Bebeginin kilo alimi iyiyse bence kendine dert etme
ve uyku moral sut yapar birde vitamalt ben kullandim ve cok memnun kaldim.
canim bebegin ihtiyaci artikca daha cok emmeye baslar buda sutun artirmasini sonuc oluyor.Bebegin emiyorsa sagmak gerek yok.bol su ve sivi yemekler.caylar ve uyuku.
bence sağmanda bir sakınca yok. bebek emdikten sonra kalan sütü boşaltmayı öneriyor doktorlar. gece biriktiğinde mi 40ml çıktı canım? bebeğim 1 aylıkken doktor 2 saatte bir 50 ml içmesi lazım demişti bana. tabi bu bebeğin boyutuna ve iştahına göre değişebilir. bebeğim seninki kadarken benim sütüm çoktu. sonra sol gögsüm yara oldu ben de emzirmediğim için şişip tıkandı ve sütü azaldı. tek gögusle 6 ay tek anne sütüyle besledim çocuğumu. doluyken sağma lazım olmadıkça bebek emince daha çok çıkıyor süt. ama nasıl dayanıyor seninki 3-4 saat? benim oğlum saat başı emerdi beni. emzik vermememin de buyuk etkisi var tabi.
50 günlük bebeğim 3 saatte bazen 4 saatte bir emiyor bende anlamıyorum nasıl yetiyor..
kilo alımı gayet iyi gitti maşşallah birde 4-5 gündür 10 dakikanın altına düşürdü.. genellikle uykuda geçiyor günlerimiz uyandırınca rahatsız oluyor, daha uzun emmesi için kulagıyla oynuyorum ama işe yaramıyor malesef.. göğsümü gündüz sağdım 5 saat emilmemişti doluydu 40 cc çıktı sence çok mu az..:çok üzgünüm:
5 saat emilmeyen göğüsten 40 cc çıkması malesef az olduğunu gösteriyor....ben 3 saatte bir sağıyorum pompayla iki göğüsten toplam 150 cc felan çıkıyor canım.tabi ne zamana kadar gider böyle bilmiyorum.
merhaba canim.Sen sagip mi veriyorsun bebegin emiyor mu.Canim belki sizin durumunuz bizimki gibi.Benim oglusum hic emmedi benden ama Allaha sukur artik 13 aylik olacak hala anne sutu verebiliyorum.Hep sagip veriyorum ben de .Nereye kadar boyle olacak dusunme,kismet ne kadar ise o kadar olacak.Sen duzenli sagarsan ve moralini bozmuyorsan sutun olur.Bi
BIde tum annelere soyleyim zaman zaman sutunuzde azalma olabilir cok normal bir durum.Bazen uyukusuz yorgun oluruz bu da tabiki sut miktarimizi etkiliyor,ama hemen ay sutum azildi kesilecek demeyin bebeklerinizi emzirin sutun kendinden artiyor.
benimki artik 13 aylik kackez sutum kesilcek gibiydi ama hep kendi kendime moral verip sik sik sutumu sagdim ve bebegim hala anne sutu alabiliyor.
tabi guzel ve dengeli beslenme ve bol su ve sivi tukenmek gerektigini unutmayiniz.
hamileyken elevit vitamini aliyordum onlari kesmeyiniz sutunuz kaliteysini artiriyor.kan ilaci ise 3 ayina kadar almalisiniz
5 saat emilmeyen göğüsten 40 cc çıkması malesef az olduğunu gösteriyor....ben 3 saatte bir sağıyorum pompayla iki göğüsten toplam 150 cc felan çıkıyor canım.tabi ne zamana kadar gider böyle bilmiyorum.
cnm ben emziriyorum sağma işini 3-4 kez denedim ne kadar sütüm var diye.. 5 saatlik doluyken 40 cc çıktı.. tek göğüsten, bebeğim emdikten sonraysa 15-20 dakika denedim hiç gelmedi.. işin ilginç tarafı kızım kilo alıyor yani besleniyor görünüyor ama sütün miktarı beni endişelendiriyor.. spectra elektrikli pompa ile sağıyorum.. daha yolun başındayız 50 günlük hiç sağmadan emzirmeye devammı etsem yoksa düznli sağma işinemi başlasam bilemiyorum.. sağmasaydım morelim bozulmayacaktı belki az falan ama kızımı idare ediyor diye düşünüyorum yoksa kilo almaz ve ağlardı..:ecrin_bebek:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?