Göçmenler (Yugoslav,Bulgar,Arnavut...) ?

Hey kızlar bende bulgaristan göçmeniyim 10 yıl oldu geleli.Bu siteye bulgaristan göçmenleriyle konuşmak ve tanışmak için girdim.Razgrat şehrinden yani deliormandan
 
bende boşnağım potoplika masenisa ribisa kaçamakdiğer adıyla pura diyoruz bunlar bizim meşhur boşnak yemeklerimiz tabiki hepsi hamur işi bunları bilen varmı arkadaşlar
 

Merhaba canım. Öncelikle Türkiye'de doğup ben Türk değilim diyen milyonlarca insan var ki Türk değiller. Bulgaristan göçmenlerinin büyük kısmı yüzyıllar önce Konya'dan Bulgaristan'a gönderilen Türklerden gelmektedir. Bulgaristan veya Bulgar göçmenliğinin müslümanlıkla bir ilgisi yoktur. Bulgar; Bulgar ırkından gelene denir. Bulgaristan göçmeni Bulgaristan'da yaşamış olan anlamında kullanılır. Maalesef Türkiye'ye geldikten sonra bize sanki Türk veya Müslüman değilmişiz gibi tepkiler gösterildiği için biz bu BULGAR GÖÇMENİ lafına iyice takmış durumdayız:)
Bu arada ben de 1989 Bulgaristan göçmeniyim ve Şumnu doğumluyum.
 
Merhabalar kızlar ben Selanik göçmeniyim ama oralara hiç gitmedim nasıl yerler olduğunu bilmiyorum ama gitmek için sabırsızlanıyorum ve çok merak ediyorum çünkü insan ana yurdunu kökünün geldiği yerleri görmek tanımak istiyor...
Özellikle ordaki insanları çok merak ediyorum yaşayışlarını,geçim kaynaklarını,konuşmalarını,şivelerini...
Umarım birgün kısmet olur ve giderim:)
 

inşallah bir gün kısmet olur gidersin allah gönlüne göre versin:1hug:
 
Merhaba. Annem , babam yugoslav göçmeni. Bende doğma büyüme İzmir'liyim.
Göçmen arkadaşlarla tanışıp sohbet etmek isterim. Ama ben bu siteye yeni üye oldum. Bugün ilk defa giriyorum. Bana yardımcı olursanız çok sevinirim.
 

hoşgeldin nisans,,ailen yugoslavyanın neresinden ...a.s.
 
selam...bende bulgaristan razgrat doğumlu türküm..3 yaşında gelmişim ben ordan gelirkende trenden düşmüşümbenneyaptımki...kaşımda hala izi vardır:1rolleyes: erkek arkadaşımda selanik göçmeni ayrıcayerimseniben ayrıca bende yeni üyeyim daha çözmeye çalışıyorum burayı ama azimliyim çözeceğim
 
DIZMANA

3 Adet Ekmek Hamuru
200 gr. Kıyma
1 Adet Soğan
1 Su Bardağı Yoğurt
1/2 Su Bardağı Sıvıyağ
1 Yumurta
4 Adet Patates
1 Demet Maydanoz
Tuz, Karabiber
Fırın tepsisinin tabanına ve yanlarına bir fırça yardımıyle margarin sürelim. Un serpelim.
Ön hazırlık olarak patatesleri diri kalacak şekilde bol suda haşlayalım. Patatesler yarı yarıya pişince kabuklarını soyup rendeleyelim. Küçük küçük kestiğimiz soğanı ve 200 gr. kıymayı birlikte yarıyarıya pişene dek kavuralım.
Patatesleri ilave edelim. Tuzu, karabiberi ve ince kıyılmış maydanozu ekleyip karıştıralım. Elimizi sıvı yağa batırarak hamurdan, cevizden biraz daha iri bir parça koparalım. Yuvarladıktan sonra elimizde çay tabağı büyüklüğünde açalım. Ortasına patatesli içten bir miktar koyalım. Kenarlarını toplayarak ortada birleştirelim.
Hamur topunu sıvı yağa batırıp çıkararak, yağlanmış ve unlanmış tepsiye dizelim. Hamur toplarını tepsiyi sıkı sıkı dolduracak şekilde yerleştirelim. Hamuru tekrar mayalanması için en az yarım saat oda sıcaklığında bekletelim.
Yumurtayı, yarım su bardağı sıvı yağı ve 1 su bardağı yoğurdu bir kapta iyice karıştıralım. Tepsiye dizdiğimiz hamurların üzerine dökelim. Önceden ısıttığımız 200 dereceli fırında böreğin altı ve üstü kızarana dek pişirelim. Ilındıktan sonra servis yapalım.



eylülcüğüm bu tarifi sahurda yapacağım.teşekkürlera.s.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…