gögüs pompasi alacakmisiniz?

Kusura bakma yeni gördüm yazdığını. hayır benim fikrim değil elbette :) Biz büyüklerimizden böyle gördük diyelim. Mesela bizde bebek doğunca ballanır, koltuk altı parmak araları tuzlanır :) Tabi bazılarına saçma gelebiliyor. Balla tuzu karışıtıp macun kıvamına geriririz ve vücuduna süreriz. Görümcem kızıma sürmüştü bu karışımı, kızımı normal doğurmuştum ve normal yollardan geldiği için burun deliği tıkalıydı kızım bir hapşurdu burnundan çıkan piliği tahmin edemezsiniz. Bizde ilk banyosu böyle yaptırılır. başındaki konak 40 ı çıkana kadar zeytinyağı pamuk yardımıyla kafasına sürülür ve sık dişli bebek tarağıyla taranır. ben bu süt işini doktora söyledim o da çok iyi yapıyorsun dedi. Zaten anne sütünde olması gereken herşey var. O cildide pırıl pırıl oluyor. Bunu ben komşumada söylemiştim o da öyle yapmıştı. İstersen sende doktoruna sor bunları. Bir tepki vereceğini sanmıyorum sağlıcakla kavuşun yavrularınıza...

yogurt mayalamak hic düsünmemistim guzel fikir:):) tesekkür ederim :):)Anne sütü cok degerli gercekten.. insallah sütüm gelmeme yada bebegimin emmeme sorunumuz olmaz:):) tekrar tesekkür ederim .

Eğer sezeryan olabilme ihtimalin varsa humana still-tee almanı tavsiye ederim. Ben sezeryan olduğumda hemen sütüm gelsin diye aldırdım içtim hemen sütüm çok ve bol geldi. Hoşaf yaptım içtim sürekli. Yani şerbetli şeylere yoğunlaşma. Marulda çok güzel süt yapıyor. Şimdi marketlerde malt içecekleri satılıyor. Emzirirken bakıyorsunuz bir yediğiniz çok süt yapıyor, sürekli yiyorsunuz bir süre sonra bünye ona alışıyor, artık o yediğiniz süt yapmamaya başlıyor. O yüzden süt yapan şeyleri değiştirerek tüketin. Birşey süt yapıyor diye sürekli onu tüketmeyin faydası bağışıklık kazandığı için süt arttırımındaki performansı ilki kadar olmuyor...

kizimin burunlari tikandiginda damla almak icin dr u aramistik o da serum damlalardan alabilirsin ama sutunden de damlatabilirsin demisti..ve ben sutumu damlattim gayette iyi geldi..yurt disindayim ve drum soyledi bunu..aklin yolu birmis : )

Tabi canımm önceden bebekler için bu kadar ilaç bu kadar kozmetik nerdeee. Bunalr çıktı mertlik bozuldu. hepsi para tuzağı. zamanında büyüklerimiz her derdine anne sütü kullnırmış. gözü çapaklanınca 2 damla sıkarlarmış. pişik olunca zeytin yağı sürerlermiş ohh mis

pompa kesinlikle cok gerekli bir alet.
gogus uclarim yara oldu kaniyordu daha saglam olanini verdim kizima digerini iyilesene kadar sagdim sagdigim sutu verdim. ilk zamanlarda cok SIK acikiyorlar bir saat bile disari ciksam yanima sut almam gerekiyordu onceden sagip hazirliyordum. sut kanallarim tikandiginda surekli sagdim.
uff simdi hatirlayinca tekrar canim yaniyor emzirme isi kolay is degil gercekten, ne tur sorunlar yasanabilir onceden ogrenmenizi onleminizi almanizi tavsiye ederim. benim basima hepsi geldi maalesef ama bir kere bile kizima hazir mama icirmedim cok sukur 15 aylik hala anne sutu veriyorum.
kolay gelsin

kesınlılkle bır pompa sart.cunku sut sıtması dıye yenı dogum yapmıslarda gorulen bı hastalık var. Bu bebegın tum sutu ememedıgı ıcın gosute kalan sutun kıtllelesmeye baslayıp kana karısması yuksek ates tıtreme ve usume krızlerı halsızlık yapan bır hastalık ben yenı atlattım ve ne oldugunu ozamana kadar bılmıordum. bebek sutu ıctıkten sonra gogusun kontrol edılmesı goguste kucuk bırıkıntıler veya agrılar varsa sagılması gerektıgını soyledıler. ılk olarak elektrıklı aldım cok canımı yaktı ınternetten arastırdım lansonıhın manuel pompasını aldım hem hesaplı hemde canını yakmadan 15 dakıkada rahatlıkla sağabılıorsun dogumdan once bı pompa almanızda yarar war

Bu söylediklerinizin aynısı yakın zaman da başıma geldi, titreme-üşüme-yüksek ateş.
İlk zamanlar bebeğim emmiyordu ben de sağarak veriyordum, o ara göğüslerim şişti gerçekten.
Geceleri üşüme ve titremeyle uyanıyordum, üstümü bayağı örtüyordum, bu sefer ateşim fırlıyordu.
Acile gittim yüksek ateşle, ateş düşürücü iğne yaptılar.
İdrar yolu enfeksiyonu teşhisi konuldu bana yalnız.
İdrar yolu enfeksyonu değilde sizin bu yazdığınız başıma gelmiş sanırım.

Hamile değilim bebeğim de yok ama yazılanları okuyunca hem şaşırdım hem de faydalı buldum. Hanımlar sağılan bu süt hemen kullanılmayacaksa buzdolabından çıkardığımız stok sütü nasıl kullanacağız bu konuda bilgi verir misiniz? Aklıma takıldı; acaba kendi kendine erimeye mi bırakılıyor eridikten sonra ısıtılıyor mu yoksa buz halindeyken mi ısıtılıyor? Şimdiden çok teşekkür ediyorum. Güle güle büyütün bebelerinizi. Hamile arkadaşlara da rahat doğumlar diliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:

süt steril kaplarda ya da steril süt poşetlerinde saklanıyor. en ucuz yöntemi medikallerden steril idrar kabı almak. tahliller için satılıyor, kullan at dedi doktorum.önceden aldığım süt poşetlerini kullanıyorum şimdilik,bitince idrar kabı alacağım. içinde süt olan kabı içinde oda sıcaklığında su olan bir kaba oturtuyoruz. onu da içinde kaynar su olan bir kaba oturtuyoruz ve bu şekilde hem çözünmesini hem ılımasını sağlıyoruz. bebeğim 32 günlükken işe başladım, o yüzden süt sağıyorum ama ev tipi cihazlar çok işe yarayıp verimli olmuyor. sanırım hastane tipi pompa kiralayacağım hem çocuk doktoru hem de sağlık ocağındaki ebe önerdi. canımızı yakmadan bol süt elde edermişiz hastane tipi ile.hem de onlarla sağmak sütü de artırıyormuş.malesef manuel de elektrikli de benim canımı çok yakıyor. işkence gibi oluyor sağmak. işin içinde kızımın sağlıklı beslenmesi olmasa asla yapamazdım herhalde.

Teşekkürler.. sözkonusu olan yavru olunca anneler nelere katlanmıyor... :90:

kızlar yardım.benm evde medella elektrikli pompam var abimin eşi vermişti süt sağayım diye.ama o pompa rahat 4-5 senelik var.arada tutukluk yapıyo .sanki çekim gücü azalmış gibi.bugün gittim avent aldım.269 tl.çook pahalı iyimi ettim kötümü ettim bilmiyorum.yoksa eri verip medellanın şu son çıkanındanmı alsaydım.hem o göğsüde uyarıyormuşşş.ne dersiniz.bi akılll

Tr de doktorlar medela diyorlar baska sey demiyorlar..avent iyi bir marka ama medela yi cok metediyor millet..medelanin son cikar ürünü ne kadar ki aventten ucuzsa aventi geri ver bence..ama sen bilirsin tabi..

ben avent pompayı kullandım ve cok memnun kaldım
derler ya fiyatı coksa vardır bir sebebi

bir kere avent pompa cok nazik, hic acitmiyor ve cok sessiz calisiyor.
masaj yapiyor, bu sayede sut salınımı artıyor. yani soyledigin ozellik aventte var aslında. 5 yapraklı bas var y, o gosu uyarıyor.
pilli ve sarjlı da calisabiliyor.
senin ritmini kaydediyor. göğüslerin çok acıyorsa yavaş, sütün bolsa hızlı pompalayabiliyorsun ve sen hangi ritmi tercih ediyorsan o ritmi kaydediyor. sınırsız pompalama hızı mevcut yani.
kurulumu cok kolay ve mecidiyekoydeki teknik servisten (ana bayii) her turlu pompa sorununa aynı gun cok acil yardım alabiliyorsun. bence bu cok onemli.
sut sagma onemli konu. sen yokken bebegine sut vermenin yegane yolu pompadan geciyor. ben yaptigim maliyete pisman olmadim hic. yine de son karar senin.

doğumdan sonra iznimin bitimine kadar almam diyordum ama deneyimli annelerin paylaşımları doğrultusunda bulunması gerektiğine karar verdim. inşlhh problem olmaz rahatça emziririm ama olursa pompanın faydasını görenler olduğuna göre alırım ben de doğumdan önce..

bende almaya karar verdim ama illa dogumu bekleyecegim ondan sonra..

blauu baksana almaya karar vermekle bitmiyo ki, elektrikli mi manuel mi, hangi marka derken karar süreci uzar:))
araştırmak lazım bi de kullanılmazsa o kadar paraya da yazık olmasın di mi..

canim elektirikli alacagim manuel cok yorucu diyorlar..su an yengem kullaniyor zaten medela ninkini ..cok memnun ..onlar ayni zamanda manuelde aldilar yapamadilar...cok arastirdim herkes elektiriklisini öneriyor..ve evet cok pahalim..burdada oyle..ama ne yapalim sütler bosa gitmesin..yengemin sütü cok..simdi emzirmeyi birak 3 ay yetecek sütüm var diyor buzlukta..-20 derece sanirim baya uzun saklanabiliyormus..ben sütüme göre bakacagim ve doktorlarimind edigine göre...ya sütüm gelmezse Allah korusun..bosuna almayalim tabi. oyuzden dogumu bekliyorum..

Ben de ilk bebeğimde Lansinohun manuelini almıştım kullanımı çok rahat ve kolay bir de o zaman oğlumun doktoru ayva ve boza sütü arttırır demişti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…