Görücü usulü evlilikte tecrübeliler fikirlerinize ihtiyacım var

Benim ilk kaynanamla görümcem gelmişti birkaç sonra eşimle kaynanam geldi 10 dakika görüştük üç gün sonra isteme oldu.

Bence kabul etmeyin. Sıra sıra kız mı geziyorlar tövbe :) bana normal insan olarak gelmediler boşverin.

İnsanlar bir şekilde tanışacak eskisi gibi değil ki görücü usulü, damadı düğünde goresiniz aileye gore karar veresiniz.

Önce siz bir görüşün adayla karşılıklı tanımaya çalışın aileler en sonra ki iş .

Bunu yadirgayan karşı taraf ise ben bi düşünürdüm zihniyetlerini. Kararı verecek olan sizsiniz öncelikle sizin anlaşmanız ve beğenmeniz lazım . Bu anlatılan görücü usulü mazide kaldı .
Şimdi insanlar vesile oluyor bi görüşün diyorlar . 2 yetişkin kendi kendine konuşup karar veriyor hatta bir kac kere gorusup oyle sonuca variliyor .Aileler geri planda yani . Eğer bunu kabul etmeyecek tarzdalarsa zaten bulaşmayın .

Bence kabul etmeyin. Sıra sıra kız mı geziyorlar tövbe :) bana normal insan olarak gelmediler boşverin.
sanırım ekip olarak herkes onlara kız buluyıor sanırım benim zamanımdada başka kızlarda bulunmuş cocuga ama begenmemiş çocuk sadece ben kalmışım ellerinde onuda ben görüşmeden yok dedim

ben bu konuda geçen "görücü usulü" kavramını anlayamadım
görücü usulü evlilik zaten ailelerin gençleri birbirine yakıştırmasıyla olur
aileler anlaşır, çocuklar ailelerin yanında birbirini görür (hatta bazen hiç görmez), bi cafede birbirlerini tanımalarına izin verilir (ki bazen verilmez), iki tarafa da tamam derse (ki genelde tamam diyenler ailelerdir) evlilik gerçekleşir

sanırım sizinki "aracı usulü evlilik"
yani biri tanışmanıza vesile olur gibi

bu ikisi farklı şeyler

sanırım ekip olarak herkes onlara kız buluyıor sanırım benim zamanımdada başka kızlarda bulunmuş cocuga ama begenmemiş çocuk sadece ben kalmışım ellerinde onuda ben görüşmeden yok dedim
İyi yaptınız bu ne saçmalık! Pazar gününü kız görmeye ayarlamışlar. Adam düzgün olsaydı kendine birini bulurdu.

Önce aile görüşmek istiyorsa sanırım damat adayının fikri cok da önemli değil ailesinin nazarinda. İlginç :)
ama damat adayi ailem begenirse ben de begenirim kafasinda değilse ve siz de istiyorsaniz önce damat adayıyla tanışın derim ben.

yok kabul etmemek degil söylediğimde kabul etmişlerdi ama ilk teklif benden geldi onlardan gelmesini bekledim düşünmediler tamam görüssünler demişlerdi ama sonra olaya farklı şeyler dahil oldu yok dedim

aynen o kafada ve aynen o cümle kuruldu bana bende umursamaz old düşündüm isteksiz old düsündüm hayır dedim

evet aracı usulu oldu

Tatlım bu anlattığın çok mazide kaldı tek tük çıkar öyleleri. Şimdi 2. Dediğin uygulanıyor tanışmaya vesile bi nokta da .

Ama konu sahibine illa aileler diye diretiliyorsa ve yetişkin bir erkek buna tamam diyorsa bence de uzak durulmalı.

Ayy ben yazan kadar reddetmissiniz zaten:)

aynen o kafada ve aynen o cümle kuruldu bana bende umursamaz old düşündüm isteksiz old düsündüm hayır dedim

Bu kafa evleneceği insana es olmaya hevesli adam kafası degil neyse hayırlısı olmuş o vakit hakkınızda.

ya ilk başta aile dendi sonra dedim olma tamam konussunlar dendi ama cocugun i teklifi olmadı ben teklif etmeseydim görüsmeyi ailem begensin demiş ilk başta sonra ben isteyince hemen görüselim demiş öyle

Ters mantık. Önce aileyi görüyorsun onları beğenmezsen adamla hiç görüşmüyorsun. Daha garanti geldi bana

Görücü usulü evlenmedim ama mantıken, kadınlar erkek önce görüşüp olumlu olursa aileleri olaya katmalı. Belki de hiçbir sıcaklık duymayacağınız bir adamla ailesiyle görüşme stresine girişmeyin. Cafede oturur görüştükten sonra kafalar uyuşmazsa hoşçakal der bitirirsiniz ama aileler işin içine karıştıktan sonra stres yükü artar insanlar sonra kendilerini mecbur hissediyor. Mutsuz kız olacağınıza hoppa kız olun

aynen öyleleleri daha cok begeniliyor zaten

Ben öyle tanıştım
Benden iki ay once bı arkadasım gorucu usulu tanıstı nişanlandı.benmde nişanım yakın.
Önce oğlanın ailesi dusunur.resmını gosterır.oglan begenırse gelır aılene soylerler.ailen uygun gorurse sizi tanıstrrlar.siz konusursunuz.evlılıge dair aklınıza ne gelırse konuşun.evlılıkten beklentıler huylarınız.neyı sevıp sevmezsn.duygusal bı bag kurmadan bunların konusulması gerekır.ztn anlaşırsanız gerısı gelıyor.olmazsa anlasamadık der ayrılırsınz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…