görücü,evlilik?

hnmdes

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Mart 2011
42
0
86
arkadaşlar merhaba.
benimkisi tam anlamıyla dert değil ama kafam biraz karışık farklı fikirler duymaya ihtiyacım var ve tabi ki dertleşmeye.şimdiden cevaplar için teşekkür ederim

ben 22 yaşında bekar bi bayanım.üniversiteden mezun oldum bu sene,öğretmenim.bugüne kadar bir kaç flört-tanışma falan olsada hiç ciddi bi ilişkim olmadı.
bugün de görücüler geldi daha doğrusu geçen hafta kayınvalide adayı falan gelmişlerdi bugünde evlenecek olan bey geldi.kendisi de öğretmenmiş vs..
ben evliliğe tam olarak hazır olduğumu hissetmiyorum,en azından bir sene çalışayım paramı kazanayım veya ev idare etmeyi öğreneyim falan diye düşünüyodum.ama derdim annem ve çevrem.küçük bi şehirde yaşıyorum ve etrafta okuyan tek kız benim.yaşıtlarımın çoğu hatta benden küçükler bile evlendi.ben bunları hiç bir şekilde problem etmzken annem çok zorlamaya başladı beni.bunları (bu sefer gelen görücüleri) da kabul etmezsen daha da evlenemezsin,bize birşey olursa ortada kalırsın vs.ama beni yaralayan şey komşuların benim için onu kimse istemiyo evlenemez o demeleri ve kendisinin de buna çok üzüldüğünü söylemesi oldu.zaten kendisiyle problemlerim vardı iyice soğuttu kendinden.
gelelim bugünkü görüşme olayına.damat adayı benden hoşlandığını tam aradığı insan olduğumu söyledi.klişe laflar işte bilirsiniz.ama anlattığı bazı şeyler içime sinmedi.ve şimdi bana o kadar laf söyleyen annem çocuğu beğenmediğini bana yakıştırmadığını söylemeye başladı.

ya arkadaşlar k. bakmayın yazdıkça yazıyorum ama kısa kessem iyi olur ben nasıl bir karar vereceğimi bilmiyorum,bi tarafım evlen git kurtul milletin lafından diyor,diğer tarafım beni mutlu edebilirmi giyimime karışırmı vs. diyor.çok karışık aklım ne evet dediğim için ne de hayır dediğim için pişman olmak iistemiyorum.ya bir de merak ediyorum evli bayanlar eşlerini ilk gördüklerinde cidden işte ben bununla evleneceğim diye düşündülermi:44::44:

bak kendin diyosun tek okuyan kız benim diye. diğerlerinden farkın olması gerekmiyomu? aynı yaşta sayılırız bide öğretmen olmuşsun hatta atanabilmişsin öğretmenler pek atanamıyo ya. bukadar herşeyin düzgün giderken hiç tanımadığın biriyle evlenmek? çok saçma bence ya. hayatını bi kur kendi ayakların üzerinde dur yani insanların lafına ne bakıyosun aman millet şunu demesin diye hayatını bilinmeyenlere emanet mi ediceksin? bence kendine yazık edersin daha dur yani insan yıllardır çıkıp evlendiği insanlardan neler görüyo güvenemiyo sen nasıl güvenebilirsin ki yani. diğerleri evde kaldın dediğinde senin gülüp geçmen gerekiyo. bunu dert edip evlensem mi demen değil.

Benim fikrim evlenmek için çok gençsin, senin yaşında bir yeğenim var, birlikte yaşıyoruz ondan pay piçiyorum daha zaman var diyorum

Evlilik biraz şans işi, insan görücü usulü gördüğünü de sevebilir, kendi flört edip evlenebilir de ancak eşin olacak kişi içine sinmeli, mantıklı olmak güzel şey ama hiç duygusuz olmaz.

Etraftakilerin ne dediği hiç önemli değil, evlenip kapını kapatınca sen yaşayacaksın o adamla elalem değil, o yüzden başkasının değerleri ile hayatına yön vermen doğru değil. Sen mutsuz olunca senin için kimse bir şey yapamaz. Ancak konuşur o elalem, hiç dert etme.

Ne güzel mesleğin var, pırıl pırıl bir gençsin, bir müddet çalış,hayatın için yatırımlar yap. Anneler hep evlatlatının yalnız kalmasından korkar ama insanın sahibi Allah'tır bunu hiç unutma, kimse eşi olmadığı için perişan olmuyor. Yaşamak için ilk gerekli olan şey sağlık ve meslek şükür ki ikisine de sahipsin. Doğru insan budur, ben bununla hayatımı paylaşabilirim dediğin zaman evlen.

bence cevrendekilerin ne dediğini umursamamalısın. daha 22 yasındasın bence cok küçük bir yas evlenmek için. bende 21 yaşındayım ve okulun bitmesi çalışma hayatı derken en erken 26 27 diye düşünüyorum. ailene de sırf evlenmiş olmak için evlenmek istemiyorum demelisin. mutsuz bir evlilik yapmaktansa hiç evlenmemek daha iyidir bence

Kusura bakma ama ogretmen olan biri daha aydin goruslere sahip olmali.

Sen annenden degil, annenin senden etkilenmesi lazim. 22 yas evlilik icin cok genc bir yas. Bosanmalarin cogu bu yasta yapilan evliliklerde oluyor.

Annem dedi ki, komsu dedi ki ile baslayan cumleler, egitimsiz, hayati dort duvar icinde gecen birinin cumleleri gibi.

Yapmayin lutfen.

ben de bu yıl eğitim fakültesinden mezun oldum. valla 22 yaş benim için erken sanırım senin içinde.
seni kim istemeyecek ki? kendine güveniyorsan, kişiliğin vs oturmuş bir insansan neden kimse seni beğenmesin?
biraz paranı kazanıp harca. sonra düşün bence.
içine sinmiyorsa da hiç zorlama.

Etrafındakilere seni de isteyenler olduğunu ıspatlamak için ,içine sinmeyen bir adamı kabul etmeyeceğini umuyorum.

Bir kadının hayata geliş amacı erken yaşta evlendirilip,erken yaşta anne olması değildir.. Okumuşsun ne kadar güzel , takdir ettim böyle bir çevreye rağmen sonuna kadar okumanı. İleri de bir gün kendi sevdiğin, aşık olduğun adamı ailenin karşısına "Bu benim eşim olacak" diye çıkartırsın elbet. Hoşlanmadığın biriyle sırf "kolu komşu ne der" endişesiyle evlenip mahvetme hayatını.. Mutlu olursun dilerim bundan sonraki hayatında ve meslek yaşamında :)

Yasin daha küçük bence evlenmek icin zaten. Sırf evlenmiş olmak icin evlenme sakın...

arkadaşlar cevaplarınız için çook teşekkür ederim.haklısınız düşündüğüm şeyler yanlış bunun ben de farkındayım ama işte insan ister istemez üzülüyo.ne kadar kafama takmasamda ailemdeki herkes evlenmemi istiyo,ama annem çok baskı yapıyo.bugüne kadar bir sürü kişi geldi istemeye ilk 16 yaşımda geldiler annem o zamanda tutturdu güzel yer evlen diye.o zamanlar karşı çıktım ama artık dayanamıyorum.ben onun istediklerini yapmadıkça resmen psikolojik şiddet uyguluyo.bu arada atanamadım henüz bu sene mezun oldum zaten.ve maalesef ev işi temizlik misafir okul desleri staj derken kpss ye de hazırlanamadım.yani bu sene atanma umudum yok.ve bir sene daha annemin bu laflarını duymak mahvedicek beni.

artık hayırlısını istiyorum Allah'tan.inşallah herkesi mutlu edebilecek bir sonuca varır bu işler.tekrar çok teşekkür ederim vakit ayırdığınız ve güzel tavsiyeleriniz için.

Evlenmek için evlenme. Annen ortada kalırsın derse ona şöyle de: "benim mesleğim var artık daha hayatta ortada kalmam".

Bu arada çevre evlenmeni istiyor diyelim. Sen onların gönlünü yapmak için ilk görücüyle evlendin. Mutsuz olursan, pişman olursan çevren mi sana teselli verecek. Sana çevren mi yardım edecek? Ekmeğini suyunu vermeyen insan sana karışamaz, ki bu saatten sonra kendi ekmeğini kendin kazanıyorsun. Ayrıca yaşın çoook genç. Belki karşına evlenmek istediğin, sevdiğin biri çıkar belli mi olur?

allah korusun,anana babana birşey olsa ortada kalacak halin mi var senin,iyi saçmalamış annen.
Madem korkusu buydu daha küçük yaşta evlendirseydi seni,maaşın var artık mesleğin var,sırtını da devlete dayamışsın :) :) kimselere muhtaç olmazsın
daha yaşın 22,senin yaşında çoğu insan hala okul sıralarında,gençliğini yaşamakla meşgul...Tanımadan evlenmek için de o trenin geçmesi için de çoook erken:)
mutluluklar...

Canım...
İster evlen ister evlenme. Ama şunu aklından çıkarmamalısın. Sakın sevmediğin, gönlüne hoş gelmeyen, sevemeyeceğini düşündüğün biri ile sakın evlenme.
Unutma ki, eğer böyle biri ile evlenirsen, kendine yaptığından daha büyük haksızlığı evlendiğin insana yapmış olursun. Hele de yaşın daha 22 ise. Sevemediği halde aile baskısı sonucu evlenip boşanan çok tanıdığım var. Boşanmayanların ne çektiği ve çektirdiğini konuşmak bile zor.

bence hemen evliliği düşünme o kişiyle bi süre konuşun görüşün en azından azda olsa tanımış olursun hemen isteme söz nişan filan olmasın kabul ediceksen

Bence cevreni umursama seninle ayni yastayiz ama ben liseden sonra okumadim senin ne guzel meslegin elinde benim simdiki aklim olsa 25 26yasima kadar evlenmezdim bekarlik ve ozgurlugun tadini cikartirdim evlilik gorundugu kadar kolay degil buyuk sorumluluk bence acele etme keyfine bak...!

Evlenmek için evlenmeyin , bir ömür geçirecekseniz dile kolay..

Kimse okumazken nasıl siz okumayı başarmışsanız daha 22 nizde evde kalmış kız kurusu gibi muameleyi de reddedebilirsiniz..

bence yeni öğretmen olmuşsun kendi hayatını kur kimsenin lafına da bakma evde kalmazsın her körün bir alıcısı vardır ailenle de kesin olarak konuş ben şuanda evlenmeyi düşünmüyorum bana görücü gelmesin ben mesleğimi yapıcam biri birşey derse deben evlenmeyi düşünmüyorum arkamdan kovalayan mı var de lafı yapıştır millete ne canım gerçekten istediğin tanıdığın birinle evlen daha neler çıkar tabi bu benim fikrim

canım daha yaşın çok genç neden annen bu denli kırıcı bir tavırla yaklaşıyorki sanki.anneler işte kim bilir hangi kafayla bakıp düşünüyorlar boşver sen duygularının peşine takıl.bizlerden yorum istemişsin senin bir ablan olarak şunu tavsiye ederim
bu şahıs veya başka bir şahıs farketmez erken yaşta evlenmenin bir sürü getirisi oldugu kanısındayım
hani bir reklam vardı ya ÇOCUKDA YAPARIM KARİYERDE
aynen öyle.sevip anlabilecegin biriyle genç yaşta evlenmen olumlu olur şu bakımdan
birincisi evliliğin temeli olan c.beraberlik için ideal bir zaman
geç yaşta evlenenler için budurum için hep keşke genç evlenseydim derler
ikincisi erken yaşta anne olup çocuğunla büyür ve orta yaşlarda kendince çocuğunun olması mutlulugunu yaşarsın
boşver işler evlenincede ögrenilir tanışmakta fayda var
belkide o hayatının adamıdır
ben eşimi ilk gördüğümde evet bu benim evleneceğim adam demiştim aynısını eşimde söylemiş.

bence hemen evliliği düşünme o kişiyle bi süre konuşun görüşün en azından azda olsa tanımış olursun hemen isteme söz nişan filan olmasın kabul ediceksen
nişan olmadan yani iş resmiyete dökülmeden yaşadığım yerde konuşup görüşmem imkansız,dün konuşurken bile hemen konuşun gelin dediler yani uzun uzun konuşamadık bile:26:

söyledim ama cahil insandan ne beklersinki?onlara göre bi kızın hayatta kalabilmesi için 2 seçenek var biri koca biri babanın evianlatamıyorum derdimi bi türlü iş uzayınca hemen kavga etmeye başlıyoruz başıma kalıcan diyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…