görme engelli abladan yediğim azar:)

parislondonn

Üye
Kayıtlı Üye
1 Ocak 2016
452
394
18
34
İyi geceler kızlar. Bugün başıma enteresan bir olay geldi . otobüs bekliyordum bizim evimiz de sitededir yani site icinde trafik olmadığı için trafik falan hic olmaz. Otobüs site içine girdi ve bi teyze indi. Görme engelliydi benim oldgumi fark etmedi tabi "ya nasi gitcem" falan dedi bastonu da gorunce görme engelli olduguna emin oldum. Koluna girdim dedi x binasına gidicem ben de sesli düşünüyordum yaa orası neresiydj unuttum falan birine soracaktim ki kadın bağırdı "ya bilmiuosan ne koluma giriyosun nasi yardım ediceksin hayret bisey bi git şurdan" dedi. Ben de sinirlenip pardon ya iyilik yaramıyor heralde sadece yardım etmek istemiştim dedim. Biraz gitti iste sonra içim elvermedi tekrar gittim yanina bi kadın sağ olsun tarif etti de götürdum. Durakta da sigarami unutmusum döndüğümde yok tabi. Hehe
Yani bi dert sayılmaz ama cidden orta yasli bazı hanımlar neden bu kadar gergin biz gençlere karşı. Sagliklisi da boyle engellisi de. Anlamıyorum yani.

Sen doğru olanı yapmışsın yardım ederek bırak insanlık sende kalsın

Ilkokuldayiz, hayat bilgisi dersinde o gun taze taze engellilere ve yaslilara yardim etmemiz gerekrigiyle ilgili uzun bir ders gormustuk. Neyse eve donerken yasli bir amca gordum. Kaldirimda yuruyordu ama karsiya da gecmek istiyor fakat gecemiyor bir hali vardi. Gittim yanina "amca yardim edeyim mi, karsiya gecireyim istersen, evine kadar da goturebilirim" ben boyle iyilik perisi misali dort donerken amca beni bi azarladi "eeeh senle mi ugrsicam" diye... O an 40 dk lik hayat bilgisi dersinde ogrenemedigim hayat dersini 5 dk'da aldim.

Tesekkurler yasli ve aksi amca...

Ahahah. Bu da benim olaya benziyo.

kadın kımbılır kactane artı nıyetlı kısıyle mucadele etmıstır :)
1 gun gozumuz gormese bız napardık acaba ...
bosver sen ıyı nıyetlı davranmıssın

engellilerin istediği şey yardım değil aslında tam olarak.
mesela teyze size yardım edeyim mi dedin yoksa gideceğiniz yere kadar eşlik edeyim mi dedin?
Ya kendi kendine "allah allah nasi gidicem ki simdi" dedi. Ben de kostum ben yardımcı olayım teyzecim dedim. Hani öyle lutfeder gibi bi ifadeyle değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…