Görevini yerine getirmeyen personel

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

mesirmacunu

'' RABBİ HEB Lİ MİNES SALİHİN ''
Kayıtlı Üye
25 Kasım 2021
4.022
6.793
88
Selamlar hanımlar, sorum hukuksal bir konu , ilgilenmek istemeyenler vakit kaybetmesin diye baştan söyleyeyim , küçük bir aile şirketimiz var , yemekhanede çalışan personelimiz yemek yapıp bulaşık çay kahve işlerine bakıyor, bazen mesaiye kalıyoruz, kaldığımızda ondan pratik sayılabilecek , makarna gibi bir şeyler hazırlamasını rica ettik, yine normal saatinde çıkacak ama çıkmadan önce böyle bir hazırlık yapacak, kendisi bunu kabul etmediğini ve sorun olacaksa tazminatını verip onu işten çıkarabileceğimizi söyledi, biz ona gereken özveriyi sağlıyoruz, aylık ücreti asgari ücretin %30 üstünde, mola saatlerini işine göre belirliyor , kesinlikle şurayı sil şurayı temizle gibi ifadelerde bulunmadık bugüne kadar, ondan istediğimiz nadiren olabilecek bir şey için böyle bir cevap aldık ve ister istemez bu bizi rahatsız etti, farklı bir durum olsa tabi ki tüm hakları ile çıkışı sağlarız ama burada bizim istediğimiz işi yapmadığı için çıkardığımızda ona tazminat ödemek durumunda mıyız?
Şimdiden yanıtlar için teşekkür ederim.

Muhtemelen sözleşmesinin ve iş tanımının dışında kalan bir şey istemişsiniz. Mutfak personelinin iş tanımı sadece öğle yemeğini içerir yemek olarak, sözleşmesine aksi yazılmadıysa. Fazlasını talep ederseniz kabul etmeme hakkı var. Personel haklı yani, siz haksızsınız.

İş sözleşmesindeki görev tanımında ne yazıyor tam olarak? Sözleşmeye aykırı bir edim istemiyorsanız yerine getirmesi gerekiyor aslında, aksi takdirde görev yükümlülüğünü ihlal etmiş sayılır. Sadece öğlen yemeği mi yazıyor sözleşmede?

teşekkür ederim yardımınız için

yanıtınız için teşekkürler, belirsiz süreli iş sözleşmesi var aramızda, personel mutfak görevlisi olarak çalışacaktır diye , detaylı bir sözleşme değil.

Birçok işçi meslek tanımının Cook üstünde isteklere çalıştırılıyor. (İş bulamam korkusuyla istifa edemiyor)
Asgari ücretin yüzde otuz fazlasına hem aşçı hem temizlikçi hem çaycı çalıştıramazdiniz.

Zaten yorucu olan bir işte bu hanımefendi hicmi oturup dinlenmeyecek hep mi hazirolda duracak

Bende isciydim o yüzden bu pencereden yorumladım.kolayliklar dilerim

Yani madem kabul etmiyor, mola saatlerini kendi keyfine göre belirleyemez maaşını da asgariye düşürür ekstra kolaylık sağlamazdım ben olsam.
yok yıllardır yanımızda , oda aileden sayıldı artık, hatta bugün konuşurken Allah sizden razı olsun çok iyisiniz ama ben ekstra iş yapmam dedi, kırıldığım yer burası, her isteğini yerine getirmeye çalışıyorum sırf huzurumuz olsun diye ki işyerinde huzura çok önem veriyorum. Bakalım çözmeye çalışacağım, teşekkürler ilginize.

Demekki aileden değilmiş, ekstra iş dediği suyu haşlayıp makarna atmak. Minnoşluk yaparsanız tepenize çıkar. Kolaylıklar diliyorum.

Sgk girişinde kadrosu ne ise sözleşmede nasıl başladı ise onu yapar. Tabiki tazminat ödemek zorundasınız. Düşündüğünüz hiç etik değil ayrıca iş ilişkisinde olduğunuz biri aileden sayilmamali tamamen eşit ilişki olmali

a yok öyle bir durum kesinlikle yok, ben ayda belki iki kere olabilecek bir şey için söylüyorum bunu , yemek yapıyor haftada 1 gün ofisin yerine paspas yapıyor, haftasonları ben genel temizlik yapıyorum ofis için , 3 beyaz yaka var onlar da gün içinde en fazla bir iki çay içiyor bazen kendileri alıyor, kafanızda köle gibi kullanılan bir çalışan canlanmasın üzülürüm.

Bana sanki isten cikmak istiyorda bunun sizin yapmanizi istiyor gibi geldi.
Bende bildigim kadariyla yazayim.G.t'De maddelenmisse ve bunu yerine getirmiyorsa savunma ve tutanak alirsiniz.
Sonrasinda İhtar verirsiniz.
Ayni sekilde de devam ederse cikarirsiniz.
Ama bu cikarma yasal bir dayanaktan temel almali.
Yani temizligi yapiyor,cayi kahveyi yapiyor,bir ogun yemek veriyor ama ekstra isteklerinizi yerine getirmiyorsa bu kisiyi cikaramazsiniz.Cikarirsaniz iade ister.İade istemez ise tazminat ister ve alirda.
Benim bildigim bu,bir fikir olsun ama konusunda ihtisas sahibi birinede mutlaka danisin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…