• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Görücü usulü, eş adayı nasıl anlaşılır?

İçimi soğuttunuz, sağ olun. Aynen sizin gibi yapacağım, bu süreçte uyumsuz olursak bırakırım. Belki de iyi olur. Aracı olanlar beni seven, iyi insanlar.
Allah iyi insanlara denk düşürsün.. Ben eşime ilk buluşmamızda bütün beklentilerimi, sevmediğim davranışları açık açık anlattım, nişanlılık sürecinde iyi gözlemlemeye çalıştım.. Eşimin ailesi pek iyi çıkmadılar ama eşimden çok memnunum çok şükür

Sevgili olarak, flört ederek evlenmeyi çok isterdim ama 30. yaşımda nasipten öte köy yok diyerek görücü gelmesini kabul ettim. Hiç erkek arkadaşım olmadı. Önceden iki görücüm daha olmuştu. Biri boşanmış ve bir çocuklu, diğeri çok uzak bir şehirdendi. Birkaç gün önce vücudum ve öz güvensizliğimle ilgili konu açmıştım. Sağ olsun herkes, yorumlarıyla kendimi daha iyi hissettirdiler. Arkadaş ve akraba çevremde de Kadınlar kulübündeki konularda da çok sorunlu evlilik hayatları görüyorum. Evlenmek istiyorum ama korkuyorum da. Adayın karekteri nasıldır, anne kuzusu mudur, bana sevgi ve ilgi gösterir mi, çoluk-çocuğuna sahip çıkar mı, evi geçindirecek kadar çalışır mı (Mesleğim var ve çalışıyorum, yeterli kazancım var.), şiddet meyili var mı, ailesi nasıl, bize karışırlar mı, eş adayı kadın ruhundan anlar mı, denk miyiz, aradaki elektrik nasıl anlaşılır... Ailem biraz bilgi toplamış ama hepi topu: aynı memleketliyiz, kız kardeşi liseden arkadaşım, bir otelde şoför olarak çalışıyor, Belirgin bir anormalliği yok. Yakın arkadaşlarımla konuştum; herkes kendi özel tecrübesini anlattı. Ne yapayım da tanıyayım bilemiyorum, nasıl konuşulur, nasıl karar verilir?
Yorum yapanlara, yardımcı olacaklara şimdiden teşekkürler.
Aracının aileyi ve kişiyi çok iyi tanıyor olması gerek. Aracı olanlar da sizin tanıdığınız ve güvendiğiniz biri olmalı. Yoksa kelek çıkma olasılığı yüksek.

Sevgili olarak, flört ederek evlenmeyi çok isterdim ama 30. yaşımda nasipten öte köy yok diyerek görücü gelmesini kabul ettim. Hiç erkek arkadaşım olmadı. Önceden iki görücüm daha olmuştu. Biri boşanmış ve bir çocuklu, diğeri çok uzak bir şehirdendi. Birkaç gün önce vücudum ve öz güvensizliğimle ilgili konu açmıştım. Sağ olsun herkes, yorumlarıyla kendimi daha iyi hissettirdiler. Arkadaş ve akraba çevremde de Kadınlar kulübündeki konularda da çok sorunlu evlilik hayatları görüyorum. Evlenmek istiyorum ama korkuyorum da. Adayın karekteri nasıldır, anne kuzusu mudur, bana sevgi ve ilgi gösterir mi, çoluk-çocuğuna sahip çıkar mı, evi geçindirecek kadar çalışır mı (Mesleğim var ve çalışıyorum, yeterli kazancım var.), şiddet meyili var mı, ailesi nasıl, bize karışırlar mı, eş adayı kadın ruhundan anlar mı, denk miyiz, aradaki elektrik nasıl anlaşılır... Ailem biraz bilgi toplamış ama hepi topu: aynı memleketliyiz, kız kardeşi liseden arkadaşım, bir otelde şoför olarak çalışıyor, Belirgin bir anormalliği yok. Yakın arkadaşlarımla konuştum; herkes kendi özel tecrübesini anlattı. Ne yapayım da tanıyayım bilemiyorum, nasıl konuşulur, nasıl karar verilir?
Bazen insanlar 10 yıl görüşüyor 1 yılda evlenip boşanıyor. Göz göre göre lades dışında bence evlilik kumar. Bazen her şey çok şahane gibi gözükse de bazı şeyler aynı evin içine girince anlaşılıyor. İyi veya kötü. Ben eşimle çok heyecanlı kıpır kıpır bir aşkla evlendim. Ama ben ona en çok bana saygı duyup benim arkamda durduğu zamanlar içim dolup taşıyor. Evet hala yüzüne bakınca aşkım depreşiyor ama eğer ki diğer türlü olsaydı aşk falan hikaye. Şeytan görmüşe dönerdi olay. Tabi ki bazı şeyler dışarıdan belli oluyor. Onlara bak o seçenekler okeyse şans verebilirsin. Mesela annesi dışında karar alabiliyor mu ? Annesine saygılı sevgili ama bir o kadar da kendi başına hür mü ? Ben annesine saygısız bir insanı da beğenmem. Parasını kazanabiliyor mu ? Bu zamana kadar bir birikim yapabilmiş mi ? Merhametli mi? Yemeğe gidin bak oturup kalkmasını yemek yemesini biliyor mu ?

Bazen insanlar 10 yıl görüşüyor 1 yılda evlenip boşanıyor. Göz göre göre lades dışında bence evlilik kumar. Bazen her şey çok şahane gibi gözükse de bazı şeyler aynı evin içine girince anlaşılıyor. İyi veya kötü. Ben eşimle çok heyecanlı kıpır kıpır bir aşkla evlendim. Ama ben ona en çok bana saygı duyup benim arkamda durduğu zamanlar içim dolup taşıyor. Evet hala yüzüne bakınca aşkım depreşiyor ama eğer ki diğer türlü olsaydı aşk falan hikaye. Şeytan görmüşe dönerdi olay. Tabi ki bazı şeyler dışarıdan belli oluyor. Onlara bak o seçenekler okeyse şans verebilirsin. Mesela annesi dışında karar alabiliyor mu ? Annesine saygılı sevgili ama bir o kadar da kendi başına hür mü ? Ben annesine saygısız bir insanı da beğenmem. Parasını kazanabiliyor mu ? Bu zamana kadar bir birikim yapabilmiş mi ? Merhametli mi? Yemeğe gidin bak oturup kalkmasını yemek yemesini biliyor mu ?
Evet, bunlara dikkat edeceğim.

Elbette. Yakışıklılık gelip geçer huy önemli. Hemen ilk oturuşta tanımanız mümkün değil. Ama fiziksel olarak beğenirseniz, bir ilgi uyanırsa içinizde, konuşması davranışları genel olarak hoşunuza giderse, az eveli başka bir üyenin yazdığı gibi ilerleyen buluşmalarda ayrıntılara dikkat etmeye başlarsınız.
Yakışıklılık nasıl önemli değil kız.adamın mahrem belgeleriyle haşır neşir olacaksın yıllarca.en ufak bir tiksinti hissetmemen gerekiyor.

Yakışıklılık nasıl önemli değil kız.adamın mahrem belgeleriyle haşır neşir olacaksın yıllarca.en ufak bir tiksinti hissetmemen gerekiyor.
Fotoğrafını gördün mü?
Herkesin yakışıklısı başka 😀😀. Fotoğrafını gördüm, bi anormallik yok. Yöreye uygun, Türk standartlarına uygun. Mahrem bölge işlerine henüz gelemedik. 😁😁😂😂🤣🤣😃😃
Adayın kız kardeşi liseden arkadaşım zaten. Onunla da görüştük, birkaç güne buluşup konuşucaz.

Bu saydiginiz seylerin hepsi tecrube ile anlasilir. Sizin bu vakte kadar cok tecrubeniz olmamis anladigim kadariylar. O sebeple bulduklari gorucu adayi ile gorusurdum ama hemen evlilik yoluna girmezdim.

Bu saydiginiz seylerin hepsi tecrube ile anlasilir. Sizin bu vakte kadar cok tecrubeniz olmamis anladigim kadariylar. O sebeple bulduklari gorucu adayi ile gorusurdum ama hemen evlilik yoluna girmezdim.
Evet, haklısınız. Tanımaya çalışıcam. Evlenmek için düşünücem. O yüzden sizlerden fikir alıyorum.

Evet, haklısınız. Tanımaya çalışıcam. Evlenmek için düşünücem. O yüzden sizlerden fikir alıyorum.
Ben bir tavsiye daha vereyim. Disari ciktiginizda size nasil davranmasindan ziyade, disaridaki insanlara nasil davraniyor ona bir bakin. Garsona, valeye, sokaktaki normal insanlara. Onlara karsi kirici-usten bakan bir tavri varsa direkt uzaklasin, o tavir doner dolasir sizi de bulur

Aynı ilçeden, farklı köylerdeniz. Kız kardeşi lise arkadaşım. İşte ben de onu soruyorum, görüşünce ne sorayım da tanıyayım?
Kendini anlat. Beklentilerini anlat. Ondan da kendisini ve beklentilerini anlatmasını bekle.

Biz eşimle kuzenim araciligiyla tanışmıştık.
İlk buluştuğumuzda sandalyemi çekmiş oturtmam için beklemişti. Bardagima icecegimi koymuştu. Hala da yemeğe gitsek vs öyledir. Ama bu herşey için bir gösterge değil tabiki.

Ailesini anlatmıştı. Okul hayatını, askerliğini. Mesleğini biliyordum. Ben de meslek sahibiyim maaş vs sormadım asla. Ailem de sormadı. Ama babam farklı yollardan borç sorgulatmisti 🤣.

İlk gorusme çok güzeldi. Zaten biz de çabuk evlendik. Ama o arada bir tane lise arkadaşı, iki uc tane üni. Arkadaşı hatta biriyle aynı evde kalmıştı. Sanıyorum babam bir de asker arkadaşı bulmuş konuşmuştu. Bir de iş yerine gidip çayını icmisti. Hep iyi şeyler duymuştuk. Şükür iyidir de. Ama kimseyi sevgili olup evlenecek olsanız bile aynı hayatı paylasmadan tanıyamazsiniz. Önemli olan kişinin geçinmeye gönlünün olup olmaması ..

Görücü usulü benlik değil ama madem bu yola baş koydunuz önce bir tanıyın, gözlemleyin, hesabı ödüyor mu sandalyenizi çekiyor mu sipariş verirken sizin fikrinizi soruyor mu kıyafete karışıyor mu, eli yüzü kıyafeti temiz mi, kazancı ve varsa yatırımları evlilikten ilişkiden beklentilerini iyice tartıp biçin, aile konusunda düşünceleri sorun ve gözlemleyin aileci mi kendi kararlarını alabilen biri mi? Zamanla anlarsınız zaten biraz soru cevap biraz gözlem gerisi sizin duygularınıza ve mantığınıza kalmış.

Artık görücü usulü olanlar da online date siteleri gibi oldu sanırım. Tanıştıran da bir şey bilmeden belki olur deyip öneri sunup gidiyor :)

Tanışıp iletişim kurarsınız kendiliğinden gelişen akışa uyarsiniz bunun ne taktiği olacak? 5 sene nişanlı kalıp ilk evlilik yılında "hiç tanımamışım" diyen binlerce insan var.

Hem zaten siz neden koca arıyorsunuz? Eğitimli iş güç sahibi kendine yeten bir yetişkinsiniz. Tatillere gidin, arkadaş ortamınızda keyifle takılın. Arkadaşlarınız aracı olsunlar illa ki birilerini istiyorsanız.

Siz çevreniz yüzünden çok kompleks yapmış birine benziyorsunuz, biraz özgüvene, cesarete, dik duruşa ihtiyacınız var, görücü usulü kocaya değil.

Hem zaten siz neden koca arıyorsunuz? Eğitimli iş güç sahibi kendine yeten bir yetişkinsiniz. Tatillere gidin, arkadaş ortamınızda keyifle takılın. Arkadaşlarınız aracı olsunlar illa ki birilerini istiyorsanız.
Siz çevreniz yüzünden çok kompleks yapmış birine benziyorsunuz, biraz özgüvene, cesarete, dik duruşa ihtiyacınız var, görücü usulü kocaya değil.
Erkek arkadaş edinemedim. Erkeklerin ilgisini de pek çekmedim. Evet, biraz da komplexim oldu. Öz güven ve cesarete ihtiyacım var. Yakın arkadaşlarım ve sizlerin yorumlarıyla düşünce şeklimi değiştireceğim.

Artık görücü usulü olanlar da online date siteleri gibi oldu sanırım. Tanıştıran da bir şey bilmeden belki olur deyip öneri sunup gidiyor :)

Tanışıp iletişim kurarsınız kendiliğinden gelişen akışa uyarsiniz bunun ne taktiği olacak? 5 sene nişanlı kalıp ilk evlilik yılında "hiç tanımamışım" diyen binlerce insan var.

Ahahah aynen öyle.

Back
X