Gönlüm incindi...

sunshine pale

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Ekim 2012
42
7
86
İstanbul
Arkadaşlar merhaba, yapım dolayısıyla ince düşünen ve biraz da olaylara duygusal bakan bir insanım . Bazen bunun bilinciyle ciddiye almamaya çabalasamda bazen başarılı olamayıp çok iniciniyorum. Bir süredir çalışmıyorum bir kursa kaıt yaptırdım kpss ye girmemye niyetlendim yeni evliyiz. Bugün eşimle sohbet ederken işlerinden dolayı çok bunaldığını söyledi ve ne güzel ekmek elden su gölden yaşıyorsun yaşıyorum dedi bu cümle ben bir anda öyle saplandıki yalnış anladım diyip ses çıkarmadım nasıl yani diyebildim bekarken yaptıklarımı yapmamamın verdiği rahatlıktan böyle söyledim dedi ütümü,yemeğimi yapıyorsun bana hayatı kolaylaştırıyorsun anlamında dedi. Senin açından bakınca yalnış oldu cümlem galiba dedi yüzüm düşünce sonra konuyu kapattı ve işe gitti. Her yeni evli insanlarda 2-3 yıl maddi sıkıntı olur bizdede aynı düzeyde hatta bir süre çalıştım çıktım her zaman elimden geldiğince maddi konularda ona yardımcı oldum oluyorum da üzerime almamaya çabalasamda ben kendimi o cümlenin etkisinden kurtaramıyorum. İstanbulda hiç arkadaşım yok ki birine içimi döküp rahatlayayım sizlerden fikir istiyorum. Siz böyle bir durumda kalsanız ne yapar ne derdiniz ?

Eşin sakince sana demek istemedim demiş bence düşünmemey çalış canım sinek küçük ama mide bulandırır farkındayım fakat evliliğine kendini de zedeleme
Zaten şüphelendiğin gibi düşünüyorsa bunu mutlaka bir anında daha söyleyecektir sana (ki böle düşündüğünü sanmıyorum) eğer bir kez daha ima edecek olursa falan o zaman tepkini koyarsın
Şimdi unut kendine de beynine zarar verme

Arkadaşa aynen katılıyorum. Art niyetli söylediğini sanmıyorum eşinin. Sen kendin de çaıklamışsın zaten yapını ince düşünüyorsun. Yani belki bu cümleyi duysam ben de senin gibi bir düşünürdüm ama açıklamasını yapmış olduğu için üstünde durmamalısın diye düşünüyorum. Tadınızı kaçırmaya değmez canım..

Haklısın ama sabahtan beri içim öyle garip ki ailem şehir dışında onların yanına gidemedim uzun süredir pazartesi kursa gidecek olmasam bu kırgınlıkla onların yanına gidip kırgınlığımın geçmesini beklerdim akşam eşim geldiğinde ister istemez anlayacak kırgın olduumu elimde değil (

Sıkıntı yapmayın bence. Kpss ve yeniden iş hayatına dönme planlarınız var sonuçta. Bu şekilde söylememiştir bence. Çok bunaldıysa işten o an ne dediğine çok dikkat etmemiştir.

Naz yap biraz o zaman gönlünü almasını bekle hissettir bakalım tepkisi nolcak :26:

Hemen anlar benim kırıldığımı ister istemez saklayamayacağım anlayacak haklısın arkadaşım dediğim gibi onu incitmek istemiyorum durduk yere ama yapım ne yapayım incindim ağladım. Çok genç yaşımdan beri hem okul hem iş çalışan bir insandım bir süredir çalışmıyorum sanırım onun da ağırlığı var üzerimde. Hani birde her anne der ya kızına kendi ayaklarının üzerinde dur kızım diye o öğütlerle büyümüş biri olarak dokundu sanırım. İma mevzusuna gelince bir iki kere daha çalışsan daha iyi olur la başlayan cümleler duydum ama şakayla geçtik.Şimdi eve geliş saati yaklaşınca ne yapsam ne söylesem bilemedim

İşten çıkıp sınava hazırlanmak ortak kararınız değilmiydi
Bu bir süreç, beraber atlatacaksınız , özellikle çalışmaya alışkın insanlar bir anda başkasını eline bakınca daha hassas oluyorlar
Eşleri dahi olsa
Hayat şartları ağır, bunalmıştır muhtemelrn , kırgınlığınızı konuşarak halledin bence
Büyütmeye gerek yok

Eşiniz sizden destek bekliyor olabilir..
Bunu dile getiriş tarzı yanlış..
Hani bir işe gir diyemediğinden böyle imalarda bulunmuş olabilir..
Açıkça konuşun..

malesef istemedim halde işten çıkarıldım bir anda zor oldu ister istemez yeni evliliğin verdiği yükler malum . Ama sonra çok şükür toparladık durumu. Bu arada bir sürü başvurumda oldu ama sonuçlanan düzgün bir iş bulamadım sonra ortak bir kararla kursa kayıt yaptırdım kpss için hayrlısı diye. İşten çıkarılmamdan beri eşim ara ara şakayla söylerdi ama bugün ki incitti malesef . Danışmak istediğimde acaba içten mi düşündükleri yoksa arkadaşların dediği gibi birr anlık boşlukla mı söyledi . Katılıyorum size insan çalışmaya alışık olunca ağır geliyor bu durum

Arkadaşlar çok teşekkür ederim kalkıp bir kahve yaptım kendime sizin yazdıklarınızı tekrar okuyarak içtim . Şimdi kendimi daha ferahlamış hissediyorum Rabbim herkesin sıkıntısını gidersin ferahlatsın :)

Canım seni çok iyi anlıyorum. Eşin öyle söylemek istemiştir ama işte insan hassas olunca böyle takılıp kalıyor. Bende 4 ay oldu çalışmıyorum. Gönlüme göre de bir iş bulamadım. Arada bizimkilerde (annem ve babam) oh valla keyfin yerinde iş yok güç yok falan diyorlar. Bende bozuluyorum bazen. Hele kardeşim sözde şaka diye "faydasız" diyor bana. İlk zamanlar içimi sızlatmıştı o laf ama artık gülüp geçiyorum. Siz sabahtan akşama kadar çalışın bense yattığım yerden para kazanıyorum diyorum. İşsizlik maaşı alıyorum çünkü. Yani eve bir gelirim olduğu halde bende arada bozuluyorum. Çok hassas olmamak lazım. Herşeyi kafaya takmaya kalkarsak hayat çekilmez olur. Sende bu yüzden çok takılma.

Haklısın galiba nur_dan fazla mı hassasız ondan hep incinmelerimiz de. Daha iyi hissediyorum sizlerden gelen mesajları okuyunca ferahladım , yazan destek olan herkese teşekkür ederim :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…