Görücü usulü evlilikte tecrübeliler fikirlerinize ihtiyacım var

Benim yakin arkadasim gecen sene gorucu usulu nisanlandi. Soyle oldu. Ilk once aileler buldu. Fotograflarini gosterdiler. Sonra telefon numaralarini verdiler. Ordan konusmaya basladilar. Bir kac defa bulustular. Uc ay ya da bes ay konustular. Anlastiklarini farkettiler. Nisanlandilar.

Bende görücü usulü evlendim ilk önce eşimle kendim görüştüm hatta 3 kere görüştükten sonra karar verdim sonra önce kayınvalide geldi daha sonra isteme oldu söz yapıldı evlenecek olan sen degilmisin nasıl mantıklı geliyorsa sana öyle yap telefonda konuştuğun kişiyi ne kadar tanıyacaksin yüz yüze görüşüp konuşmak varken

Baska kizi gormeye geliyorlar ve sen gorusmek mi istiyorsun

aynen ama telefon num isteyen ben oldum çocuk bi girişimde bulunmadı bence bu yanlıs

işte ailelerin oanyından önce ben erkekle görüsmek istedim aileler konusmadı aracı sadece konustu iki taraf ile

hayır onlar tekrar görüşmek için teklif etti bu sefer sadece cocukla bende içimdeki acaba yı atmak keşke tanısaydım sadece olup olmayacagını anlayacaktım dememek için kararsızım
Bence gorusme bu ne yani pazardan elma secer gibi her pazarciya ugramislar

En basta Gorucu usulu evlilik cahilce bana sorarsan. Yillarca flort edenler bilr evlenince bocaliyor birini tanimadan evlenip nasil mutlu olunur ben anlayamiyorum.

Bizimki de kısmi görücü işi oldu. Aileler birbirini yakınen taniyordu. Ben de eşimin kiz kardesini falan yakınen tanıyordum. Esimi de sima olarak biliyordum. Sonra annemler görüşmemiz konusunda israr etti. Babam da destek verince tanisip gorustum. Ben evlenmeyi hic istemiyordum. Hayir dedim, hazir degilim diye. Ama bir sekilde 3-4 kere bulusmaya ve sonunda benden evet'i kapmaya kabil oldu Ama oncesinde esim beni begenip evlenmeyi kafasina koymustu zaten. Ben karsi degilim bu sekilde olan gorucu usulu evliliklere. Ahlaki, kulturel, dini ve hayat gorusu olarak %100 olmasa da %90 uyusan bir esim var. Farklisi olsa yapamazdim, ileride illa ki patlak verirdi. madlen1 bence siz de bu konularda uyusup uyusmadiginiza karar verin. Uzun vaadede bu gibi farkliliklar sorun cikarir. Ben esime sadece sigara icip icmedigini sormustum, bereket versin agzina bile surmemis bu zamana dek :)

Hakkinizda hayirlisi olsun ^^

işte ailelerin oanyından önce ben erkekle görüsmek istedim aileler konusmadı aracı sadece konustu iki taraf ile
Hmm anladım canım.bizim aıleler tanışıyodu.
Ozamn sizin numalarınızı alıp konuşmanız gerek

Evleneceğiniz kişi ile yani damat adayı ile görüşmeniz en mantıklı olanı yani.Başta aile ile görüşmeniz saçma olur bence yani evleneceğin insan içine sinmedikten sonra ailesi ile başta tanışsan bir anlamı yok ki

Ben oyle evlendim cok da mutluyum. Asik olup evlenmek inanmadgm bisy oldugu icin. Ama ben adamla cok kaynasmadan ailelerin de ne cins nasil oldklarini gormektn yanayim. Ki ona gore adama iyice baglanayim. Benm icin aile soy sop kultur onemli. Eger senin icin de onemliyse adamla biraz konusup sonrasnda aileleri taniyp ona gore devm edeblrsn. En guzeli direk yuz yuzs gorusmek. Resim falan da bence bos is

aynen zaten aileyle konusucam ama sonra

aynen zaten aileyle konusucam ama sonra
Aynen ama direk aile hakketn sacma :) o tam gorucu usulu olur herlde. Belki begenmezsiniz yani. Ama ben aileyle de arayi acma derim okey verdikten sonra. Evet aileyle evlenmyrz ama onlarn soyadini aliyrz. Onlarin kanini tasicak evladimizz. Tanimiyrsaniz ozellikle bunlari ogrenmek lazim. Cok mu detyli dusunuyrm bilmyrm ama ciddi kalitsal hastalik. Nasila ask yok:))) didiklencek cok sey var. ama en onemlileri size verdkleri deger.

Bizim orda damadın ailesi, kızı veya kızın ailesini beğenir. Kv kızı görmeye gelir bı bakar bu nasıl bı aile kiz alınır mi bunlardan. Begenirse, benim oğlanla bı tanıştıralim bunları der. kizin ailesinden gelinle damadın tanışması ve dışarda buluşması için onay istenir. Kızın ailesi de (bu daha çok anne olur, babaya havadisler akşam anlatilir) onay verince gerisi gençlerin uygun zaman mekanda çay içip pasta yemeleriyle ilerler. Birbirlerini begenirlerse isteme söz nişan bunların süresi hep ailelerin kendi kafa yapıları nasılsa öyle olur. Yeni nesil görücü usulü tanışma budur. Eski usulü merak ediyorsan babaannem gelip annemi beğenmiş. Dedemler tamam gelsinler istesinler demiş. Annem de babamı kına gecesi fotoğraf çekilirken gormuş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…