Görücü usulu evlilik.

Görücu usulünde etkilenme olmaz diye kendini sartlama. Oluyor çünkü ,bizzat yaşadım .
bence hicte olmaz. öyle şartlıyorsunuz kendınızıde ondan. aşk omadan o heycanı yaşamadan evlenılmemelı. o ne öyle iş görüşmesi gibi aılece dızılıyorlar tanımadan etmeden kacıncı yüz yıldayız

arkdas üzerıne tanışmak görücü usulu degılkı.aileyle lap diye eve gelmek görücü usulu:)

eşinizde sizde cok cahilsiniz o ne iğrenc oyle yok parmak kestı yok bezi görmek isterse. sesli güldüm

annem sorarsa bunu göster
başkası olsa ilk gün babasının evine yollardım
valla sağolun beni kocalardan kaynanalardan evlilikten soğuttunuz.
---
şahsen görücü usülü evliliğe sıcak bakmıyorum.
aynen katiliyorum cok buyuk askmis :))

Canım ben de görücü usulü gibi tanistim aslında arkadaş vasıtasıyla da denilebilir. İlk zamanlar hiç birşey hissetmiyordum. Şuan ise yanındayken kalbimin carpintisindan ne söylediğine odaklanamiyorum 9 ay oldu bunu son 5 ayında hissettim. Tabiki de şuan bir sürü sorunlarimiz var... yani ilk görüşte aşk çok nadir olur

Kaynanam o bezi sormadı bile eskiden gelen bi dusunce olduğu için esimdede yer etmiş ve sorarsa diye düşünmüş

Ayrıca ben anlattigim hic bişeyde soğuyacak bi taraf göremiyorum Kusura bakma
"başkası olsa ilk gün babasının evine yollardım"...sanki eşya almış beyefendi de defolu çıkmış, sanki kadınlar mal.ayrıca kaynananız o bezi sormamışsa bile böyle bir adetin eşinizin aklına gelmesi, bunu göster diye kanlı bez vermesi yeterince iğrenç.çünkü adetin kendisi çok çok iğrenç eşiniz bunu düşünemiyor mu ne kadar yanlış bir şey olduğunun farkında değil mi.

Kelebegin Omru kusura bakmayın ama kadınlari bakire değilse pakt yapıp babasının evine gönderecek zihniyette bir adam lütfedip sizi bir esya gibi eve bırakmadığı için romantik yada süper anlayışlı harika bir erkek olmuyor.
Cidden ben olsam çok soğurum o parmak kesme rezilligini gorsem. Annesi benim bekaretimi sorgulama cevap verecek kadar özel hayat bi!inci olmayan kadını ml gibi gören bir adamla evlenmişim diye kahrolurdum.
Bir de kocanizin zihniyeti güzelmiş gibi yazmissiniz halbuki ben üzüldüm sizin gorucu usulü hikayenize.

Belki, görücü usulünde, binde bir harika biri çıkabilir, uyumlu olacağın, birbirinizi sevdiğiniz...

Ama kendini şartlama, gençsin. Aşık olacağın, seveceğin, sadakatli, düzgün biri elbet vardır

Aşık olduğun kişiyle evlilik bambaşka. Her gün güzel, her gün anlamlı...

Kelebegin Omru canım yanlış anlamayasin sana değil lafim aslında, tam olarak belirtmemisim, zihniyeteydi. Esine ve kvye. Senin suçun yok tabiki sen napasin

Ben de 26 yasindayim kalbimin isimdigi insanlarda sonra dan hep yamukluk cikti gorucu usulu degilde 1 yildir konustgm normal biri var arkadasm o hep benle evlenmek isterdi ben umursamiorm soyle soyleyim isinmadim hep te soyledjm yuzune ama bana cok iyi davraniyor ben hic elektrk alamadm ama mantigim evet diyor kalbim hayir bana da akil verin ya

Aslında görücü usulü eskiden insanlar evlenirken birbirini görermis. Simdi aileler birbirini beğenip görücü usulü kız istemeye gittiğinde kızla erkek bi görüsüyor önce uyarsa görüsüyorlar. Onlar eskide kalmıs. Simdi aileler birini tavsiye ederken bile faceden önce gösteriyor. Mantıklı aslında aileler genelde kafa yapısı olarak uyuyor. Cocugun tipini isini falan beğendiyse niye olmasın. Ben eşimle internette tanıstım. İlk basta biz birbirimizi begenmis olduk bir kez yüz yüze görüstük begendik ailelerde birbirini begendi evlendik.

Beklemenizi tavsiye ederim eminim ikisi bir arada çıkacak karşınıza;-)
Evlilik önemli bir karar evlenmiş olmak için evlenmeyin

Evli olanlar daha iyi bilir ama nasıp olunca ağız dıl bağlanır dıyorlar. Benim de daha bağlanmadı. Arkadas vesilesiyle tanışıp 2.görüşmede asık olduğum kişi olmuştu ama ailem razı olmadı. Sonrasında yıne görücu usulu tanıştım ama evlilikten hiç konuşmadık. Havadan sudan konusup kalktık. Hiç ısınmadım çünkü. Olmayınca olmuyor

Aman ne mikemmel bir hikaye...Düğün üstü banyoda bir beze bakıp ağlayan iki cahil, ilkel insan.

Aman ne mikemmel bir hikaye...Düğün üstü banyoda bir beze bakıp ağlayan iki cahil, ilkel insan.

Kadını çürük elma gibi görüp satıcısı olarak gördüğü ailesine malınız çürük çıktı der gibi iade edebileceğini söyleyen bunu kendine hak gören bir adama romantik diyor yahu. Bir de oturup ağlamış babana yollardım ama sen olunca yollamadım diye. Zihniyete bak. Bu zihniyete de bir kadın romantik diyor pes.
Kalkıp öyle parmak kesip doktora gidip esnek mi diye sorup beni anama babama yollayacağını söylecek adama, bir zar mevzusuna ağlayan adama ben koca demem romantik hiç demem.

Gerçekten çok komik yahu. Düğün gününde oturup beze bakıp ağlamak neyin kafası

Adam lutfeder gibi davranmış kadına. Babanın evine yollardım ama sen olunca yapamadım demiş:))
Sonra o parmak kesme hikayesi tam bir fiyasko.

Gerçek bir adam sana ne o lafları söyler ne de söyletir.Sorana da haddini bildirirdi.

Bunun neresi romantik gelmiş ben anlamadım.Ben olsam,aynı dakika soğurdum bu adamdan.

Siz bunu yapan adamlara böyle minnetle bakarsanız,''büyük iyilik yaptı'' diye yarın bir gün sizin kızınız,kardeşiniz ,akrabanız ya da en yakın arkadaşınız işte tam da buna benzeyen bir sebepten dolayı kadın olmaktan utanarak yaşayacak.

Yapmayın ya,kadın kendi değerini kendi belirliyor bu hayatta..

Hala öğrenemezdiniz mi?

Ne merhametli adammış acımışta yollamamış. Ya peki size acımasaydı? Babanızın evine paketleseydi o zaman ne olacaktı. Hastane kısmına değinemiyorum bile rezillik. Düğün günü hastaneye karısını zar kontrolüne getiren adama hastanedekiler ne gözle bakıyor haberiniz var mı sizin? Hastaneye gitmeseydiniz sonunuz zaten babanızın evi olurdu..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…