Göğüs Uçlarım Yarıldı

Aynı acıyı ben de yaşadım. bebeğim dört aylık şuan ve acılarım hiç geçmedi. sadece azaldı. garmastan, lansinoh,lanolin..gibi beş çeşit krem kullandım ama tam olarak geçiremedim. tam geçti dedim iki hafta önce bu sefer de göğsümde uçuk gibi iltihaplı yaralar çıktı.iltihap kurutucu bir krem sürdüm geçti gibi oldu ama yine tekrarladı bugün. bilgisi olan ya da bu durumu yaşayan var mı? ne yapmalıyım? hem iltihaplı yara hem de çatlaklarla savaşıyorum..

Kalkan dediginiz nasil bisey arkadaslar.gercektende yasamayan bilemez bu aciyi. Bi gecse dunyalar benim olacak.

ben aventin kalkanını kullanmıştım, iki çift, biri delikli krem sürdüğümde onu takıyodum. deliksiz olanıda emzirirken diğer göğüsten akan sütün dolması içindi, göğüs ucunun çamaşırınla temasını engelliyor. hoş ben o yaralar boyunca çıplak gezmiştim, misafir gelicek diye ödüm kopuyodu, kabus gibiydi, tamamen geçmesede baya hafifliyor ama zamanla.

canım ben her kremı denedım hatta su cok ovulen lansınoh denen kremı bıle ama yumusatmaktan baska hıcbır faydası olmadı ben yaraların carelerını bepanten merhemde buldum hemen gecırdı valla banada eczacı onermıstı hıc yoktan 100 tl ye yakın para harcadım o uyuz kremlere hepsıde duruyor bepanten kullan sende

Ben bepantenide bir hafta kadar kullandim ama o da gecirmedi.simdide kalkan aldirdim dun.onlarida kullanayim bakalim gececekmi.cok yarik olangogsumu pompayla sagiyorum bir haftadir.baya yariklar kapandi.yarin normal vermeye basliycam bakalim.insallahbidaha tekrarlamaz...bu aciyi cekmeyende cok az sanirim.herkesyasamis.

Ay canım benim valla çok zor benimde sağ göğsüm hep yara oldu şimdi daha iyi zaten sol göğsümü tutmadı yavrum yeni 2 gündür tutuyor.ama lansinoh krem süper dene bence.ben doğum yapmadan tavsiye üzeri almıştım sonra doktorun yazdığı kremi almadım.Benimde herhalde yanlış tutuyo göğsümün ucunu çünkü sol taraf yamuldu resmen bide ucu pek yok.Allah yardımcımız olsun

bende üç aydır çekiyorum.lansinoh mustela garmastan yapma ilaçlar liste kabarık ama tamamen geçmiyo işte.sanırım bu meme ucunun şekli ve bebeğin emmesiyle alakalı.önerilen tüm emzirme tekniklerini uyguladım ama bizim bebiş ememiyo işte.en azından acısını hafifletiyo bunada şükür

Ben de silikon meme ucu, göğüs kalkanı, garmastan,bepanten,lansinoh,mustela,zeytinyağı... hepsini kullandım. İyileşmedi ama dayanılabilir hale geldi. Şimdi de silikon meme uçlarını bıraktırmaya çalışıyorum. Bi ağız tadıyla emziremedim gitti.

ayva çekirdeğini azcık su ile kaynatın.. jel kıvamında oluyor . onu ılıkken meme uçlarınıza sürün. çok kişi bundan fayda sağladı. en azından emzirirken çocuğun ağzına gelse bile doğal birşey. çok geçmiş olsun..

Son düzenleme:
Ben de de aynı yarıklardan var, Hem de çok fena olmuşlardı, kan gelesiye kadar... 45 gün geçmesine rağmen hala tam geçmiş değiller.. Bİrçok şeyi ben de denedim. Garmastan , teramicyn... Herkes birşeyler tavsiye etti ama ne denediysem ters tepti.. Çözümün acıya katlanmak ve zaman olduğunu anladım. Artık birşey sürmüyorum sadece temiz tutuyorum, göğüs pedimi sık sık değiştiriyorum.. Biri iyileşti. Diğeri de yavaş yavaş iyileşiyor. İyileşen göğsüm bana moral oldu . Ne zevkliymiş meğer emzirmek... İnşallah bu sorunu yaşayan herkes biranönce sağlığına kavuşur da zevkle emziririz...

Ya boşuna acı çekmişsiniz. Ben de çektim ama çabuk geçirdim. Tarifi verene dua ediyorum Allah razı olsun. Çözüm: Ceviz. Evet Ceviz kabuğu. Cevizi tam ortasından ikiye bölün(kabuğunu), yıkayın(hijyen açısından), bol krem sürün meme başına( bepanten yada arko gibi bi krem) ve göğsünüzün üstüne kapatın. Kaymaması için sıkı bi atlet yada sütyen takın. her emzirme sonrası memeyi kremleyip tekrar kapatın ceviz kabuklarını. Hem yumuşatıyo hem de iyileştiriyo. Ne krem kullanırsanız kullanın üstüne giysi giyince kremi emer ve etkisi azalır. Ceviz kabuğu kremi meme başında tutuyo ve etkisini artırıyo. Uygulayın memnun kalırsınız. Kime önerdiysem memnun kaldı. En az 3-5 gün yapın üşenmeyin. İnşallah siz de şifa bulursunuz.

lansinoh_lanolin.jpg

şöle bişi hatta. teyzem yeni doğum yaptı emzirirken ağlıyodu acısından. bu krem hakkından geldi.

Kalkan dediginiz nasil bisey arkadaslar.gercektende yasamayan bilemez bu aciyi. Bi gecse dunyalar benim olacak.

hatice bendede ayni dert var, iyilestimi senin goguslerin? nasil oldu.? kalkanlari bende aldim ama nasil kullanacagimi tam bilmiyorum. Sen nasil kullandin?

Ya boşuna acı çekmişsiniz. Ben de çektim ama çabuk geçirdim. Tarifi verene dua ediyorum Allah razı olsun. Çözüm: Ceviz. Evet Ceviz kabuğu. Cevizi tam ortasından ikiye bölün(kabuğunu), yıkayın(hijyen açısından), bol krem sürün meme başına( bepanten yada arko gibi bi krem) ve göğsünüzün üstüne kapatın. Kaymaması için sıkı bi atlet yada sütyen takın. her emzirme sonrası memeyi kremleyip tekrar kapatın ceviz kabuklarını. Hem yumuşatıyo hem de iyileştiriyo. Ne krem kullanırsanız kullanın üstüne giysi giyince kremi emer ve etkisi azalır. Ceviz kabuğu kremi meme başında tutuyo ve etkisini artırıyo. Uygulayın memnun kalırsınız. Kime önerdiysem memnun kaldı. En az 3-5 gün yapın üşenmeyin. İnşallah siz de şifa bulursunuz.

kalklanda ayni isi goruyor canim. birde her mevsimde cevizi nasil bulcazki=?

hayatım sadece senin sorununu okudum,belki arada yazan arkadaşlar olmuştur ama okuyamadım..bildiğin damla sakızını hakiki zeytinyağında erit ama çok kaynatma,daha sonra soğumasını bekle ve göğüs uçlarına sür..bebişini emzirmediğin zamanlarda tekrarla ama emzirmeden önce temizle okiş :))

ya bende aynı sorundan kafayı yemek üzereyim.sol göğsüm 3e bölündü denemediğim yöntem kalmadı ne yapacağımı bilmiyorum 50 gündür aynı acıyı çekiyorum sırf bebeğimi anne sütünden yoksun bırakmamak i,çin ama ben çok kötü oluyorum...kullanmadığım kalmadı ama bebek emerken nasıl birleşecek bilmiyorum...

ya arkadaşım inanamıyorum 50 gün oldu ama daha ne kadar sabır edeyim geçti diyenlere o kadar imreniyorum ki...kullanmadığım kalmadı...hala bir umut okuyorum yorumları...

canım bence sen bir doktora git. genel cerrahi bakıyor.
arkadaşımınkide çok uzun sürmüştü. doktora gitti 3 ayrı krem verdi doktoru.
50 gün uzun bir süre. hoş benimkide 40 günde geçmişti ama birdende geçti..

selam arkadaslar
eczanelerden 'medela' markali gogus ucu koruyucusu almanizi tavsiye ederim.
Burda yurtdisinda onu tavsiye ediyorlar yaralar icin, hatta dogum yapacaklar onu bi hafta onceden takmaya baslarlarsa fazla zorlanmadan ins. emzirebilirler bebislerini
gogus uclarinin hem havalanmasini sagliyor hemde akan sutu icinde topluyor
bide resmini ekliyorum buraya belki adi trde degisiktir
bre_breastshells_l.jpg

ayva çekirdeği ile gül suyunu karıştırın ayva çekirdekleri eridikçe krem halini alıyor onu sürekli süreilirsiniz hem bebeğinizi emzirdiğinizde bir zararıda yok bir bezle silip emzirebilirsiniz. diğer kremler kimyasak olduğu için göğsünüzü yıkamadan bebeğinizi emzirmeyin.

3 hafta once dogum yaptim ve goguslerimin ucu fena halde yarildi.emzirme anlarim iskence.sol gogsum idare eder ilk aldiginda biraz aciyo ama sag gogsum cok fena.ucun altinda bi yarik var ve her emdiginde yarik dahada aciliyo.denemedigim yontem kalmadi.kremler lonsan.mustela.bepanten ve en sonda doktorumun onerdigi senophile kullandim ama hic biri ise yaramadi.suan sag gogsumu elle sikilan pompalardan aldim.dundenberi onunla sagip veriyorum.sag gogsumude baslik takipveriyorum.sizin basinizada boyle bisey geldi mi ve nasil gecti? Bu yaralar gececek mi bilemiyorum.bebegimi emzirmeninzevkinebile varamadim.kabus gibi.

merhaba haticecim 21 aylık bir kızım var kızımı emzirirken bende benzer şeyler yaşadım meme ucu kanamasada çok canım yanmıştı yarılmalar başlamıştı Allah razı olsun doktorumdan bana bir krem yazdı 3-5 gün içinde geçti. şimdiye kadar kime söylediysem yararını gördüler inşallah sana ve benzer sorunu yaşayan arkadaşlara yardımı dokunur. krem eczanelerde satılıyor ismi Garmastan ve 25 lira civarında. nasıl kullandığımıda anlatayım canım.
hani güğüs pedleri varya onları iki tanesini kalorifer üzerinde biraz ısıt ılık olursa meme ucunu yumuşatacaktır. garmastandan meme ucuna yarılan yere biraz sür ama iyice yedirme ,kremden sonra ısıttığın göğüs pedlerini meme ucuna koy enaz yarımsaat enfazla 2 saat kadar beklet, göğüs ucların yumuşayarak düzelecektir. genelde bebeğini emzirdikten sonra uygulaki krem meme ucunu yumuşatacak kadar zamanın olsun. en önemlisi kremden sonra meme ucunu yıkamadan asla bebeğini emzirme.mutlaka yıka sonra emzir. umarım işinize yarar bebişlerinizle sağlıklı günler dilerim sevgilerimle

hepinize cooook tesekkur ederim.buraya uzun zamandir bakmamistim.goguslerim daha yeni yeni iyilesmeye basladi.dogum yapali ikibucuk ay oldu.sol gogsumu elle sagilan sagma aparatiyla sagarak iyilestirdim.sag gogsumda halen yarik var ama eskisi kadar acimiyor. o da kapanmaya basladi.bir ay once hastanede emzirmeyle ilgili bilgi veren bolum var oraya gittim.kadin guzelce gosterdi nasil emzirmem gerektigini. o gune kadar bagira bagira emzirirken o gun kadinin gosterdigi gibi yapinca fazla acimadi.bide kadin 4 cesit kremin karisimindan olan bir krem verdi.özel eczanede hazirlaniyormus.iceriginde agri kesici ve antibiyotik vardi.o kremde cok rahatlatti.simdi hiç krem kullanmiyorum.denemedigim krem kalmamisti.suan evde 10 cesit krem var.en onemliside dogru emzirmek.suan vaktim yok. bi ara onuda anlatirim.

Back
X