- 25 Kasım 2021
- 4.022
- 6.793
- 88
- Konu Sahibi mesirmacunu
-
Muhtemelen sözleşmesinin ve iş tanımının dışında kalan bir şey istemişsiniz. Mutfak personelinin iş tanımı sadece öğle yemeğini içerir yemek olarak, sözleşmesine aksi yazılmadıysa. Fazlasını talep ederseniz kabul etmeme hakkı var. Personel haklı yani, siz haksızsınız.Selamlar hanımlar, sorum hukuksal bir konu , ilgilenmek istemeyenler vakit kaybetmesin diye baştan söyleyeyim , küçük bir aile şirketimiz var , yemekhanede çalışan personelimiz yemek yapıp bulaşık çay kahve işlerine bakıyor, bazen mesaiye kalıyoruz, kaldığımızda ondan pratik sayılabilecek , makarna gibi bir şeyler hazırlamasını rica ettik, yine normal saatinde çıkacak ama çıkmadan önce böyle bir hazırlık yapacak, kendisi bunu kabul etmediğini ve sorun olacaksa tazminatını verip onu işten çıkarabileceğimizi söyledi, biz ona gereken özveriyi sağlıyoruz, aylık ücreti asgari ücretin %30 üstünde, mola saatlerini işine göre belirliyor , kesinlikle şurayı sil şurayı temizle gibi ifadelerde bulunmadık bugüne kadar, ondan istediğimiz nadiren olabilecek bir şey için böyle bir cevap aldık ve ister istemez bu bizi rahatsız etti, farklı bir durum olsa tabi ki tüm hakları ile çıkışı sağlarız ama burada bizim istediğimiz işi yapmadığı için çıkardığımızda ona tazminat ödemek durumunda mıyız?
Şimdiden yanıtlar için teşekkür ederim.
teşekkürler,saygı duyuyorum yorumunuza. bilgi almak için burdayım.Umarım böyle bir hakkınız yoktur demeye geldim
Selamlar hanımlar, sorum hukuksal bir konu , ilgilenmek istemeyenler vakit kaybetmesin diye baştan söyleyeyim , küçük bir aile şirketimiz var , yemekhanede çalışan personelimiz yemek yapıp bulaşık çay kahve işlerine bakıyor, bazen mesaiye kalıyoruz, kaldığımızda ondan pratik sayılabilecek , makarna gibi bir şeyler hazırlamasını rica ettik, yine normal saatinde çıkacak ama çıkmadan önce böyle bir hazırlık yapacak, kendisi bunu kabul etmediğini ve sorun olacaksa tazminatını verip onu işten çıkarabileceğimizi söyledi, biz ona gereken özveriyi sağlıyoruz, aylık ücreti asgari ücretin %30 üstünde, mola saatlerini işine göre belirliyor , kesinlikle şurayı sil şurayı temizle gibi ifadelerde bulunmadık bugüne kadar, ondan istediğimiz nadiren olabilecek bir şey için böyle bir cevap aldık ve ister istemez bu bizi rahatsız etti, farklı bir durum olsa tabi ki tüm hakları ile çıkışı sağlarız ama burada bizim istediğimiz işi yapmadığı için çıkardığımızda ona tazminat ödemek durumunda mıyız?
Şimdiden yanıtlar için teşekkür ederim.
teşekkür ederim yardımınız içinMuhtemelen sözleşmesinin ve iş tanımının dışında kalan bir şey istemişsiniz. Mutfak personelinin iş tanımı sadece öğle yemeğini içerir yemek olarak, sözleşmesine aksi yazılmadıysa. Fazlasını talep ederseniz kabul etmeme hakkı var. Personel haklı yani, siz haksızsınız.
yanıtınız için teşekkürler, belirsiz süreli iş sözleşmesi var aramızda, personel mutfak görevlisi olarak çalışacaktır diye , detaylı bir sözleşme değil.İş sözleşmesindeki görev tanımında ne yazıyor tam olarak? Sözleşmeye aykırı bir edim istemiyorsanız yerine getirmesi gerekiyor aslında, aksi takdirde görev yükümlülüğünü ihlal etmiş sayılır. Sadece öğlen yemeği mi yazıyor sözleşmede?
yok yıllardır yanımızda , oda aileden sayıldı artık, hatta bugün konuşurken Allah sizden razı olsun çok iyisiniz ama ben ekstra iş yapmam dedi, kırıldığım yer burası, her isteğini yerine getirmeye çalışıyorum sırf huzurumuz olsun diye ki işyerinde huzura çok önem veriyorum. Bakalım çözmeye çalışacağım, teşekkürler ilginize.Yani madem kabul etmiyor, mola saatlerini kendi keyfine göre belirleyemez maaşını da asgariye düşürür ekstra kolaylık sağlamazdım ben olsam.
Demekki aileden değilmiş, ekstra iş dediği suyu haşlayıp makarna atmak. Minnoşluk yaparsanız tepenize çıkar. Kolaylıklar diliyorum.yok yıllardır yanımızda , oda aileden sayıldı artık, hatta bugün konuşurken Allah sizden razı olsun çok iyisiniz ama ben ekstra iş yapmam dedi, kırıldığım yer burası, her isteğini yerine getirmeye çalışıyorum sırf huzurumuz olsun diye ki işyerinde huzura çok önem veriyorum. Bakalım çözmeye çalışacağım, teşekkürler ilginize.
a yok öyle bir durum kesinlikle yok, ben ayda belki iki kere olabilecek bir şey için söylüyorum bunu , yemek yapıyor haftada 1 gün ofisin yerine paspas yapıyor, haftasonları ben genel temizlik yapıyorum ofis için , 3 beyaz yaka var onlar da gün içinde en fazla bir iki çay içiyor bazen kendileri alıyor, kafanızda köle gibi kullanılan bir çalışan canlanmasın üzülürüm.Birçok işçi meslek tanımının Cook üstünde isteklere çalıştırılıyor. (İş bulamam korkusuyla istifa edemiyor)
Asgari ücretin yüzde otuz fazlasına hem aşçı hem temizlikçi hem çaycı çalıştıramazdiniz.
Zaten yorucu olan bir işte bu hanımefendi hicmi oturup dinlenmeyecek hep mi hazirolda duracak
Bende isciydim o yüzden bu pencereden yorumladım.kolayliklar dilerim
belki de, teşekkürler yanıtınız içinGenede sizin anlattığınızla sizin veya çalışanınızdan hanginiz haklı bilemiyorum ancak çalışanınız bu isteklerin sonu gelmez diye böyle bir tepki vermiş olabilir.
teşekkürler yanıtınız için.İş tanımının veya rutininin dışında ekstra bir şeyse kabul etmemek hakkı şahsi fikrim. Kabul ederse kendi inisiyatifindendir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?