• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Onkoloji - Kanser ve Türevleri Göğsümde bir kitle daha...Fibrokistik

slm arkadaşlar.annemin memesinde sürekli kistler çıkıyo.1 yılda 3 kere çıktı.hepsinde doktora gittik ve kistleri enjökterle aldılar.bu konuda bilgisi olan lütfen yazsın buraya.

Öncelikle geçmiş olsun.En kısa sürede kalıcı bir sıhhat bulur inşallah.
Bu kistlerin iyi yada kötü huylu olup olmadığına dair doktorunuzdan herhangibir bilgi aldınız mı acaba?
Bildiğim kadarıyla belirli bir büyüklüğe ulaşmamış,ufak kistler enjektörle alınıyor.

izmirde oturuyorum buraya yeni üye oldum arife günü göğüs emarında 1 cm ye yakın malignite kuşkusu olan bir kitle görüldü ne ultrasonda nede momografide çıktı elle mouyenede anladı dr.1 senedir izmirde oturuyorum.ege üniversitesinde Dr.murat kapkaçtan yarın randevu alacağım tanıyan varmı bilgi verirmisiniz artı benim bu yaşadıklarımı yaşayan beni anlayan varsa benim bu kötü dönemimde yanımda olumusunuz üzgünüm

sibelcim,umarim ciddi kötü bisey deildir.moralini yüksek tut.bilmiyorum yasamadim yada sahit olmadim ama sana tek diyebilecegim allahim yadimcin olsun..sevgilera.s.

Canim oncelikle gecmis olsun...Bende 1hafta once gogsumde bi sislik farkettim doktora gittik,agri var mi diye sordu.Agri yok bende,olmamasi da kotuymus zaten.Onun icin benden mamografi istedi.Aslinda cektirmek konusunda kararsiz kaldim 24 yasindayim ama yine de emin olmak icin cektircem insallah.Bakalim ne olcak:(

sizleri çok iyi anlıyorum .aynı durumu 2 kere yaşadım......o kadar korkmuştumki size anlatamam.ama ALLAH a şükürki çekilen ultrasaonda ikiside temiz çıktı ve sadece kistmiş ve şimdi kayboldu......moralinizi bozmayın....inş sizlerinde temiz çıkıcaktır arkadaşlar...

9 yıl önce sağ göğsümde kitleyi kendi kontrollerim sırasında farkettim doktor el ile muayene-ultrason-mamografi ile onaylandı, biyopsi yapıldı ve ameliyat oldum kitle alındı o günden beri hiç bir sorun yaşamadım Allahıma şükür, umarım sizinde korkularınız ve sorunlarınız bir an önce geçer çok geçmiş olsun...

cok geçmiş olsun bizim bir komşumuzun gögsü boşa alında lütfen bikaç doktora gidin onlar da yanılıorlar maalesef..her meslekte oldugu gibi doktorluktada kendini yetiştirmeyenler var...aklıma bu geldi çünkü bi elle anladı diyorsunuz...şifa dilyiorum size

canım gecmış olsun...sadece bır doktora baglı kalmayın ıyıce arastırın..
moralınızı yuksek tutun...umarım onemlı bır sey yoktur...
gecıcı bır durumdur ısallah...tekrar gecmıs olsun

canım benimde sağ göğsümde var çok geçmiş olsun bana önce önemli bi kitle olmadığı söylendi 6 ayda bir takip önerildi daha sonra 1 tane olan kitlem 6 tane oldu diğer göğsümdede oluştu yapılan kontrollerimin birinde kitlenin kötüye yatkınlığı oluşmaya başlandığı söylendi takip önerildi en son gittiğimde sadece bir kitlem kalmış ve doktor korkulcak bişey yok dedi ben 6 ayda bir kontrol altındayım 4 yıldır takipteyim 1 yıllık evliyim sana tavsiyem iyi bir doktor bul dediklerini yap kendini sakın üzme ne olursa stresten oluyor. Rabbim acil şifalar versin benim kitlem hala benle yaşıyo buarada ilk hissettiğimde kaysı kadardı şimdi elle hissedemiyo doktor o kadar küçüldü yani.

bende de kitle çıktı kist mi fibroadenom mu belli değil.hem de 6 tane.
erken teşhis önemli bak kistin büyük değil 10-15 cm olan var.
malign ise büyük bir ihtimalle alınır ve takibi yapılır.
önemli olan erken teşhis olması

geçmiş olsun.
durumunu merak ettim gelişmeleri bizimle paylaşırsan sevinirim.takiplerini ve yapılanları bilgileri paylaşmanı istiyoruz.

izmirde oturuyorum buraya yeni üye oldum arife günü göğüs emarında 1 cm ye yakın malignite kuşkusu olan bir kitle görüldü ne ultrasonda nede momografide çıktı elle mouyenede anladı dr.1 senedir izmirde oturuyorum.ege üniversitesinde Dr.murat kapkaçtan yarın randevu alacağım tanıyan varmı bilgi verirmisiniz artı benim bu yaşadıklarımı yaşayan beni anlayan varsa benim bu kötü dönemimde yanımda olumusunuz üzgünüm

Benim annemde yaklaşık 7 ay önce bu şikayetten doktora çıktı. Sonra parçayı tamamen aldırdık. Annemin bir parmak kadar vardı. Tahlile gönderdiler ankara ya çok iyi çıktı sonuçlar. Şimdi maaşallah benden sağlam. En başta moralini yüksek tut. Hiç kötü çıkacak diye düşünme. Moral herşeyin üstesinden gelir emin ol. Geçmiş olsun.

merhaba öncelikle geçmiş olsun ben ocak ayında hormonal tedavi gördüm dogum kontrol hapı falan aldım 6 ay kullandım 6 ayın sonunda gögsümde bi kitle fark ettim kendi doktoruma gittim oda beni radyologa yönlendirdi ultrasonda temiz cıktı sonucu kendi doktoruma getirdim birde genel cerrah görsün dedi capada proftu benm doktorum inceledi bişey yok dedi 1,9 mm lik fibroadenommus 3 secenek sundu 1.cinsi ilaç ama fayda etmez 2.si 6 ay sonra kontrol eger 2nin üstünde olursa hemen ameliyat dedi 3.tercih ise ameliyat cok zor günler geçirdim ameliyat olup olmama konusunda ve haziran ayında ameliyat oldum benimkisi fibroadenom biopsi oldu ve sonuuc temiz cıktı seni suan cok ii anlıyorum ama güçlü dur hiç bişey olmuyo.bende doktorumu tanımıyordum netten arastırarak ögrendim sende öle yapabilirsin

bendecede git bir drye bende parça aldırdım narkozsuz igneyle uyuşturup öle aldılar temiz çıktı adenomlar .ama 2senedir gitmedim drye 3gün önce gittim ve bukes kitle oluşmuş tekrar parça alınıp inceleneck bence sende korkma ve git.bu arada 34 yaşımdayım ve memografi çektirdim hiçde korkulucak birşey degil.bildigimiz röntgen tarzı birşey.

cnm bendede kitleler var 24 yaşındayım 3 yıldır var ..bitanesi baya büyük iki gün önce doktora kontorle gittim çıkartsak iyi olur 3 yılda yavaşca büyüyo dedi..3 ay sonra yine gidecem bakalım aldırcam gibi gözüküo ama ameliyattan korkuyorum ondan erteliyorum .....sende kistlerin büyüyüp büyümedigine bak her kontrolunde..

aynı sorun bende de var iki memede kitlelr var ultrason ve biyopsi yapılacak kasımın 13 de inş kötü bişeyçıkmaz :(

inş kötü çıkmas cemre su..cnmm biyopsideki acıyı çekecegine aldırman daha ii deilmi..zaten kötü bşy olsa ultrasonda belli oluyo...sadece ileriye dönük hastanın rahat etmesi için almak istiyor doktorlar..bence önce ultrason yaptır..inş iidir cnm..allah şifa versin herkese..dermansız dert vermesin kimseye..

inş kötü çıkmas cemre su..cnmm biyopsideki acıyı çekecegine aldırman daha ii deilmi..zaten kötü bşy olsa ultrasonda belli oluyo...sadece ileriye dönük hastanın rahat etmesi için almak istiyor doktorlar..bence önce ultrason yaptır..inş iidir cnm..allah şifa versin herkese..dermansız dert vermesin kimseye..

bakalım dr ne diyceK of of beklemek ne kadar zor o gün gelse ölüp ölüp diriliyom:delphin:

ALLAHIM İNŞ KÖTÜ ÇIKMAZ:Saruboceq:

üzülme cnm dr gitmedigin sürece vesvese içini kemircek gittikten sonrada için rahat oluyo..gögsünde akıntı kan gelme aşırı kızarıklık yoksa kötü olmasmış genelde..

bak arkadaşm ben 12 haziranda ameliyat oldum ve göğsümün tamamını kaybettim şimdi kemoterapi görüyorum ve lenflerimde alındı bunun tek sebebide ihmalkarlık bişi olmaz demekten oldu niyetim seni korkutmak değil bu tip bezeler özellikle ağrılı olanlar genellikle zararsız oluyor korkmana gerek yok ama sen yinede bir an önce dr git ve momografidede korkucak biki yok sadece farklı bir teknikle memenin röntgeni çekiliyor ve adet bitimi hafta içinde gidip çektirdiğinde hiç agrın olmuyor sonuç ne olursa olsun acilen dr git

Kardeşim geçen sene iki göğsündende ameliyat oldu bundan bir ay önce göğüslerinden sarı akıntı ve ameliyat olduğu yerde tekrar kist oluşumları farketti gittiğimiz dr göğüslerini tamamen boşaltıp silikon önerdi çünkü tekrar ameliyat olsada farketmez kitleler çıkmaya devam eder dedi Çok kötü oldum herkeze acil şifalar diliyorum ve lütfen geç kalmayın kendinizi önemseyin

Back
X