- 16 Ağustos 2016
- 9.337
- 4.664
- 123
Benim ilk kaynanamla görümcem gelmişti birkaç sonra eşimle kaynanam geldi 10 dakika görüştük üç gün sonra isteme oldu.Arkadaşlar sizden fikir almak istiyorum. görücü usulü evlilik aşamaları nasıl olur ?
kız önce damatla tanışıp anlaşabildiğini gördükten sonra aile ile mi tanışmalı, yoksa ilk olarak erkek tarafının annesi babası kardeşleri kız evine gelip kız ve ailesiyle tanıştıktan sonramı damatla görüşülüp konuşulmalı ?ilk sadece fotograflar'ı görüp yüz yüze görüsüneceye kadar telefonda konuşulmaması mı gerekli çevremdekiler damatla ilk başta görüsmenin (aile haricinde) yanlış oldugunu ve benim cahilce düşündüğümü söylüyorlar sizce? sizce görücü usül evlilikte olaylar nasıl gelişmeli?
Bence kabul etmeyin. Sıra sıra kız mı geziyorlar tövbe :) bana normal insan olarak gelmediler boşverin.ahahha tamda öyle oldu inanırmısın taa ekimde ama suan yine aynı konu açıldı oturdugum şehre baska bir kızı görmeye geliyorlarmış istersen aile olamdan bi görüşün dediler ama bilmiyorum içimdede keşke kalmasın istiyorum tanışmadan tanıyamıyorsun insanları aracılarda düzgün aracı olamadılar zaten
Kız hani senin kaynanan seni istememişti? Kadın gelmiş görmüş beğenmiş ki oğlunu getirmiş?!Benim ilk kaynanamla görümcem gelmişti birkaç sonra eşimle kaynanam geldi 10 dakika görüştük üç gün sonra isteme oldu.
sanırım ekip olarak herkes onlara kız buluyıor sanırım benim zamanımdada başka kızlarda bulunmuş cocuga ama begenmemiş çocuk sadece ben kalmışım ellerinde onuda ben görüşmeden yok dedimBence kabul etmeyin. Sıra sıra kız mı geziyorlar tövbe :) bana normal insan olarak gelmediler boşverin.
İyi yaptınız bu ne saçmalık! Pazar gününü kız görmeye ayarlamışlar. Adam düzgün olsaydı kendine birini bulurdu.sanırım ekip olarak herkes onlara kız buluyıor sanırım benim zamanımdada başka kızlarda bulunmuş cocuga ama begenmemiş çocuk sadece ben kalmışım ellerinde onuda ben görüşmeden yok dedim
yok kabul etmemek degil söylediğimde kabul etmişlerdi ama ilk teklif benden geldi onlardan gelmesini bekledim düşünmediler tamam görüssünler demişlerdi ama sonra olaya farklı şeyler dahil oldu yok dedimİnsanlar bir şekilde tanışacak eskisi gibi değil ki görücü usulü, damadı düğünde goresiniz aileye gore karar veresiniz.
Önce siz bir görüşün adayla karşılıklı tanımaya çalışın aileler en sonra ki iş .
Bunu yadirgayan karşı taraf ise ben bi düşünürdüm zihniyetlerini. Kararı verecek olan sizsiniz öncelikle sizin anlaşmanız ve beğenmeniz lazım . Bu anlatılan görücü usulü mazide kaldı .
Şimdi insanlar vesile oluyor bi görüşün diyorlar . 2 yetişkin kendi kendine konuşup karar veriyor hatta bir kac kere gorusup oyle sonuca variliyor .Aileler geri planda yani . Eğer bunu kabul etmeyecek tarzdalarsa zaten bulaşmayın .
aynen o kafada ve aynen o cümle kuruldu bana bende umursamaz old düşündüm isteksiz old düsündüm hayır dedimÖnce aile görüşmek istiyorsa sanırım damat adayının fikri cok da önemli değil ailesinin nazarinda. İlginç :)
ama damat adayi ailem begenirse ben de begenirim kafasinda değilse ve siz de istiyorsaniz önce damat adayıyla tanışın derim ben.
evet aracı usulu olduben bu konuda geçen "görücü usulü" kavramını anlayamadım
görücü usulü evlilik zaten ailelerin gençleri birbirine yakıştırmasıyla olur
aileler anlaşır, çocuklar ailelerin yanında birbirini görür (hatta bazen hiç görmez), bi cafede birbirlerini tanımalarına izin verilir (ki bazen verilmez), iki tarafa da tamam derse (ki genelde tamam diyenler ailelerdir) evlilik gerçekleşir
sanırım sizinki "aracı usulü evlilik"
yani biri tanışmanıza vesile olur gibi
bu ikisi farklı şeyler
ben bu konuda geçen "görücü usulü" kavramını anlayamadım
görücü usulü evlilik zaten ailelerin gençleri birbirine yakıştırmasıyla olur
aileler anlaşır, çocuklar ailelerin yanında birbirini görür (hatta bazen hiç görmez), bi cafede birbirlerini tanımalarına izin verilir (ki bazen verilmez), iki tarafa da tamam derse (ki genelde tamam diyenler ailelerdir) evlilik gerçekleşir
sanırım sizinki "aracı usulü evlilik"
yani biri tanışmanıza vesile olur gibi
bu ikisi farklı şeyler
aynen o kafada ve aynen o cümle kuruldu bana bende umursamaz old düşündüm isteksiz old düsündüm hayır dedim
ya ilk başta aile dendi sonra dedim olma tamam konussunlar dendi ama cocugun i teklifi olmadı ben teklif etmeseydim görüsmeyi ailem begensin demiş ilk başta sonra ben isteyince hemen görüselim demiş öyleTatlım bu anlattığın çok mazide kaldı tek tük çıkar öyleleri. Şimdi 2. Dediğin uygulanıyor tanışmaya vesile bi nokta da .
Ama konu sahibine illa aileler diye diretiliyorsa ve yetişkin bir erkek buna tamam diyorsa bence de uzak durulmalı.
ya ekimde reddettim suan yine bi teklif edildi kararsızımAyy ben yazan kadar reddetmissiniz zaten:)
Bu kafa evleneceği insana es olmaya hevesli adam kafası degil neyse hayırlısı olmuş o vakit hakkınızda.
dene diyorsunTers mantık. Önce aileyi görüyorsun onları beğenmezsen adamla hiç görüşmüyorsun. Daha garanti geldi bana
aynen öyleleleri daha cok begeniliyor zatenGörücü usulü evlenmedim ama mantıken, kadınlar erkek önce görüşüp olumlu olursa aileleri olaya katmalı. Belki de hiçbir sıcaklık duymayacağınız bir adamla ailesiyle görüşme stresine girişmeyin. Cafede oturur görüştükten sonra kafalar uyuşmazsa hoşçakal der bitirirsiniz ama aileler işin içine karıştıktan sonra stres yükü artar insanlar sonra kendilerini mecbur hissediyor. Mutsuz kız olacağınıza hoppa kız olun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?