görücü,evlilik?

küçük yaşlarda da çok denedi ama o zamanlar babam arkamdaydı okuycak kızım diyodu.lanet olsun ya keşke bierek sınıfta kalsaydım ne berbat bişeymiş belli bi yaştan sonra aileyle kalmak

ilk gördüğümde nefret etmiştim eşimden...
sonra nasıl oldu anlamadım bi baktım ölüyorum aşkından...
sonra evlendik şimdi ilk satırda yazdığıma dönmeye başladım..
millet ne der annem ne der laf olur bilmemne unut bunları...
kurtulmak için evlenme sakın...
ama bi şans ver konuş tanımaya çalış sonra mantığınla ve kalbinle birlikte karar ver...
konuşsun millet bırak...

annem çevrenin etkisinde çok fazla kalıyo.abimide 23 yaşında görücü usulü evlendirdi ama çok şükür onlar mutlu ama kendisi değil yengemden dolayı
genç evlenmek iyimidşr bilmiyorum ama içimde hiç istek yok.zaten dün adamın yüzüne dahi bakamadım ilk defa böyle görüştüm birisiyle çok utandımsorşturmuş braz bizimkiler iyi insanlarmış.dün o da bana buna benzer bişeyler söyledi ama ben ne olumlu ne olumsuz hiçbirşey hissedemedim

inşallah mutlu olursunuz ilk duygularınıza dönmezsiniz:81:
ya çok pişmanım keşke msnini isteseydim en azından bir kaç gün daha konuşma fırsatım olurdu..
hepimiz için hayırlısı artık.:26:

aşık olup severek evlenince bile evlilik yükümlülükleri sorumlulukları ağır olan, yürütmesi dengeleri kurması zor bir kurum..
aşık olmadan nasıl olur?
hiç düşünemiyorum..
Olmaz diye bir şey yok tabi..
görücü usulü olup içiniz de ısınabilir sonradan..

22 yaş çok çok erken
Allah karşınıza hayırlı iyi insanlar çıkarsın..
Acele etmeyin..

Ben 28 yaşında evlendim 1-2 sene daha bekleyebilirmişim diyorum şimdi..

İçine sinmediyse kesinlikte evlenmiş olmak çin evlenme.

Soruna gelince evet eşimle ilk gözgöze geldiğimizde evet işte o dedim içmden :)
Çünküüüü lise yıllarından bu yana onu hep rüyalarımda görüyordum. :)

O zamanlar ben 18, eşim 20 yaşındaydı.
Üniversitede okuyorduk.
Fakatttt 7 yıl birliktelikten sonra evlendik :)

ah be canım elalem için evlenirsen 1 gün mutlu olamazsın

kendini hazır hissettiğin zaman evlenirsin

elalem hep konuşur konuşur konuşuuuuuuuuuuuuuuuuur

Bende gorucu usulü evlendim ve inan bu karşıdakinin düşünceleriyle alakalı yani ılerde nası olur giymime karisirmi fln diyosun ya... Adam gibi adamsa hiç farketmez.sevip evlenenlerde boşanıyor...

Eğer sicak bakiyosan herseyi onceden oturrr konus ve anlass...
Allah hakkınızda hayırlısını versin ,yasınız gecte degil bence evleniyim derken hayatınızı mahvetmeyin aceleye getirmeyin

Yaşın çok genç ve yeni mezunsun.Biraz nefes alıp,hayattan ne istediğine karar ver.

Annen,sen mezun olana kadar zor beklemiş,mezun olur olmaz görücüye başlamış.
Okumanı bir derece kabullenmiş ama seni bir an evvel evlendirme fikrini asla değiştirmemiş,sadece beklemeye almış.

Bence de acele etme.Başıma kalıcan derse,merak etme başına kalmam,mesleğim var dersin.

Askerden geldi hadi evlendirelim,mezun oldu hadi evlendirelim.
Onu beğendik tanıştıralım,beğenmedik olmasın bu iş derken...
Evlilik,başkalarının yap-bozlarıyla olacak birşey değil.Ayakkabı almıyoruz ki,tamam bu sana oldu,hadi al diyelim:)

Sen bir öğretmensin. Gencecik pırıl pırıl bir beynin ve ideallerin var/olmalı. Yaşadığın baskıyı anlıyorum ama biz insanlar bir önceki neslin düşünce ve yaşam tarzını bir adım ileriye götürerek daha güzel günlere ve daha iyi yaşam koşullarına sahip olacağız. Bu da güçlü olmakla olacak. Sen anneni kırma, üzme ama onun doğruları ile yaşamak zorunda olmadığını da iyi bil. Güçlü olmak bu demek. Annele didişip mutsuz olmak demek değil. Onu anlayarak, onun yerine kendini koy ama hayatının kararlarını kendin ver. 22 yaşında içine mantık olarak sinmeyen ve aşık da olmadığın bir adamla sırf komşuların lafı kesilsin diye evlenme ki sen annenden daha iyi bir geleceğe sahip ol, senin çocuğun da senden daha iyi koşullarda büyüsün.
Hayat böyle birşey. Herkes kendi kuşağını bir adım daha doğruya götürecek ki güzel bir gelecek bizim olsun.

Merak etmeyin kesinlikle evde kalmazsınız , çünkü bu devirde atanmış bayan öğretmenler kara borsada sakın acele etmeyin..

ay sakın ha evlenme daha 22 yaşındasın ben 21 yaşında evlendim aşık oldum başım göğe ermedi sen görücü usulü evlencen seninki hiç ermez....dur daha aşık olacaksın çok güzel şeyler yaşayacaksın hayatını kuracaksın bak bu yaşta ne güzel mesleğin de var kulaklarını kapat kimseyi duyma bence

Eger ikilemde kaldiysan, bir daha görüs o beyle. Aklina takilan herseyi sor. Hala da icine sinmesse, evlenme

ben eşimi gördüğüm ilk anda işte bu demiştim ve Allah nasip etti evlendik. Bence sen millet evlendi desin diye evlenme isteyerek severek gönlüne yatan biri ile evlen sonraki pişmanlıklar fayda etmiyo çünki canım...

Diyelim ki milletin lafindan kurtulmak icin evlendin, daha karsindaki insani tam tanimiyorsun bile, hadi taniyayim desen karsi taraf bunu söz gibi algilayacak. Ilerde severim belki diyerek evlendigin milletin derdinden kurtulmak icin evlendigin bir adam sana hic dert getirmeyecek mi sanirsin? Bu hataya düsme.
Severek taniyarak evlenip sorun yasarsan ben ettim dersin, kendince cözüm yollari arar bulursun
Ama bu sekilde evlenirsen ; ben niye milletin sözüne uydum diye daha cok aci cekeceksin ve yine baskalarinin buldugu cözümlere kulak vermek zorunda kalacaksin.

Kimseyi kafana takma ögretmensin isin var, daha ne olsun ki...Kimsenin dedikodusu seni baglamasin. Gerekirse tayinini iste baska yere git.

canım evlilikte mantık önemlidir ancak aşık olmadıgın biriyle aslaaaaaa evlenme. ne güzel mesleğin de varmıs neden etrafını dinliyosunki sende tamsın yani kuzum haa

Canım öncelikle beni yanlış anlama ama yaşın çok küçük daha çocuk denecek yaştasın bundan bir yıl sonra bile fikirlerinde dağlar kadar farklılık olacak bırak millet ne derse desin erkek mi kalmadı sanki evlenecek hem senin bence evde kalma gibi bir durumun olmaz çünkü öğretmensin girdiğin ortamda illaki sen kendine uygun birini bulursun. Sen özgürlüğünü eline almış birisisin kimseye kulak asmaman gerekiyor annenide sen ikna etmelisin yaşının küçük olduğuna yanlış bir karar vermenin geri dönüşü olmayacağınaikna et bence. Severek evlenme konusunda da eğer saygılı bir bireyle evlenirsen o insanı zaten zamanla seversin illaki öncesinde sevmen gerekiyo diye birşey yok. ama şuan için çok ama çok erken evliliğe biraz tadını çıkar öğretmenliğin gez toz hayatını yaşa evlenince her istediğini yapamıyorsun bağlayıcıların çok oluyor o yüzden şimdiden tadını çıkar 25 gelince adayları değerlendir 24 bile olabilir

nişan olmadan yani iş resmiyete dökülmeden yaşadığım yerde konuşup görüşmem imkansız,dün konuşurken bile hemen konuşun gelin dediler yani uzun uzun konuşamadık bile:26:

tanımadan da pat diye nişan olmaz ki bi süre konuşup görüşmeniz lazım sonuçta ailelerde biliyo ne olucak ki ya da nişanlanıcaksın o zaman tanıcaksın ama anlaşamazsanız ne olur bilemem bence iyi düşün öyle kararını ver

6 ay olmuş bunları yazalı,bir arkadaş bir sene sonra bile fikirlerin değişebilir demişti o kadar süreye bile gerek kalmadı bambaşkayım şimdi,tabi yaptığım hatalardan sonra..
bir musibet bin nasihatten iyi derler,ne kadar doğru.olur da birgün genç bir kız bu konuyu okursa benden ibret alsın,benim durumuma düşmesin,inşallah
ben bu bahsettiğim kişiyle nişanlandım,4 ay nişanlılık geçirdik 2 kere yüzük attım sonuncusunda eski nişanlımda kabul etti ayrıldık.daha kötüsü resmi nikah da yapmıştık ve ben hala boşanma davasının sonuçlanmasını bekliyorum.yazacak çok şey var ama burdaki yorumları tekrar okudukça kendimden utanıyorum.nasıl bu kadar kördüm diyeartık evliliğin e sini duymak dahi istemiyorum o kadar yıprandım kinolur burayı okuyup benle aynı durumda olanlar cevapları iyice okuyun her bir kelimesini aklınıza kazıyın,sonra benim gibi başınızı taşlara vurmayın

evleneyim kurtulayim diye evlilik olur mu hic?

sakin oyle bir hataya dusmeyin.

gorucu usulu bile olsa, insan karsisindakinden etkilenmeden hic bir sey ilerleyemez ki. sizin de muhakkak birseyler hissetmeniz lazim ve o isin olacagi varsa, nasibinizse karsinizdaki kisi isler oyle bir ilerliyor ki siz bile sasirip kaliyorsunuz.

ben mesela hala nasil evlendigimi anlamis degilim

cok baska islerle ugrasirken oyle kisa surede oldu bitti ki hersey, ilk defa kader ne demekmis bu kadar yakindan anladim. sanki hayatinizin filmini cekmisler , siz basrol olmaniza ragmen sanki sadece disardan izleyen birisiniz. bilmem anlatabildim mi ?

bence bu beye karsi ilgi duymamissiniz . e bu durumda zorlamayin bence. bir isin olacagi varsa su gibi olur , siz bile anlamazsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…