- Konu Sahibi sunshine pale
-
Arkadaşlar merhaba, yapım dolayısıyla ince düşünen ve biraz da olaylara duygusal bakan bir insanım . Bazen bunun bilinciyle ciddiye almamaya çabalasamda bazen başarılı olamayıp çok iniciniyorum. Bir süredir çalışmıyorum bir kursa kaıt yaptırdım kpss ye girmemye niyetlendim yeni evliyiz. Bugün eşimle sohbet ederken işlerinden dolayı çok bunaldığını söyledi ve ne güzel ekmek elden su gölden yaşıyorsun yaşıyorum dedi bu cümle ben bir anda öyle saplandıki yalnış anladım diyip ses çıkarmadım nasıl yani diyebildim bekarken yaptıklarımı yapmamamın verdiği rahatlıktan böyle söyledim dedi ütümü,yemeğimi yapıyorsun bana hayatı kolaylaştırıyorsun anlamında dedi. Senin açından bakınca yalnış oldu cümlem galiba dedi yüzüm düşünce sonra konuyu kapattı ve işe gitti. Her yeni evli insanlarda 2-3 yıl maddi sıkıntı olur bizdede aynı düzeyde hatta bir süre çalıştım çıktım her zaman elimden geldiğince maddi konularda ona yardımcı oldum oluyorum da üzerime almamaya çabalasamda ben kendimi o cümlenin etkisinden kurtaramıyorum. İstanbulda hiç arkadaşım yok ki birine içimi döküp rahatlayayım sizlerden fikir istiyorum. Siz böyle bir durumda kalsanız ne yapar ne derdiniz ?
Eşin sakince sana demek istemedim demiş bence düşünmemey çalış canım sinek küçük ama mide bulandırır farkındayım fakat evliliğine kendini de zedeleme
Zaten şüphelendiğin gibi düşünüyorsa bunu mutlaka bir anında daha söyleyecektir sana (ki böle düşündüğünü sanmıyorum) eğer bir kez daha ima edecek olursa falan o zaman tepkini koyarsın
Şimdi unut kendine de beynine zarar verme
Eşin sakince sana demek istemedim demiş bence düşünmemey çalış canım sinek küçük ama mide bulandırır farkındayım fakat evliliğine kendini de zedeleme
Zaten şüphelendiğin gibi düşünüyorsa bunu mutlaka bir anında daha söyleyecektir sana (ki böle düşündüğünü sanmıyorum) eğer bir kez daha ima edecek olursa falan o zaman tepkini koyarsın
Şimdi unut kendine de beynine zarar verme
Arkadaşlar merhaba, yapım dolayısıyla ince düşünen ve biraz da olaylara duygusal bakan bir insanım . Bazen bunun bilinciyle ciddiye almamaya çabalasamda bazen başarılı olamayıp çok iniciniyorum. Bir süredir çalışmıyorum bir kursa kaıt yaptırdım kpss ye girmemye niyetlendim yeni evliyiz. Bugün eşimle sohbet ederken işlerinden dolayı çok bunaldığını söyledi ve ne güzel ekmek elden su gölden yaşıyorsun yaşıyorum dedi bu cümle ben bir anda öyle saplandıki yalnış anladım diyip ses çıkarmadım nasıl yani diyebildim bekarken yaptıklarımı yapmamamın verdiği rahatlıktan böyle söyledim dedi ütümü,yemeğimi yapıyorsun bana hayatı kolaylaştırıyorsun anlamında dedi. Senin açından bakınca yalnış oldu cümlem galiba dedi yüzüm düşünce sonra konuyu kapattı ve işe gitti. Her yeni evli insanlarda 2-3 yıl maddi sıkıntı olur bizdede aynı düzeyde hatta bir süre çalıştım çıktım her zaman elimden geldiğince maddi konularda ona yardımcı oldum oluyorum da üzerime almamaya çabalasamda ben kendimi o cümlenin etkisinden kurtaramıyorum. İstanbulda hiç arkadaşım yok ki birine içimi döküp rahatlayayım sizlerden fikir istiyorum. Siz böyle bir durumda kalsanız ne yapar ne derdiniz ?
Haklısın ama sabahtan beri içim öyle garip ki ailem şehir dışında onların yanına gidemedim uzun süredir pazartesi kursa gidecek olmasam bu kırgınlıkla onların yanına gidip kırgınlığımın geçmesini beklerdim akşam eşim geldiğinde ister istemez anlayacak kırgın olduumu elimde değil(
İşten çıkıp sınava hazırlanmak ortak kararınız değilmiydi
Bu bir süreç, beraber atlatacaksınız , özellikle çalışmaya alışkın insanlar bir anda başkasını eline bakınca daha hassas oluyorlar
Eşleri dahi olsa
Hayat şartları ağır, bunalmıştır muhtemelrn , kırgınlığınızı konuşarak halledin bence
Büyütmeye gerek yok
Eşiniz sizden destek bekliyor olabilir..
Bunu dile getiriş tarzı yanlış..
Hani bir işe gir diyemediğinden böyle imalarda bulunmuş olabilir..
Açıkça konuşun..[/QUOTE
onun işlerinin yoğunluğuna mı vermeliyim diye kendimi sakinleştirdim sabahtan beri açıkca konuşma konusunda sizlerden fikir istedim konuyu açarken baştan dediğim gibi fazla mı duygusal bakıyorum gereksiz yere canını sıkmayayım diye
Canım seni çok iyi anlıyorum. Eşin öyle söylemek istemiştir ama işte insan hassas olunca böyle takılıp kalıyor. Bende 4 ay oldu çalışmıyorum. Gönlüme göre de bir iş bulamadım. Arada bizimkilerde (annem ve babam) oh valla keyfin yerinde iş yok güç yok falan diyorlar. Bende bozuluyorum bazen. Hele kardeşim sözde şaka diye "faydasız" diyor bana. İlk zamanlar içimi sızlatmıştı o laf ama artık gülüp geçiyorum. Siz sabahtan akşama kadar çalışın bense yattığım yerden para kazanıyorum diyorum. İşsizlik maaşı alıyorum çünkü. Yani eve bir gelirim olduğu halde bende arada bozuluyorum. Çok hassas olmamak lazım. Herşeyi kafaya takmaya kalkarsak hayat çekilmez olur. Sende bu yüzden çok takılma.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?