görücü usülü ne zormuş :(

Evet ben de aynen böyle düşündüm ve olmaz dedim, ama ilk önce biz tanışsaydık belki güzel olabilirdi. Çok eski adetleri sürdürmeye çalışıyorlar ve ben de bundan dolayı gurur yaptım.

Kusura bakmada, nasil gurur yapiyorsun? Oglani her gittigin yerde merak ediyorsun. Yani diyelim hata yaptinda o kadinlari agirladin, ya simdiki yaptigin?

O oglanin, o kadinlarin yaptigi gerçekten çok yalnis. Yani oglani her yerden aramaktansa, keske ilk etapta o komsuna agzinin payini verip o kadinlari asla agirlamasaydin.

Ben bu gorucu usulu nasil oluyor cok merak ediyorum gercekten sureclerini..
Asla yadirgamak icin soylemiyorum haddim degil zaten ben niye karisim baskasinin ozel hayatina..
Ama hep soyle seyler duyuyorum mesela..
Gorucu geldi eve damat tarafinin kadinlari sadece kizin annesiyle konusmak icin kiz hic o odada bile olmuyor sonra kiza resim gosteriliyor tipini severse ok diyor yoksa ciks...
Vallahi cok garip geliyor yaw gercekten boyle bir evlilige bastan sona tum sureclerine sahit olmak isterdim cok merak ediyorum.

Kusura bakmada, nasil gurur yapiyorsun? Oglani her gittigin yerde merak ediyorsun. Yani diyelim hata yaptinda o kadinlari agirladin, ya simdiki yaptigin?

O oglanin, o kadinlarin yaptigi gerçekten çok yalnis. Yani oglani her yerden aramaktansa, keske ilk etapta o komsuna agzinin payini verip o kadinlari asla agirlamasaydin.

evet yanlış oldu eve kabul etmek, düşünemedim, çok yoğun çalışıyorum ayrıca görücü usulü nasıl olur bilmiyordum ki. işte başta kabul edip sonra da vazgeçmiş gibi oldu. ama ben en çok düğünde kız beğendik lafına içerledim. tanışma şeklimiz yanlış oldu, kafam karışık. merak ediyorum çünkü belki olabilirdi diye düşündüğüm için.

Son düzenleme:
merhaba bayanlar, bi kaç gün önce tanıdıkların tavsiyesi ile birisi ile görüştüm. ilk defa bu tarz, yani görücü usülü bi görüşme yaptım.. Ama bu hiç aynı ortamda bulunduğun birlikte öncesinde vakit geçirdiğin biri ile görüşmeye benzemiyor kafam allak bullak oldu.. yani ikimizde kendimizi anlattık hatta iyi vakit geçirdik diyebilirim ve sonunda ikimiz de olumlu duygularla ayrıldık fakat ben nasıl gerçekten tanıyabilirim ki bu kişiyi. sonuçta o kendini bana nasıl gösterirse ancak o kadar..sorum şu; bu şekilde tanıştığınız birini daha iyi nasıl tanıyabilirim?siz de aynı şeyleri hissettiniz mi bu süreçte? bu şekilde tecrübeleri olan, bu yolla evlenen ya da bu konuda fikrini söylemek isteyen herkesten yardm istiyorum. şimdden teşekkürler..

hmmm ona bol bol soru sorun bence

aile hayatı nasıl olmalı
tatile gitmeyi sever misin
evlendikten sonra aile-akrabalarla görüşme sıklığı hakkında ne düşünüyorsun
kalabalık aile mi yoksa çekirdek aile mi
çocukları sever misin kaç çocuk sahip olmayı hayal edersin
tatillerini nasıl geçirmeyi istersin
kürtaja bakış açın nedir
engelli çocuğun olacağını bilsen doğmasını mı tercih edersin yoksa kürtajla alınmasını mı
kız ve erkek çocuklarının yetiştirilmesine dair bakış açın nedir
evcimen misin yoksa dışarda gezmeyi dolaşmayı sever misin
dinle aran nasıl
siyasetle aran nasıl
farklı görüşlere tahammülün nasıl

vs vs valla bence bunlar önemli meseleler :44:

mesela ben çok gezmeyi seviyorum sevgilimin bana ayak uyduramayacağını bilsem sıkıntı olur
misal ben kürtaja karşıyımdır sevgilim kürtaja karşı olmasa hamile kalırım o kürtaj diye tutturur ben olmaz diye tuttururum fln problem olur
mesela sevgilim de bana engelli çocuğumuz olacağını bilsen napardın diye sormuştu verdiğim cevapla da mutlu olmuştu onla zıt düşünsem problem olabilirdi
bence önemli meseleler :44:

hayatta her şey mümkün

Son düzenleme:
hmmm ona bol bol soru sorun bence

aile hayatı nasıl olmalı
tatile gitmeyi sever misin
evlendikten sonra aile-akrabalarla görüşme sıklığı hakkında ne düşünüyorsun
kalabalık aile mi yoksa çekirdek aile mi
çocukları sever misin kaç çocuk sahip olmayı hayal edersin
tatillerini nasıl geçirmeyi istersin
kürtaja bakış açın nedir
engelli çocuğun olacağını bilsen doğmasını mı tercih edersin yoksa kürtajla alınmasını mı
kız ve erkek çocuklarının yetiştirilmesine dair bakış açın nedir
evcimen misin yoksa dışarda gezmeyi dolaşmayı sever misin
dinle aran nasıl
siyasetle aran nasıl
farklı görüşlere tahammülün nasıl

vs vs valla bence bunlar önemli meseleler :44:

mesela ben çok gezmeyi seviyorum sevgilimin bana ayak uyduramayacağını bilsem sıkıntı olur
misal ben kürtaja karşıyımdır sevgilim kürtaja karşı olmasa hamile kalırım o kürtaj diye tutturur ben olmaz diye tuttururum fln problem olur
mesela sevgilim de bana engelli çocuğumuz olacağını bilsen napardın diye sormuştu verdiğim cevapla da mutlu olmuştu onla zıt düşünsem problem olabilirdi
bence önemli meseleler :44:

hayatta her şey mümkün

Valla süper sorular. O mesele kapandı da bn yine bunları not edeyim ilerde kısmet olursa soracağım birisi çıkar karşıma heralde ;)

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

evet yanlış oldu eve kabul etmek, düşünemedim, çok yoğun çalışıyorum ayrıca görücü usulü nasıl olur bilmiyordum ki. işte başta kabul edip sonra da vazgeçmiş gibi oldu. ama ben en çok düğünde kız beğendik lafına içerledim. tanışma şeklimiz yanlış oldu, kafam karışık. merak ediyorum çünkü belki olabilirdi diye düşündüğüm için.

Bence dogru yapmissin ne o oyle evime gelecekler sonrada dugunde baskasini gorduk bilmemne...
Erkek anneleri kendilerini ne zannediyo cok merak ediyorum kizlarimizda evde oturup gorucu bekliyo hicbir kiz annesi demiyo dugune gidimde kizima koca secim diye hep erkek analarinin gozu fildir fildir...
Bi kac tanesini boyle duvara toslamis gibi yapacaksinda hadlerini bilsinler..

Hic pisman olma arkadasim o cocugunda cok gonlu varsa anasini bacisina defalarca gondersin o zaman bir zahmet ne goruculer bilirim kizi direk istemeye geliyolar oglan asik diye kiz istemedikce kizi vermeyince tekrar tekrar cicek cikolata istemeye geliyolar...

Kiz dogduk diye secenek degiliz biz azcikta biz onlari secelim biz onlara tepeden bakalim bocek gibi...

Gorucu usulune karsi degilim herkesin kendi hayati ama boyle gorucude olmaz olsun! O kizin sevgilisi var diye bana geldiysemiz gidin kizi sevgilisinden ayirin da kendinize alin la hayret birsey!

Valla süper sorular. O mesele kapandı da bn yine bunları not edeyim ilerde kısmet olursa soracağım birisi çıkar karşıma heralde ;)

hehe ben hep arkadaslarıma bu tavsiyeyi veriyorum hoşlarına gidiyor aynen böyle
çünkü bi insanla bir ömür geçireceksin her şey de mümkün
önceden büyük konuolarda anlaşıp anlaşamayacağınızı bilmek gerek
küçük meseleler sevgiyle aşılır ama çocuk gibi, din gibi meselelerde uzlaşabiliyor olmak gerek diye düşünüyorum ,:)

hehe ben hep arkadaslarıma bu tavsiyeyi veriyorum hoşlarına gidiyor aynen böyle
çünkü bi insanla bir ömür geçireceksin her şey de mümkün
önceden büyük konuolarda anlaşıp anlaşamayacağınızı bilmek gerek
küçük meseleler sevgiyle aşılır ama çocuk gibi, din gibi meselelerde uzlaşabiliyor olmak gerek diye düşünüyorum ,:)

Aynen katılyrm. İlişkinin sağlıklı devam etmesi ve keşke bunları önceden konuşsaydık dememek için baştan soracaksın saydıklarını pat pat :) zaten bnm için önce mantık geliyor bi ilişkide ama sanırım aşk ta olmazsa olmazım. Karşımda her istediğime uyan biri bile olsa gönlüm istemeyince istemiyor buz gibi soğuyorm bi anda. Şu mübarek gecede Rabbim hakkmzda hayırlısnı versin:)

Aynen katılyrm. İlişkinin sağlıklı devam etmesi ve keşke bunları önceden konuşsaydık dememek için baştan soracaksın saydıklarını pat pat :) zaten bnm için önce mantık geliyor bi ilişkide ama sanırım aşk ta olmazsa olmazım. Karşımda her istediğime uyan biri bile olsa gönlüm istemeyince istemiyor buz gibi soğuyorm bi anda. Şu mübarek gecede Rabbim hakkmzda hayırlısnı versin:)

aminnn.. ne kadar uyuşşan da aşık olmadığın bir adamı çekemezsin yaa bir ömür
insan sevdiğine yeri geliyor zor katlanıyor
sevmediğine aşık olmadığına nasıl katlansın :ssz:

neden böyle bir tepki verdiğinizi anlamadım gerçekten
neden et parçası olarak görsünki
belliki çocuk kızla ciddi düşünüyordu hiçbir ortamı yok yolun ortasında durdursa belki tokat yiyecek
bazen öyle şeyler yazıyosunuzki şaşırıyorum
görücü usulünü hakir gördüğünüz için mi böyle yazdınız gerçekten anlamaya çalışıyorum

Çocuk kızla ciddi düşündüğünü bir heyet göndererek mi ifade ediyor yani? Kız zaten görüşmeyi kabul etmiş, gelsin kendi görüşsün. Çok uçlarda muhafazakar olur anlarım ama o uçlar da zaten çalışan kadın istemezler yani o yüzden muhafazakarlıktan değil de saçmalamaktan ileri gelen bir durum bence.

Konu sahibi arkadaşım, hayatının en önemli seçimlerinden biri olan eş seçimini bir teyze grubuna bırakmış bir adam için fazla üzülme derim. Brad Pitt olsa çekilmez.

Nasil olabilirdi? O oglanin bir teyze grubunu yollamasi zaten kisiligini, daha dogrusu kisiliksizligini, kadinlara karsi bakis açisini ortaya koymustur.
Adam olmus olsaydi senin numarani isteyip bizat senin ile bulusup tanisirdi.

Yani bosuna olabilirdi gibi hayaller kurma. Olamazdi.

Çocuk kızla ciddi düşündüğünü bir heyet göndererek mi ifade ediyor yani? Kız zaten görüşmeyi kabul etmiş, gelsin kendi görüşsün. Çok uçlarda muhafazakar olur anlarım ama o uçlar da zaten çalışan kadın istemezler yani o yüzden muhafazakarlıktan değil de saçmalamaktan ileri gelen bir durum bence.

Konu sahibi arkadaşım, hayatının en önemli seçimlerinden biri olan eş seçimini bir teyze grubuna bırakmış bir adam için fazla üzülme derim. Brad Pitt olsa çekilmez.

görücü usulünde adet önce ( sizin deyiminizle bir heyet gelir) sonrada kızı beğenirlerse oğlanla tanışılır
ve EN SONUNDA KIZ BEĞENİRSE olur der beğenmezse olmaz der yani son sözü kız söyler
şimdi kendi nasıl görüşecek pat diye yol yordam bilmezler iş konuşmaya gelince yangında kül bırakmazlar
beğenmiyorsan görücü usulüyle evlenmezsin olur biter ama
görücü usulünde işler böyledir
kızında üstüne gitmeyin SUÇLUYMUŞ GİBİ
NERDEYSE EVE KABUL ETTİ DİYE ÖZÜR DİLEYECEK

Olmadi diye dertlenme..belki iyi biriydi belki kotu..bi kez benimde basima geldi once anneler falan gelmek istedi oyle olunca gelme denmiyor haliyle neyse anne super bi kadin oglunun resmini gosterdi iyi dedim bi tanisalim.oda ne kadinla oglunun alakasi yok kadin cesur kendine guvenen biri dedim ogluda karakterli duzgundur ama pisirigin tekiyle karsilasmistim dusunki garsonu bile cagiramiyodu..belki seninkide oyle cikicakti oyle dusun aklin kalmasin.zaten kismetinse bi sekilde gelir seni bulur..hayirlisi olsun hakkinda.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

görücü usulünde adet önce ( sizin deyiminizle bir heyet gelir) sonrada kızı beğenirlerse oğlanla tanışılır
ve EN SONUNDA KIZ BEĞENİRSE olur der beğenmezse olmaz der yani son sözü kız söyler
şimdi kendi nasıl görüşecek pat diye yol yordam bilmezler iş konuşmaya gelince yangında kül bırakmazlar
beğenmiyorsan görücü usulüyle evlenmezsin olur biter ama
görücü usulünde işler böyledir
kızında üstüne gitmeyin SUÇLUYMUŞ GİBİ
NERDEYSE EVE KABUL ETTİ DİYE ÖZÜR DİLEYECEK

Milattan öncesinde kalmış görücü usulünde böyle olması muhtemel ya da saygı duyacağım muhafazakar ailelerde. Ama dini gerekçekleri olmadan bu tarz evlenme ritüellerini mantıklı bulmam imkansız. Pazardan meyve seçmiyorlar sonuçta. Ayrıca evlenicek insanlara çocuk muamelesi yapılmazsa iyi olur bence. yol yordam bilmezler falan. Karşı cinsle iki muhabbet etmek için 100 yıllık tecrübe gerekmiyor sanırım. Birbirlerini tanımak ve bir merhaba demek için ne gibi yol yordam gerekiyor? Bu olaydaki arkadaş zaten heyet gelmesini garipsemiş ve durumdan rahatsız olduğu için kabul etmemiş. Yani onun kafasındaki görücü usulü de bu değil.

Milattan öncesinde kalmış görücü usulünde böyle olması muhtemel ya da saygı duyacağım muhafazakar ailelerde. Ama dini gerekçekleri olmadan bu tarz evlenme ritüellerini mantıklı bulmam imkansız. Pazardan meyve seçmiyorlar sonuçta. Ayrıca evlenicek insanlara çocuk muamelesi yapılmazsa iyi olur bence. yol yordam bilmezler falan. Karşı cinsle iki muhabbet etmek için 100 yıllık tecrübe gerekmiyor sanırım. Birbirlerini tanımak ve bir merhaba demek için ne gibi yol yordam gerekiyor? Bu olaydaki arkadaş zaten heyet gelmesini garipsemiş ve durumdan rahatsız olduğu için kabul etmemiş. Yani onun kafasındaki görücü usulü de bu değil.

sizin şuan yazdıklarınızın hepsi istekleriniz yani böyle olmalı şöyle olmalı diyorsunuz ama
görücüler herzaman kapıda zili çalabilir onlar heryerde
bende birçok adeti usulü saçma buluyorum lakin bu işler böyle
siz böyle olmasın desenizde böyle olmaya devam edecek
siz geleneklere benim üstümden karşı çıkıyosanız buyurun :42::42:
benim bu olayda sadece yanlış bulduğum kadının etttiği saçma sapan sözler
ama görücülük tamda işte budur siz beğensenide beğenmesenizde

sizin şuan yazdıklarınızın hepsi istekleriniz yani böyle olmalı şöyle olmalı diyorsunuz ama
görücüler herzaman kapıda zili çalabilir onlar heryerde
bende birçok adeti usulü saçma buluyorum lakin bu işler böyle
siz böyle olmasın desenizde böyle olmaya devam edecek
siz geleneklere benim üstümden karşı çıkıyosanız buyurun :42::42:
benim bu olayda sadece yanlış bulduğum kadının etttiği saçma sapan sözler
ama görücülük tamda işte budur siz beğensenide beğenmesenizde

Peki falancanın oğlu seninle tanışmak istiyor diyip direk oğlanla görüşme ayarlanan durumlar ne oluyor? Onlar bence günümüze uyarlanmış görücü usülleri. Sizin bahsettiğiniz görücü usulü değil demiyorum. Bunu nerden çıkarttınız onu anlamadım ama sizin bahsettiğiniz de görücü usulü ama bir 20 yıl öncesinin görücü usulü. Ve evet beğenmiyorum. Ve evet beğenmediğimiz şeyleri değiştirmek de elimizde. Başlık parasını isteyen kaç kişi kaldı? Ya da pek çok yeni evli evliliğinin ertesinde el öpmeye gidiyor mu? Bu adetler yavaş yavaş silinmiyor mu? O yüzden biz istemezsek böyle olmaya devam etmez. Azalarak biter.

merhaba bayanlar, bi kaç gün önce tanıdıkların tavsiyesi ile birisi ile görüştüm. ilk defa bu tarz, yani görücü usülü bi görüşme yaptım.. Ama bu hiç aynı ortamda bulunduğun birlikte öncesinde vakit geçirdiğin biri ile görüşmeye benzemiyor kafam allak bullak oldu.. yani ikimizde kendimizi anlattık hatta iyi vakit geçirdik diyebilirim ve sonunda ikimiz de olumlu duygularla ayrıldık fakat ben nasıl gerçekten tanıyabilirim ki bu kişiyi. sonuçta o kendini bana nasıl gösterirse ancak o kadar..sorum şu; bu şekilde tanıştığınız birini daha iyi nasıl tanıyabilirim?siz de aynı şeyleri hissettiniz mi bu süreçte? bu şekilde tecrübeleri olan, bu yolla evlenen ya da bu konuda fikrini söylemek isteyen herkesten yardm istiyorum. şimdden teşekkürler..

görücü usulü tanışmak sadece bi vesiledir.1.buluşmada tuhaf gelebilir.hiç tanımadıgın biriyle aynı masada oturup sohbet etmek.ama 2 3 4 derken normalleşecektir herşey.tanıma konusuna gelince.birini tanıman icin onla her ortama girmelisin. öncelikle ailesiyle bulundugu bir yerde incele.sonra yemekte incele.parka git eglenirken incele....bu şekilde.bende böyle bi tecrübe yaşadım.seçimim yanlıştı ama bence görücü usulü gayet güzel bişeyy.neden dersen en azından adamın niyeti belli oyalama lüksü yok.haa icinde ısındımı ohh valla ...... inşallah hakkında hayırlı olur cnm

Peki falancanın oğlu seninle tanışmak istiyor diyip direk oğlanla görüşme ayarlanan durumlar ne oluyor? Onlar bence günümüze uyarlanmış görücü usülleri. Sizin bahsettiğiniz görücü usulü değil demiyorum. Bunu nerden çıkarttınız onu anlamadım ama sizin bahsettiğiniz de görücü usulü ama bir 20 yıl öncesinin görücü usulü. Ve evet beğenmiyorum. Ve evet beğenmediğimiz şeyleri değiştirmek de elimizde. Başlık parasını isteyen kaç kişi kaldı? Ya da pek çok yeni evli evliliğinin ertesinde el öpmeye gidiyor mu? Bu adetler yavaş yavaş silinmiyor mu? O yüzden biz istemezsek böyle olmaya devam etmez. Azalarak biter.

bu iş görgüdür bazısı sizin uygun gördüğünüz gibi yapar bazısı yapmaz ama
o kadının tavrından oğluna kişiliksiz de dendi herşey dendi neden böyle uygun gördüğünün çıkarımı yapıldı
tanımadığımız kişiye bilmediğimiz bir olaya olan önyargıya karşı çıktım ben neyse ortak noktadayız
ve yanyana gelsek çok iyi arkadaş da oluruz
ama kelimeler kifayetsiz kalıyo bazen :1: boşşverr :34:

Back
X