Görgüyle mı alakalı bi durum bu?

dolabina bakacak kadar samimiyeti varsa misafir gibi ikram bekleyip dolabinin bos olmasini yadirgamasin o zaman?
Aslında bekarken inanın sorun etmiyordum ama evlenince eşimle ve ailesiyle gittim.sandimki beni yakın gördüğünden öyle rahat ama baktım o onun huyu..neden böyle diye sormaya başladım.birde durumu kötü diye uzuluyordum artık ondan oyyle olmadığını anladim.birde halam bana gelicekse ozenmezsem bozuluyor.

demekki parasını kendine harcıyo, başklarına kuruş koklatmıyo

alışkanlığı öyledir sana özel bir durum olduğunu sanmıyorum, belki market alışverişine üşeniyordur, belki yemek ve ikramlık yapmayo sevmiyordur, belki misafir sevmiyordur, şu geldi aklıma

Son düzenleme:
Misafirperver degil diyebiliriz gonul rahatliyla. Benim yetisme tarzim, gerekiyorsa sen yemezsin misafirine yedirirsin, evden cikan herkese "cok guzel agirladin, Allah razi olsun" dedirtirsin. Bunu goremezsem bende yadirgarim.

bu olay bir değil 3 5 kez olduysa insan rahatsız oluyor ister istemez

konu sahibi kimi insan yemek konusunda zayıftır veya kendi atıştırma taraftarıdır misafire özenmez
benim eltim de böyledir mesela.. iyi kızdır sıcakkanlıdır ama evine gidince hiç özenmez aç kalabileme ihtimali var

kazandigim parayi nereye ve nasil harcayacagim beni baglar. Bundan 8 yil once 8 bin civari olan bir cantayi almak icin bir ay sabah aksam ise yurumustum taksi parasindan kisayim diye. sonra aliskanlik oldu yillarca kar-kis hep yurudum. o paralarla da ciddi manada cantaya yatirim yaptim.

mesela benim annem geliri gayet iyidir, aynen soylediginiz gibi her seyimiz markadir - luks segment olarak ele alinanlardan - ama annemin buzdolabinda sadece cikolata ve kola vardir. cunku annem yemek yemez.

ayrica ne kadar yakininiz olursa olsun insanlarin mahremine girmemelisiniz, bu esas en belirleyici gorgu meselesidir.

bazı insanlar laf olsun diye konusuyor gerçekten neyse ,
dediğin gibi arkadaşım bende senın gibiyim ne kadar kıymet veriyorsam okdar kıymet görmek isterim , ben masalar döşeyip gittiğimde kuru cay içiyorsam bende içlenirim

Misafire özensiz demekki. Dolapla misafirin alakası yok. İstese atıştırmalık vs bişeylerdr alır ama istemiyor belliki. Belkide bıkmıştır ?

herkes aynı değil..
sizin bunu burda dedikodu yapmanız görgüsüzlük bence...
sadece sizin gözünüze çarptıysa sadece size yapıyordur belkide.
çok beklentili ve istekçi oldugunuzu hissetiyse...

Görgüsüzlük mü yapıyor biz bilemeyiz ama Halanız Nezaketsiz bu net.Biz toplum olarak bir zamanlar misafirperverdik fakat artık nedendir,neyi örnek alıyoruz bilemiyorum..İnsanlardan kaçar olduk,kapıya gelen misafire kapı açmaz olduk...
Bir misafir eve gelecekse buralara konu açacak kadar olayı abarttık
Ya evimizi b.k götürdü ya ne yapacağımızı bilemedik.
Nerdeee o eski kadınlarımız o hamarat annelerimiz
Annelerimiz sabah erkenden uyanır kahvaltı sonrası hemen evde yemek pişer,fırından mis gibi tarçın kokulu kekler çıkardı kimin kısmeti varsa bir çayla ikram edilirdi.
Şimdi ise aman misafir de neymiş diyoruz kaçacak yer arıyoruz.

aynen katılıyorum sofrayı donatmaktan ikramlık hazırlamaktan insan misafir ağırlamaya yoruluyor adeta.

İyi de siz misafir de yabancı da sayılmazsınız dolabını doldurmak zorunda da değil yani. Kaldığınız zaman da illa önünüze bir yemek koyuyordur belli geliri olmayan insan nasıl marka giyiyor anlamadım sizde hep markalarına mı dikkat ediyorsunuz insan birine gidiyorsa yemeye içmeye gitmemeli bence gerçekten hal hatır sormaya sohbete gitmeli. Bende tek arkadaşım bile gelse birkaç çeşit illa hazırlarım ama başka arkadaşıma giderim hazır şeyler alır koyar ya da sadece çay falan ama önemsemem yani herkesin kendi düşüncesi. Dolap bomboş ne alaka yani yiğenisiniz yedi kat el değilsiniz bunları diyorsanız başkaları neler demez etle meyveyle mi dolduracak illa ki.

Birilerine gittiğim zaman hiç bir şekilde ne ikram beklerim ne yemek. Ben geldiklerinde yaparım ama beklemek kadar saçma birşey yok. İster yakın akrabam olsun ister arkadaş veya tanıdık vs... bir insanın dolabının boş olmasından rahatszsan hiç gitme o zaman. Her gittiğimde boş diyorsun çünkü.

COLIN

İkramlik hazirsa 5 çayına sana gelcem :) :)

M Minel_ask

Bazı insanlar öyle yemeğe fazla önem vermez ya da anlık ne bulursa yiyip günü geçirebilir gerçi çocukları varmış bir anne olarak evde bir şeyler pişmesi gerekiyor sanki ama her insanın düşüncesi farklı

Halan sonuçta ya ikramlik bekleme gidince ya da sen giderken bir şeyler al beraber yiyip için :) en azından aldıklarını ikram ediyormuş

Bir tanıdığım onu bile yapmıyor ama yine gidiyorum çünkü seviyorum kendisini :)

Göçmenlik var mı halada?
Birileri geldi de aklıma. Bir ortamda şöyle çanta, böyle çizme derlerdi ama 2 kap yemek koymaya erinirlerdi.
Halanız bariz pinti bence..

alışveriş yapıp dolap doldurma alışkanlığı yoktur,
o gün ne yemek yapacaksa onu alıp pişirip yiyorlardır.
görgü demeyelim de alışkanlık diyelim.

Bir de böyle şeyleri başarı hikayesi gibi anlatmıyor musunuz çok gülüyorum ya
Tabana kuvvet o zaman.

Konu sahibi herkes yediğinden ikram eder zaten. İlle de baklava börek açmaya gerek yok. Türk'üz biz misafire yedirmeyi severiz. Misafir berekettir çünkü. Halan da böyle biri değil işte kabullen..
Bekarken insan takılmıyor ama evlenince eşine karşı mahçup oluyor. İstediğiniz alıp götürün daha iyi..

bazısı yiyeceklerine özenir hakkını verir bazısı da çaputa demek ki eskiye dayalı içinde kıyafet ve marka özentisi kalmış bunu önemsiyor oda kendisinin ayıbı bence aç gitmeyin gerekirsede yatılı kalmayın ahlaki böyle sizde yemeği önemsiyorsunuz
ona göre hareket edin koskocaman kadının huyunu değiştirmeniz mümkün değil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…