Gönül yaraniz nasıl geçti ?

Tabiki de Rabbime dört kolla sarılarak. Haram sevdanın ne kadar saçma ve gereksiz bir şey olduğunu anlayınca.
Bak sana zaman her şeyin ilacı diyecekler yanılacaklar >NAMAZ HER ŞEYİN İLACI< olacak onun doğrusu.:KK36:
Umarım bir daha düşmezsin hataya gülüm, çünkü gayrimeşru bir muhabbet merhametsiz bir azap doğurur. Bütün haramların sonu kötüdür.
Haramda huzur ararsan huzur sana haram olur... Asıl huzur Rabbimize yönelmekte, inşaAllah haramda boğulan herkes kurtulur.:KK200:
Eger birini sevmek haram sevda ise ben esime asiktim. Insanin esine sevgisi de mi gayri mesru? Insanin esi de mi haram sevda? Dunya sevgi uzerine kuruldu. Bir seyi sevmek haram degildir. Illa insan olmasi gerekmez, cicek bocek de olabilir. Sevgi cok ozel bir duygudur. Onu yasamis olmak bile guzeldir. Hic yasamamis olanlar icin uzucu asıl.

Özel olacak bir durum yok bizbizeyiz :KK70:
Adam bana umut veriyordu, çok samimiydik sevgili olmadık aslında ama bir ortamda bana diğer kızlardan daha samimi davranırdı, hani flört var gibiydi ben de tabii aşık olmuştum bile çoktan
Sonra askere gitti ben onu bekledim geldiğinde ailesi ona kız bakıyordu hatta herkese bir kulp bulurlardı aman o boşanmış o olmaz, onun başı açık olmaz örtülü olacak vs. (Ben kapalı değilim)
Neyse bir kız bulmuşlar bir şekilde adam da kızla anlaşmış hemen bir ayda nişan yaptılar elele gördüğümde kahroldum
Altı ay içinde evlendiler çocukları da oldu ama adamın annesi çok kontrolcü bir kadın herşey onun dediği gibi olsun ister, hizmet bekler evlendikten sonra da hemen her gün kayınvalideye gidiyordu akşam yemeğinden sonra dönüyorlardı evlerine. Gelinin hiç özeli yoktu, çocuk oldu kızın yetiştirmesine bile karışıyordu kv (babası çok iyi pamuk gibi bir adamdır)
şu an o kız da çok mutlu değil bu durumdan ve karakter olarak benden çok daha sakin yapılı, sabırlı sessiz biri ona rağmen bezmiş bunu bile dillendirmedi ben halinden anlamıştım (görmeyeli 4-5 sene oldu çocuğu küçüktü o zamanlar).
Yani eğer ben onunla olsaydım, sevgim sebebiyle her şeye tamam diyebilecek bir ruh halindeydim ama zamanla mutsuz olurdum, çok kırılırdım, yıpranırdım ben eşinde bunu bizzat gördüğüm için iyi ki olmamış, varmış bunda da bir hayır diyebildim. Ha o dönem kahroldum, çok canım acıdı ama geçti şükür.
Anladım senin için iyiki olmamış o zaman, benim için de zaman gösterecek bakalım. Cvbin için teşekkür ederim :)

Özel değilse neden iyiki olmamış dediğinizi merak ettim. Çünkü bende aynı durumu yaşadım. Birini çok sevdim, kendini sevdirdi inandırdı sonra bana hayatı zindan edip gitti başkasıyla evlendi. Şu an başkasını mutlu etmekle meşgul. Yani bana mutluluk vermeyen adam başkasını mutlu edebiliyor. Şu an için tabi.. bunu gördükçe daha çok acıyor insanın canı.
Nasıl ya :( ah ettiniz çıkmadı mı? Mutlu olabiliyolar mı yani?? Hayret bişi!

Tam cozum degil belki ama onu hatirlatacak seylerden uzak olmak... yapabiliyorsan sehir degistirmek, hobi edinmek, sporla ugrasmak, onunla ortak arkadaslarla mumkunse gorusmemek, onu takip etmemek onunla gittiginiz yerlere gitmemek... unutturmuyor bunlar belki ama seni oyaliyor, hergun hergun yaranin acilip kanamamasi icin kendini oyalamalisin ve zamana birakmaktan baska caren yok.

Anladım senin için iyiki olmamış o zaman, benim için de zaman gösterecek bakalım. Cvbin için teşekkür ederim :)
Olanda da olmayanda da vardır bir hayır
Sizi mutlu edememiş o kızı nasıl mutlu eder diye düşünmeyin
Belki size uygun değildi ama o kızın isteklerine karşılık verebiliyor
Bunu sadece sevgiye indirgemeyin
Nasıl anlatsam, yanlış bir kelime de kullanmak istemem ama bence siz ondan birkaç adım öndeymişsiniz ve erkeklerin çoğu bunu kaldıramaz kendinden daha ezik birini bulmuştur ya da ailesi bulmuştur
Nedenlere takılmayın
Belki bir gün karşınıza öyle biri çıkar ki, "iyi ki bu kişi karşıma çıkmış diğeri olmamış " dersiniz.

Evet baya da ciddi bir şekilde döndüğü belliydi ama ben evliydim artık
Canım gerçek şu ki unutamıyorsun sadece zamanla yokluğuna alışıyorsun zamana bırak gerekirse sabahlara kadar ağla
Ben öyle yaptım isyan etmediim eğer kaderimde varsa bir şekilde illaki çıkar kaderimde yoksa naparsam boş rabbimiR hepimize yardım etsin inşallah
Bilmiyorum çok zor ya :(

Birisi vardı çoook sevdim. Ayrıldığımızda hem kendimi hem çevremdekileri perişan ettim. Arkadaşlarımın bile rüyasına girerdi. O kadar üzüldüm, o kadar yıprandım yani sen düşün. Bide ben ayrılsak bile eninde sonunda barışıp evleneceğiz diyodum çünkü çok emek verdim bunu hak ettim diyodum.
Derken amaliyat geçirdiğim bir dönemde (2 ay dışarı çıkamayacaktım) nişan fotoğrafını gördüm. Böyle ellerde yüzükler, dans ederken çekilmiş bi foto. Hala gözümde canlanıyo o resim. Hiç kesintisiz bi on dk baktım sanırım. Yutkunamadım. Ameliyatlıyım yerimden kalkamıyorum anneme belli edemiyorum. Ağlaya ağlaya arkadaşlarımı aramıştım. Onlarda benle birlikte ağlamışlardı. Hiç unutmam. Ne büyük acıydı benim için. Tek bi mesaj attım, o anın şokuyla.
-Nişanlandın mı?
-evet
Son konuşmamızdı. Hayır felan demesini bekliyodum sanırım niye sorduysam :)
Canımdan can gitti o zamanlar. Başka bi şehirde kıytırık bi bölüm tercihi yaptım ve gittim. Nefes alamıyodum çünkü bu şehirde, bi yerlerde karşıma çıkacak gibi geliyodu. Derken o gittiğim şehirde düğün fotosunu gördüm. Yıkıldım. Kendinden yaşca küçük biriyle evlenmiş, zamanında bana çocuk o daha yaaa demişti o kızdan için. Ağladım ağladım ağladım. Ama hiç irtibat kurmaya çalışmadım. Yıllarca görmedim. Hayatıma başkalarını almaya çalıştım evlendiğini duyunca. Zorladım kendimi birilerini sevmek için.
Mesela bi erkek arkadaşım olduğunda rüyamda onu görürdüm, hayat çok acımasız.
Acı hiç bi zaman ilk günkü gibi taze kalmıyo bunu unutma. Gün gün iyileşiyosun. Unutmak diye bişey yok, bak aradan 6 yıl geçmiş ama her ayrıntı hala aklımda, tek farkla, acıtmıyo artık. Geçti iyileştim.
1 buçuk 2 sene sonra baya baya hafiflemişti zaten acısı. Hayatıma birini aldım, o heyecan, o aşk olmadı tabi ama yeniden seviyo insan. Yeniden mutlu olabiliyo. Şuan sana bunlar çok uç geliyo belki ama inan bana geçiyo. 4 yılımı verdim ondan sonraki sevgilime, onlada yeni ayrıldık sayılır. Bak üzülmüyorum bile doğru düzgün. En dibini daha önce yaşadım çünkü.
Ha o çook sevdiğim adam 2 yıl önce bana yazdı. Hayatımdan çıkalı 4 yıl olmuşken. Hayatımı merak etmiş nasıl olduğumu. İçimde ne varsa saydım döktüm. Yüz versem karısını aldatcaktı. İşi gücü bozulmuş çökük durumdaydı. Belki biz evlenmiş olsak benide aldatcaktı. Şükrettim olmadığına. İçim buz gibi ona karşı. İyiki bitmiş. Bunu o zamanlar biri dese asla anlamazdım inanmazdım, ama yaşadım bunu tecrube ettim. Benim acım geçtiyse herkesin ki geçer inan bana.
Sabırla bu günlerin geçmesini bekle, dua et rabbim hayırlısını nasip et diye.
Geçerken acıtıyo kanatıyo ama eninde sonunda geçiyo inan bana :KK66: ilerde hayatına yeni biri girdiğinde, mutlu olduğunda dersin kk da biri demişti geçiyomuş harbiden diye :)
Teşekkür ederim bu cevaba çok ihtiyacım vardı çok teşekkür ederim. Başka birisi olsa bıle onun hayali karşımda olacak onu hatirliycam derdim
Demek ki hatırlasam bile acı vermeyecek demi ?

Mutlu musunuz eşinizle iyi bir insan ama siz mutlu musunuz onunla
o an Öyle gerekiyordu gerek ailem gerek işimle olan sorunlarım vardı uzaklaşmak için yaptım bunu
zaten onun tarafindan olacakgibi değildi asla dönmez diye bekliyordum bilseydim ki dönecek ömrümün son gününe kadar beklerdim
Ama artık çok geç eşim bunu hakedecek bir insan değil bunu ona yapamazdım engeli bastım

O kadar ihtiyacim var ki. Gönül yaraniz nasıl kapandı ? Nasıl hayata yeniden başlayabildiniz? Nasıl yeniden sevebildiniz yeniden aşık oldunuz ?

Baktım 2 yıldan sonra hala bas edemiyorum benim de mutlu olmaya hakkım var, mutlu olmak istiyorum diyip psikoloğa gittim. 2 yılda beceremediğimi 1 ayda psikolog yardımıyla hallettik. Ustelik öyle yarası vs de kalmadı. Bosuna kendime o kadar zaman eziyet ettigime uzuldum sadece.

O yüzden ben psikolog diyorum

Baktım 2 yıldan sonra hala bas edemiyorum benim de mutlu olmaya hakkım var, mutlu olmak istiyorum diyip psikoloğa gittim. 2 yılda beceremediğimi 1 ayda psikolog yardımıyla hallettik. Ustelik öyle yarası vs de kalmadı. Bosuna kendime o kadar zaman eziyet ettigime uzuldum sadece.

O yüzden ben psikolog diyorum
İlaç kullandınız mı ? Yoksa sadece konuşarak mi hallettiniz.

İlaç kullandınız mı ? Yoksa sadece konuşarak mi hallettiniz.

Ilacı ilk ayrıldığım zaman kullandım cunku kriz gibi şeyler yaşıyordum, sonra bıraktım tabi uzman kontrolünde. Ama asıl onu benim kalbimden de kafamdan da silmeme terapiler yardımcı oldu ki o zaman ilaç kullanmıyordum zaten.

Bir de psikologlar ilaç vermiyorlar sadece konuşuyorsun, ilaç icin psikiyatriste gitmek gerekiyor hastanede

Yaşadigim şehirde psikolog yok tıbbi sekreterim zaten psikiyatri var hastanelerde psikolog yok ama oda psikiyatri dediğiniz gibi ilaç veriyor
Ilacı ilk ayrıldığım zaman kullandım cunku kriz gibi şeyler yaşıyordum, sonra bıraktım tabi uzman kontrolünde. Ama asıl onu benim kalbimden de kafamdan da silmeme terapiler yardımcı oldu ki o zaman ilaç kullanmıyordum zaten.

Bir de psikologlar ilaç vermiyorlar sadece konuşuyorsun, ilaç icin psikiyatriste gitmek gerekiyor hastanede

Yaşadigim şehirde psikolog yok tıbbi sekreterim zaten psikiyatri var hastanelerde psikolog yok ama oda psikiyatri dediğiniz gibi ilaç veriyor

Ben de kendi olduğum şehirde gitmemistim zaten. Cevrede buyuk bir il varsa orda gidebilirsiniz. Bozuk bir ruh hali ile yasamaktansa biraz maddi zorluğa katlanıp toparlanmak daha iyi bence. Mesela şimdi sevgilimden ayrılsam ilk yapacagım iş yine psikoloğa gitmek olurdu herhalde

Back
X