arkadaşlar merhaba.
benimkisi tam anlamıyla dert değil ama kafam biraz karışık farklı fikirler duymaya ihtiyacım var ve tabi ki dertleşmeye.şimdiden cevaplar için teşekkür ederim
ben 22 yaşında bekar bi bayanım.üniversiteden mezun oldum bu sene,öğretmenim.bugüne kadar bir kaç flört-tanışma falan olsada hiç ciddi bi ilişkim olmadı.
bugün de görücüler geldi daha doğrusu geçen hafta kayınvalide adayı falan gelmişlerdi bugünde evlenecek olan bey geldi.kendisi de öğretmenmiş vs..
ben evliliğe tam olarak hazır olduğumu hissetmiyorum,en azından bir sene çalışayım paramı kazanayım veya ev idare etmeyi öğreneyim falan diye düşünüyodum.ama derdim annem ve çevrem.küçük bi şehirde yaşıyorum ve etrafta okuyan tek kız benim.yaşıtlarımın çoğu hatta benden küçükler bile evlendi.ben bunları hiç bir şekilde problem etmzken annem çok zorlamaya başladı beni.bunları (bu sefer gelen görücüleri) da kabul etmezsen daha da evlenemezsin,bize birşey olursa ortada kalırsın vs.ama beni yaralayan şey komşuların benim için onu kimse istemiyo evlenemez o demeleri ve kendisinin de buna çok üzüldüğünü söylemesi oldu.zaten kendisiyle problemlerim vardı iyice soğuttu kendinden.
gelelim bugünkü görüşme olayına.damat adayı benden hoşlandığını tam aradığı insan olduğumu söyledi.klişe laflar işte bilirsiniz.ama anlattığı bazı şeyler içime sinmedi.ve şimdi bana o kadar laf söyleyen annem çocuğu beğenmediğini bana yakıştırmadığını söylemeye başladı.
ya arkadaşlar k. bakmayın yazdıkça yazıyorum ama kısa kessem iyi olur ben nasıl bir karar vereceğimi bilmiyorum,bi tarafım evlen git kurtul milletin lafından diyor,diğer tarafım beni mutlu edebilirmi giyimime karışırmı vs. diyor.çok karışık aklım ne evet dediğim için ne de hayır dediğim için pişman olmak iistemiyorum.ya bir de merak ediyorum evli bayanlar eşlerini ilk gördüklerinde cidden işte ben bununla evleneceğim diye düşündülermi:44::44:
nişan olmadan yani iş resmiyete dökülmeden yaşadığım yerde konuşup görüşmem imkansız,dün konuşurken bile hemen konuşun gelin dediler yani uzun uzun konuşamadık bile:26:bence hemen evliliği düşünme o kişiyle bi süre konuşun görüşün en azından azda olsa tanımış olursun hemen isteme söz nişan filan olmasın kabul ediceksen
söyledim ama cahil insandan ne beklersinki?onlara göre bi kızın hayatta kalabilmesi için 2 seçenek var biri koca biri babanın eviEvlenmek için evlenme. Annen ortada kalırsın derse ona şöyle de: "benim mesleğim var artık daha hayatta ortada kalmam".
Bu arada çevre evlenmeni istiyor diyelim. Sen onların gönlünü yapmak için ilk görücüyle evlendin. Mutsuz olursan, pişman olursan çevren mi sana teselli verecek. Sana çevren mi yardım edecek? Ekmeğini suyunu vermeyen insan sana karışamaz, ki bu saatten sonra kendi ekmeğini kendin kazanıyorsun. Ayrıca yaşın çoook genç. Belki karşına evlenmek istediğin, sevdiğin biri çıkar belli mi olur?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?