• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

görme engelliyim ferace arıyorum

begonya111

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Mart 2015
2
0
36
29
merhaba ben görme engelliyim sitenize birkaç yıl önce katıldım bilgisayarı konuşan program yardımıyla kullanıyorum genelde sitelerde görme engelli olduğumu söylediğimde bunu soruyorlar öncelikle bunu belirtmek istedim internetten jaws adlı bu ekran okuyucu program hakkında daha geniş bilgiye ulaşabilirsiniz..
ben ferace almak istiyorum hangisini almam gerektiğine karar veremedim çevremde yardım alabileceğim pek kimse yok bu konularda o yüzden internetten araştırıyorum
mevlânâmodel ferace ne demek?
yarasa kollu ferace nedir?
ve rubalı ferace ne demektir
bunları bana yazıyla biraz tarif etmeniz mümkün müdür?
teşekkür ederim

ilk önce selamünaleyküm kardeşim :)) elimden geldiğince , dilimin döndüğünce anlatayım :)

Robalı ferace iki koltuk altının 8 santimetre aşağısından birleştirilen çizgi ile birik de ikiye ayrılır . Bu çizginin altından vücuda oturmayan bol , düz bir etek iner . Robalı feracede amaç vücuda oturmayan vücut hatlarını belli etmeyen bir görüntü elde etmektir .

Mevlana model feracede ise feracenin üst kısmı normal gömlek ceket gibidir . etek kısmı ise kloş etektir . yani eteğin altı etek ucu diye tabir ettiğimiz yer belin 1,5 katı gibidir .tam daire çalışma yapılır :) ( Bunu şu şekilde anlayabilirsin . Prenses model gelinliklerin eteklerine çok benzer :) )

Yarasa kol ferace ise normalde giydiğimiz tişört , bluz, gömleklerde dikkat edersen ( dokunursan ) kol omuza dikiş ile tutturulmuştur . Yarasa kolda kol ile omuz arasında dikiş yoktur . kol direk omuzla birleşiktir ve kolun koltuk altı kısmı normal kola göre biraz daha boldur :)

Back