• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gönlümün valizlerini topladım galiba :/

İyi niyetli ve merhametli biriyse bence biraz daha uğraşın. Bir de hayat hep romantik komedi tarzı yaşanmıyor, aşk bitince önemli olan geriye sizi seven değer veren birinin kalması. Fizyolojik olarak aşk en fazla 1 sene süren bir durum, ama sevği bir ömür sürer, işte o sevği varsa hala mücadele etmeye değer.
Bir sürpriz yapım, ilginç bir buluşma ayarlayın, mesela hafta sonu için bir gezi ayarlayın,Kıbrıs olabilir , eğer o da mutlu okursa oturtun karşınıza konuşun, dökün içinizi.
Önerileriniz için teşekkür ederim, yukarıda bi arkadaş yazmış. Aslında bizim sorunumuz ilgisizlik filan değil iletişimsizlik galiba. Çok denedim oturup konuşmayı ama yine başladığımız yere geri dönüyoruz. Sanırım bu yüzden mücadele etmek istemiyorum

İnanki cepte gibi düşünmüyorum. Bitti dese iyi madem derim muhtemelen. Inanılmaz bir boşvermişlik hissi var. Zaten tamamen bitse bile hayatımda hiçbir değişiklik olmayacak. Ha varlığı ha yokluğu
şuan sevgiden emin oldğun için bence bu düşünce var kesin bitse acısını yaşarsın

birkaç mesajınızda sorunun ilgisizlik olduğunu yazmışsınız ama bence sorununuz iletişimsizlik. aynı dili konuşmuyorsunuz. ve yaşadığınız aşk değil. insan olarak seviyor olmanız ve alışkanlık dışında birşey kalmamış sizde.
iyi ve merhametli biri olması iyi bir sevgili yada iyi bir koca olduğu anlamına gelmiyor.
her insanın karnında kelebekler uçuran kişiyle evlenmeye hakkı olduğunu düşünüyorum. bu hakkınızdan bile isteye feragat etmeyin..
Ne güzel özetlemişsiniz, ve iletişimle ilgili tespitiniz bende ciddi bir aydınlanma oluşturdu. Ilgi dediğim şey gece gündüz beni pamuklara sarsın değil zaten. O kadar sıradan biri gibi geliyor ki bana paylaşımlarımız bize ait hiçbirşey yok malesef. Ve ne kadar konuştuysam da değişen birşey olmadı. Muhtemelen aynı dili hicbir zaman konusamayacagiz

Başlık çok güzel olmamış mı ya :KK68:

Haftalardır görüşmüyorsun bu sürede onu özledin mi? Bir sesini duyayım, bir sarılayım diye düşündün mü? Böyle düşünmediysen aşk yerini sevgi ve saygıya bırakmış olabilir. Belki bir kıvılcım bir farklılık ilişkinizi dinamiği değiştirip sizi yakınlaştırabilir.

Nişanlın senin uzaklaştığını fark etmiş ama bu durumu düzeltmek için bir adım attı mı? Endişelenip adım atması gerekirken araya soğukluk girmesine izin vermiş o da. Bilmiyorum belki hisleriniz karşılıklıdır. Umarım istediğiniz gibi olur her şey :KK36:
Teşekkür ederim, arkadaşın biri başlığı anlamsız bulmuş halbuki :) ama tam da böyle hissediyorum.

Hiç özlemiyorum malesef, gecen birşey bırakmak için ofisine gittim. Utanmasam arabadan inmeden camdan verip gidecektim. O heyecanlandı ama bende tık yok. Barışsak da aynı kısır döngüye gireceğimiz için barışma fikri de cezbetmiyor bdni5

Bence bu işte sevgisizlik tam olarak.
Normalde baska çiftler ne konuşuyor ki zaten? Biz de hep gundelik seyler konuşuyoruz, ne konusalim baska dert yok tasa yok :KK49:

Ama mesela ben aksam olunca esimin gun icinde neler yaptığını dinlemeyi de severim, yaptiklarimi anlatmayi da. Sofradan kalkana kadar virvirvir cenemiz yorulana kadar bos beles seyler konusuyoruz. Iliskiniz uzun sureli de degil ki monotonlasmis olasiniz. Bence kıvılcım tamamen bitmis. Bu hislerle biriyle evlenmek gercekten cok sacma. Çünkü evlendikten sonra her gun ultra ayni oluyor. Bundan beraber keyif alabilmek sart.

Maddi olarak sıkıntı yoksa neden bu kadar uzun sürdü nişanlılık süresi , normalde insanlar nişanlanır ve bir süre sonra evlenir sizde durum pek öyle olmamış.
Heyecan bitmiş aşk bitmiş gibi geriye saygı kalıyor bununla da bir ömür geçmez.

Bence bu işte sevgisizlik tam olarak.
Normalde baska çiftler ne konuşuyor ki zaten? Biz de hep gundelik seyler konuşuyoruz, ne konusalim baska dert yok tasa yok :KK49:

Ama mesela ben aksam olunca esimin gun icinde neler yaptığını dinlemeyi de severim, yaptiklarimi anlatmayi da. Sofradan kalkana kadar virvirvir cenemiz yorulana kadar bos beles seyler konusuyoruz. Iliskiniz uzun sureli de degil ki monotonlasmis olasiniz. Bence kıvılcım tamamen bitmis. Bu hislerle biriyle evlenmek gercekten cok sacma. Çünkü evlendikten sonra her gun ultra ayni oluyor. Bundan beraber keyif alabilmek sart.

Benimki bitti galiba onunkini bilemiyorum,
Evet normal çiftler de gündelik şeyler konuşur ama artık ikisine ait bir düzenleri var. Bizim tek ortak noktamız yüzük. Onu da sırf milletin saçma sapan sorularına maruz kalmayım diye takıyorum :bicak:

Mesela biz ne zaman evlenmeliyiz? Evimize ne alalım? Ne bileyim tatilde ne yapalım? gibi basit planlarımız bile yok. Geçenlerde evime yemeğe davet etmiştim, menüdeki tüm yemekleri sevmiyormuş meğer, nasıl denk getirdin hepsini dedi. O derece iletisimsiziz yani :KK70:

Maddi olarak sıkıntı yoksa neden bu kadar uzun sürdü nişanlılık süresi , normalde insanlar nişanlanır ve bir süre sonra evlenir sizde durum pek öyle olmamış.
Heyecan bitmiş aşk bitmiş gibi geriye saygı kalıyor bununla da bir ömür geçmez.
Evet, inanın ben de bilmiyorum. Önceden sorardım konuşmaya çalışırdım baktım hep cevapsız kalıyor. Sonra ben de akışına bıraktım ve bu beni yavaş yavaş kopardı ilişkiden. Bu kadar zaman niye bekledim onu da bilmiyorum :)
Keşke çok önceden terketseydim, belki şimdi yeni bir düzenim olurdu. Belki başka bir şehre gitmiş hayatımı düzene sokmuş olurdum

Evet, inanın ben de bilmiyorum. Önceden sorardım konuşmaya çalışırdım baktım hep cevapsız kalıyor. Sonra ben de akışına bıraktım ve bu beni yavaş yavaş kopardı ilişkiden. Bu kadar zaman niye bekledim onu da bilmiyorum :)
Keşke çok önceden terketseydim, belki şimdi yeni bir düzenim olurdu. Belki başka bir şehre gitmiş hayatımı düzene sokmuş olurdum
Aileler bu konuda ne düşünüyor sonuçta onlarda bekler artık evlenmenizi. Hiç bir şey için geç kalmadınız hata yapıp evlenirseniz o zaman geç kalmış olursunuz.

Aileler bu konuda ne düşünüyor sonuçta onlarda bekler artık evlenmenizi. Hiç bir şey için geç kalmadınız hata yapıp evlenirseniz o zaman geç kalmış olursunuz.
Iki taraf da sessiz kalıyor, tek bir yorum bile yok. Koca koca insanlarsınız, ne yaparsanız arkandayım modundalar.
Ve ben kendimi biraz tanıyorsam bu ilişki biterse 2-3 yıl inzivaya çekilecek gibi hissediyorum

henüz 1 yıllık evliyiz ama hiç iletişimimiz yok,
haftasonları ne yapıyorsunuz, birlikte nasıl vakit geçiriyorsunuz, biz yapacak bişey bulamıyoruz,
akşam birimiz bir kanepede diğeri diğer kanepede elimizde telefon, bir kelime konuşmuyoruz,
vs vs konuları var ya hani,
böyle ilişkilerin evlilikle sonuçlananları onlar işte.
şimdi bu adamla evlenirsen yüzde yüz mutsuz olursun demek çok zor, ama yüzde yüz mutlu olamayacağın kesin.
belli ki beklentileriniz farklı, heyecan yok, iletişim yok, ortak paylaşımlar yok,
öyle sıcak yuvam düzenim olsun 2 de çocuk yapar yaşarım, zaten kimin evliliği mükkemmel ki dersen bu adamla sorunsuz bir evlilik yaşarsın,
ama her akşam birbirimizi karşılayalım, arada gülelim, sohbet edelim, dertleşelim, hayatı paylaşalım dersen (ki bunlar küçücük beklentiler aslında) bu adamla bunlar bile yarım kalacak gibi görünüyor maalesef...
o yüzden bence, yolun açık olsun.

henüz 1 yıllık evliyiz ama hiç iletişimimiz yok,
haftasonları ne yapıyorsunuz, birlikte nasıl vakit geçiriyorsunuz, biz yapacak bişey bulamıyoruz,
akşam birimiz bir kanepede diğeri diğer kanepede elimizde telefon, bir kelime konuşmuyoruz,
vs vs konuları var ya hani,
böyle ilişkilerin evlilikle sonuçlananları onlar işte.
şimdi bu adamla evlenirsen yüzde yüz mutsuz olursun demek çok zor, ama yüzde yüz mutlu olamayacağın kesin.
belli ki beklentileriniz farklı, heyecan yok, iletişim yok, ortak paylaşımlar yok,
öyle sıcak yuvam düzenim olsun 2 de çocuk yapar yaşarım, zaten kimin evliliği mükkemmel ki dersen bu adamla sorunsuz bir evlilik yaşarsın,
ama her akşam birbirimizi karşılayalım, arada gülelim, sohbet edelim, dertleşelim, hayatı paylaşalım dersen (ki bunlar küçücük beklentiler aslında) bu adamla bunlar bile yarım kalacak gibi görünüyor maalesef...
o yüzden bence, yolun açık olsun.
Canım öncelikle teşekkür ederim geldiğin için:) hem yorumlarını beğeniyorum hem de meslektaşız.

Tam da bekledigim yorumu yaptın, içimde incecik bir sızı olacak oluyor sonra yine gelecekteki ihtimaller beni buz gibi yapıyor. Ve biliyorum ki uzun bir süre kalbim kimse için çarpmayacak, ama böyle de çarpmıyor. Keşke geçim derdi filan olmasa da kendimi uzun bir süre evime kapatıp ruhumu dinlendirsem. Bi taraftan iş diğer taraftan ilişkimdeki belirsizlik beni çok yordu

Canım öncelikle teşekkür ederim geldiğin için:) hem yorumlarını beğeniyorum hem de meslektaşız.

Tam da bekledigim yorumu yaptın, içimde incecik bir sızı olacak oluyor sonra yine gelecekteki ihtimaller beni buz gibi yapıyor. Ve biliyorum ki uzun bir süre kalbim kimse için çarpmayacak, ama böyle de çarpmıyor. Keşke geçim derdi filan olmasa da kendimi uzun bir süre evime kapatıp ruhumu dinlendirsem. Bi taraftan iş diğer taraftan ilişkimdeki belirsizlik beni çok yordu

çoook teşekkür ederim :KK37:

bir şey daha ekleyeyim,
her evlilikte boşluklar, inişler-çıkışlar, iletişimsiz dönemler oluyor,
şu an eşim bir spor yayını izliyor mesela, ben diğer tarafta müzik dinleyip internette takılıyorum, birazdan da dizi açacağım :) yani kimse aynı evde 10-15 yıl geçirdiği adamla 7-24 kahve/muhabbet modunda olmuyor,
ama daha aynı eve girmeden, iki farklı hayat yaşarken bu kadar iletişimsizlik kabul edilir gibi değil.
biriyleyken yalnız hissetmek, yalnız olmaktan çok daha kötü değil mi?

Iki taraf da sessiz kalıyor, tek bir yorum bile yok. Koca koca insanlarsınız, ne yaparsanız arkandayım modundalar.
Ve ben kendimi biraz tanıyorsam bu ilişki biterse 2-3 yıl inzivaya çekilecek gibi hissediyorum
İlişkiyi bitirip bitirmemek artık sizin kararınız fakat ben olur bir yan göremedim maalesef , ayrıca emin olun aşkın ne zaman geleceğini bilemezsiniz bir bakmışsınız beklemediğiniz bir zaman sizi heyecanlandıran biri olur.

Valla normalde şıp diye anlarım ama ben hiçbişey anlamadım senin konundan. Yazdım aslında ona da cvp vermemişsin. Üşenmedim tekrar soruyorum; şimdi sem rutinlikten ve ortada hiçbi plan konusulmadıgından şikayetçisin. Birincisi nişan neden bu kadar uzadı soran kişiler de olmuş burda. İkincisi de sen bu adamı karşına aldığında düğünümüz planlayalım, geleceği konuşalım deyip bu konuları açmıyor musun? Hem bunların konuşulmamasından şikayetçisin hem de sen de açmıyorsun. Siz evlenmek için nişanlanmadınız mı?? Nişanlın neden bu konuları hiç açmıyor, sen de hiç sormuyor musun???? En azından neden hiç bu konuyu konuşmadığınızı soramıyor musun? Bişeyden rahatsızsan bunu konuşur sonuca bağlarsın yani.

çoook teşekkür ederim :KK37:

bir şey daha ekleyeyim,
her evlilikte boşluklar, inişler-çıkışlar, iletişimsiz dönemler oluyor,
şu an eşim bir spor yayını izliyor mesela, ben diğer tarafta müzik dinleyip internette takılıyorum, birazdan da dizi açacağım :) yani kimse aynı evde 10-15 yıl geçirdiği adamla 7-24 kahve/muhabbet modunda olmuyor,
ama daha aynı eve girmeden, iki farklı hayat yaşarken bu kadar iletişimsizlik kabul edilir gibi değil.
biriyleyken yalnız hissetmek, yalnız olmaktan çok daha kötü değil mi?
:KK200:
Evet beni soğutan da bu zaten. Bi arkadaş yazmıştı düğüne 4 ay kala eşim gün sayıyordu diye. Daha biz ne zaman evlenecegkmizi bile konuşmadık. Elimi ona her uzattığımda boşlukta kalıyor. Iki kişilik bir yalnızlık tek kişilik yalnızlıktan daha zor. Hep bi belirsizlik hissi:KK43:

Valla normalde şıp diye anlarım ama ben hiçbişey anlamadım senin konundan. Yazdım aslında ona da cvp vermemişsin. Üşenmedim tekrar soruyorum; şimdi sem rutinlikten ve ortada hiçbi plan konusulmadıgından şikayetçisin. Birincisi nişan neden bu kadar uzadı soran kişiler de olmuş burda. İkincisi de sen bu adamı karşına aldığında düğünümüz planlayalım, geleceği konuşalım deyip bu konuları açmıyor musun? Hem bunların konuşulmamasından şikayetçisin hem de sen de açmıyorsun. Siz evlenmek için nişanlanmadınız mı?? Nişanlın neden bu konuları hiç açmıyor, sen de hiç sormuyor musun???? En azından neden hiç bu konuyu konuşmadığınızı soramıyor musun? Bişeyden rahatsızsan bunu konuşur sonuca bağlarsın yani.
Öncelikle çok afedersiniz kaçırdım muhtemelen yorumunuzu :)
Evet evlenmek için nişanlandık ama uzadı gitti öyle, birkaç tatsızlık da olmuştu o donem. Iş kurayım düzenim otursun filan derken ben de hoşgörülü davrandım. Hatta maddi manevi destek de oldum. Arada bir açardım konuyu bakarız ayarlarız gibi geçiştirirdi sonra ben de bıraktım ben de o konuları acmaýı. Bıraktım ama yavaş yavaş da soğumaya başladım. Iyice koptum. Tek aktivitemiz dışarda yemek yeyip çay içmek. Bildiğin iş arkadaşı gibi.
Önceleri hayaller kurardım bize dair, geziler filan plânlardım. Şimdilerde aradığında hatırlıyorum onu desem yeridir aklımın köşesinden geçmiyor. Arada bir herhangi bir arkadaşınızı arayıp bi çay içelim gibi ornegin

:KK200:
Evet beni soğutan da bu zaten. Bi arkadaş yazmıştı düğüne 4 ay kala eşim gün sayıyordu diye. Daha biz ne zaman evlenecegkmizi bile konuşmadık. Elimi ona her uzattığımda boşlukta kalıyor. Iki kişilik bir yalnızlık tek kişilik yalnızlıktan daha zor. Hep bi belirsizlik hissi:KK43:

Nisanlilik dönemi evliligin fragmani gibi işte, ne yasayacagindan kucuk bir kesit goruyorsun.
Şunu cok iyi anliyorum, yillarin aliskanligi, somut bir sorun yok, ama en onemli sey eksik bu ilişkide, ya onu yerine koyabilmek icin ikinize de kucuk bir sans daha verip kafanda en ufak soru isareti kalmamasini saglayacaksin, ya da olmuyor diyip kesip atacaksin, bu sekilde devam etmek ikinizi de yipratmaktan baska bir ise yaramaz.

Back
X