• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Görücü usulü sorunsalı

Arkadaşlar merhaba sizlere bir şey danışmak istiyorum görücü usulü yani annemin bir arkadaşı aracı oldu biriyle tanışıcam görücü usulünde ne sorular sorabilirim daha önce buluştuklarım oldu ama internetten di spontane konuşuyoruz hep ama görücü usulü olmadı o yüzden çevremde mantıklı bana gerçekten doğru sorular nelerdir söyleyecek birileri yok ben karşı tarafı tanımak için ne sorabilirim nasıl davranabilirim ilk görüşmede net bi düşünce olmasa da çevreme sonrasında net bişey söylemem gerekiyor bu yüzden nasıl nokta atışı sorular sorabilirim teşekkür ederim
Sohbette annem,babam,ailem gibi konuları fazla dile getiriyorsa dikkat et.Ayrica maddi konularda cimri mi değil mi dikkat et.Gorunuse aldanma şimdi anlamazsın ama içi sonra seni yakar anlarsın ne demek istediğimi 🙃 Evliliği gerçekten isteyip istemediğini anla.Yarınlarda sana eş çocuklarına baba olacak bu kişi.İlk görüşme de kimseye bir şey demek zorunda değilsin biraz tanımak istiyorum dersin.Aceleye getirme kimsenin lafıyla olacak iş degil evlilik

Teşekkür ederim canım. O an çok gülmüştük bu soruya hâlâ guleriz eşimle. Rabbim karşına istediğin gibi birini çıkarır umarım. Görücü usulüne karşı değilim zira yüz yıllardır yapılmış birşey bu.
Bende karşı değilim olabilir bence sonuçta bir birine uyucagı düşünülen insanlar tanıştırılıyor amin inşallah 🙏 bide kısa zamanda çıkarsın allahım 😂

Sohbette annem,babam,ailem gibi konuları fazla dile getiriyorsa dikkat et.Ayrica maddi konularda cimri mi değil mi dikkat et.Gorunuse aldanma şimdi anlamazsın ama içi sonra seni yakar anlarsın ne demek istediğimi 🙃 Evliliği gerçekten isteyip istemediğini anla.Yarınlarda sana eş çocuklarına baba olacak bu kişi.İlk görüşme de kimseye bir şey demek zorunda değilsin biraz tanımak istiyorum dersin.Aceleye getirme kimsenin lafıyla olacak iş degil evlilik
Ay çok haklısınız maddi konulara evliliğin isteyip istememesini zamanla anlarsın demek istediniz sanırım ama ilk görüşmede nasıl anlarım tecrübeniz var mı 😂

Ay çok haklısınız maddi konulara evliliğin isteyip istememesini zamanla anlarsın demek istediniz sanırım ama ilk görüşmede nasıl anlarım tecrübeniz var mı 😂
Maddi durumu mükemmel olmayabilir amaaa şurası çok önemli cimri olmasin.Bunu gözlemlemeye çalış.Evlilik isteyen adam sağlam adım atar ilişkiyi yormaz sizi tanımaya çalışır ve öyleee ee zamana bırakalım kafasına girmez.Sizi gözünü kestirdiyse kısa zamanda bir şeyler olsun ister.🙃

Görücü usulü bu demek değil öncelikle. Ailelerin uygun görmesiyle yapılan çiftin buluşmadan birlikte yalnız kalmadan hatta bazen peçeden örtüden vs yüzünü bile tam göremeden evlenmesi demek. Şu anda bir geçerliliği yok. Yani ha birileri tavsiye etmiş ha sosyal medyadan bulmuşsunuz bir farkı yok. Görücü usulü görüşmede neler sorulur diye düşünecek ekstra bir durum yok, ilk randevu işte direkt.
Bence piyangodan para çıkarsa napardın diye sor haha😁 Hem ekonomi bilgisi ortaya çıkar hem de kimlere değer verdiği nasıl uzun dönem nasıl plan yaptığı. Doğrudan sorular yerine böyle senaryolar daha dürüst cevaplar doğuruyor. Çünkü herkes öyle düşünmese de ilk başta ılımlı ideal şeyler söylüyor genelde.

Önce tanımaya çalışın sonra arkası gelir zaten işi hobilerigibi , bir seferde konuşma ile anlayamazsınız karşıdakini ama yinede sorun aklınıza gelen soruları.
Ben eşim ilk kez geldiğinde nasıl bir eş istersin demiştim sanırım dünden hazırdım ben 🙊 siz bunu sormazsiniz tabiki benim saçmaladıgim bir âna geldi.
Bence gayet mantıklı bir soru. Hayata eş kisisine bakışını görmüş oluyor insan. Sizin o ailede yeriniz belli oluyor

Görücü usulü bu demek değil öncelikle. Ailelerin uygun görmesiyle yapılan çiftin buluşmadan birlikte yalnız kalmadan hatta bazen peçeden örtüden vs yüzünü bile tam göremeden evlenmesi demek. Şu anda bir geçerliliği yok. Yani ha birileri tavsiye etmiş ha sosyal medyadan bulmuşsunuz bir farkı yok. Görücü usulü görüşmede neler sorulur diye düşünecek ekstra bir durum yok, ilk randevu işte direkt.
Bence piyangodan para çıkarsa napardın diye sor haha😁 Hem ekonomi bilgisi ortaya çıkar hem de kimlere değer verdiği nasıl uzun dönem nasıl plan yaptığı. Doğrudan sorular yerine böyle senaryolar daha dürüst cevaplar doğuruyor. Çünkü herkes öyle düşünmese de ilk başta ılımlı ideal şeyler söylüyor genelde.
Ay cidden bunu sorucam çok mantıklı geldi çünkü direk aklındakini söyler kalıplaşmış sorulara herkesin önceden belirlediği cevabı vardır

Birde az önce görücü usulü konusuna denk geldim eş adayının evini görmeden evlenince nerde yaşayacağını bilmeden aile yapısını görmeden isteme bile yapmamak gerekiyor anladım

Ne sormanız gerektiği konusunda çok fikrim yok zaten sohbet kendiliğinden gelişir ama iyi gözlemlemenizi tavsiye ederim. Özellikle bulunduğunuz ortamda hizmet veren insanlara karşı tavırları nasıl, üstten mi bakıyor? Aldığı hizmete karşılık teşekkür ederiyor mu? Bir şey isterken emir vari mi konuşuyor yoksa rica mı ediyor? Başka insanlar yada olaylar hakkında ki yorumları tavırları kişiliği hakkında büyük ölçüde ipucu verecektir size.

Daha biriyle tanışırken ne soracaginizi bilmiyorsunuz,bu demek oluyor ki ne istediğinizi bilmiyorsunuz, birde evlenmeye kalkiyorsunuz😅 görücü usulü saçmaligını geçtim de ne soracağınızi buraya yazmaniz kel alaka. Sizin evlilikten ,hayattan beklentinizi biz ne bilelim,beklentileriniz neyse o bağlamda sorular sorun.

Neden bu kadar kızıp sinirlendin ki :confused: :KK64:

Sadece ilk kez görücü usulü biriyle konusucam ne yapayım diye sormuş

Maaalesef birde böyle şeylerde aracılar kötü şeylerde çok söylemezler maalesef çoğu şey saklanır boyu uzun yaşı da 10 yaş büyük benim için biraz çok ama bi 7 bi 10 dedi işi içinde öyle net degil çoğu şey yani dediğiniz gibi zayıf tan öte işgüzar biri bilerek te söylemiyor bazı şeyleri

O zaman öyle birine güvenip niye tanışacaksınız ki?
Annenin arkadaşı tanıştırınca görücü, kendi arkadaşın tanıştırınca severek oluyor.
Ben şahsım adına birileri tanıştırdığında doğru tanınabileceğini düşünmüyorum.
Ortak bir sosyal alanda bulunmak gerek gerçek tanıyabilmek için.
Hal hatır eğitim durumu nerelerde okuduğu çalıştığı vs.. Orada konu açılır zannedersem. Hayata bakış açısı da çözülmeye çalışılır. Ama tek seferde falan olmaz öyle yani.

O zaman öyle birine güvenip niye tanışacaksınız ki?
Annenin arkadaşı tanıştırınca görücü, kendi arkadaşın tanıştırınca severek oluyor.
Ben şahsım adına birileri tanıştırdığında doğru tanınabileceğini düşünmüyorum.
Ortak bir sosyal alanda bulunmak gerek gerçek tanıyabilmek için.
Hal hatır eğitim durumu nerelerde okuduğu çalıştığı vs.. Orada konu açılır zannedersem. Hayata bakış açısı da çözülmeye çalışılır. Ama tek seferde falan olmaz öyle yani.
Sadece olabilir kısmet bu değerlendirip tanımakta fayda var diye düşünüp ilk görüşmeye gideceğim ama körü körüne de birilerinin dediklerine güvenip inanmam mantık süzgecinden geçiririm güvenmediğim insan çok güveneceğim. Biri de olabilir bu güvenilmez biri de olabilir tanımıyorum aslında tanımak için ilk görüşmeye gideceğim ama sosyal alanda öyle bir şansım yok suan önceden tanıdığım oldu da hep boş çıktılar

Arkadaşlar merhaba sizlere bir şey danışmak istiyorum görücü usulü yani annemin bir arkadaşı aracı oldu biriyle tanışıcam görücü usulünde ne sorular sorabilirim daha önce buluştuklarım oldu ama internetten di spontane konuşuyoruz hep ama görücü usulü olmadı o yüzden çevremde mantıklı bana gerçekten doğru sorular nelerdir söyleyecek birileri yok ben karşı tarafı tanımak için ne sorabilirim nasıl davranabilirim ilk görüşmede net bi düşünce olmasa da çevreme sonrasında net bişey söylemem gerekiyor bu yüzden nasıl nokta atışı sorular sorabilirim teşekkür ederim
Aslında konu konuyu açar
O an akışı neyse ona göre sorular sorabilirsin
Belki oda heyecanlıdır
Konuşurken etrafa bakıyor mu
Size mi odaklı tellemi oynuyor
Tel ters cevrik mi
Mimikleri gözü ayrı ağzı ayrı mı
Para pul mevzuları aile mevzuları konusuyor mu
Tabiki bunlar konuşulacak ama tavır üslup herşey önemli

Hayatınızı büyük ölçüde etkileyecek bir olay için tek bir görüşmede net bir cevap veremeyeceğinizi söyleyin. Kim birini tek seferde tanıyabilir. İstediğiniz soruları sorun sizi elde etmek için size uygun cevap verilecektir. Zamanla izleyip, yaşayıp göreceksiniz. Ben şahsen laflara değil hareketlere bakarım.

Hayatınızı büyük ölçüde etkileyecek bir olay için tek bir görüşmede net bir cevap veremeyeceğinizi söyleyin. Kim birini tek seferde tanıyabilir. İstediğiniz soruları sorun sizi elde etmek için size uygun cevap verilecektir. Zamanla izleyip, yaşayıp göreceksiniz. Ben şahsen laflara değil hareketlere bakarım.
Tamamen size katılıyorum ama aileler işin içine girince net cevap isteyecekler benden şimdiden bu kafa yapısındalar ki zaten kafama uysa dahi 1 ayda nişan yapamam daha uzun konuşmak tanımak isterim bunu görüştüğümde söylerim inşallah bana net karar oluşturacak şekilde davranışlarda bulunur

Valla bana zekice geldi :KK76:

Git adamı gör. Tipine tavrına giyimine konuşmasına bak. Güleryüzlü ve hoşsohbet ol. İyi giderse, beğenirsen bekle. O senden tel ister ayrılırken mekandan ya da aracıya söyler durumu. Beğenmezsen tel verme, ben ulaşırım size de sadece. Sonra iletirsin aracıyla.

Back
X