Görgüsüz insanların görgü öğretmeye çalışması(k.v. Ve ekürleri)

novelll

Guru
Kayıtlı Üye
8 Ağustos 2014
2.087
879
358
Arkadaşlar bu kayınvalide ve kızkardeşleri, kızı,.....v.b. Sülalesinden gına geldi. Bana ve eşime gelince ayrıca benim ailem tarafına gelince hiç görgü bilmezler; ama bizden görgü beklerler. Nefret ediyorum bu durumlarından, terbiyesiz insanlar bizi terbiye etmeye çalışıyo, hamileyim ve böyle böyle yaptıkça bunlar sinirlerim oynuyo, sizinkilerde böyle kendi ile çelişik mi bıktım bunlardan

Örnek verir misin? Mesela hangi konuda senin ailene karşı görgü bilmiyorlar ama sizden bekliyorlar?

Örnek verir misin? Mesela hangi konuda senin ailene karşı görgü bilmiyorlar ama sizden bekliyorlar?
Şöyle ki benim hamileliğim öğrenildi k.v. Tarafından hayırlı olsun diyen olmadı bikaç kişi dışında, ama kendileri araba almış hayırlı olsunuz demediniz diye arayıp terbiye etmeye çalışıyo, eşimde cevabını vermiş ve k.v. Müsvettesi bu insanlara çanak tutuyo bunun gibi

Ucu açık bi konu olmuş
Herhangi bi olay örnek yok
Her neyse olay anında söyle o zaman, aaa siz hiç böyle yapmıyordunuz talepte bulunmanıza şaştım gibi

Sende cevabını ver burda müsvette filan yazacağına
Bak eşin dobra adammış

Bu sizin için çok mu önemli 4.şahıs oluyor aslında hayatınızda
Gerekleri var mı bence yok
Bana göre aile eş ve çocuklar olay bitti.
Mutlu ve huzurluysam takmam onun bunun dediğini
Varsın konuşsunlar insanlara dedikodu malzemesi lazım

Bana göre de öyle ama benden beklenince bi araba için hayırlı olsun diye bekleyenler, insan bu bebek çocuk canlı, bende onun hesabını yaparım. Benden de beklemesinler ozaman

En azından eşin cevabını vermiş.
Seni tebrik etmeyen insanlara aynı cevabı vermek en doğal hakkın.Ben de bu konularda aşırı hassasım. önemli olan maddi kavramlar değil ama insanlar o dilden anlıyor demek ki. Örnek vereyim. Eşimin memleti baya uzak bizim yaşadığımız yere gideceğimiz zaman yengelerine falan ne alsam diye inanılmaz kafa yorardım ilk evlendiğim zamanlar. Hasbel kader bana geldiler 2 yıl önce 10 saatlik yoldan 2 eltim, kocaları ve çocukları hiç bir şey getirmemişler. Evde kızım var o zaman 3 yaşında falandı. İnsan ona çikolata alır mola veridkleri zaman. Ben de eşime dedim "ımmm demek sizin adetlerde giderken bir şey götürmek yok, öğrendiğim iyi oldu. Boşuna kendimi parçalamam bundan sonra."
Kısasar kısas bu konularda.

Benim için dert değil fena insanlar çünki ama arayıpta araba için hayırlı olsun demediniz diye hesap sorma hakkınının saçmalığını kendinde buluyosa bi pardon noluyoz diyo insan haliyle

Bana göre de öyle ama benden beklenince bi araba için hayırlı olsun diye bekleyenler, insan bu bebek çocuk canlı, bende onun hesabını yaparım. Benden de beklemesinler ozaman

Sizde beklemeyin diyorum işte,hesap kitap yapmayın.
Yani diyelim ki sizin önünüzde konu oluncada cevabıını pat diye verirsiniz,
Altta kalmazsınız olur biter,
Gerçi ben utandırma tarafını daha çok severim mesela hayırlı olsun derim eğer yanyana isek gözlerine bakarak o insanın, bu beni daha çok mutlu eder,ondan sonrada kendisi kendi içinde muhakemesini yapsın.

Lafı sana kim getiriyor
Sende ona de ki arabada bişey mi ben dünyaya nasip olursa yeni bir birey getireceğim bana da hayırlı olsun diyen olmadı
Kayınvalide müsvettesi, cevabını çok gzl verdim, karşısında çocuk var gibi kandırma derdinde bi de iyice sinir etti

Araba = cocuk bir dengesizlik var burada Allah askina araba nedir .cocuk insan.ya insan tabiki hayirli olsun denmesini beklenir insan biraz zarif.olur ama.siz hanimefendiliginizi bozmayin bundan sonra gorunste gecinin gidin zarafet iyidir oyle.durum oluncada cok icinizde kalirsa kibarca soylersiniz bende kirildim diye duzelirlerse.ne ala.ama yok duzelmiyorsa ve sizi uzeceksee biraz mesefa iyidir hamilesiniz zaten.ne uzeceksiniz birde kendinizi

Kayınvalide müsvettesi, cevabını çok gzl verdim, karşısında çocuk var gibi kandırma derdinde bi de iyice sinir etti
Eee eşin yetmemiş sende cevap vermişsin hala niye bu kadar dolusun
Hamilesin bak böyle saçma sapan şeyler için doldurup durma kendini

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…