görgü, edep sıfır. ne yapmaliyim

Evlat icin hersey yapiliyor, arada ben varim. Gitmeseler. Niye gelmiyorlar diyecekler bu sefer, ben zor durumda kalmayim diye. Cok mu super anlasiyorlar? Hayir degil, mecburiyetten olusan bir akraba bagi oldugu icin. Arada bir gidip geliniyor

Niye gelmiyor derlerse de durumu anlatirsin onlar adina annem babam utandi dersin.

Ağaç yaş iken eğilir demişler bu saatten sonra ne annesi ne babası nede sizin demenizle kendilerini düzeltmeler o yüzden hiç karismayin kayinvalidenizede birsey demeyin size ters cevap verebilir.

Anneniz babanız dünürlerine gitmesin bence. Hoşlanmıyorlarsa gitmek zorunda oldukları bir yer değil.

Bence eşine söyle yani ben de kaynanama gitsem ailem geldiğinde eşimin kardeşleri bi hoşgeldin demese acaba sorunları nedir diye sorardım.

Uc dort sene oncesine kdr babam her cuma, ozel gunlerde yada normal bir gunde aradiginda, kayinbabam telefona soyle cikardi. Noldu birsey mi var ?? Babam yok oylesine aramistim cuman hayirli olsun diye. Kayinbabam tmm deyip bir iki konustuktan sonra kapardi hemen teli. Babam yinede arardi hep arardi artik oda birakti. Zavalli annemler okdr iyi niyetileler ki. Uzun zaman gorusmeyince babam, kizim bir yanlisimiz mi oldu bir kusurumuz mu oldu gidip gelmiyorlar derdi. Yok baba derdim, hep oyleler diyordum ozaman. Babaannem 4 ay hastanede yatti bir kez olsun aramadilar sormadilar gelmediler, hasta ziyareti falan yok. Vefat etti hemen geldiler. Ne anladim ben.. ha gelmisin ha gelmemisin

G GKBN1987 benim küçük kaynim ben varken yatıyor bile, ben çok rahatsız oluyorum o ortamda bulunmamaya çalışıyorum çocukta değil benden büyük. İnsan birşey söyleyemiyor,eşine bahset bence o da tatlı dille söylesin kardeşlerine

Merak etme cnm bizimkilerde yatar hiiic cekinmezler:))

ben insanların oturuşuna falan takılmam, el öpmemesine de takılmam ki zaten kendim de öpmüyorum ama hoşgeldin deseler, biraz sohbet etseler iyi olurmuş.ben yine de bunun buraya konu açacak kadar önemli bir mesele olduğunu düşünmüyorum.herkes sizin istediğiniz gibi olamaz.

Eşinizle konussanz daha iyi olur

İnsanlardan senin ailen gibi davranmalarini bekliyorsun.o davranislar onlarin kulturu .yargilamak,edepsizlikle suclamak...kufur mu ettiler itip kaktilar mi evden mi kovdular? Yapilari oyle.insanlari oldugu gibi kabullenmek cok mu zor?farklilik iyidir candir.insanlari degistirmek ne senin ne de benim haddime...

Belki beni çok haksız bulacak insan vardır ama ben bu tutumdan nefret ediyorum. Büyüğe hürmet konusunda hemfikiriz. Ancak bu karşılarında nizami bir duruş olucak anlamına gelmez. Evet bende gelen yaşlının elini öperim ama öpmezsemde kimse bana terbiyesiz diyemez, dememeli.

Bu kadar çevreye takılmak bana egoist geliyor bu anlamda. Yok bacak bacak üstüne atma yok amuda kalkma.. Sizin yazdıklarına değil sadece bu düşüncem, genel olarak o kadar çok insan varki buna ciddi manada takılan. Bunu yapan eşiniz olsa anlarımda bu kadar herkesi etkileyemezsiniz bence.

Mesela ben burun ameliyatı olduğumda ailem yoktu ve metrobüsle hastaneye gitmek zorunda kaldım. Burnumun ortasında kocaman atel var genç bir çocuk bana yer verdi haliyle. Ben daha totomu koltuğa koyar koymaz kadının biri dürttü benden yer istiyor. Neden? ben bana yer verilmese istemezdim kimseden. Benim ayakta durmam çok daha riskliyken hanfendi benden yer istiyor. Vermezsem bunun adı terbiyesizlik olur onun gözünde. Yani yaşlıya hürmette bir yere kadar.

Kayınvalidenize söyleseniz ne ollacak sonuçta onları görgü kurallarından yoksun büyüten o.sıkıntı yapsaydı zten uyarırdı çocuklarini.en yakışık olanı eşiniz çeksin kenara uyarsın.

Aynen canım benim görümcem de aynı bir bacağını koltuğun oturma yerinde bir diğeri koltuğun kol tarafında düşün 25 yasında bir kız çocuğu bunu yapan babasının karşısında abisinin karşısında birde kv bu kız ile sürekli övünür

Canım babaları böyle olan çocuklardan beklentini yüksek tutuyorsun bence
Adam daha telefon adabı bilmiyor
Salla gitsin

Bence bunun için kötü olmanıza değmez yok yere tavır alırlar bide size. Boşverin yarın evlendiklerinde birileri mutlaka hatırlatacaktır zaten nezaket kurallarını..

Eşiniz abi olarak konuşsun onlarla. Kaynanaya oğullarını hiç beğenmiyorum demek ters etki ve tepki oluşturur

Bence bu konuda karismaya hakkiniz yok.
Ayrica acaba yurt disindami kaliyosunz? Yada kayinlarinz yurt disinda yada aileden uzakmi yasadilar bi muddet?
Turkiyede 20 yasindki erkek askerligini bitirip adam olup evlilige yaklasmis sayilir.
Burda yurt disinda 20 yasindaki erkegi siz 15 yasinda sayin. Hayatin ne zorlugunu gormuste buyusun. Cok vurdum duymaz, saygisiz, orf adet bilmeyen, birey kararlar veremeyenler oluyorlar. Mesela benim kuzenim yurt disinda burda dogmus, su an 23 yasinda, evli ve cocuklu. Ama hala annesi yonetir kuzenimi. Annesine sorar herseyi.

Ben mesela 8 yasima kadar Turkiyenin orf adetiyle buyudugum icin buyuk konusmuyum ama yapamam yurt disinda dogma biriyle.

Aranizda ki seviye nedir bilmiyorum ama benimde iki tane kaynim var onlarla arkadas gibi yim cok da severiz birbirimizi hatta ozlerim onlari birazda senin elinde sen artik o ailedensin onlarda kardeslerin bana gore tabi herkesin gorusune saygi duyarim. Mesela biseylerini gorsem eger edepsiz biseyse ki olmadi esime soylerim yani tatli dille bunun yanlis oldugunu soyle diye soyler ama onun disinda alir karsima konusurum bunu bunu yapma senin icinde iyi bisey degil boyle davranma derim onlarda hakli bulur konu kapanir yni insanlar konusa konusa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…