görücü usulünde samimiyet??

görücü usulüyle evlendim ve hiç pişman değilim. en azından kaçak göçek ailemden gizli işler çevirmeden . biri görcek diye korka kork görüşmeye gitmedim.kimse bu yazımı yanlış anlamasın bu arada bi kaç arkadaşım gözümün önüne gelerek yazdım .çünkü onlar sevgilileriyle buluşmak için bunları çok yaptılar hemde korka korka.
eşimle görüşmeye başladıktan sonra herşeyde ailemin haberi vardı. birbirimizi gördükten sonra ilk görüşmede tam bişey issedemesekte kestirip atmadık ve görüşmeye karar verdik. bir süre telefonda konuştuk bi kaç kerede buluştuk ve evlenme kararı verdik ama 1 yılda nişanlı kaldık yani bu 1 yılda deneme gibiydi. çok şükür evlendik ve mutluyuz.

Bana Göre Mantık Evlilikleri Uzun Sürüyor Fakat Tadı Tuzu Yok

Aşk Evliliklerinde İse Kısa Sürüyor Fakat Hertürlü Duygusal Doyuma Ulaşıyorsunuz

Seçim Sizin :34:

Şüphelerinde çok haklısın cnm. Ben bekarım ama bu tarz görüşmelerde bi hayli tecrübe sahibi biri olarak ben şunu ffarkettim; erkekler(yani benim karşılaştıklarımın büyük çoğunluğu) sevmediği bir kadına ilgi göstermiyor/gösteremiyor Zaten bir bayana ilgi göstermek erkekler için zordur, yani öyle basit bir şekilde yapışması üstüne düşmesinden bahsetmiyorum, düşünceli olması seni hayatını merak etmesi sorunlarını çözmene yardımcı olmaya çalışması vs anlamında. Sevmeyen erkek yapamaz bunları. Kaldı ki sırf uygun diye evlensin:50: Bunun ayrımını da yapabilirsin diye düşünüyorum, yani o samimiyeti anlayabilirsin.
Ama benim de bu konuda paranoyakça davrandığım zamanlar oldu. Mesela bir kaç günlük tanıştığım birisi her sabah günaydın, her akşam iyi geceler msjı atmaya başlamıştı. Ben de 'sen bunları görev bilinciyle mi yapıyosun gerçekten içinden mi geliyor?' diye paylamıştım adamı:37: tabi sonra bitti:ssz:
Yarın yeni bir görüşmem var, bu msjı okuyan olursa dua ediverin bana:16:

aynen içinde bulunduğum durumu özetlemişsin:) görüşmeye başlamamızdan 1 hafta sonra canım, hayatım demeye başladı ve bende aynen 'bu tür kelimeleri içinden geldiği için söyle yoksa, öyle olmalı düşüncesiyle hareket etme' diyerek terslemiştim.:ssz:
dualarım seninle, umarım hem kalbine hem mantığına uyan biri çıkar karşına. Gelişmelerden haberdar edersen iyi olur.Hem burdan destek olur ve yol gösteririz birbirimize. İnsan kendi ilişkisinde bi takım şeyleri göremiyor çünkü. Bol şanslar...

aynen içinde bulunduğum durumu özetlemişsin:) görüşmeye başlamamızdan 1 hafta sonra canım, hayatım demeye başladı ve bende aynen 'bu tür kelimeleri içinden geldiği için söyle yoksa, öyle olmalı düşüncesiyle hareket etme' diyerek terslemiştim.:ssz:
dualarım seninle, umarım hem kalbine hem mantığına uyan biri çıkar karşına. Gelişmelerden haberdar edersen iyi olur.Hem burdan destek olur ve yol gösteririz birbirimize. İnsan kendi ilişkisinde bi takım şeyleri göremiyor çünkü. Bol şanslar...

Çok teşekkür ederim ilgin için:16: görücü usulü konusunda önyargılı olmamak gerektiğini bir kere daha test ettim onayladım dün:34: başlangıç için olumlu geçti görüşmem, zaten fotoğraftan görüp beğenerek gitmiştim ama tabi tek etken o olmuyo, sadece yakışıklı iyi görünüyo diye evlilik yapabilecek bi insan değilim. Yakışıklı olup karakter olarak itenleri de gördüm. Ama bu insandan gerçekten etkilendim, çok ince, düşünceli, alçakgönüllü birisi. O her ne kadar benim de öyle olduğumu iddia etse de ben onun kadar değilim. İnş. zaman içinde ben onun güzelliklerine ayak uydurabilirim. Ama tabi iş iyi insan olmakla da bitmiyor, birbirine uyum sağlayabilmek, birlikte eğlenebilmek, beraber zaman geçirmekten keyif almak çok önemli.. Hayırlısı olsun ikimiz için de. Yalnız şunu söyleyeyim, eğer gerçekten bişeyler hissediyosan karşındakine bu dediğin şeyleri kafana takmazsın, hatta belki hoşuna bile gider evliliğe hazır niyeti ciddi diye. Bence bu senin hislerinin eksikliğinden, ve ben böyle durumlarda hislerimi dinledim hep (her ne kadar mantıkçı bi insan olsam da)

ya aşık olmak çok güzel. görücü usulünde sevilir, sevilmez diye bişey yok. sevilmiyosa görücüde olsa evlenmez kimse... illaki sevilir ama aşk olmaz. görücü usulünde o aşk duygusu olmaz. nasıl anlatayım bilemiyorum ama şöyle diyeyim, nefes alamıyosun, sürekli aklında o kişi, gözün gerçekten bişey görmüyor, nedensiz küsüp nedensiz barışıyorsun. kendi içinde bildiğin fırtınaları yaşıyosun. inanın bu herşeye değer hayata anlam katan bişey.... görücü usunde. birisi aşık olsa bile diğeri olmama ihtimali yüksek. evet sevgi olur ama o duyguyu yaşayamadan evlenmek ne bileyim boş ve yavan.

birde ilerde sanki o duyguya hasret olup, bu boşluğu başka birine aşık olarak gidermek isteyende çok olur gibi geliyor. ha eşi bilmez ama içten içe birine aşık olur gibi geliyor. bu insan yapısında istemsiz gelişen bişey sanki..

Son düzenleme:
görücü üsulü olsada dahi, bence kişilerin birbirlerine tanışma fırsatı verilmeli diye düşünüyorum. elektrik alındımı devam edilir, kısa devre olursa sonlandırılır. :37:

Kız kardeşim 29 yaşina kadar evlenmedi aşik oldu evlenmedi çünki ailesinin düşüncesi önemliydi artık çocuk özlemi başlayınca mantık evliliği yapmaya karar verdi benim karşi olmama rağmen vede evlendi eşi gayet uyumlu evine bağli kardeşimide çok seviyor ama kardeşim mutlumu hayır değil çok mutsuz ve pişman sevmediği bir insanla aynı yataği ve hayatı paylaşmak zorunda iyi düşünün ve kalbinizin sesini dinleyin

hepinize merabalar, yardıma ihtiyacım var:(( görücü usulüyle tanıştığım kişilere karşı önyargım oluyor. Sanki karşımdaki insanın amacı zaten evlenmek ve karşısındaki kızın kim olduğunun önemi yokmuş gibi geliyor bana. Ve bu şekilde tanıştığım kişilerin beni gerçekten sevebildiklerine inanamıyorum. Bu konuda sizler ne düşünüyorsunuz?? Yorumlarınız benim için önemli, kendimi de çevremi de üzüyorum çünkü:((
benim 3 yıla yakın bir ilişkim olmuştu ve biz aşık olarak başladık sonradan evlenme isteğine dönüştü. Fakat evlenmek nasip olmadı ve ayrıldık.Şu an ona karşı hiçbişey hissetmiyorum. Ama görücüyle tanıştığım kişiler de sırf mesleği var,memleketlerimiz aynı,
aile yapılarımız uygun vs. gibi sebeplerle sanki uygun bir kız diye düşündükleri için evlenmek istiyorlarmış gibi geliyor. Karşımdaki insan beni ben olduğum için sevsin istiyorum.
Görücü usulüyle tanışıp evlenen, nişanlanan arkadaşlar sizlerin düşüncesi nedir? Karşınızdaki kişinin samimiyetini nasıl anladınız??

demekki herkeste aynı his oluyo bende öyle olurdum bakışları konuşmaları geldim hemen alacam falan tawrında hissederim adayların bakışını ama hep postaladım. bende görücü usulü sewerek arası bişeoldu benmki çok farklı oldu ikisinede girmiyor ama bende aynı şeyi hissederm ama ewlendkten sonraki fikrimi sorarsan önce mantıkla başlamak daha iyi e birazda elektrk olursa bence değerlendir samimiyetsiz gelmesin. adam sonuçtaömrünün sonuna kadar yanında olman için gelişyo öyle düşün

canım çok haklısın emin ol bende senin gibi düşünüyorum. sanki ailesi zorla görücü usülü evlendirmek istediği için görmeye gelenler olduğunu düşündüm hep. öyle gelen erkek ana kuzusu,beceriksiz, dışarda bulamamış gelmiş diye düşündüklerimde oldu. ve asla evlenmem bu şekilde dedim. gelen kişiyi tam anlamıyla tanımak hiç bir şekilde kolay değil. her iki şekilde de erkek, kandıran konumunda olup kendini aylarca hatta yıllarca saklayabiliyor. yani bi garantisi yok. ona neden görücü usulüyle evlenmeyi seçtiğini sormanı tavsiye ederim. bu konuyu irdele hatta. bence senden önce flörtleri olduysa ve o şekilde iyi bir sonuç alamadığını, görücü usulüne daha çok aklı yattığını söylüyorsa bence sorun yok. ilk seni görmeye mi gelmiş,yoksa daha önce de görmeye gitmiş mi bunları sor.(görücüye gittiğinde vazgeçen taraf kim olmuş,bu önemli) çünkü ilk gördüğüne yapışıyorsa sevgisi ikinci planda kalabilir. eğer gönlüne yatanı bulana kadar bu şekilde devam etmişse bu güzel, çünkü sevgi istiyor,aşk istiyor demektir. :16:

mantığınız ve düşünce tarzınız çok yanlış. kaç kızla çıkmış kşm ret etmiş. bu soru sana sorulsa ne dersin? böyle bir soruya doğru cevap almak ne mümkün? kız arkadaşı var yada yok nasıl ayrıldı. suç her zaman karşı tarafta olur zaten. kimse ben suçluydum demez. soru sormak yanlış arkadaşça başlayan sohbet rahat ortamda olur ve yalan doğru kendini belli eder. birde içinde ne hissettirdiği önemli. benim de tanıştıklarım oldu karşı taraftan cevap gelmeden biten de oldu. benim o anda bitirdiklerimde oldu. tutupta ben sormam ben kaçıncı kızım görüştüğüm diye. zaten cevap hep aynıdır aradığımı bulamadım. zaten bulsa benle işi ne?

Ben çevreme bakıyorum görücü usulüyle tanışanalar genelde ilk beğenip beğenmediklerine bakıyorlar. herkes evliliğinde sevgi-aşk ister her kula karşılıklı aşk da nasip olmaz. ama sevgi de aşkda ilk görüşte değilde zamanla olduğunda daha kalıcıdır gibi geliyor. benimde görüştüğüm adaylarda çok srou soruldu karşılıklı hiç bir sonuç çıkmadı ne ben kendimi anlatabildim ne de tam anlamıyla karşımdakini anlayabildim. karşındaki insanda aradığın özellikler %50 den fazla ise daha yakından tanımalısın. peki en son noktada karar vermek en zoru. ben karar verme aşamasındayım. ama şüphelerim var. mesela en önemlisi sadakat, bunu anlamak gerekir. sevgi,hoşgörü ,sadakat. görücü usulünde de normal zamanda da tanıştığın çok fazla insan sohbetlerinde sözde konuşur icraat yoktur....

hepinize merabalar, yardıma ihtiyacım var:(( görücü usulüyle tanıştığım kişilere karşı önyargım oluyor. Sanki karşımdaki insanın amacı zaten evlenmek ve karşısındaki kızın kim olduğunun önemi yokmuş gibi geliyor bana. Ve bu şekilde tanıştığım kişilerin beni gerçekten sevebildiklerine inanamıyorum. Bu konuda sizler ne düşünüyorsunuz?? Yorumlarınız benim için önemli, kendimi de çevremi de üzüyorum çünkü:((
benim 3 yıla yakın bir ilişkim olmuştu ve biz aşık olarak başladık sonradan evlenme isteğine dönüştü. Fakat evlenmek nasip olmadı ve ayrıldık.Şu an ona karşı hiçbişey hissetmiyorum. Ama görücüyle tanıştığım kişiler de sırf mesleği var,memleketlerimiz aynı,
aile yapılarımız uygun vs. gibi sebeplerle sanki uygun bir kız diye düşündükleri için evlenmek istiyorlarmış gibi geliyor. Karşımdaki insan beni ben olduğum için sevsin istiyorum.
Görücü usulüyle tanışıp evlenen, nişanlanan arkadaşlar sizlerin düşüncesi nedir? Karşınızdaki kişinin samimiyetini nasıl anladınız??

hiç öyle düşünme aşk aşktır. görücü usulüyle tanışmışsın kendin tanışmışsın fark etmez.

ben eşimle arkadaşım vasıtası ile tanıştım. sırf arkadaşımı kırmayım diye gtmiştim. hayır deyip gelecektim. ama gördüğüm 3. dakikası aşık oldum. hatta evlenemezsek diye çok korkmuştum. tanıştıktan 1,5 ay sonra nişanlandık. 3 ay nişanlı kaldık ve hemen evlendik. hala deli gibi aşığım. evlenince aşk biter falan diyorlar da ben hala eşime bakmaya doyamıyorum. her baktığımda allah ne güzel yaratmış diyorum. içim pır pır ediyor. işten gelmesini sabırsızlıkla bekliyorum hala.

yaşım küçük değil 26 yaşında evlendim. ilk tanıştığım insan da değildi. evde kalmış da değildim. hemen ilk gördüğüm kişiyle evleneyim diye beklemiyordum. işi olan hem de yüksek lisans yapan biriydim. nasip farklı bir şey nerden geleceği belli olmaz. daha önce de çok aracı olan olmuştu. sırf zaman geçsin de buluşma bitsin diye tuvalette yarım saat beklediğim insanlar da oldu. işkence gibiydi. ama işte en sonunda eşim karşıma çıktı. :16:

ben de başka bir arkadaşımı eşimin arkadaşı ile tanıştırdım. deli gibi aşıklar birbirlerine. nasıl tanıştığının bir önemi yok. ne hissettiğinin önemi var.

görücü usulu evlilik bana iş ortaklığından farksız geliyo

sadece aynı amaç için bir araya gelmiş iki insan oyunu kuralına göre oynuyo

ben bu şekilde olan evliliklere hiç inanmadım nedense bir yapaylık oluyo ilişkilerde kimse üstüne alınmasın benim gördüklerim en azından böyle

her kıza olduğu gibi bana da çok oldu seninle şununla tanıştıralım bak zamanın geldi gibi teklifler bugune kadar birtanesiyle bile görüşmedim görüşmeyide düşünmüyorum

Back
X