50 günlük bebeğim 3 saatte bazen 4 saatte bir emiyor bende anlamıyorum nasıl yetiyor..
kilo alımı gayet iyi gitti maşşallah birde 4-5 gündür 10 dakikanın altına düşürdü.. genellikle uykuda geçiyor günlerimiz uyandırınca rahatsız oluyor, daha uzun emmesi için kulagıyla oynuyorum ama işe yaramıyor malesef.. göğsümü gündüz sağdım 5 saat emilmemişti doluydu 40 cc çıktı sence çok mu az..:çok üzgünüm:
kilo alımı iyiyse zaten sorun yoktur. düzenli olarak aylık kontrole gideceksin nasılsa. kilo alımı azalırsa doktor mama takviyesi önerir. ama senin bebeğin doymasa ağlar ve sürekli emmek ister. sütün yarıyor demek ki
bol bol su iç. sütü artıran başka şey yok. ben bunu doğumdan sonra 17 kilo alıncaya kadar bilmiyordum.
5 saat emilmeyince 40 tan fazla çıkması lazım. peki diğer göğsünden de mi 40 çıkıyor? hani genelde bir göğsün sütü daha fazla oluyor ya. ben oğlumu emzirmek istediğimde altını değiştiriyordum. bu sayede uykusu açılıyordu ve daha uzun süre emiyordu. bir de yatarak emzirdim hep uyurken de emiyordu bu da sanki sütümü artırıyordu.
evet ac olsa ne kilo alir ne boyu uzar,normalden daha sik emek isterdi.Ac bebek dururmu aglar canim.Sen hic moralini bozma bebk emdikce geliyor sut.Bebegin emdikten sonra sutun olmasa normal hepsini icmis demekki.bu da daha sonraki besleme zamanlarda daha cok sutun gelmesine saglar.Ediselecek bir sey yok durumunda.Sen emzirmeye devam et sut bebegin ihtiyaclarina gore gelecek.ne daha az ne daha fazla.
canım daha yeni annesin bu ne acele anlamadım , zaten bebeğin göğsündeki tüm sütü emiyor tabiki arkasından sağdığında sütün gelmez ..
bak benim oğlum 9 aylık hala emiyor çok şükürama ben süt sağmaya işe başlayınca yani 2,5 aylıkken başladım , sağım yapmak çok kolay bişey değil ki , sütünü arttırmak için tek yapman gereken bol bol yavrunu emzirmek , çalışıyor musun bilemiyorum ama çalışmıyorsan 3-4 aylık olana kadar sağmana gerek yok bana göre..
ayrıca nette araştırırsan pek çok doktorun da bunları söyleyeceğini görürsün , bol bol emzir bırak bebeğin kana kana taze taze kaynağından içsin , sonra sağmaya başlarsın çok istiyorsan
benim oğlum çok az emiyor çok çok az bende de medelanın elektrikli pompası var sağıp veryim diyorum o kadar az çıkıyordu yani bibereno koysan 2 kere ancak çeker çıkmıyor da diyebiliriz daha 4. ayını yeni bitirdi bari 6 ayına kadar emseydi.:sinifsinif:
Merhaba bende erken dogum yaptim bebegim 38 gun hastanede yatti bende medelann pompasini kiraladim sagip götürdüm fakat hic bi biberon dolduramadim 50 cc den artmadi ben makinann azalttigina inanıyorum son zamanlarda 2 saatte bi sagiyodum ama cikmiyordu bende duun makinayi teslim ettim sutum az ama ben yinede bol bol emzirmeye çalışıyorum ne kadar sutu bosaltamasada eger yetmezse mama takviyesi yapiyorumbenim oğlum hastanede yattiz emiyor çok çok az bende de medelanın elektrikli pompası var sağıp veryim diyorum o kadar az çıkıyordu yani bibereno koysan 2 kere ancak çeker çıkmıyor da diyebiliriz daha 4. ayını yeni bitirdi bari 6 ayına kadar emseydi.:sinifsinif:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?