Görevini yerine getirmeyen personel

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
çok önyargılısınız üzüldüm gerçekten , ayda max 2 gün doğrudur , bazı günler 1 yada 2 kişi kaldığı olursa dışardan da söylüyorum, toplu olarak max 2 gün kalıyorlar oda her ay olmuyor, durum bu. yine de teşekkürler düzenleme: tepkiden korksam bdv'ye konu açmam :) ben fikir almak için burdayım.

Bana da öyle geldi
Ayda 2 gün için kimse öyle beni çıkarın falan demez.
Ya da o ayda 2 gün uzar diye düşünmüş olabilir de kadın.
Saçma geldi yani.
belki uzar diye korktu ama uzamaz iş planı benim elimde uzamayacağını biliyorum, ama anlatamadım, nasip bu , zaten yapacak bir şey de kalmadı

yok oda çözüm değil, kurulu bir düzen var değiştiremem. zaten tazminatı vermemiz gerekiyormuş, verip göndereceğiz.
Ayda 2 gün oluyormuş ve siz ilk defa kadından yemek istemişsiniz akşam için nasıl bir kurulu düzenmiş bu:)
Sanırım kadın da kurulu düzeni değiştirmek istemiyor haklı o zaman.

mesaisi dışında yiyeceklerinizi hazırlatmaya çalışıyor, sonra da işten kovabilir miyim die soruyorsunuz. kovun da mahmekemeye versin biraz daha fazla paranız gitsin. zaten görevi dışında işi yapmayı kabul etmeyen biriyse haklarını biliyordur.valla ya sinirleniyor insan. mesaiye kalana mesai parası veriyorsanız bi zahmet yemeklerini o paradan alsınlar. vermiyorsanız da vermeniz lazım onu da not düşelim.

ben size kendimi anlatamıyorum sanırım, mesaisi dışında değil , mesai saatleri içinde . ayrıca kovmak gibi bir durum söz konusu değil haklı fesih sebebi mi diye fikir almak istedim, hanımefendinin ekmeğinde gözüm asla yok, nitekim tazminatını vereceğiz. vakit ayırdığınız için teşekkürler.

Aile şirketiniz varsa durumunuz çok da kötü değildir h.sonu temizliği siz yapıyormuşsunuz, 40 yılda bir mesaiye kalıyoruz diyosunuz ama yemek söylemek yerine makarna malzemesi hazırlatmak gibi bi çözüm buluyosunuz.. sizinle uzun yıllardır çalışan birine asgari ücretin %30 fazlasını çok görüyorsunuz.. umarım kırıcı olmam ama buradan bakınca klasik bir 3 kuruş derdinde küçük sermaye sahibi göründünüz gözüme.. çıkaralım ama tazminatını vermeyelim derdine düşmüşsünüz şimdi de hukuken cevap vereyim: işçi her türlü kazanır bir de avukatlık masraflarını ödemeniz gerekir çıkaracaksanız da tazminatını verin

Anlayamadığım için soruyorum. Mutfak görevlisi olarak çalışan bir işçinin mesai saatleri içinde yemek yapmayı reddetmesi haklı fesih sebebi olmaz mı?
Haklı fesih öyle kolay bi iş değil. Öncelikle görev tanımının sözleşmede net bir şekilde belirtilmesi, sonra sözleşmeye uymayan davranışlar için tek tek yazılı uyarılar yapılması, sonra bunların değişip değişmediğinin takibinin yapılması, değişmediyse yazılı savunma alınması, savunma alındıktan sonra ise haklı gerekçeyle fesh edilmesi gerekir ki bu bile yeterli değildir çoğu zaman. Senin haklı gerekçeye dayandırdığın iş için gider mahkemeye verir söke söke de alır vermediğin haklarını. Onlarca iş davası görüyorum, öyle hırsızlık yapıp şirketi falan dolandırmadıysan kolay kolay kimse seni atamaz tazminatsız.

Mune konuyu kapatmamız mümkünse rica edebilir miyim?
evet vereceğiz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…