Arkadaslar herkes cok fazla amerikan filmi yada turk dizisi izliyor son zamanlarda sanirim. Huu herkes uyansin turkiye orasi ne var yani gorucu usulu kotu degilki hem bu modern gorucu usulu etraf es dost kendilerince uygun gordukleri kisileri tanistiriyorlar yani su olayin, online sevgili bulma falan sitelerinden ne farki var ? Onlarda da bir takim programlar sizin girdiginiz bilgiler dogrultusunda profilinize en fazla uyan kisileri size tavsiye ediyor burda da gercek insanlar yapiyor bu isi bence cok tepkili olmayin derim.
2. deginmek istedigim sey ise muhtemelen kizin ailesi araci oldugu icin kizla adami yanliz gorusturmek istemiyorlar olabilirler, belki kizin ailesi demis olabilir o sebepten bu nisan olayini bahane etmis olabilirler diye dusunuyorum ben. Tabi o sekilde degilsede adamin hoduklugu tabiki gelsin goruselim demis olmasi.
3. deginmek istedigim sey is toplumumuz egitim duzeyimiz genc kiz ve erkeklerimize verdigimiz egitim ve kazabdirdigimiz degerler belli. Ne bekliyorsunuz ki 19-20 yasina kadar ailelerin tek bekledikleri ve dusundukleri genclerin sinavdan alacaklari puan yerlesecekleri universite. Cevrenizde hic LGS-OSS-OGS vb sinavlari haricinde cocuguyla alakali gercek sorunlardan ciddi anlamda endise eden anne baba duydunuz mu ? Benimki icine kapanik, benimkinin sosyal becerisi yok, benimki ifade guclugu cekiyor benimki karsi cinsle iletisim kuramiyor yada benimki cok asi saygisiz bencil vs vs diyen ebeveyn gordunuzmu hic
Bu 30 yasindaki avukat kizla karsisindaki muhendis adamda bu sistemin bir ciktisi, 19 yasina kadar sinav ders okul dershane hyatlari gecmis sonra okul askerlik is bulma devam etmisler...
Kimse kizi koskoca avukat bilmem ne diye adamida koskoca muhendis bilmem ne diye ne gozunde buyutsun neden kucumsesin. Bu bizim toplumda cokca yapilan birsey insanlari meslekleri ile etiketlemek. Avukatsa iyidir ogretmense kotu, doktorsa iyidir hemsireyse kotu gibi. Bu bana kalirsa dunyanin en sacma seyi...
Alin bakin koskoca muhendis avukat dediginiz 30 yasini gecmis evlenme niyetindeki insanlar bir iliskiye baslamaya calisirken daha nasil davranacaklarini bilemez haldeler