Göğüs Uçlarım Yarıldı

Hatice27

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2008
875
1
96
Fransa
3 hafta once dogum yaptim ve goguslerimin ucu fena halde yarildi.emzirme anlarim iskence.sol gogsum idare eder ilk aldiginda biraz aciyo ama sag gogsum cok fena.ucun altinda bi yarik var ve her emdiginde yarik dahada aciliyo.denemedigim yontem kalmadi.kremler lonsan.mustela.bepanten ve en sonda doktorumun onerdigi senophile kullandim ama hic biri ise yaramadi.suan sag gogsumu elle sikilan pompalardan aldim.dundenberi onunla sagip veriyorum.sag gogsumude baslik takipveriyorum.sizin basinizada boyle bisey geldi mi ve nasil gecti? Bu yaralar gececek mi bilemiyorum.bebegimi emzirmeninzevkinebile varamadim.kabus gibi.

canım bide her emzirmeden sonra şu cep sodaları varya onu dene az bi suyun içinde karıştır pamukla güzelce sil bir dr arkadaşıma söylemişti o onunla geçirdi

şöle bişi hatta. teyzem yeni doğum yaptı emzirirken ağlıyodu acısından. bu krem hakkından geldi.

canım bide her emzirmeden sonra şu cep sodaları varya onu dene az bi suyun içinde karıştır pamukla güzelce sil bir dr arkadaşıma söylemişti o onunla geçirdi
cep sodasi dedigin nasil bisey hani eskidenpastalarin kabarmasi icin kullanirdik kucuk bi poset icinde ondan mj? Ben fransada yasiyorum onu bulamam sanirim
evde karbonat var oda ayni islemi gorurmu acaba. Cevbinicin tesekkurler.

cep sodasi dedigin nasil bisey hani eskidenpastalarin kabarmasi icin kullanirdik kucuk bi poset icinde ondan mj? Ben fransada yasiyorum onu bulamam sanirim
evde karbonat var oda ayni islemi gorurmu acaba. Cevbinicin tesekkurler.

evet canım aynen o ama dogru orada bulman sorun .canım aynı işi yapacagını sanmıyorum .inşallah biran önce işine yarayacak birşey bulursun resmen çin işkencesi .

ah canım çok ,, anlıyorum seni
benimde göğüs uçlarım çok azdı
bebeğim göğsümü yanlış emmesinden daha doğrusu ememesinden dolayı çok yara oldu
yara ede ede kendileri uç sahibi oldular
senin gibi bende sağıp verdim sütümü çünkü kızım çekiştirdikçe iyileşmiyordu
tam iyileşecek derken kızım yaraları kanatıyor kaynamasına izin vermiyordu
yaraları birden iyileştirecek bi krem yok canım
temizleyeceksin kremini süreceksin ve hep açıkta bırakacaksın ki oksijen yardımıyla daha hızlı iyileşebilsin diye
geçmiş olsun

geçmiş olsun canım.. benim de aynı sorunum var ama zar zor toparlamaya başladı şimdi.. internetten çok araştırdım heryerde aynı şey yazıyor doğru emzirme!.. aslında doğru emzirdiğimi sanıyordum ama değilmiş.. emzirirken bebeğin göğsü senin göğsüne burnunun ucu ve çenesi de memene dayanacak.. olabildiğince kendine doğru çek bebeğini.. ayrıca kolunu tam kat yerine yatırmaya çalış ki başını hareket ettirip ağzından kaydırmasın.. tabi kahverengi bölgenin tamamını alması gerektiğini biliyorsun.. ayrıca kesinlikle çok iyi kurumadan kapatma göğsünü.. eğer sızma oluyorsa mutlaka çok iyi emiciliği olan bi ped kullan.. ben chiccodan çok memnunum antibakteriyel.. onun dışında krem falan kullanacaksan sadece yaranın üzerine sür.. krem yağlı oldğu için memenin ağzından kaymasına ve damağının mememi tahriş etmesine sebep oluyor.. ayrıca yarım saatte bir sütünden biraz sürüp kurutursan iyleşmeyi hızlandırıyor..
tekrar çok geçmiş olsun benim deneyimlerim bu kadar.. umarım işine yarar..

Tavsiyeleriniz icin tesekkurler deniycem.sag gogsum iyilesiyor derken yine acimaya basladi.digerini zaten pompayla sagiyyorum.offf ne zaman bitecek bu iskence

başlığı okuyunca bile içim ezildi resmen
çok ama çokk zor çekmeyen bilmez. benim göğüslerim o kadar çok yarıldı ki emerken çocuğumun ağzından kan geldiğini gördüm(((
ben doğumun 20. gününde falan göğüs kalkanı aldım bir 10 gün kadar onu kullandım.. bir nebze iyileşme oldu. çünkü kalkanlarla göğüs ucu hiçbir yer ile temas etmiyor. hava alan göğüs ucu da daha çabuk iyileşiyor haliyle... birde kalkan kullanırken "garmastan" diye bir krem kullandım.
sonra benim kızımın ağzında pamukçuk olmuştu. doktor bize hem kızımın ağzını hem göğüsümü karbonatlı suyla silmemi, daha sonra "mikostatin" diye bir damlayı damlatmamı söyledi. pamukçuk için verilen bu ilaç göğüs ucumu da mucizevi bir şekilde iyileştirdi.
ben hiç geçmeyecek diye günlerce ağladım günlerce... her emzirme kabus gibiydi.
ama geçti, inanırmısın şimdi sadece banyodan sonra nemlendirici niyetine lansinoh kullanıyorum...
sabır gerekiyor, geçecek buna emin ol ama yazdıkalrımı bir dene derim ben canım..
şimdiden çok geçmiş olsun...

o feci acıyı fazlasıyla yaşamış biri olarak çok iyi anlıyorum canım seni, ilk zamanlar emzirmeye başlamadan stres olup ağlamaya başlıyodum, sütümü ara ara sağıp veriyodum oda içime sinmiyodu.. kalkanlar biraz işe yaradı, çünkü hiçbişeyin deymemesi lazım oraya çok acıyor yoksa, kremler falan hikaye bence, lansinoh kullanmıştım bende tamam yumuşattığı kesin ama iyilerştirmedi malesef, bide antibiyotikli bi krem vermişti dr.um sürüp kalkanları takıp bekliyodum ama bence tek koşul zaman. zamanla hafifliyor. benim kızım üçbuçuk aylık şimdi ama geçen haftadan beri sol göğsüm yine acımaya başladı, sanırım emzirme devam ettikçe hep tekrarlıcak bu durum, hıı bide ben zeytinyağı sürmüştüm bi dönem, yumuşatmıştı biraz

Kalkan dediginiz nasil bisey arkadaslar.gercektende yasamayan bilemez bu aciyi. Bi gecse dunyalar benim olacak.

o acıyı çekenlerden biri de benim, 1,5 ay oldu nasıl anlatayım ki çektiklerimi şu an bile sızlıyorlar, bende herşeyi denedim kremler karbonatlı su zeytin yağı en son kantaron yağı işe yarıyolarmı bilmiyorum, 1- 2 hafta öncesine kadar yani yaklaşık 1 ay açık durdum geceleri açık yattım artık üşüyodum geceleri yorganıma sarılıp sıcacık yatmayı özlemiştim. acıya dayanıp göğüs pedleriyle kapattım yoksa açık oldukça da değişen bişey yok, anladım ki acıya alışmak gerek, benimde iki göğsüm birden yarıldı kanadı kabuk oldu sadce sağdığım dönemler oldu,, 1 hafta önce birini sağmayı bıraktım 2 gün önce de diğerini, acıyarak emziriyorum ama sonradan alışıyo ben de tek çaresinin acıya katlanmak ve zaman olduğunu düşünüyorum ( ben acıya katlanamamıştım ağrı kesici kullandım bi ara bir nebze olsun hafifletmişti) yani bu kremlerin etkisi de herkeste bir değil Allah hepimize şifa versin, boş yere değil annelerin sütünü helal etmemesi

hmmm o zaman bı de benı dınleyın.ben de korkardım kızım uyanıp emecek dıye.benım de feci yra olmuştu.şimdi bi baş soğanı kabuklarını soyup ortadan ıkıye bölün.sonra suyu çıkana kadar bırbırıne surtup daha sonra göğüslerinizin üzerine kapatın.ben ustune de göğüs pedını koyup sutyenımı kapatıyodum.emzırmeden önce suyla yıkayıp temzıleyın memeyi.bitince emme gene.kokusu fecı oluyo tabı ama 1 hafta falan deneyın geçiyo kızlar.çok geçmiş olsun.

Kantaron yağının göğüs ucu yaraları ve her türlü yara için çok iyi olduğunu duymuştum.Bir deneyin derim.Ama bebiş emmeden yıkayın suyla meme ucunuzu.Bu yağı internette ya da aktarlarda bulabilirsiniz herhalde.

neler cektim ilk zamanlar..kıızmın ağzından kan akardı okadardı yarıkar.her kremi denedim..en son sebamedin facial care kremini aldım bi günde kapattı

ahh ahh nasıl bi acıdır o çok iyi bilirim bende resmen ağlıyodum ilk başlarda hala daha geçmediler
ama o kadar çokta acımıyolar şimdi belkide alıştım artık acısına ne zaman geçicek diye bende çok merak ediyorum
denemdiğim krem falan kalmadı inş. en yakın zamanda geçer yoksa dayanmak çok zor oluyo

banada dr um lansınoh isimli kremi vermişti ben çok faydasını gördüm.elinizde varsa düzenli olarak biraz daha kullanmanızı tavsiye ederim. o şekilde emzirmek çok zordur bilirim.geçmiş olsun inş.

Kalkan dediginiz nasil bisey arkadaslar.gercektende yasamayan bilemez bu aciyi. Bi gecse dunyalar benim olacak.

canım piyasada çeşitli markaların var. "göğüs kalkanı" diye geçiyo ben chicco nunkini kullandım.

kızlar bu arada kantaron yağını benim bir arkadaşım kullandı. evet yaraları çabuk iyileştirip kabuk tutmalarını sağlıyor. ama çok önemli bir detay var. yaraları iyileştirirken süt kanallarını da tıkıyor. arkadaşım çok acı çekti bu yüzden. süt akamadı göğüslerinden sürekli sıcak su tuttu ancak öyle açıldı süt delikleri.. dikkat derim ben...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…