• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Görücü usulü sorunsalı

madlen1

Guru
Kayıtlı Üye
9 Temmuz 2009
538
117
303
Arkadaşlar merhaba sizlere bir şey danışmak istiyorum annemin arkadaşı aracılığıyla biriyle tanışabilirim evlilikte kırmızı çizgiler vardır, nişanlılık süreçlerinde dikkat edilmesi gerekenler vardır ya ,ilk tanışmada da bunun gibi kıstaslar neler var nelere dikkat edeyim neleri sorayım konuşmayı soru sormayı bilmediğimden değil...
Daha önce tabi ki birileriyle görüştüm ama spontaneydi ama bu bi tık görücü usulü gibi aracı yoluyla olduğu için soruyorum

Arkadaşlar yeni
Bir durum var ben bu kişiyle hala görüşemedim ve bugün haber geldi omicron olmuş bugün dışarı çıkabilmiş sanırım karantina bitmiş yarın görüşmek istiyor bulaşma riskinin fazla old düşünüyorum sizce görüşmeli miyim ertelemeli miyim ? Sağlık açısından endişeliyim

Son düzenleme:
Daha biriyle tanışırken ne soracaginizi bilmiyorsunuz,bu demek oluyor ki ne istediğinizi bilmiyorsunuz, birde evlenmeye kalkiyorsunuz😅 görücü usulü saçmaligını geçtim de ne soracağınızi buraya yazmaniz kel alaka. Sizin evlilikten ,hayattan beklentinizi biz ne bilelim,beklentileriniz neyse o bağlamda sorular sorun.

Onu bir oturuşta tanımak mümkün değil..
Belki bir kelime edecek ve bir anda soguyacaksin.
Yahut adam seni begenmeyecek.
Resimler aldatıcı olabilir 🤗
Bence bunları düşünmek için çok erken.
Diksyonu,beden dili,eli yüzü,nezaketi..
Önce bir kontrol et,gerisi gelir zaten.
İşini gücünü,durumunu ogrenmissindir zaten.

Onu bir oturuşta tanımak mümkün değil..
Belki bir kelime edecek ve bir anda soguyacaksin.
Yahut adam seni begenmeyecek.
Resimler aldatıcı olabilir 🤗
Bence bunları düşünmek için çok erken.
Diksyonu,beden dili,eli yüzü,nezaketi..
Önce bir kontrol et,gerisi gelir zaten.
İşini gücünü,durumunu ogrenmissindir zaten.
Teşekkürler spontane hareket et diyorsunuz işi gücü net öğrenemedim aracı da tam anlatamadı ama onu detaylı sorarım

İlk önce normal tanışırsınız, havadan sudan muhabbeterle tanımaya çalışılır herhâlde, eğitimi, ailesi, ne yaptığı vs konuşulur. Konuştukça da çözülür hayata bakışı, siyasi görüşü, bazı konulara yaklaşımını çözersiniz zaten.

Teşekkürler spontane hareket et diyorsunuz işi gücü net öğrenemedim aracı da tam anlatamadı ama onu detaylı sorarım
E bu görücü değil o zaman..
Görücüde : isi,gücü,yaşı,boyu posu hep bilinir.
Aracı bu konularda biraz zayıf demek ki 🤔

E bu görücü değil o zaman..
Görücüde : isi,gücü,yaşı,boyu poşu hep bilinir.
Aracı bu konularda biraz zayıf demek ki 🤔
Maaalesef birde böyle şeylerde aracılar kötü şeylerde çok söylemezler maalesef çoğu şey saklanır boyu uzun yaşı da 10 yaş büyük benim için biraz çok ama bi 7 bi 10 dedi işi içinde öyle net degil çoğu şey yani dediğiniz gibi zayıf tan öte işgüzar biri bilerek te söylemiyor bazı şeyleri

İlk önce normal tanışırsınız, havadan sudan muhabbeterle tanımaya çalışılır herhâlde, eğitimi, ailesi, ne yaptığı vs konuşulur. Konuştukça da çözülür hayata bakışı, siyasi görüşü, bazı konulara yaklaşımını çözersiniz zaten.
Teşekkürler genelde görücü olmayanla böyle devam ediyordum tabi ama işte evi var mı arabası bunlar sorulmalı mı görücü de normal int tanıştıklarında bu soruları sormadım

Maaalesef birde böyle şeylerde aracılar kötü şeylerde çok söylemezler maalesef çoğu şey saklanır boyu uzun yaşı da 10 yaş büyük benim için biraz çok ama bi 7 bi 10 dedi işi içinde öyle net degil çoğu şey yani dediğiniz gibi zayıf tan öte işgüzar biri bilerek te söylemiyor bazı şeyleri

Umarım 3 çocuklu boşanmış kocamış bir herif gelmez😦

Soru sorarak tanıyamazsınız ki, vakit geçirmeniz lazım.
Hiç güvenilir gelmedi bana. Yerinizde olsaydım ne aracıya güvenirdim ne de söz konusu kişiye.

Önce tanımaya çalışın sonra arkası gelir zaten işi hobilerigibi , bir seferde konuşma ile anlayamazsınız karşıdakini ama yinede sorun aklınıza gelen soruları.
Ben eşim ilk kez geldiğinde nasıl bir eş istersin demiştim sanırım dünden hazırdım ben 🙊 siz bunu sormazsiniz tabiki benim saçmaladıgim bir âna geldi.

Soru sorarak tanıyamazsınız ki, vakit geçirmeniz lazım.

Hiç güvenilir gelmedi bana. Yerinizde olsaydım ne aracıya güvenirdim ne de söz konusu kişiye.
Aynen öyle güvenmiyorum ikisine de o ayrı konu yine de değerlendirmek smacıyla tanışmaya gidebilirim bi baktınız karşı taraf görüşmeye iptal de edebilir şaşırmam ama ikisine de güvenmiyorum kendi akıl ve mantıgımla hareket edicem

Teşekkürler genelde görücü olmayanla böyle devam ediyordum tabi ama işte evi var mı arabası bunlar sorulmalı mı görücü de normal int tanıştıklarında bu soruları sormadım
Ben görücü usulü gibi yöntemlerle evlenmedim, aslında çok da tasvip etmem. Evlenene de saygı duyarım, biri önermiştir olabilir, şans verilebilir. Normal arkadaş gibi tanışırsınız ilk, zaten tanıştırılma amacınız belli. Direkt iş, maaş, ev, bark sorulmaz, ayıp;ama konu konuyu açtıkta konuşulur. İlk işini gücünü sorun, kendisi ve ailesi hakkında konuşun. Özellikle aile ilişkileri hakkında fikir almaya çalışın. Zamanla zaten amaç evlilikse sohbet de akıyorsa, ev muhabbetlerine tabii ki girilir, sonuçta bir evde yaşayacaksınız ve sizle yaşayacak. Sizin de onun da kriterleri olacak.

Önce tanımaya çalışın sonra arkası gelir zaten işi hobilerigibi , bir seferde konuşma ile anlayamazsınız karşıdakini ama yinede sorun aklınıza gelen soruları.
Ben eşim ilk kez geldiğinde nasıl bir eş istersin demiştim sanırım dünden hazırdım ben 🙊 siz bunu sormazsiniz tabiki benim saçmaladıgim bir âna geldi.
Olsun belki kaderinizdi hissettiniz öyle sordunuz hiç saçmalamak degil bence :)

Ben görücü usulü gibi yöntemlerle evlenmedim, aslında çok da tasvip etmem. Evlenene de saygı duyarım, biri önermiştir olabilir, şans verilebilir. Normal arkadaş gibi tanışırsınız ilk, zaten tanıştırılma amacınız belli. Direkt iş, maaş, ev, bark sorulmaz, ayıp;ama konu konuyu açtıkta konuşulur. İlk işini gücünü sorun, kendisi ve ailesi hakkında konuşun. Özellikle aile ilişkileri hakkında fikir almaya çalışın. Zamanla zaten amaç evlilikse sohbet de akıyorsa, ev muhabbetlerine tabii ki girilir, sonuçta bir evde yaşayacaksınız ve sizle yaşayacak. Sizin de onun da kriterleri olacak.
Ne kadar güzel özetlediniz çok teşekkürler (bende normal tanıştıklarım oldu ama dediğiniz gibi olabilir bir şans vereyim diye düşünüyorum )

Olsun belki kaderinizdi hissettiniz öyle sordunuz hiç saçmalamak degil bence :)
Teşekkür ederim canım. O an çok gülmüştük bu soruya hâlâ guleriz eşimle. Rabbim karşına istediğin gibi birini çıkarır umarım. Görücü usulüne karşı değilim zira yüz yıllardır yapılmış birşey bu.

Back
X