görücü usulu

Benim eski vıdıvıdılarımda görücü usulü gibi görmüş beyenmiş bir tanışın vs gibisinden oldu yada oda yalnız sende bi gönüşün gibi şeyler görüştüm ama ben en çok tavlamayı severdim Olabilir neden olmasın tanışırsın uymazsa biz ayrı dünyaların insanıyız kusura bakma der çeker kapıyı gidersin :)
Ben görücü usülü evlenmedim çok fena tavladım

Sevdiğin adama tahammül ederken bile zorlaniyorsun kaldı ki sevmediğim birini hiç cekemezsin is ortağı gibi ne o oyle

Tanıştıktan iki gün sonra Nikahım kıyıldı üç ay sonra düğün oldu
Yanlış anlaşılma Olmasın da
bende görücü usulü evlendim Rabb'ime şükür çok mutluyum iki de Miniğim var üç yıla sığdırdığım koca bir Ömür var sanki
Görücü usulüne soğuk bakma önce tanış ne kadar çabuk evlenmek isterse istesin bir nişanlılık süresi bile yetiyor tanımak için
Ben baktım ki başı secdeye iniyor baktım ki benden izin almadan helali olmama rağmen elimi bile tutmuyor o zaman Rabbim sen ne büyüksün öbür yanımı nasip ettin sonunda dedim :)

Sonuçta siz tanışın yarın evlenin demiyorlarki. Tanışırsınız baktınız kafalar uymuyo herkez kendi yoluna gider. Ama tanışmadanda arkadalınıza bi sorun bakayım huyu suyu nasıl karıya-kıza gidermi kumarı içkisi varmı...

Gormek istiyorsan gor icinde kalmasin illanhoslanacaksin diye bir kaide yok, ama acele ise seytan karisir derler, kisa xzamanda kimse kimseyi taniyamaz bn senin yerinde olsam en az bir yil tanismaya ayirirdim ancak yani.

Bahsettiğiniz durum görücü usulünden oldukça farklı bir durum.
Ayrıca görücü usulü olsa bile, sonunun mutluluk olmayacağını kimse söyleyemez.
Sizi arkadaşınız, o erkekle bir şekilde denk görmüş, konuşup anlaşabileceğinizi düşünmüş ki böyle bir işe girmiş.
İki çifti aynı bu sebeplerden birbirine tanıştırmıştım, ikisi de evlendi.
Tanışmakta hiçbir zarar yok.
Nacizane tavsiyem, arkadaşınız o erkeğe durumdan haberiniz olmadığını belirtmeli.
Aksi hali biraz danışıklı dövüş, nahoş olan bir durum yaratıyor.
Ben her iki tanıştırmamda da aynı yolu izledim, her zaman kızların tarafında oldum ve deyim yerindeyse eğer erkek gerçekten istiyorsa ve kızı beğendiyse en kaba tabirle 'tavlamasına' olanak tanıdım.

Flört işini uzatmayıpta bugün tanışıp yarın evlenmeyecek ya. İlla kısada olsa bir tanıma süresi olur
Ne güzel niyeti ciddiymiş belliki oyalamayacak arada tanıdıklar var diye terbiyesizlik yapma ihtimalide düşük ( yok değil ama)
Ne olacak görüş olursa olur olmazsa herkes kendi yoluna

Vallaha ben çoğu sevgilimle arkadaşlarımın sevgililerinin arkadaşlarını benimle tanıştırması sonucu tanıştım (çok karışık bir cümle oldu bu Başım döndü yazarken )
Hiç de mutsuz olmadım, bir risk de görmedim. Sonuçta bekar erkek beğenebileceğimiz bir dükkan yok. İstisnai durumlar dışında zaten arkadaşımızın arkadaşı falan oluyor.

Yav gorucu usulu mu kaldi tanismaniza vesile olunuyo hepsi o. Ha adam cafede arkadas grubunda cikmis karsina, ha bi arkadasin tavsiye etmis. Tanis begenirsen ilerler begenmezsen bye bye

Şöyle söyleyeyim benim abim ve ablam severek sırılsıklam aşık olarak evlendiler . Abim şuan ayrıldı 1 çocukla, ablam ise 3 çocuğu var diye sineye çekiyor çok kaba biri enişte olacak adam şiddete kadar herşey var adamda ama ablam çocuklarım için çekiyorum diyor . . Ailem başta istemiyorlardı çünkü bizim aile hepsi okumuş insanlar arada kültür farkı çok fazla diye . Ama yok ablam kaçarm diye tehdit etti annemi . Annem ve babam çok yıprandı . Halende öyle . Şimdide Ailemi dinleyip ayrılmıyor .

Bende ablam ve abimin kavga gürültüleri ile büyüdüm . Büyüdükten sonra hep düşünüyordum e bunlar aşık olarak evlendi ama hiç mutlu değiller diye . .
Çok yakın biri bana eşimle tanışmayı teklif etti . Tam annem ve babamın istediği bize yakışan biriydi okumuş, mütedeyyin güzel bir mesleği var, kültürlü, vs. . Görüşmeyi kabul ettim 1 ay kadar ayrı şehirlerde olduğumuz için tlf da konuştuk . sonra görüşmeye geldi. görüştükten bir süre sonra nişan oldu hersey içime sine sine severek ve sevilerek 5 ay içinde evlendim . suan 1 buçuk yıllık evliyim çok şükür de mutluyum . .

ben negatif bakmıyordum hiç ama aracıların tanıştırdıkları hep abazyan çıktı, görücü usülü gelene de henüz evlilik için erken düşünmüyoruz deyince gruru kırıldı pisliğe yattı.
sonra kendim tanışıp görücü usulünden de hızlı evlendim... ama sanırım bekarlık sultanlıkmış. evlilikte aradığımı bulamadım pek... 2 sene de umursamaz hale gelmiş bir koca, paylaşımsız bir hayat. ayrı dünyaların insanı olduğumuz dank ediyor artık iyice. boşanmak için de "sohbet edemiyoruz, ortak eğlence anlayışımız yok, birlikte verimli yaptığımız hiçbirşey yok " gibi sebeplerin de yeterli olduğundan pek emin değilim

Evlenmek için kız arıyorum diye yola çıkan adamlar bana normal gelmiyor. Gorucu usulü birbirini seven eşler de var elbet. Ama bu adamlar için eli yüzü düzgün kendi görüşüne kriterine göre kız bulmak yeterli oluyor gibi geliyor bana. Aşk sevgi duygu yok yani. Ev araba alırımış gibi. Standartlarına uygunsa seçiyor lar gibi geliyor. Ama tanışın emin olana kadar görüşün duygu olarak sizi tatmin etmez ise ayrılırsınız

Sonu güzel biterse ne ala...ama diğer seçenek de var ki göz ardı edilmemeli. Ne bileyim bu zamanda hala evlenmek için kız aramak bana biraz saçma geliyor sonuçta olgun insanlar kimsenin yardımı olmadan da birbirlerini bulabilirler,bulaşmamak en iyisi galiba.

tanışmakta fayda var on sene görüşsen ne olacak ki kısmet yani insanları tanımak zor...

Görücü usulleri eskisi gibi değil
Çabuk derken ne kadar çabuk acaba
Ay ne bileyim ben olsam denerdim ama
İçin ısınır belki sen hadi hemen evlenelim mpduna girersin için ısınmazsa zaten dersin yok ben isteniyorum
Bence denenebilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…