyum , yurtdisi masterli , 2 yabanci dilim var
Esim 2 univ okumus biri yurtdisi , 2 yabanci dili ana dili gibi konusuyor , turkiyenin en koklu anadolu lisisesinden mezun
Aylik gelirimiz min 10 bin civarinda
Biz gecen ay gitme karari aldik , islemleri baslattik
Ekim sonu gibi tasinmis olacagiz insallah bir aksilik cikmazsa

Biz neden gidiyoruz cunku gecinemiyoruz , hayat standardimiz cok dustu , sosyal hayatimiz sifirlandi
Egitim korkunc , oglum cok bilindik kurumsal bir ozel okulda okuyor ama hicbirsey ogrenemiyor
Cocuk inanilmaz yaraticiydi 4 senede koreldi , oglumdaki gerilemeyi gozlerimle goruyorum icim parcalaniyor
Kizimi bu ulkede buyutmek istemiyorum
Ben istanbulluyum hani harbi az bulunan nadir istanbullulardanim
Cok ozgur buyudum , yedim ictim gezdim tozdum
Ama 20 senedir ulkedeki gerileme ozellikle kizim icin bitmek bilmez endiselere sevk etti beni
Medeniyeti ozledim hemde cok ozledim
Trafikte kurallara uyan insanlari , sabah yolda gunaydin diyen insanlari
Siraya girmeyi bilen insanlari , herkesin birbirine saygi duydugu insanlari ozledim
Zira ulkeye dondugumden beri her sene azalarak bittigine sahit oluyorum bu insanlarin
Yani ben 40 yasinda 2 cocukla gidiyorsam siz hayli hayli gidersiniz
topuklarınız çarpa çarpa geri geleceksiniz...

Hamilesiniz sanirim.bu da butun planlari alt ust etmistir diye dusunuyorum. Sahsen benim etti. Lisans+master+yurtdisinda gecerli IB sertifikasi sahibiyim ama esim yurt disinda sifirdan baslamaya cesaret edemedigi icin bizim yerlesme fikrimoz hep havada kaldi...simdi bebek bekliyorum bur de. Cocugumu bu ülkede buyutecek olmaktan dolayi son derece huzursuzum ama elden bir sey gelmiyor. Bu tur seyleri en fazla 20li yaslarda ve bekarken yapmak en mantıklısi

Esimi ikna edebilseydim, simdiye simdiye coktan bir avrupa ulkesine yerlesmistim, imkani ve vizyonu olan kimse bu firsati kacirmasin isterim.
Turkiyede beyaz yakali plaza kolesi olarak yasamaktansa daha medeni bir ulkede yerleri supurup copleri toplamyi tercih ederdim, en azindan cocugum insani bir egitim alirdi.
Bu ulkede artik 5-10 bin tl bandi da insan onuruna yakisir bir yasam surmek icin yetmiyor, ya gercekten tum topumdan izole olbilecegin bir servetin omali, ya da suruneceksin.

Esimi ikna edebilseydim, simdiye simdiye coktan bir avrupa ulkesine yerlesmistim, imkani ve vizyonu olan kimse bu firsati kacirmasin isterim.
Turkiyede beyaz yakali plaza kolesi olarak yasamaktansa daha medeni bir ulkede yerleri supurup copleri toplamyi tercih ederdim, en azindan cocugum insani bir egitim alirdi.
Bu ulkede artik 5-10 bin tl bandi da insan onuruna yakisir bir yasam surmek icin yetmiyor, ya gercekten tum topumdan izole olbilecegin bir servetin omali, ya da suruneceksin.
Su anda usd 6.20 , eur 7
Son bir ayda fakirlestik , hayat standardimiz dustu , ben gun sayiyorum aryik gitmek icin

Su anda usd 6.20 , eur 7
Son bir ayda fakirlestik , hayat standardimiz dustu , ben gun sayiyorum aryik gitmek icin

Onlarin dolari varsa, bizim de Allahimiz var ya doyar karnimiz :olamaz:
Darisi bize olsun artik, gercekten ne is olsa yaparim sadece önümü gormek, cocugumu insani bir ortamda yetistirmek istiyorum.

Back
X