görücü usülü ne zormuş :(

carpeediem

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Eylül 2013
61
3
36
Konya
merhaba bayanlar, bi kaç gün önce tanıdıkların tavsiyesi ile birisi ile görüştüm. ilk defa bu tarz, yani görücü usülü bi görüşme yaptım.. Ama bu hiç aynı ortamda bulunduğun birlikte öncesinde vakit geçirdiğin biri ile görüşmeye benzemiyor kafam allak bullak oldu.. yani ikimizde kendimizi anlattık hatta iyi vakit geçirdik diyebilirim ve sonunda ikimiz de olumlu duygularla ayrıldık fakat ben nasıl gerçekten tanıyabilirim ki bu kişiyi. sonuçta o kendini bana nasıl gösterirse ancak o kadar..sorum şu; bu şekilde tanıştığınız birini daha iyi nasıl tanıyabilirim?siz de aynı şeyleri hissettiniz mi bu süreçte? bu şekilde tecrübeleri olan, bu yolla evlenen ya da bu konuda fikrini söylemek isteyen herkesten yardm istiyorum. şimdden teşekkürler..

Ben görücü usulü olan evliliklerin daha saygi agirlikli bir ilişki olduğunu düşünüyorum. Bu yönden avantajli birsey bence. İnsanlar hemen icini acamadigi için daha bir seviyeli ilerliyor herşey.
İnşallah hayırlı olur sizin içinde.

Ben görücü usulü olan evliliklerin daha saygi agirlikli bir ilişki olduğunu düşünüyorum. Bu yönden avantajli birsey bence. İnsanlar hemen icini acamadigi için daha bir seviyeli ilerliyor herşey.

kesinlikle katılıyorum size bu konuda.. işin için de ailelelr de olduğu için herşey daha ciddi daha temiz ilerliyor bir de..fakat ben bu kişiyi yanlış tanıyıp yanlış karar vermekten korkuyorum açıkcası. daha öncesinde erkek arkadaşım olmuştu arkadaş ortamından. sonuçta o da ilerlemedi olmayınca olmuyor.Anlaşabileceğimiz kişi görücü usülü ile de gelebilir karşımıza..ama bu kişiyi doğru tanımalı doğru analiz etmeliyim.. hadi hayırlısı bakalım.. çook teşekkür ederim..

Öncelikle merak ettim kaç yaşındasınız? Hani neden görücü usulü?

Sorunuza gelince aslında bi'çoğumuzun ilişki durumu sizinki gibi başlıyo. Mesela adam bi'tanıdığının tanıdığı oluyo yine o size kendini nasıl anlatırsa o.
Mesela kendimden örnek vereyim sevgilimle üniversitede tanıştık ikimizde geçiş yaparak bu okula geldik yani ne beni ne de onu tanıyan vardı. Buluştuk, bol bol kendimizi anlattık. Sonra hisler devreye kendiliğinden girmeye başladı. Güven gibi...
Zaten bol miktarda bir araya gelirseniz ister istemez paylaşımınız artacak yüzündeki mimikleri bile ezberleyeceksiniz neye ne tepki veriyo, şuan yalan söylüyo gibi.

Hakkınızda hayırlısı olsun. İlişki işi şans işi bazen ne kadar tanısanız da olmuyo oyüzden görücü olayı diye önyargılı yaklaşmayın:31:

kesinlikle katılıyorum size bu konuda.. işin için de ailelelr de olduğu için herşey daha ciddi daha temiz ilerliyor bir de..fakat ben bu kişiyi yanlış tanıyıp yanlış karar vermekten korkuyorum açıkcası. daha öncesinde erkek arkadaşım olmuştu arkadaş ortamından. sonuçta o da ilerlemedi olmayınca olmuyor.Anlaşabileceğimiz kişi görücü usülü ile de gelebilir karşımıza..ama bu kişiyi doğru tanımalı doğru analiz etmeliyim.. hadi hayırlısı bakalım.. çook teşekkür ederim..

o hiç belli olmaz işte görücü usulü diye daha saygılı diye bişey yok ben ne görücü usulleri biliyorum ne yüz göz olmalar ne kavga küfürler neler neler
ama konu sahibi kendi nasıl tanıtırsa oyle tanırım demişsiniz bu 10 yıl sevgili olsanız bile aynı değişmez bişey
hiç kimseyi yüzde yüz tanıyamazsınız ama size olumlu geldiyse iyice arastırırsınız cevresinden sorar sorusturursunuz ona göre daha iyi karar verebilirsiniz
hakkınızda hayırlısı olsun inşallah :16:

'' ortak arkadaşımız aracılığı ile tanıştık '' diyen çiftler çoğunlukta günümüzde, yani '' modern görücü usulü''.. Adım adım ilerleyerek, tanıyarak , duygulardan önce mantık devreye girdiğinden bu tür ilişkiler daha sağlıklı, çünkü duygulardan önce karşılıklı beklentilerin düşünülüp tartıldığı bir ortam oluşuyor, daha sonra sevgi ve yahut aşk devreye giriyor.Görücü usulu diyip geçmemek lazım, bu tür evliliklerin daha sağlam olması ve daha uzun sürmesinin sebebi , aşk evliliklerine oranla öncelikle çiftlerin birbirine saygı duyması , daha sonra sevgi ve/ veya aşkın devreye girmesi :) :16:

Ben görücü usulü evlendim çokta mutluyum :3: bizi akrabalarımız tanıştırdı 13ay nişanlı kaldık bu dönemde sevdik aşık olduk. Oysaki hep severek evlenmeyi hayal etmiştim ama yine severek oldu adı görücü usulü nişanlılık döneminde sürekli görüştük tanıdık birbirimizi. Şimdiki aklım olsa derler ya ışte yine görücü usulü evlenirdim:118:

Son düzenleme:
'' ortak arkadaşımız aracılığı ile tanıştık '' diyen çiftler çoğunlukta günümüzde, yani '' modern görücü usulü''.. Adım adım ilerleyerek, tanıyarak , duygulardan önce mantık devreye girdiğinden bu tür ilişkiler daha sağlıklı, çünkü duygulardan önce karşılıklı beklentilerin düşünülüp tartıldığı bir ortam oluşuyor, daha sonra sevgi ve yahut aşk devreye giriyor.Görücü usulu diyip geçmemek lazım, bu tür evliliklerin daha sağlam olması ve daha uzun sürmesinin sebebi , aşk evliliklerine oranla öncelikle çiftlerin birbirine saygı duyması , daha sonra sevgi ve/ veya aşkın devreye girmesi :) :16:

Çok güzel bi yorum aynen katılıyorum canım :13:

Bende gorucu usulu evliyim uc kere girustum dorduncude nisanliydim bes ayin icinde evlendim bes aydir da evliyim aeviyo muyum asigim kocama...olumlu grldiyse tanimaya calis uc dort kez gez yemek ye dikkat et tavirlarina sinemaya gidin gezmeye gidin bak bakalim ayak uyduruyomu sana...Hayirlisi olsun simdiden

Öncelikle merak ettim kaç yaşındasınız? Hani neden görücü usulü?

Sorunuza gelince aslında bi'çoğumuzun ilişki durumu sizinki gibi başlıyo. Mesela adam bi'tanıdığının tanıdığı oluyo yine o size kendini nasıl anlatırsa o.
Mesela kendimden örnek vereyim sevgilimle üniversitede tanıştık ikimizde geçiş yaparak bu okula geldik yani ne beni ne de onu tanıyan vardı. Buluştuk, bol bol kendimizi anlattık. Sonra hisler devreye kendiliğinden girmeye başladı. Güven gibi...
Zaten bol miktarda bir araya gelirseniz ister istemez paylaşımınız artacak yüzündeki mimikleri bile ezberleyeceksiniz neye ne tepki veriyo, şuan yalan söylüyo gibi.

Hakkınızda hayırlısı olsun. İlişki işi şans işi bazen ne kadar tanısanız da olmuyo oyüzden görücü olayı diye önyargılı yaklaşmayın:31:

ben 25 yaşımdayım, karşımdaki kişi 27..açıkcası görücü usülüne karşı önyargım yok ama tanıyamama korkusu var biraz..önceki erkek arkadaşım okuldandı mesela..arkadaş çevresini aile ortamını nerde nasıl davrandığını az çok gözlemlemiştim.. o yönden tanıyarak başlamıştım, en azından ben öyle düşündüm..şimdi herşey daha flu tam anlamıyla sizin de dediğiniz gibi sıfırdan başlayacağız her şeye..bir de sizden farklı olarak belki de aileler devrede olduğu için kendimi bi an evvel karar vermek zorunda hissettim sanki.. neden görücü usülüne gelince, bu kişiyi bana tavsiye eden kişi gerçekten sevdiğim fikirlerine önm verdiğim birisi, onun referansı benm için önemliydi ve önce mantık olarak uyumluyduk anlatıldığına göre..ilk buluşmayı da elektrik olacak mı fikriyle yaptık :1: yorumunuz için teşekkrler

o hiç belli olmaz işte görücü usulü diye daha saygılı diye bişey yok ben ne görücü usulleri biliyorum ne yüz göz olmalar ne kavga küfürler neler neler
ama konu sahibi kendi nasıl tanıtırsa oyle tanırım demişsiniz bu 10 yıl sevgili olsanız bile aynı değişmez bişey
hiç kimseyi yüzde yüz tanıyamazsınız ama size olumlu geldiyse iyice arastırırsınız cevresinden sorar sorusturursunuz ona göre daha iyi karar verebilirsiniz
hakkınızda hayırlısı olsun inşallah :16:

doğru diyorsunuz...çevresi olarak sadece ailesini tanıyorum işte..şöyle üni den falan bi arkadaşını ya da ev arkadaşını falan bulsam tam süper olcak :34:

aynen dediğiniz gibi. ilk görüşmede iyi kötü bütün huylarımızı anlattık sonuçta kaybedecek birşey yoktu rahat rahat ben şöyleyim böyleyim diyebiliyorsun :) tabi onun ve bnm görüşmeden olumlu duygularla ayrılıp yeniden görüşmek istememiz daha bi güzel oldu umarım ikimizde hayal kırıklığı yaşamayız.. teşekkrler

Ben görücü usulü evlendim çokta mutluyum :3: bizi akrabalarımız tanıştırdı 13ay nişanlı kaldık bu dönemde sevdik aşık olduk. Oysaki hep severek evlenmeyi hayal etmiştim ama yine severek oldu adı görücü usulü nişanlılık döneminde sürekli görüştük tanıdık birbirimizi. Şimdiki aklım olsa derler ya ışte yine görücü usulü evlenirdim:118:

inşallah benmkisi de sizin gibi olur:16:.. tanışıp işin ucunda ayrılmakta var..umarım bunu yaşamam zira tedirginliğim bu yönde, bi çok kez görüşüp, karşıya ümit verip bi de sonrasında olmadı demekten korkuyorum.. keşke tanımanın daha pratik bi yolu olsa:26:

merhaba bayanlar, bi kaç gün önce tanıdıkların tavsiyesi ile birisi ile görüştüm. ilk defa bu tarz, yani görücü usülü bi görüşme yaptım.. Ama bu hiç aynı ortamda bulunduğun birlikte öncesinde vakit geçirdiğin biri ile görüşmeye benzemiyor kafam allak bullak oldu.. yani ikimizde kendimizi anlattık hatta iyi vakit geçirdik diyebilirim ve sonunda ikimiz de olumlu duygularla ayrıldık fakat ben nasıl gerçekten tanıyabilirim ki bu kişiyi. sonuçta o kendini bana nasıl gösterirse ancak o kadar..sorum şu; bu şekilde tanıştığınız birini daha iyi nasıl tanıyabilirim?siz de aynı şeyleri hissettiniz mi bu süreçte? bu şekilde tecrübeleri olan, bu yolla evlenen ya da bu konuda fikrini söylemek isteyen herkesten yardm istiyorum. şimdden teşekkürler..

bır sene muhakkak cıddı dusunuyosan bu adamla yemege cık
gez eglen mutlu ol
yemege cık
hesap oderken kı ben bı erkegın ıfadesını
davranıslarını sana karsı
bırlıkte gecırdıgınız zamanı
paylasabılcen bır s var mı
ortak yonlerınız bnları bence dozunda sen tart

karar ver olemadım at

forumda gorucu usulu olsun ya da normal arkasların bulup eevledıgı olsun adam evlenmeden melek ,evlendıkten sonra !ŞEYTAN çıkıverıyor :(((((((

ıyı bı gozlemcı ya

Bende gorucu usulu evliyim uc kere girustum dorduncude nisanliydim bes ayin icinde evlendim bes aydir da evliyim aeviyo muyum asigim kocama...olumlu grldiyse tanimaya calis uc dort kez gez yemek ye dikkat et tavirlarina sinemaya gidin gezmeye gidin bak bakalim ayak uyduruyomu sana...Hayirlisi olsun simdiden

çok teşekkrler yrmunuz için.. evet şu an bnmde fikrim o yönde.. bakalım bu akşam yine çay içmeye gidicez.. geçenki buluşmada çok konuşması dışında öyle negatif birşey hissetmemiştim.. onu da heyecanına ve kendini tam anlamıyla anlatmak isteyişine verdim.. gerçi ikizler burcu ve bu burcun özelliklerinde çok konuşkn olduğu yazıyor..hadi hayırlısı :)

Bende görücü usulu evlendim.
10 ay çıktık, 7 ay nişanlı kaldık. 1,5 yıllık evliyiz çok şükür :16:
tanışma sürenizi biraz uzatmanızı tavsiye ederim. 2-3 ay konuşur, 5-6 ayda nişanlı kalırsanız yeteri kadar tanımış olursunuz.

bır sene muhakkak cıddı dusunuyosan bu adamla yemege cık
gez eglen mutlu ol
yemege cık
hesap oderken kı ben bı erkegın ıfadesını
davranıslarını sana karsı
bırlıkte gecırdıgınız zamanı
paylasabılcen bır s var mı
ortak yonlerınız bnları bence dozunda sen tart

karar ver olemadım at

forumda gorucu usulu olsun ya da normal arkasların bulup eevledıgı olsun adam evlenmeden melek ,evlendıkten sonra !ŞEYTAN çıkıverıyor :(((((((

ıyı bı gozlemcı ya

evet özellikle dediğiniz gibi şu hesap ödeme konusunda bnde hassasım ve karşımddaki kişinin cimri olmasından eli cebine giderken korkmasından nefret ederim hatta direkt açık açık bunu ona söyledim de..acaba şimdi öyle olsa bile bana göstermeyeceğinden yanlış mı yapmışım söylemekte:26:

Bende görücü usulu evlendim.
10 ay çıktık, 7 ay nişanlı kaldık. 1,5 yıllık evliyiz çok şükür :16:
tanışma sürenizi biraz uzatmanızı tavsiye ederim. 2-3 ay konuşur, 5-6 ayda nişanlı kalırsanız yeteri kadar tanımış olursunuz.

Allah daim etsin inşallah bir ömür, teşkrrler tavsiyelerinizi dikkate alacağım :)

siz zaten birbirinizi tanımak için zaman vermeyecek misiniz? Pat diye evlenmeyeceksiniz sonuçta.
Arkadaş ortamında tanışıp da evlenen insanlardan şu aşamada bir farkınız yok.
Olabilidğince bol vakit geçir, bol bol konuş, farklı ortamlara gidin birlikte. İnsan tanımak al eline anket yap gibi değildir ki zaman ister bazı sınavları birlilkte atlatmak gerekir gibi...

bana göre bir insanı tanımanın en iyi yolu, size karşı olan tavırlarını değil insanlara karşı tavırlarını incelemektir. yani yanınızdayken telefon konuşmalarına bakın insanlarla nasıl konuşuyor, saygılı mı, çabuk sinirleniyor mu? başkalarına nasıl davranıyorsa gün gelecek size de aynı şekilde davranacaktır.

bana göre bir insanı tanımanın en iyi yolu, size karşı olan tavırlarını değil insanlara karşı tavırlarını incelemektir. yani yanınızdayken telefon konuşmalarına bakın insanlarla nasıl konuşuyor, saygılı mı, çabuk sinirleniyor mu? başkalarına nasıl davranıyorsa gün gelecek size de aynı şekilde davranacaktır.

Çok doğru bir tespit :46: Katılıyorum.

Merhaba,
Hemen cevap vermek istediğim içim aradaki yorumları okumadan yazıyorum. Ben erkek arkadaşımla böyle tanıştım. Ancak ilişkiye başlamadan önce uzun bir görüşme & birbirimizi tanıma süreci geçirdik. Yaklaşık 2-2.5 ay sürdü. Sonra birlikte olmaya başladık. İkimiz de evlenme niyetiyle yola çıkmamıza, birbirimize karşı bu konuda olumlu hisler beslememize rağmen acele etmek istemedik. Şimdi çok şükür güzel bir ilişkimiz var. Hemen evlenecek değilsiniz. Birbirinizi tanımaya çalışın. Birlikte vakit geçirin. Bir şeyler yapın ama lütfen rica ediyorum çok acele etmeyin. Yemek yiyin, tiyatroya gidin, yürüyüşe çıkın ve hatta alışverişe gidin. Mümkün olduğunca değişik şeyler yaparak birbirinizi çok yönlü tanımaya çalışın. İnsan doğru kişiyle nasıl ve nerede tanışacağını bilemiyor. Herkes öğrenciliğinde veya iş yaşamında bulmuyor eşini. Bu işler kısmet. Hakkınızda hayırlısı ne ise o olsun.

Back
X