• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Göç Etmek

Konum canlanmış yeni fark ettim :)

@Katrina_ nın da dediği gibi sürpriz bir hamilelik yaşıyorum, tüm planlar askı..

M madambovary nereli olduğumu neden merak ettiğinizi anlamadım, ne fark eder ki?

D dileksu konunun prosedürünü araştırmaya başlamadım bile hiç, ben sadece bana verilen bilgiye dayalı fikir yürüterek açmıştım bu konuyu. Bebek durumuyla beraber, başka fikirlere bakacağız artık.

Ama kendimi hala berbat hissediyorum.

Dün akşam sohbet ederken doğum izninden açıldı konu.

"3 ay doğumdan önce, en az 3,5 ay doğumdan sonra izin, istersem 1 yıl ücretli izin, istersem 2 yıl gelirimin %75i ödenerek ücretli izin hakkım var" dedi, yutkundum kaldım.

Eşimin mesleği özellikle Avustralya ve Kanada gibi bölgelerde revaçta ama ne yalan söyleyeyim o taraftan ümitli değilim.

Sanırım bebek geldikten sonra tekrar yoğunlaşacağız bu işlere, doğumla vatandaşlık veren abd dışındaki ülkeleri araştırmak bile geldi aklıma, en azından öyle bir jestimiz olsun ufaklığa diye. Kendimi sağlıklı düşünemiyor gibi hissediyorum, çaresizlik ne kadar çirkin.

pelin- pelin- "tl yerine dolar basalım, bizde de var darphane" demiş ya geçen gün birileri...

Müthiş bir mutsuzluk içindeyim.

Gitmeli miyiz?

Soru bu.

Kardeşim Avusturyalı bir kızla evlendi.

Hem kendisi hem de eşi "siz de gelin Viyana'ya yerleşin" diyor. Hatta kız "ilk birkaç ay bizim evde yaşayın kendinizi toparlayana kadar" bile diyor, ben "olmaz öyle şey" dediğimde şaşırıp sanki dünyanın en normal şeyiymiş gibi "ama neden olmaz ki, bence süper olur" diyor.

Biraz bizden bahsedeyim; ben(33) kamuda İngilizce öğretmeniyim, eşim(37) özelde mühendis. Toplam gelirimiz şimdilik yaklaşık 9bin. İstanbul'da bir evimiz var, şu an farklı bir şehirde yaşıyoruz fakat buraya da kira-aidat-fatura vs ödemiyoruz.

Böyle bahsedince durumumuz fena değil ama biz burada mutlu değiliz. Gelecek kaygımız her geçen gün artıyor.

Çocuğum yok, olursa da bu ortamda büyütmek istemiyorum açıkçası. Bizzat öğretmenim, eğitim sistemimizin içindeyim ve evladım olsa okula göndermek istemezdim.

Bilmiyorum işte, kafam çok karışık.

Eşim de, ben de orada diplomamızın tanınmamasını göze aldık desem olur. "ne iş olsa yaparım" noktasındayız, hiçbir zaman ünvan ya da kariyer peşinde insanlar olmadık ikimiz de. Tek kafama takılan emeklilik sistemi, o konuda detaylı bilgi arayışına girmedim henüz. Biz sadece geleceğe daha rahat bakabileceğimiz, güvende hissedebileceğimiz bir yerde yaşamak istiyoruz. Bunu kendi ülkemde hissedememek acı fakat durum bu.

Gelinimizle konuştuğumuzda yapabileceğimize inandığını, orada olursak daha iyi olacağını söylüyor, kafamda deli sorular...

Siz ne dersiniz?

Elbette git dediniz diye gidecek veya kal dediniz diye kalacak değiliz bunu da belirteyim birazdan bunu yazacak olan arkadaşlar için, fakat bakış açılarınız, yaşanmışlıklarınızı paylaşırsanız benim için çok kıymetli olacak.

Şimdiden teşekkür ederim, herkese mutlu hafta sonları..

Edit: Elbette gidip evlerinde kalacak değiliz, sadece tüm iyi niyetiyle bunu dahi teklif ettiğini belirtmek için eklediğim bir detaydı. Yanlış anlaşılmak istemem.
Artık durup düşünme bile valizleri toplamaya başla
Esimi ikna edebilseydim, simdiye simdiye coktan bir avrupa ulkesine yerlesmistim, imkani ve vizyonu olan kimse bu firsati kacirmasin isterim.
Turkiyede beyaz yakali plaza kolesi olarak yasamaktansa daha medeni bir ulkede yerleri supurup copleri toplamyi tercih ederdim, en azindan cocugum insani bir egitim alirdi.
Bu ulkede artik 5-10 bin tl bandi da insan onuruna yakisir bir yasam surmek icin yetmiyor, ya gercekten tum topumdan izole olbilecegin bir servetin omali, ya da suruneceksin.
+100000
Fiyatlar böyle artmaya devam ederse ki artacak 10 bin maaş alsan aile gecindirmeye yetmeyecek

Onlarin dolari varsa, bizim de Allahimiz var ya doyar karnimiz :olamaz:
Darisi bize olsun artik, gercekten ne is olsa yaparim sadece önümü gormek, cocugumu insani bir ortamda yetistirmek istiyorum.
Ya orada yaptığın çöpculuk ile buradaki profesörden yüksek maaş almış oluyorsun

Work and travel ile giden öğrenciler ayda 10 bin lira para biriktirebiliyor çünkü dolar bizim paramıza gore 6 kat değerli

Onlarin dolari varsa, bizim de Allahimiz var ya doyar karnimiz :olamaz:
Darisi bize olsun artik, gercekten ne is olsa yaparim sadece önümü gormek, cocugumu insani bir ortamda yetistirmek istiyorum.
Darisi basina pelin , insallah esini ikna edersin
Biz de koca kisisi benden daha hevesli, biran once gitmek istiyoruz

Senin yerinde olsam hiç Durmaz giderdim ülke her geçen gün biraz daha bataklığa sürükleniyor dolar Euro almış başını gidiyor ekonomik kriz kapıda... eğitim sistemi berbat,sokakta güvenle gezemiyoruz !! Bizim Öyle bir fırsatımız olsa kesinlikle giderdim

Hahahah ayaklari vura vura donecekmis mis mis.. ne surunme meraklisisin arkadas ya, su vizeyi alayim bu ulkenin uzerinden gececek ucaga bile binmeyecegim..
Ya bir şey söyleyecegim mune cimbizlayacak
Değil abd kanada almanya
Bugaristan yasama hakki verse tozu dumana katip gidecek olanlar topuklari vura vura geri dönersiniz diyor

Ya bir şey söyleyecegim mune cimbizlayacak
Değil abd kanada almanya
Bugaristan yasama hakki verse tozu dumana katip gidecek olanlar topuklari vura vura geri dönersiniz diyor

Dolar 6.5 lari gormeye basladi botlarla Yunanistana topuklamak da artik an meselesiyken bu dayilanma da asiri komik..

Hanımlar tüm yorumları okumadım bi kısmını okuyabildim sadece, anlıyorum hepinizi şuan gerçekten herkes gibi ben de çok büyük bi stres ve gelecek kaygısı içindeyim. Korkuyorum endişeliyim ama bazı yorumları okudukça daha çok üzülüyorum ve umutsuzluğa düşüyorum.

Biz bu ülkede sadece iyi gün vatandaşı mıyız atalarımız bize bu ülkeyi kanlarıyla savaşa savaşa almadılar mı? Nasıl böyle düşünebiliyorsunuz bu ülke atalarımızdan bize emanet, gelecek nesillere en iyi şekilde bırakmak zorundayız. Boynumuzun borcudur. Kaçıp gitmekle olmaz kalıp savaşmak zorundayız. Türk olmak bunu gerektirir. Biz bugün kurtuluş savaşında çekilen çilelerin 100de 1 ini bile yaşamamışız ama o günleri unutmadık bu topraklarda şehitlerimizin kanları varken hele. Lütfen biraz düşünün vatan sevgisi neydi? Yazıcak çok şey var. Ama lütfen onurlu olalım başımız dik olsun. Zamanında Atatürk ün ben size savaşmayı emretmiyorum ölmeyi emrediyorum dediği askerler dönüp gitselerdi? O zaman bizler burada olabilir miydik?
Kızacağınızı biliyorum belki de banlanırım ama sizlere benim anlatmaya çalıştığım meselenin dolar euro akp falan filandan çok öte Türk olmakla Atatürkün izinde olmakla şehitlerimize layık olmakla ilgili şeyler olduğunu anlatabildiysem bana yeter şuan. Dönüp gitmek değil de kalıp elinden gelenin en iyisini yapmakla alakalı şeyler anlatmaya çalışıyorum.
Bi dönüp tarihimize bakmanızı isterim sadece.

merhaba, bence elinizde imkan varken kacin gidin. inanin Turkiyede milyonlarim olsa kalmam. Gelecege hep guvensiz bakmak zorundayiz. Ben bir senedir yurtdisindayim, avrupada. Kiz kardesim de abd ye yerlesiyor 7 senelik arastirma gorevlisi olarak. Maalesef uzuluyorum bu ulkede buyuduk, okuduk, simdi baska ulkelere genc egitimli bireyler olarak yarar sagliyoruz, kendi ulkemize degil. Ama buna bizi ulke sartlari zorladi, kediye kopeye ucan kusa tecavuz, sapkinlik, arsizlik, kemal sunala bile satasan bir toplum olmusuz artik. Butun degerler alt ust. Turkiye ekonomik olarak hep kotu zamanlar gecirmisti gecmiste ama ahlaki toplum cokuntusu hic bu kadar keskin olmamisti, bence 50 yil ugrassalar toplumu duzeltemezler artik.

Bence gidin. Kardeşinizin evinde de kalabilirsiniz, sorun olmayacaktır yani gelininiz açısından. Avrupalılar bizden daha rahat tabii siz bu rahatlığı kaldırabilir misiniz o önemli.
Avrupa’da doğdum büyüdüm ve buradaki akraba ilişkilerini bilmediğim için başta benim rahatlığım hem insanları şaşkına çevirdi hem de ben çok keklendim :110:
Avusturya çok güzel bir ülke. Kültür, sanata doyulacak, estetiğin disiplinle buluştuğu muhteşem bir güzellik. Lakin tüm dünyada tırmanan bir sağcılık furyası var ki beni her şeyden çok ürkütüyor. Kaçacak yer, ülke kalmayacak gibi duruyor. İnsanlar dünyadaki gelir adaletsizliğini görmesin diye halkları bir güzel ülkere, milliyetlere, ırklara bölüp birbirlerine kırdırırken üstümüzde dünya nüfusunun belki %10’u bile olmayan bir avuç tepişiyor.
Çenem düştü, kusura bakmayın.
Gidin bence. Hayatı bir kez yaşıyoruz, insan gibi yaşamak herkesin hakkı.

Back
X