görgü, edep sıfır. ne yapmaliyim

sizin annenizin elini opmek gibi bir mecburiyetleri yok oncelikle. ger ailenizde oyle bir adet varsa esiniz oper, o mecburdur ama digerleri degil. diger taraftan bacaklarini acarak oturmalari, hal hatir sormamalari onlarin cehaletidir. kv'nize annem de aliniyor cocuklar hic hatir sormuyorlar dersiniz yahut samimiyetiniz varsa kayyum biraderlerinize bunu dersiniz; mesaj alinir.

Her msafre mi bole yapiyrlar yoksa snin ailene mi ? Eger hr msafre bole yapiyrlarsa hc takma derim :) kaynanan gerekli edebi ögretememş bnce knsmaya dgmez ogllarni hakli görür canim bnce hc ugraşma snim ailende bole kbl etsin :)

Sizin "haddinize" degil.
Durduk yere agzinizin tadini kacirmayin.
Annenizin babanizin da "haddine" degil.
Rahatsiz oluyorsaniz ayni ortamda bulunmazsiniz.

Tabi haddinize olsa da esek kadar adamlar. Artik bu saatten sonra duzelmez.

Kv oguariyla gurur duyuyorsa ve siz ignelerseniz ogullari, bunu kendine yapilmis bi hakaret olarak algilayabilir.

Kisaca bulasmayin.

Haddnze drken sanki agr knştn

Haddnze drken sanki agr knştn
Uzun uzun dusundum. Baska bi kelime uyduramadim. Gece de malum 3.30. Kimseyi kirmak gucendirmek degil niyetim. Olayi karsilayan en iyi kelime buydu. Daha yumusatilmisini bulamadigimdan tirnak icine aliverdim.

Uzun uzun dusundum. Baska bi kelime uyduramadim. Gece de malum 3.30. Kimseyi kirmak gucendirmek degil niyetim. Olayi karsilayan en iyi kelime buydu. Daha yumusatilmisini bulamadigimdan tirnak icine aliverdim.
Hm anladm cnim ama ben bole yumuşatlms kelime görmemştm :)

Eger kullanabilecegim yumusak kelime onerileriniz varsa orneklerini alabilriim.
Szn haddnze dglde snin umrunda olmamali flan dyeblrdn ama yarglamyrm sni dilin kemgi yok istdgni soleblrsin dşunce özgrlugu dnen bse war we bn buna saygi duyarm sdece thafma gtti :)

Szn haddnze dglde snin umrunda olmamali flan dyeblrdn ama yarglamyrm sni dilin kemgi yok istdgni soleblrsin dşunce özgrlugu dnen bse war we bn buna saygi duyarm sdece thafma gtti :)
Konu sahibi arkadasin dedigi gibi soyluyorum. Cok uykusuzum biraz bundan kaynakli dilim sert oldu. Seni kirmak istemem. Arkadasin kelimeleriyle cumlemi degistiriyorum. Biraz agir kacti farkindayim.
Umarim hersey gonlunce olur

Anldim cnim :) iyi geceler ozman :)
Konu sahibi arkadasin dedigi gibi soyluyorum. Cok uykusuzum biraz bundan kaynakli dilim sert oldu. Seni kirmak istemem. Arkadasin kelimeleriyle cumlemi degistiriyorum. Biraz agir kacti farkindayim.
Umarim hersey gonlunce olur

Eşine söyle o uyarsın.
Konunu okuyunca aklıma bir kaç yıl önce gittiğim misafirlik geldi.
Babamın akrabalarıydılar. Gittiğimizde babamın 30 lu yaşlarındaki kuzeni ne bi hoş geldiniz ne başka bi şey dedi. Bilgisayarda takılıyordu aynen devam etti.
Böyle rezillik böyle görgüsüzlük böyle dağdan indim ayıyım ben ayı demenin daha iyi bi yolu olamazdı.
O günden sonra ailem gitsede ben asla ve katiyyen gitmedim gitmemde.

Yorum yapan hrk tesekkur ederim. Almanyada yasiyoruz. Evlendigimde biri 10 yaslsrinda digeri 13 gibiydi, kardeslerim var o yasta benimde kardesim gibi gordum onlarida. Dogum gunlerinde hep hediye almisimdir oda biryere kdr tabi. Cok sevdim cok deger verdim, ama hep bana hep bana olmaz.. evlerine nerdeyse hic diyebilcegim kdr misafir gelmez. Es dost konu komsu samimiyetlikleri yok. Kaynamam kayinbabamda pek yol yordam bilmeyenlerden. Esim bazen kv soyler yaptiklari dogru degil diye. Kv, biliyom ama kendileri dusunmeleri lzm diyor. Kendisinin dusunemedigni cocuk nasil dusunsun. Maksadim kinamak degil ztn, insan kinadigni yasamadan ölmezmis. Cocuklarimin amcasi ceker falan. Ama nesil gitgide terbiyesizlesiyor. O yuzden ben eski adetleri gorgu kurallarini seviyorum, cunku ozmn deger biliniyordu kiymet biliniyordu. Simdi bgn yaninda olanin yarina ne olacagi hic belli olmaz. Boyle guvensiz bir toplumda yasayip ilerliyoruz..

Sizde standart olan sey, herkesde standart olmuyor ki. Herkes cuma'yi kutlamak icin aramiyor ki. Sizin ailenizdeki standartlari baskalarina zorluyamasiniz. Demek ki adamlar mesafeli olmak istiyorlar ve bunada haklari var. Demek ki onlarin dünür anlayisi farkli sizinkinden. Bu onlari saygisiz etmiyor ki.

Ve annenler onlarin evine gittiklerinde, ziyarete gidiyorlar, ev halkini terbiye etmeye degil. Burda ayni sekilde "yaa gelin ayak ayak üstüne atiyor, terbiyesiz" diyen bir kv'deyide hos bulmazdim. Onlar evlerinde istedigi sekilde oturup kalkarlar. Buna zerre kadar karismaya hakkiniz yok. Ben mesela büyüklere saygi bazen abartildigini düsünüyorum. Mesela koskoca baban gencler ile tokalasinca ne oluyor? Bunu benim babamda yapiyor, asla el öpülmesine bile müsade etmez. Eh simdi biz biz edipsiz, saygisizmiyiz?

Kisacasi, annenler dedikodu yapmaktansa, hoslanmadigi ortamlara girmesin.

kayınların davranışları hiç hoş değil, rahatsız olmakta haklısınız, aileniz de rahatsız oluyordur.
ama onların sorumluluğu sizde değil, hatta o yaşta artık anne-babalarında da değil.
onlara birey olarak davranın, istemiyorsanız muhatap olmayın, anne-babanız da istemiyorlarsa görüşmesinler, darılan eden olursa da bu şekilde açıklarsınız.
ama bu şekilde aklıma bir şey geldi deyip kv ye şikayet etmek de biraz işgüzarlık olur. sanane cevabını almanız da çok muhtemeldir.

Bir erkeğin o şekilde oturması beni de rahatsız eder eşim bile olsa insan içinde öyle bacaklarını ayırıp oturmasına sinir olurum, ama bencebsiz karışmayın gelirsiniz ne de olsa eşinize söyleyin rahatsız olduğunuzu yada görmemeye çalışın ilerdeki eş olacak kişiler düzelsin...

Sen dıdının dıdısından şikayet ediyorsun. Biz çocukluğumuzdan beri evlerine gittiğimiz halde 2 kuzenimizin yüzünü görmedik. Evdelerse o odanan zinhar dışarı çıkmazlar. Yolda görsem tanımam. Kötü bir şey de yaşanmadı. Toplamda 3 taneler de biri evlenince insan içine karıştı. Anne babanım zamanında yapması gereken şey o.

Kaç yaşındaki adamlara bu saatten sonra bir şey yapamazsın. Anne baban da görmezden gelsin onları. Hem sık görüşmek zorunda değiller.

Evet dogru kimse cuma kutlamak zorunda degil. Ama insan olarak ya bana incelik gosterdi bende karsiligini veriyim birdahakine ben arayim diye dusunebilir insan mesela.. kimsenin evin icindeki duzene karisamayiz ama eve misafir geldiginde kusura bakmayinda evde yanlizmisim gibi rahatligimi sergileyemem, insan mutlaka kendine ceki duzen vermeli.. bunda kotu bise yok. Dügüne gittiginiz zaman ev kiyafetinizle mi gidiyorsunuz?? Demem o ki yerine gore giyiniyoruz yerine gore davraniyoruz kendimize ceki duzen veriyoruz.

banane der geçerdim. o kadar insan farkedip uyarmadı da siz mi uyaracaksınız? eşiniz ne diyor bu duruma.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…