Aslında bekarken inanın sorun etmiyordum ama evlenince eşimle ve ailesiyle gittim.sandimki beni yakın gördüğünden öyle rahat ama baktım o onun huyu..neden böyle diye sormaya başladım.birde durumu kötü diye uzuluyordum artık ondan oyyle olmadığını anladim.birde halam bana gelicekse ozenmezsem bozuluyor.dolabina bakacak kadar samimiyeti varsa misafir gibi ikram bekleyip dolabinin bos olmasini yadirgamasin o zaman?
Arkadaşlar bana şey çok ilginç geliyor bana bir misafir geldiyse ve haberim varsa muhakkak önceden dolabimi doldurur ikramlik hazırlarım fakat halama gidecek olayım halam çok genç bu arada nezmaan gitsem dolabı bomboş.onceleri durumu yok diye uzulurdum ama bakıyorum çocuklara markalı pahalı kıyafetler almış.bir giyiniyor,kusaniyor hicbirseyden ggeri kalmıyor.Kalmasın ben mutlu olurum ama her gitmeye mesela biz dondurma mı götürdük onu ikram ediyor.kurabieni götürdük onu veriyor.haberli gitsende aşırı özensiz ve dolap boş.Hele kaliyirsunya orda mecburi bı durum oldu diyelim.ac kalırsın.gidip marketini biz görürüz filan.Ev kendinin biraz belli gelirleri yok ama marka esarp,marka çanta,çocuklara ne isterse aliyor.mutfak noktasında neden öyle kafama takılıyor.Tatilinede gider yeri gelir,bulur buluşturur özel doktora da gider ama o dolap niye tam takir kuru bakır..Her gitmeye çok etkilenirim
bu olay bir değil 3 5 kez olduysa insan rahatsız oluyor ister istemezKadin siz gidiyorsunuz diye dolabini doldurmak durumunda mi? Bana kalirsa misafire gittiginde milletin dolabi dolu mu bos mu, ikramligi var mi yok mu bakip burada konu acacak kadar bunu dusunmek gorguyle alakali. Buna takacak kadar bos vakti nasil buluyorsunuz sahiden merak ediyorum...
Senin de hakli taraflarin var. Ama ben konu sahibini anlayabiliyorum. Misafir konusunda ben de titizim. Cok sık misafir almam eve bu yuzden. Bi misafir gelecekse 384334 cesit yemek, ikramlik olcak illaYoksa asla rahat edemeyen bi tipim. Ama krndim misafirlige gittiimde de gayet gunluk yemekler önume gelince kendi tavrimin hastalikli bir tavir oldugunu anliyorum. Yine de vazgecebilmis degilim bu huyumdan. Konu sahibi de misafir agirladigi gibi agirlanmak istiyor.
aynen katılıyorum sofrayı donatmaktan ikramlık hazırlamaktan insan misafir ağırlamaya yoruluyor adeta.Senin de hakli taraflarin var. Ama ben konu sahibini anlayabiliyorum. Misafir konusunda ben de titizim. Cok sık misafir almam eve bu yuzden. Bi misafir gelecekse 384334 cesit yemek, ikramlik olcak illaYoksa asla rahat edemeyen bi tipim. Ama krndim misafirlige gittiimde de gayet gunluk yemekler önume gelince kendi tavrimin hastalikli bir tavir oldugunu anliyorum. Yine de vazgecebilmis degilim bu huyumdan. Konu sahibi de misafir agirladigi gibi agirlanmak istiyor.
Birilerine gittiğim zaman hiç bir şekilde ne ikram beklerim ne yemek. Ben geldiklerinde yaparım ama beklemek kadar saçma birşey yok. İster yakın akrabam olsun ister arkadaş veya tanıdık vs... bir insanın dolabının boş olmasından rahatszsan hiç gitme o zaman. Her gittiğimde boş diyorsun çünkü.ve kaldığın zaman da aç kalıyosan demek ki onlar da aç kalıyor yani sofraya bişey konmuyor siz gidene kadar. Söylediğinizden bu anlaşılıyor. Benim önüme bi çorba bile konsa minnettar olurum ama tabi herkes farklı şeyler bekliyor. Bana bi misafir gelmişti 3 gün kalmıştı ve ben o 3 gün sürekli kustum. Ama bunları da ağırladım. Genelde sadece kahvaltıda evdeydik sonra dışarı çıkıp bütün gün geziyorduk. Bende kusarak gezdim elimde poşetle. Gittiği zaman bana msj çekip sana kırgınım bizi ağırlayamadın dedi
Kahvaltıda çeşit çeşit ne ararsan vardı. Evde de durmadık bi yatmaya geldik ama ağırlayamamışım. Sizinki de o hesap olmasın?
kazandigim parayi nereye ve nasil harcayacagim beni baglar. Bundan 8 yil once 8 bin civari olan bir cantayi almak icin bir ay sabah aksam ise yurumustum taksi parasindan kisayim diye. sonra aliskanlik oldu yillarca kar-kis hep yurudum. o paralarla da ciddi manada cantaya yatirim yaptim.
mesela benim annem geliri gayet iyidir, aynen soylediginiz gibi her seyimiz markadir - luks segment olarak ele alinanlardan - ama annemin buzdolabinda sadece cikolata ve kola vardir. cunku annem yemek yemez.
ayrica ne kadar yakininiz olursa olsun insanlarin mahremine girmemelisiniz, bu esas en belirleyici gorgu meselesidir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?